2015 de Tüp Bebek Yaptıracakların Paylaşım Topiği...

Kızlar sonucum çıkmış. 496,75 Bence tek gebelik.

İlk sonucum 61,95'ti transferin 7. günü.
2. sonuum 122,27 idi transferin 9. günü
Bugün tam 4 gün sonra yani transferin 13. günü 496,75 hep 2 kat artmış.

Gayet güzel değerlerin...
Bana da tek bebek gibi geliyor..
5.gün embriyosu 10.gün test günündü bu da maksimum 150 dir..
genelde 200 ve üzeri ikiz çıkıyor..

evet canım yaşım 26 ama yumurta yaşım 40 ın üzeriymiş. fsh yüksekliği var bu nedenle sayı azdı zaten son tedavimde kalite de az oldu. bu nedenle dhea kullanmamı istedi kaliteyi arttıramk için. 4 ay boyunca kullanıp öyle başlayacağıminşallah.
eskidendiii neeee 16 mı maşallah darısı başıma inşallah. 10 tane olsa öpüp başıma koyacağım. şuan tedavin ne durumda yani döllenme oldu mu kaliteleri nasıl. bende bu ay dheaya başlayacağım 4 ay boyunca kullanıp haziranda tedaviye başlayacağım inşallah çok sayıda ve güzel kalitede yumurtalarım olur benimde. kızıma hamile kaldığım tedavimde 4 tane yumurtam olmuştu. ancak en sonki tedavimde 2 tane oluştu ve 1 tanesi döllendi oda ikinci kaliteydi tutmadı. hayırlısı Allahtan

Bu durumu yaşayan çok arkadaşımız var erken yumurta yetmezliği artık sıklıkla rastlanıyor
Tedavi öncesi takviye alman iyi olacak bence..

Kanıma girmeye çalışıyorsun dimiii

anlıyorum canım her seferinde yine olmayacakmı korkusu yaşıcaz Allah yardımcımız olsun hayırlı zamnda nasip etsin tedaviyide bebişide inşlh

Bu durumu yaşayan çok arkadaşımız var erken yumurta yetmezliği artık sıklıkla rastlanıyor
Tedavi öncesi takviye alman iyi olacak bence..
Guldennn cok canim sikkin..klinikten aradilar..bugun 5.gun olmasina ragmen embriyolarim cgh asamasina gelememisler..bu nedemek simdi..bize blast olan embriyodan bir kac hucre alinip cgh yapilacagi soylendi..simdi de chh asmasina gelemedi dendi..yarini bekleyip son karari vericez dedi..iki saattir agliyorum..grade 5 olmasi lazimmis cgh yapilmasj icin..sana boyle biseuden bahsettiler mi..Allahim olucem sikintidan..

günaydın kızar
Kızlar sonucum çıkmış. 496,75 Bence tek gebelik.

İlk sonucum 61,95'ti transferin 7. günü.
2. sonuum 122,27 idi transferin 9. günü
Bugün tam 4 gün sonra yani transferin 13. günü 496,75 hep 2 kat artmış.
maşallah kese ya da keseler görünmeden belli olmaz.değer tek başına belirleyici değilmiş.sağlıklıca gelsin ya da gelsinler inşallah :)

Canım bu şu demek..
Embriyolar blast olabilir ama bir tık daha üzerine çıkmaları lazım embriyonun dışında bir kabuk oluşmalı bu kabuktan biyopsi alıyorlar..Blastın azcık üzerinde olmalı yani....Bu durumda o kabuktan değil embriyonun kendisinden hücre alınıp gönderilecek..Bu kötü bir şey değil canını sıkma...cgh deki amaç kabuktan parça almak embriyonun bütünlüğüne dokunmamak için şimdi embriyonun kendisinden almışlar sadece...

