Bilmem ki canım ya belki onun da hassas bir dönemiydi. Çok şükür barıştık :)Menopozla bir ilgisi olabilir mi annenin bu durumu?
bende 4. günü pruluton yapcam, transferden önceki günde yapmıştım... tutunmayı kolaylaştıcımıymış neymiş... gerçi ben dra sormadım ama.... kaçıncı gün transferiydi seninkiler? belki aynı amaçla yapılıyodurlarArkadaslar transferin 3.gunu gonapeptyl tek bi tane yapacgm ama transfer gunu sormayi unutmusum..ne ise yaracak acaba
gebeeee gebeeeeBilmem ki canım ya belki onun da hassas bir dönemiydi. Çok şükür barıştık :)
Sen nasılsın neler yapıyorsun?
Canım ben de bilemedim şimdi neden verildiğini mantık yürütüyorum dondurulmuş embriyo transferi öncsinde estrofem kullanıyoruz yani e2 hormonumuz yükselsin ve rahim kalınlaşsın diye transferden sonra gebelik oluşursa bchg salgılanacak ohss denen şey bhcg ile tetiklenir..Yumurtalıklarımız dondurulmuş transferi öncesinde Lucrin ile baskılandı ve transferden sonra bu baskılanma bitti gebelik oluşursa tüksek e2 ile birlikte ohss gelişebilir.Bu iğne ile ohss nin önüne geçmek amaçlanıyor olabilir.Valla tamamen tahmin yaptım şu an umarım anlatabilmişimdirArkadaslar transferin 3.gunu gonapeptyl tek bi tane yapacgm ama transfer gunu sormayi unutmusum..ne ise yaracak acaba
Selam kızlar nasılsınız? Bugün 25 günlük olduk... Önce reflü şimdide pişik oldu yavrumo ağladıkça içim çıkıyor resmen
amayaa canımmm pozitifi gör inşsllah bu sefer @egunal Kadınlar günü gezmesi haa? Vay vay vayy
Oyyy yerim ben onuu...Selam kızlar nasılsınız? Bugün 25 günlük olduk... Önce reflü şimdide pişik oldu yavrumo ağladıkça içim çıkıyor resmen
amayaa canımmm pozitifi gör inşsllah bu sefer @egunal Kadınlar günü gezmesi haa? Vay vay vayy
memorial Aygül hocanın dediğine göre teknoloji bakımından oldukça ileri imiş. sperm seçiminde imsi kullanıldı. ama bize genetik baktır diyen olmadı ilk iki denememizde ya her seferinde o olmadı şunu deneyelim diyerek mi ilerleyecek bunlar. o yüzden araştırmak istiyorum yapılacak ne varsa yaptırıp öyle deneyelim istiyorum. diğer türlü hem maddi hem manevi büyük kayıp. hele ikincinin şehir dışında olması ömrümden ömür yedi. eşim istersen Bülent beyle görüşelim diyor ama gözüm bu sefer hiç yemiyor. kayseri acıbadem var şimdi tek aklımda ama bi yanım da hiç başlamak istemiyor çok yıprandımcanım yumurta kalitesinde sorun olsa embriyolar 3.güne gelemezlerdi..3.günden sonra 5.güne gelmişler ama ya gebelik olmadı ya da oldu ama devam etmedi..Bu da aklıma embriyonun yani eşin ve senin oluşturduğunuz yeni gende sorun mu vardı da tutmadı sorusunu getiriyor.Biliyorsun benimde 5.güne geldi 1 kalite çok iyi kalite 4 embriyom CGH ye gitti ama bunlardan 2 tanesi sağlam geldi..Demek ki 1.kalite görülen 5.gün embriyosu genetik anlamda sağlıklı olmayabilir.Eşin ve sana kanda genetik bakıldıysa ve sorun görünmiyorsa oluşturduğunuz yeni gende sorun olabilir.Bu durum her çiftin başına gelebilir kalıtımsal bir şey değil yani..Morfoloji sorun gibi görülüyor sperm seçimi nasıl yapıldı acaba?
