Hepimiz takılıyoruz sayıya ister istemez..Evet bende inanamıyorum bu sayı artışına ama kendime gelirken devamlı yumurta sayısını sormuşum hemşirelere ne kadar kafama taktıysam artık
Hepimiz takılıyoruz sayıya ister istemez..
Ne kadar çok olursa o kadar şansımız olur diye düşünüyoruz ama öyle değil...
Sayı çok olabilir ama olgun ve işleme giren sayısı bizim için önemli..
Bir arkadaş yazmıştı geçen gün nerdeyse 40 tane toplanmış ama 20 tanesi işleme girebilmiş..
Biz çok yumi değil döllenebilir kaliteli yumilerimiz olsun mümkünse çok olsun diye dua etmeliyiz
rica ederim canım ne demek...birşeyi merak ettim sen opu sonrası çok ağrın oldu, hastaneye tekrar gittin, ohss olmamışsın dediler galiba, peki neden öyle olmuşsun bir şey söylediler mi..Benimde 2. tedavimde anormal bir ağrım oldu yerimde duramadım, hastanede yattım bir gece, ohss değildim az yumurtam oluyor zaten, ama doktorlar köpek gibi davrandılar, bu kadar olur ağrın, psikolojik seninki dediler. Anormal bir ağrıydı ama inandıramadım canım.Bu arada devlet hastanesinde raporlu yaptırmıştım.tamam canım ozaman tıransverden sonrakı yaılcak ıgnelerı aıle hekımıne yazdırım barı cok sagol canım bılgı verdıgın ıcın cık sagol
Saol cnm kaliteli olmalari icin yedigime ictime nasil dikkat edim dok bisey demedi sasece glifor diye bi ilac verdilermaşallah canım sayı gayet iyi kaliteleri de şahane olsun inşallah...
yüksek doz vermekten çekinebilir ohss durumu var malum..
merhaba bende 32 yaşındayım sizin gibi fsh yüksek bende de, ancak maşallah sizin bir evladınız var,Rabbim 2.yide bağışlar inşallah,benimde ilk tedavim negatif aralık ayında,şubatta kontrolüm var duruma göre başlıcaz inşallah.yani bir deneme daha olacak sanırım.evet canım yaşım 26 ama yumurta yaşım 40 ın üzeriymiş. fsh yüksekliği var bu nedenle sayı azdı zaten son tedavimde kalite de az oldu. bu nedenle dhea kullanmamı istedi kaliteyi arttıramk için. 4 ay boyunca kullanıp öyle başlayacağıminşallah.
eskidendiii neeee 16 mı maşallah darısı başıma inşallah. 10 tane olsa öpüp başıma koyacağım. şuan tedavin ne durumda yani döllenme oldu mu kaliteleri nasıl. bende bu ay dheaya başlayacağım 4 ay boyunca kullanıp haziranda tedaviye başlayacağım inşallah çok sayıda ve güzel kalitede yumurtalarım olur benimde. kızıma hamile kaldığım tedavimde 4 tane yumurtam olmuştu. ancak en sonki tedavimde 2 tane oluştu ve 1 tanesi döllendi oda ikinci kaliteydi tutmadı. hayırlısı Allahtan
Haklısın canım tecrübesizlik ve bi önceki denemeden elde hiç dondurulacak kalitede yumi kalmayınca korktum o yüzden bari sayı çok olsun elimizde başka şansımız olsun istedim
canım banada ohs degılsın vucut cok yoruldu ılaclardan dendı gaz var dendı ben adet olunca cok rahatladım hıc bıseyım kalmadı kus gıbı hafıfldım valla hala bende ne agrısı sıskınlıgı cektım bılmıyorum bende gece ssk gıtmıstım bana ordakı kadın dogum dk cok kotu davrandı ertesı gun kendı dk gıttım o hıc bıseyın yok ohs degılsın gaz vardır dedı surup yazdı ama ben adet olunca rahatladım neyım vardı bende blmıyorum ama burda gobegımın resmınıde paylaşmıstım cıddı anlamda sısıtım kotuydumrica ederim canım ne demek...birşeyi merak ettim sen opu sonrası çok ağrın oldu, hastaneye tekrar gittin, ohss olmamışsın dediler galiba, peki neden öyle olmuşsun bir şey söylediler mi..Benimde 2. tedavimde anormal bir ağrım oldu yerimde duramadım, hastanede yattım bir gece, ohss değildim az yumurtam oluyor zaten, ama doktorlar köpek gibi davrandılar, bu kadar olur ağrın, psikolojik seninki dediler. Anormal bir ağrıydı ama inandıramadım canım.Bu arada devlet hastanesinde raporlu yaptırmıştım.
