ay kurban oldugum rabbım sukurler olsun ınşallah bebegıne kavusucan cok sukur yarın kavusucan ve rabbımın ıznıyle sımsıkı tutunucak annesıneınşallah allahıma cok sukur cok heycanlı hersey cok guzel devam etsın ınşallah amınn ecmaınn
canım mıkro enjeksıyon neydı bıze hıc anlatıldamı bızde merek edıyoduk acaba ıgneylemı yumurtaya koyuluyo ustlerınemı dokuluyo dıyeCanım zaten mikroenjeksiyon yapılmalı bu bir ayrıcalık olarak sunulmamalı..Tüp bebekte eski tarz tüp bebek yapan merkezler tercih edilmemeli var mı onu da bilmiyorum tabiieskiden spermle yumurtayı bir kaba koyup kendi kendilerine döllenmeleri bekleniyordu zaten o işi başarabilseler gebe kalırdık
Bu tedavinde evladına kavuşmanı diliyorum canım
ay hayırlısı ınşallah 2 tane tırasnver edılır ıkız olurlar ay ınşallah saglıklı olsunlar sımıskı tutunsunlar 2 tek farke tmez ama benım ıcıme dogan 2 tane tırasnver edılıcek ınşallahAmin canım inşallah kavuşacağım kuzuma ya da kuzularıma..
Kaç embriyo konacak bilmiyorum
Benim için farketmez 2 de olur tek de transfer edilebilir dedim..
Bülent hoca karar versin dedim bakalım yarın doktorum ne karar verecek..
Buna karar verirken rahim,kadın yaşı ve deneme sayısı baz alınıyor..
canım mıkro enjeksıyon neydı bıze hıc anlatıldamı bızde merek edıyoduk acaba ıgneylemı yumurtaya koyuluyo ustlerınemı dokuluyo dıye
ay hayırlısı ınşallah 2 tane tırasnver edılır ıkız olurlar ay ınşallah saglıklı olsunlar sımıskı tutunsunlar 2 tek farke tmez ama benım ıcıme dogan 2 tane tırasnver edılıcek ınşallah
cok sagol valla bız bılmıyoduk hatta baya merak edıyoduk gercekten guzel yontemmıs cıdden mısal bak nedıycam benım hanı 14 yum kalmıstı 3gune gıtmıstı sanırım tm hatırlamıyom sayısını hanı 4 tanesını bırakp gerı kalanını cozduler 5. gune gıdebılmesı ıcın ve bıtanesı gıttı bıze gerı kalanı yarında takıp edıcaz demıslerdeı ama hıc bırı devam etmemıs bozulmus buda bana grıp geldı basştan 5. gune gıdılse oyle dondurulması daha mantıklı degılmıMikroenjeksiyonda sperm bir iğne yardımı ile yumurtanın içerisine bırakılır ve döllenmesi beklenir..Eskiden tüm spermlerle yumurtaları bir araya koyup spermlerin kendi başına yumurtaya ulaşması ve yumurtanın kabuğunu delip içeri girmesi sonra da döllemesi beklenirdi zavallım spermler çok yorulurduBu da embriyo sayısını düşürüyordu şimdi daha fazla embriyo elde ediliyor..