Oldum canim yapmadim kalmadiHisteroskopi oldun mu canım..
Hem embriyo tutunması için hem de varsa bir sorun halledilmesi için iyi oluyor histeroskopi..
Embriyoların nasıl mesela 5.güne kadar gelebiliyorlarmı kaliteli olarak?
memorial Aygül hocanın dediğine göre teknoloji bakımından oldukça ileri imiş. sperm seçiminde imsi kullanıldı. ama bize genetik baktır diyen olmadı ilk iki denememizde ya her seferinde o olmadı şunu deneyelim diyerek mi ilerleyecek bunlar. o yüzden araştırmak istiyorum yapılacak ne varsa yaptırıp öyle deneyelim istiyorum. diğer türlü hem maddi hem manevi büyük kayıp. hele ikincinin şehir dışında olması ömrümden ömür yedi. eşim istersen Bülent beyle görüşelim diyor ama gözüm bu sefer hiç yemiyor. kayseri acıbadem var şimdi tek aklımda ama bi yanım da hiç başlamak istemiyor çok yıprandım
düşük önleyici o iğne..başka bir taraftan bakarsakta tutunsunlur diye verilebilir amaç düşmesinler dimibende 4. günü pruluton yapcam, transferden önceki günde yapmıştım... tutunmayı kolaylaştıcımıymış neymiş... gerçi ben dra sormadım ama.... kaçıncı gün transferiydi seninkiler? belki aynı amaçla yapılıyodurlar
rabbim senin de yüzünü güldürsün inşallah emeklerinin karşılığını bu sefer alırsın. dediğin gibi biraz ara veririm artık ama kafamda del sorular buralardan kopamıyorum:)Canım biraz ara ver zaten diğeri çok taze hem de çok umut bağlamışken hayal kırıklığına uğradın..
Deneme yanılma yoluyla ben kaç sene kaybettim sebepsiz infertilite ve zaten yüksek şans verildi ya hep ama gördün durumu 4.denemede her şeyi yapabildik ancak daha önce çok zaman kaybettim..Sen benim gibi yapma gerekiyorsa İstanbul a kadar git gözün korkmasın lütfen...
Selam kızlar nasılsınız? Bugün 25 günlük olduk... Önce reflü şimdide pişik oldu yavrumo ağladıkça içim çıkıyor resmen
aydın günler mutlu haftalar kk milletinin Tüp Bebek Bölümü hatunlarıııııı
2 bebitomu perşembe aldım ve bugün ilk iş günleriiiii
Hayirli olsun canimseni adina çok sevindim darisi bizim badimiza o mutlugu herkeze tatrison RabbimMaşallah kuzuya
Çok güzel bir değer canım...
Çarşamba keseyi görürsün
Sen nasilsın perinotoloğa gittin mi..Ben kirmızı kart gördüm bugün canım..kardeşimle edirneye gittim tahlillerimi gösterdim düşükle ilgili trombofoli yok dediler şimdide mthfr önemli değilmiş hematolog imzalı kağıdım var yazmış bişeyler..dahiliye doktoruna dedim madem öyle ben ne diye kan sulandıricı vuruldum madem dedim...tedbir amaclı veriliyo dedi..trombofolim temiz mthfr etken değilse benim bebeler niye düşüyo kızlar..sıkıntıdan çantalar ayakkabı aldım kendime...eşimle konuştum az evvel dönüş yolundayız diye anlattım böyle böyle o da demez mi bak ben sana demedin mi senin ki psikolojik kafandan at diye..bende daha senin spermlere baktirmadık en son ilk evliyken baktirdik tee 5 yıl evvel yani dedim...işyerinde x abla var onun 2.ye hamileymiş doktor olmaz derken olmuşta falan..ben ne yapayım şimdi...hay ben bu bendeki psikolojiye mıçayım ne psikopat bir bedenim var arkadaş...kızlar endometriozis olan var mı aranızda belirtileriniz ne...iliski sirasında aci oluyomus galiba..benimde ameliyatlı tüpün oralar ağrıyo bazende korkuyorum..ama ara kanamalarım falan yok adetim duzenlidir hep..rezervime baktırcam bi o kaldı..amma doldum yine yazdımda yazdım valla...kızlar nasılsınız ıyısınızdır ınşallah hersey yolundadır
