2015 de Tüp Bebek Yaptıracakların Paylaşım Topiği...

valla iyiymiş o zaman bence sen Bülent tıraşı düşün yumurta takbini de memleketinde yaptırırsın. hem İstanbul uçakla daha kolay olabilir senin için. hakkında hayırlısı olsun inşallah
sağol canım Allah razı olsun seninde hakkında hayırlısı olsun inşben bi arayayım istanbulu hadi bismillah dua edin bana da..
 
kızlar bu habere sevinecek olanlar vardır diye umut ediyorum

İkinci evlilikte tüp bebek artık mümkün


Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde yaptığı değişiklikle ikinci evliliğini yapanlar için önemli bir yenilik getirdi. Tüp bebek tedavi masrafları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belli şartlar altında karşılanmakta. Ancak ilk evliliğinden çocuk sahibi olan ancak boşanma veya eşinin ölümü sonrası ikinci evliliğini yapanlar açısından bazı soru işaretleri bulunmaktaydı. Bu soru işaretleri nedeniyle ilk eşinden çocuk sahibi olup ikinci evliliğinde çocuk sahibi olamayanlar tüp bebek tedavilerinde tüm masrafa katlanmak zorunda kalıyorlardı. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde yaptığı değişiklikle ikinci evliliğini yapanlar için de tüp bebek tedavisi masraflarını karşılamaya başladı.
Yapılan değişiklik, ikinci evliliğini yapan hem erkekleri hem de kadınları kapsamakta. Yani bir kadın ilk kocasından çocuğu varsa ve ikinci kocasından çocuk sahibi olamıyorsa tüp bebek tedavisi görebilecek. Aynı şekilde bir erkek ilk karısından çocuğu varsa ve ikinci karısından çocuk sahibi olamıyorsa karısı için tüp bebek tedavisi alabilecek.

BAZI ŞARTLAR VAR

İkinci evlilikte tüp bebek masraflarının karşılanması için aynen ilk evlilikte olduğu gibi bazı şartların gerçekleşmesi gerekiyor. Aksi takdirde tüp bebek tedavisi masraflarının tümüne katlanmak zorundalar.

PEKİ BU ŞARTLAR NELER?

1- Tüp bebek tedavisi görecek çiftin mevcut evliliğinden evlat edinilmiş çocukları hariç çocuk sahibi olmaması gerekli.

2- Kadın ve erkekten birisi genel sağlık sigortası kapsamında olmalı.

3- Yapılan tıbbî tedavileri sonrasında normal tıbbî yöntemlerle çocuk sahibi olamadığının ve ancak yardımcı üreme (tüp bebek) yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğinin SGK tarafından yetkilendirilen hastanelerin sağlık kurulları tarafından tıbben mümkün görülmesi gerekiyor.

4- Kadın 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olmalı.

5- Son 3 yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun SGK tarafından yetkilendirilen hastanelerin sağlık kurulları tarafından belgelenmesi gerekiyor.

6- Tüp bebek tedavisinin yapıldığı tıbbî merkezin SGK ile sözleşme yapmış olması gerekli.

7- Kadın veya erkeğin en az 5 yıldır sigortalı olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması gerekiyor.

TEDAVİSİNDE 3 DENEME YAPILABİLİYOR

Saydığımız bu şartların tümünün birlikte gerçekleşmesi halinde en fazla üç deneme ile sınırlı olmak üzere tüp bebek tedavileri SGK tarafından finanse edilmekte.

Yani yapılacak dördüncü deneme SGK tarafından hiçbir şekilde karşılanmamakta.

Ayrıca ilk evlilikte uygulanan tüp bebek denemeleri ikinci evlilikteki deneme sayılarını etkilememekte. Yani ikinci evlilikteki tüp bebek tedavileri için ayrıca üç deneme yapılabilecek.

SGK KARŞILAMIYOR

Ancak ne yazık ki bu açıklamalar, ilk üç denemede kişilerin cebinden hiç para çıkmayacak anlamına da gelmiyor. Tüp bebek tedavisinde sigortalılar her halükarda katılım payı ödemek zorundalar. Ayrıca SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde ve vakıf üniversitelerinde bir de ilave ücret ile karşı karşıya kalmaktalar.

Tüp bebek tedavisinde katılım payı ilk denemede % 30, ikinci denemede % 25, üçüncü denemede ise % 20 oranında uygulanmakta. Bunun yanında tüp bebek tedavisi sonrasında kullanılacak ilaçlar için de ilaç katılım payı ödenmekte.

