2015 de Tüp Bebek Yaptıracakların Paylaşım Topiği...

İnşallah embriyolarınız sağlıklıdır. Sizin kaçıncı denemeniz genelde ne zaman böyle bir yönteme başvuruluyor.Yoksa kişinin isteğine göre mi. Bende merak ettim

6 embriyodan 4 tanesinin biyopsisini yolladım ben..
4 taneden de 2 tanesi sağlam geldi..1. kalite çok güzel embriyolar genetik sorunlu olabiliyor.
2 genetiği bilinmeyen donmuşum ve 2 tane de genetiği bilinen sağlam donmuşum var..
4.denemem bu..
İlk denemede ne çiftler ne de merkez aileden gelen ve bilinen bir gen hastalığı yoksa bunu önermezler..2 ve daha sonraki denemelerde cgh yapılabilir isteğe bağlı aslında..Embriyo başına 1000 tl ücret alınıyor .Bu işlemi uygulayan merkezlerdeki ortalama ücret..

Teşekkür ederim. Benimde 3. denemem olacak. ilk ikide hiç birşey yapılmadı. üçüncüyü şansa fazla bırakmayalım istiyorum. O yüzden uygulanan yöntemleri araştırıyorum. Hayırlısı olsun hakkımızda.

CGH yi sanırım her merkez yapmıyor ona göre sorarsın doktoruna..
Labaratuvar çok önemli iyi embriyo eğer labaratuvar şartları iyi değilse kalite kaybına uğrayabiliyor..
Sperm seçiminde yeni bir yöntem var bunuda sorabilirsin..
Mikro çip ile sperm seçimi..
Onun hakkında da bir yazı paylaşayım bilgilendirici olsun herkese..
Bu da uygulandı bizde..

Mikro çipli tüp bebek tedavisinin uygulanması

Teknolojide sağlıklı spermlerin seçilmesinde yardımcı olacak sperm çipleri geliştirilmiştir. Sperm çiplerinde vücutta olan sistemi taklit edebilen mikro kanalcıklar bulunmaktadır. Mikro kanallar kaliteli spermlerin seçiminde önemli bir rol oynar. Bir bölümde spermler toplanırken, sağlıklı ve kaliteli olanlar mikro kanallardan süzülerek başka bölümde toplanır. Seçilen bu spermler sayesinde, uygulanan mikro enjeksiyon yönteminde elde edilen gebelik şansı daha yüksek olur. Kaliteli spermlerle yumurta hücresinin döllendirilmesi sayesinde, kaliteli embriyolar oluşturulur. Bunu uygulayan kliniklerde başarı oranı oldukça yüksektir.

Mikro akışkan çip teknolojisinde normal olarak spermler kadının vajinasına geldiklerinde rahim kanalına girmektedir. Buradaki mukus adındaki salgıdaki hormonların etkisiyle bazı mikro kanallar oluşur. Mikro kanalcıkların görevi aynı süzgeç gibidir. Spermleri burada süzer. Kanalların içinde sadece sağlıklı olan spermler geçebilir. Tıpta başka alanlarda da kullanılan mikro çip teknolojisi, tüp bebek tedavisinde çok önemli bir gelişmedir. Mikro enjeksiyon yönteminde sağlıklı spermlerin kullanılmasına olanak vermesi sayesinde, gebelik elde etmek oldukça kolaylaşmıştır. Bu maratonu kazanan her zaman sağlıklı olan spermlerdir. Bunların yumurta hücresini döllenme yeteneği daha fazladır.
Prof.Dr.Bülent Tıraş

gunaydın kızlar guzel gunler olsun ınsallah hersey cok guzl olsuamınn ecmaınnn

Selam kızlarr bugün benim de kontrolüm vardı. Doktorum salı günü için opu dedi. Bana da bu ay transfer yapılmayacakmış progesteronum yüksek çıkmış. Yani benim de buzdan bebelerim olacakmış sevinsem mi üzülsem mi bilemedim beklemek zor olacak yani

İyi yönteme benziyor. Ama bizim spermlerimiz microteseyle alındı. bize de uygulanırmı anlayamadım. Daha nereye gideceğimide bilemiyorum. Laboratuvarlar hakkında bilgimde yok. İnşallah doğru merkezimize karar verebilirim.