canım benım allah ınsaşşalah sanada banada kımseye aynı acıyı yaşatmasın ınan bende esımde sureklı korku ıcındeyız ya aynı seyı yaşarsak kaybedersek bebegımızı dıye... ama bak sana ne dıycam genetık dk bana demıstıkı kayıplarda pıhtılaşma kadar buyuk bır etken olan tsh hormonu hamılelıkte 2 altında hamıle kalmak ıstendıgınde 2 uzerınde olmamalı dedı sadece pıhtı degıl dedı hanı bırcok sebebı olabılır rahımde ılınmeyen bı sorun tsh hormnu pogestran eksikligi ve en onemlısı ıse embrolook baan dedkı basırısız bıkac deneme ve eger hastanın 1 den fazla kaybı varsa pgt chg sanırım tm hatırlamıyorum onları denıyoruz her nekadar eslerde kıromozon bır sorun olmasa dahır embrı sıpermle yumurtanın bırlesmesı esnasında bebekte kıromozon bozuklugu olabılıyor ve gebelık devam etmıyor dusuyor ve 3 aya gelmeden kalbı duruyor dedı morfolojıde bı etken olurda hasarlı sıperm yumurtayı dollerse gebelık gene ılerlemıyor dusuyor kalbı duruyor cunku hasarlı sıperm dolledıgı ıcın embrıoda hasarlı oluyor aslında hanı bır cok sebebı oldugu soylenıyor tub bebekte ımsı yonemı kullanıldıgı ıcın morfolojı sıkıntısı kalmıyor be ılk kaybımda morfolojıdenmı tsh denmı pogestran eksıklıgındenmı pıhtılaşmadanmı bılmıyorum ama bu seferkınde hamıle kalınca aıle hekımıne gıdıp tsh testı ve bırcok test yaptırdım mısal tsh 2.30 cıktı bana ılac verıldı 3 ay kullanıcam cunku bebek ılk 3 ay annenın tsh faydalanıyormus oyuzden bızler fark etmeden tsh 6 lara ve 9 kadar cıkıp gecıyormus buda bebek kaybıne sebep oluyormus uzulme sıkma canını ınan bır cok sebebı olabılır bılmıyoruzkı sebep ney ama esıne sıperm testı yaptırt kesınlıkle senın hamılelıklerın hep dogal yollamı olduBen kirmızı kart gördüm bugün canım..kardeşimle edirneye gittim tahlillerimi gösterdim düşükle ilgili trombofoli yok dediler şimdide mthfr önemli değilmiş hematolog imzalı kağıdım var yazmış bişeyler..dahiliye doktoruna dedim madem öyle ben ne diye kan sulandıricı vuruldum madem dedim...tedbir amaclı veriliyo dedi..trombofolim temiz mthfr etken değilse benim bebeler niye düşüyo kızlar..sıkıntıdan çantalar ayakkabı aldım kendime...eşimle konuştum az evvel dönüş yolundayız diye anlattım böyle böyle o da demez mi bak ben sana demedin mi senin ki psikolojik kafandan at diye..bende daha senin spermlere baktirmadık en son ilk evliyken baktirdik tee 5 yıl evvel yani dedim...işyerinde x abla var onun 2.ye hamileymiş doktor olmaz derken olmuşta falan..ben ne yapayım şimdi...hay ben bu bendeki psikolojiye mıçayım ne psikopat bir bedenim var arkadaş...kızlar endometriozis olan var mı aranızda belirtileriniz ne...iliski sirasında aci oluyomus galiba..benimde ameliyatlı tüpün oralar ağrıyo bazende korkuyorum..ama ara kanamalarım falan yok adetim duzenlidir hep..rezervime baktırcam bi o kaldı..amma doldum yine yazdımda yazdım valla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?