Katılım payının yanı sıra SGK ile sözleşmeli vakıf üniversiteleri ile özel hastanelerce SGK tarafından belirlenen oranı geçmemek kaydıyla hastalardan ilave ücret alınabilmekte. Söz konusu ilave ücret tutarı mevcutta tüp bebek sağlık hizmeti bedelinin 2 katına kadar çıkabilmekte. Yani tüp bebek tedavisi görenler, devlet hastanelerini seçmezlerse, ceplerinden yaklaşık 2.500 TL’ye kadar ilave ücret ödemek zorundalar.

Sonuç olarak katılım payı, ilaç bedelleri ve ilave ücretler göz önüne alındığında şayet devlet hastaneleri seçilmişse yaklaşık 800 TL, SGK ile anlaşmalı özel hastaneler veya vakıf üniversiteleri seçilmişse 3.000 - 4.000 TL arası bir bedel ödemek zorundalar.
 
2 adet 5. gün transferim var bugün transfer dahil 8. günüm ....

transfer günü sayılmıyor. daha sadece 7 gün olmuş ve 12 günlükler. zaten idrarda çıkmaz. benim 14 günlüklerken certain marka ile çıkmıştı.

Bu esnada piyasadaki bütün testleri denedim en hassas olan certain kalem tipi erken gebelik testi. 20 tl civarı. yapmak isteyen olursa onunla yapsın bence. predictor çok zor çıkıyor
 
canım aslında ben topiği ilk açtığında yazmıştım ama kaçırmışın galiba. 4575 tl tüp bebek tedavisi ilk muayene 250 tl. dondurma-çözme 1900 tl.

Hiii kaçırdım mı yani yoksa karıştırıp İstanbul ile Ankara Memorial ücretlerini birbirine mi yazdım


Çıkabilir canım kanda tabii...
Ayyy çok heyecanlı
Ben nasıl bekleyecem test gününü bekleyenleri görünce heyecan basıyor bana..
Bakalım kaç gün dayanacam ben
 
E egunal canım Bülent beyin hastasıyım demiştin tüp bebek ücreti ne kadar acaba ?
Canım tüp bebek ücreti 5750 tl...
Konu açmışsın soru bölümüne ve doğru olanı yapmışsın özel mesaj ile hocanın sana dönmesini beklemen zaman alırdı..Açtığın konuda sana cevazp yazmış bakabilirsin..
 
yok yok ben daha da dayanamıcam yarın sabah işe gelmeden vereyim kanımı. çıkmazsa zaten her halükarda üzülecem ha 9 ha 12. gün ama ya çıkarsaaa 3 gün önceden sevinmiş olacam üç günü stresssiz geçirecem ay yazarken bile elim ayağım titriyo Rabbimm göörrrr
 
canım dun tek kese gorundu ama ıkız olsada tek kesede olurlar dımı sımdı anlasılmaz kalp atısını duymak nasıp olursa ınşallah ozaman anlasılır ınşallah
 
evet cevap aldım siteyi tam bilmediğim için yanlışlıkla dogru yapmışım Aradım Neslha Hanımla görüştüm adetin birinci günü arayıp tam saatiyle randevu alacağım rahatladım çok şükür..
 

Ver canım akacak kan damarda durmaz sonuçta
Olaya bu yaklaşımımdan ötürü kendimi tebrik ediyorum
Heyecan dorukta ben bile bu kadar heyecan yaptıysam seni düşünemiyorum..
Kendimi senin yerine koydum aman Allahımmmm
 
kızlar merkezden hemsıe aradı purolotan depot muydu ısmı tm yazamıyom o ıgnden yazdılar receteyı faksla yolladılar yaptırdım valla pogestrın ıgne bunun yanında hıcbişeymış ama olsun razıyım yeterkı kucagıma almak nasıp olsun ama ıgneyı yapan hemsıre bunların ıcerıklerı aynı zaten dedı pogestronla nedemek ıstedı anlamadım
 
ohh süper birden giriverdin tedavi sürecine
 
İkisi de düşük riski sebebiyle vuruluyor ama tabi ki birebir aynı değil son verilen iğne daha etkili...Kanaman kesilir büyük ihtimalle...
 
canım dun tek kese gorundu ama ıkız olsada tek kesede olurlar dımı sımdı anlasılmaz kalp atısını duymak nasıp olursa ınşallah ozaman anlasılır ınşallah

Canım hayırlısı olsun bir daha ki muanede anlaşılır diye düşünüyorum.. Sağlıklı sıhatlı gelişsin sen saglıklı bi hamilelik geçirde 1,2 fark etmez :)
 
Ayy çok heyecanlı Rabbim hayırlısıyla güzel sonuçlar versin canım bizde biran önce o aşamalara geliriz inşAllahh..
 
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…