Canım zaten adet olunca yumilerin kalitesine bir şey yapamazsın bu saatten sonra sadece iğneleri olacaksın ve doktor ne ilaç verdiyse onları kullanacaksın..Saol cnm kaliteli olmalari icin yedigime ictime nasil dikkat edim dok bisey demedi sasece glifor diye bi ilac verdiler
o nasıl gazdı öyle bee ne şişmiştin sadece gaz olarak açıklanabilir micanım banada ohs degılsın vucut cok yoruldu ılaclardan dendı gaz var dendı ben adet olunca cok rahatladım hıc bıseyım kalmadı kus gıbı hafıfldım valla hala bende ne agrısı sıskınlıgı cektım bılmıyorum bende gece ssk gıtmıstım bana ordakı kadın dogum dk cok kotu davrandı ertesı gun kendı dk gıttım o hıc bıseyın yok ohs degılsın gaz vardır dedı surup yazdı ama ben adet olunca rahatladım neyım vardı bende blmıyorum ama burda gobegımın resmınıde paylaşmıstım cıddı anlamda sısıtım kotuydum
4.denemedeyim ben bugüne kadar 1 tane dondurulmuşum bile olmadı...
Hep 3.güne kadar geliyorlardı 3.günden sonra bozulma oluyordu ve 5.güne dayanamadıklarından dondurulmuyordu..
3.güne kadar kaliteli geliyorsa embriyo yumurta görevini tamamlamıştır.3.günden sonra yaşamıyorsa sorun spermde ya da labaratuvar şartlarındaki yetersizliktir...
Şimdi gelelim asıl konuya yumi sayısına..
1.tedavimde 18 toplandı 0 donmuş
2.tedavimde milyonda bir kişinin başına gelebileceği söylenen çatlatma iğnesine rağmen yumurtaların çatlamaması durumu benim başıma gelmiş öyle dendi ultrasonda 20 civarı görünen yumi sayıma rağmen 2 kez opu olarak sadece 3 yumi toplandı..normal olsa onda da 20 tane yumi toplanacaktı..sonuç olarak 0 donmuş..
3.tedavimde 16 yumi toplandı 0 donmuş..
ve 4.tedavim de değişen protokol ve daha geçmiş yaşıma rağmen 24 yumi toplandı 3.gün dondurulsa 14 kaliteli embriyom vardı ama amaç CGH ye gitmek olduğundan 5.güne blast olmaları gerekiyordu 9 tane blastım oldu ve donduruabilirdi ve benim ilk kez 9 donmuşum olabilirdi..6 tane donduruldu cgh sebebiyle...
Demem o ki çok yumi toplanması doğru tedavi protokolü,doğru sperm seçimi,iyi labaratuvar şartları olmazsa hiç bir işe yaramıyor..
aynen valla canım o halde otobuse bınsem uzerımde mont olmasa mıllet bana yer verırıdı doguma az kalmıstır dıyeo nasıl gazdı öyle bee ne şişmiştin sadece gaz olarak açıklanabilir mi
Neyseki geçmiş, çok geçmiş olsun. Benimde çok ağrım oluyordu, birde böyle nöbet şeklinde bir ağrı giriyordu kasıklarıma iki büklüm oluyordum, doktorum beni öyle azarladı, asistanı iğnelerle yumurta toplanıyor, muhtemelen iğnelerin girdiği yerde bir iltihaplanma felan oldu dedi, ama doktorum inkar etti, psikolojik dedi. Beni deli yaptılar :)canım banada ohs degılsın vucut cok yoruldu ılaclardan dendı gaz var dendı ben adet olunca cok rahatladım hıc bıseyım kalmadı kus gıbı hafıfldım valla hala bende ne agrısı sıskınlıgı cektım bılmıyorum bende gece ssk gıtmıstım bana ordakı kadın dogum dk cok kotu davrandı ertesı gun kendı dk gıttım o hıc bıseyın yok ohs degılsın gaz vardır dedı surup yazdı ama ben adet olunca rahatladım neyım vardı bende blmıyorum ama burda gobegımın resmınıde paylaşmıstım cıddı anlamda sısıtım kotuydum
Demek istediğini anladım canım sanırım benimki de açgözlülüğe kaçtı bu durumda daha çok şansım olsun istedim hem yaş geçiyor hemde eşimin istanbuldaki görev süresi doluyor gitmeden sonuç alalım istedik deli gibi heyecan yapmamın altında yatan sebepler bunlar
ne kullanıyorsun ki sadece estrofem mi?aynen valla canım o halde otobuse bınsem uzerımde mont olmasa mıllet bana yer verırıdı doguma az kalmıstır dıyebısey sorcam yıne merak edıyom dk bana verdıgı ılc yumurtlama olmaması ıcınmı yumurtlama olmaz dımı olursada ıptalmı olur kafam karısık yıne
evet canım sadece estrofem bıde vıtamınler ıcıyom baska ılac verılmedıne kullanıyorsun ki sadece estrofem mi?
olursun ınsallah tıransverımız bırlıkte olur hem adet olunca rahatlıyo vucut bayaBen de regl olacam diye bekliyorum dün itibari ile her an olabilirim ama ağrı var gelen giden yok
Dondurulmuş tedavisinde cahilim ben hiç donmuşum olmadı yaevet canım sadece estrofem bıde vıtamınler ıcıyom baska ılac verılmedı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?