Cancagizim hic oyle demedi ya cgh seviyesine gelemediler dedi..8 tanesi de devam ediyi gelisinleri dedi..bende dedim ki yani transferim olmayacaj mi benim..dr unuzla gorusecez size haber vericez..dr a ulasmaya calistim donecek size dediler..bana da ilj basta denilen blast embriyodan bi kac hucre alinip cgh ye gittigiydi..oyle kotuyum ki napicagimizi bilmiyoruz..bari pgt yapsinlar dicem blast olanlara..sence napmaliyim.

canım tabii tam ne konuştuğunuzu bilemiyorum ben bildiğimi paylaşayım seninle ve başıma geleni..
benim 9 blastım oldu ilk başta...
bunlardan 6 tanesi cgh aşamasına gelmiş..
ilk 4 tanesi 5.gün cgh aşamasına geldi kalan 2 taneside 6.gün cgh aşamasına geldi...
ve kabuktan biyopsi alınıp dondurdular...
kabuk kısmından diye açıklama yapmamış olabilirler o kadar detaylı bilgi vermezler zaten genel olarak hücre alıp yollayacaz derler benim durumum farklı ben bilerek gittim ve doktorumla uzun uzun konuşma durumum var hem telefonda hem yüzyüze bu sebeple detaylardan da bilgim oluyor..
yarına beklemeleri doğal yani yarın cgh aşamasına gelmeleri beklenecek gelirlerse zaten alırlar biyopsiyi gelmezlerse de pgt yapılabilir dediğin gibi..
Bu o embriyoların kötü olduğu anlamına gelmez..
Bunu konuş doktorunla üzülme lütfen...

Evet kizlar dok geldim 17yumurta saydi ilac dozum dusuk kullaniyoruz yumurta cok.duye o yuzden biraz gec cvp vercek ama hersey yolunda dedi bugun dorduncu ignemi olcam

Canım benim dün opu oldu 16 yumurta topladık deiler bugün de merkezden haber bekliyorum durumları ile ilgili o yüzden bende net bişey diyemicem kalitesiyle ilgili. Ama geçen sefer benim de 5 yumurtadan 2si döllendi 2side transfer edildi ama kaliteleri iyi değildi tutmadı.

Nayııırrrrr kanına girmiyorum ciddi ciddi soruyorum bazı merkezler numara verirler bu numaradan embriyolarınız hakkında bilgi alabilirsiniz diye..Ondan şeyettim

Canım benim aynı merkezde ikinci denemem geçen sefer de arayıp haber vermişlerdi bu ay da biz sizi arayıp bilgilendirecez dediler o yüzden çatlarcasına beklemedeyim

Bazı embriyolar labaratuvar şartlarında yaşamayabilirler sağlıklıda olsalar..3.gün anne rahmine konan embriyo gebelik oluştururken benzer kalitedeki embriyo transfer edilmediğinde 3.gün itibari ile bozulmaya başlayabilir.Doğal ortamında olsa gebelik oluşturma şansı var aslında..Bu konudan dolayı bazı merkezler biz 5.gün değil 3.gün transferi yapıyoruz derler.Yani en kısa sürede doğal olan anne rahmine embriyoyu vermek isterler.Her 5.gün embriyosu labaratuvarda yaşadı çok kaliteli diye gebelik oluşturmuyor genetiği sağlam dahi olsa..CGH de bile %100 gebelik şansı verilmiyor her şey normal olabilir ama gebelik yine de olmayabilir.5.güne kadar bekletilmeyip 3.gün konsa belki de gebelik oluşacak..Evet 5.güne kadar labaratuvarda iyi kalitede yaşamış embriyo için gebelik şansı daha fazladır denebilir ama gebelik oranlarına bakıldığında 3.gün transferi ile 5.gün transferlerinde gebelik oluşumu aynı...

Evet bende inanamıyorum bu sayı artışına ama kendime gelirken devamlı yumurta sayısını sormuşum hemşirelere ne kadar kafama taktıysam artık

Evet kizlar dok geldim 17yumurta saydi ilac dozum dusuk kullaniyoruz yumurta cok.duye o yuzden biraz gec cvp vercek ama hersey yolunda dedi bugun dorduncu ignemi olcam
maşallah canım sayı gayet iyi kaliteleri de şahane olsun inşallah...
yüksek doz vermekten çekinebilir ohss durumu var malum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…