Rabbim seni ve tüm arkadaşlarımızı doğru doktor ve merkeze yönlendirsin inşallah...
Büyük merkezleri seçmelisin...
İsim yapmış yerler son teknolojisi uyguluyorlar..

Artık dondurulmuş embriyo transferi daha başarılı sonuçlar veriyor progesteron değerin normal de çıksaydı dondurulmuş transferi tercih edilebilirdi..İğne sürecinde e2 hormonumuz yükseliyor doğal olmayan bir şekilde ilaçların etkisiyle bu da rahim iç tabakasında bozulmaya sebep olabiliyor ve tutunma şansını düşürüyor..En iyisi dinlenmiş ve iğnesiz doğal e2 ürettiğimiz bir ayda transferin yapılması..

Rabbim seni ve tüm arkadaşlarımızı doğru doktor ve merkeze yönlendirsin inşallah...
Büyük merkezleri seçmelisin...
İsim yapmış yerler son teknolojisi uyguluyorlar..
Amin inşallah. İkisini ankara güvende yapmıştık. Şimdi ankara memorial ağır basıyor. Hayırlısı...

Amin inşallah. İkisini ankara güvende yapmıştık. Şimdi ankara memorial ağır basıyor. Hayırlısı...
Canım bende ankara memorial de bebegime kavuştum şükür inşallah seni de bebeğine kavusturacak merkeze karar verirsin

Canım bende ankara memorial de bebegime kavuştum şükür inşallah seni de bebeğine kavusturacak merkeze karar verirsin
Allah bebişinizi size bağışlasın. Sizin ilk denemeydi galiba öyle hatırlıyorum.Aygül hanım nasıl bir doktor ilgili mi.her saat ulaşılabiliniyor mu.

Teşekkürler canım cevabın için içime su serptin bende bazı şeylerin ters gittiğini o yüzden ertelendiğini düşünmüştüm. Sana ayrıca sormak istediğim bişeyler var eşimde morfoloji %1 görünüyor bizimki gibi vakalarda IMSI yöntemi mi tercih edilmeli açıkçası ilk tedavi denememiz hakkaten deneme oldu bu sefer işi şansa bırakmak bu kez de böyle denemiş olmak istemiyorum çünkü daha fazlasına özellikle madden ve manen gücümüz yakın zamanda pek yok gibi... Merkezimize de bu konuda öğrendiklerimi hep soruyorum biraz sıkıyorum onları ama ben zorlamadan pek net cevaplar da alamıyorum açıkçası

Rahat ol canım dediğim gibi artık bir çok doktor dondurulmuş transferi tercih ediyor.Daha bu sabah tv de bir tüp doktorunu dinledim o da aynı şeyi söyledi.Bizde de morfoloji %2..İMSİ kesinlikle olmalı ya da Mikro çip yöntemi ile sperm seçilmeli merkezde var mı sor bence..Bu yöntemle dna sı sağlam spermler seçiliyor.Tabii ek maliyet demek.Bana her şeyi sorabilirsin canım merkezler yoğunlar tek tek herkese zaman ayırmaları zor oluyor aslında zaman ayrılmalı ve ilgilenmeliler bizlerle...

Kızlar bende bu ay dondurulmuşlarımı almak için tedaviye başlamıştım ocak 23 de emriyoyu yerleştireceklerdi rahim kalınlaşmadı tedaviyi iptal ettik bi dahaki aya kaldı dr um da bana stresmi yaptın diyet vermişlerdi diyetemi uymadın dedi nedenini bilemedik climara forte ile bele yapıştırılan bantlarla hazırladı ilkin çok güzel kalınlaşıyordu daha sonra kalınlaşma geriledi.Bir dahaki ayda doğum kontrol hapı ile tedaviye başlayacam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…