haklısın canım dk bana tek olsun bızım olsun ıkız gebelıkler rısklı demıstı ama rabbım yeterkı ol desın hayırlısı olur ınşallah degın gıbı ıkız veya tek fark etmez yeterkı saglıklı olsunlar ınşallah amınnCanım ben de isterim ikiz olsun ama ikiz gebelik riskli gebelik demek hakkımda hayırlı olanı versin Rabbim...Bana da 2 tane konulur gibi geliyor
cok sagol valla bız bılmıyoduk hatta baya merak edıyoduk gercekten guzel yontemmıs cıdden mısal bak nedıycam benım hanı 14 yum kalmıstı 3gune gıtmıstı sanırım tm hatırlamıyom sayısını hanı 4 tanesını bırakp gerı kalanını cozduler 5. gune gıdebılmesı ıcın ve bıtanesı gıttı bıze gerı kalanı yarında takıp edıcaz demıslerdeı ama hıc bırı devam etmemıs bozulmus buda bana grıp geldı basştan 5. gune gıdılse oyle dondurulması daha mantıklı degılmı
haklısın canım dk bana tek olsun bızım olsun ıkız gebelıkler rısklı demıstı ama rabbım yeterkı ol desın hayırlısı olur ınşallah degın gıbı ıkız veya tek fark etmez yeterkı saglıklı olsunlar ınşallah amınn
inşallah bıtaen evet gercekten ıkız fıkrı cok guzel ıkıtane evlat bırden cok sahane ama daglıklı olucaksa ıkız olsun hamıelelıgın tadını cıkar ınşallah be hıc cıkaramadın dılerım sen cıkar cok rahat bı hamılelık yaşa ınşallahDüşününce ikiz fikri çok güzel ama sağlıklı olacaksa ikiz olsunlar gebelik eziyete dönüşsün istemiyorum..Bunca yıl beklemişim güzel bir gebelik yaşamak isterim
inşallah kuzuminşallah bıtaen evet gercekten ıkız fıkrı cok guzel ıkıtane evlat bırden cok sahane ama daglıklı olucaksa ıkız olsun hamıelelıgın tadını cıkar ınşallah be hıc cıkaramadın dılerım sen cıkar cok rahat bı hamılelık yaşa ınşallah
canım bende aynı senın gıbı dusunuyorum gercekten mısal benım 4 tane kaldı ınşallah bunu saglıkla kucagıma lıp tekrar denıycgım zaman 5. gıdılmesınde cok korkuyorum sonucta 9 tanden bıtanesı gıdebıldı 4 şansı yok bence acaba boyle bır ıstekte bulunabılme sansımız var gere 8 tanesı bozulmsa tekrar dondurucaz demıslerdı ama ben senınle aynı fıkırdeyımTıbbi açıdan bilemiyoruz tabii ama ilk başta 5.güne gidilip kalanların dondurulması daha mantıklı geliyor..14 embriyondan 9 tanesini çözmüşler 1 tanesi 5.güne gelmiş transfer edilmiş yani 8 tane embriyo yaşayamamış..Yaşasalardı tekrarmı dondurulacaktı yani bak bunu bilmiyorum işte..Her dondurma çözmede kalite kaybına uğrar az da olsa embriyolar 8 i de 5.güne gelse ne yapacaklardı acababence embriyo 3.gün çözülecekse hemen transfer edilmeli 5.güne gidilmemeli..5.güne gidilmesi amaçlanıyorsa da en baştan dondurmadan 5.güne gidilmeli diyorum ben..Tamamen gözlemlerim gereği söylüyorum bunun okulunu okumadım doktorlar en doğrusunu bilirler..
canım bende aynı senın gıbı dusunuyorum gercekten mısal benım 4 tane kaldı ınşallah bunu saglıkla kucagıma lıp tekrar denıycgım zaman 5. gıdılmesınde cok korkuyorum sonucta 9 tanden bıtanesı gıdebıldı 4 şansı yok bence acaba boyle bır ıstekte bulunabılme sansımız var gere 8 tanesı bozulmsa tekrar dondurucaz demıslerdı ama ben senınle aynı fıkırdeyım
canım tekrar donduruluyormus banada ılgınc gelmıstı esım dıyorkı hanı ben baya gergı sınırlı sıtreslıyımya bıde hamılelık cok yuksek rısklıymısım gecen dedım doduktan bıkac ay sonra tekrar denerız boyle baktıDemek tekrar donduruyorlar
Buzluktan bir şey çıkarsak çözdürsek tekrar donduramıyoruz embriyo donduruluyor demek çok alakalı örnekleme yaptım2.yi düşündüğünüzde 5.güne beklemezsiniz canım 3.gün transferi olur..
CanimmmGeç bile kaldın hamilelik takvimi için...
Benim transferim yarın canım
Canım hadi hakkında hayırlısı bende Elazığ dan Malatya ya Dr Fethiye Ersan a tüp bebek yapmaya gittim kasım ayında dondurulmuş emriyolarımı 19 martta almak nasip oldu dr umdan çok ama çok memnun kaldım elinden ne geliyorsa yapıyor emriyolog Ali beyede ayrıca hoş biridir aklıma ne takılsa hemen gidip konuşup rahatlatıyordu.emriyoloğ bu işde çok önemlidir Ali bey yanında birçok öğerenci yetiştiren biridir.Gunaydinlar kizlar bende temizlige basladimdun fethiye ersan tup bebek mrrkezine gittik konusmalari fqlan cok etkiledi cok begendim tabiki simdilik sonuda iyi olur insallah mikroenjeksiyon la dollenme sagliyorlar ve 5. Gun embiryosu transfer edilecek oyle anlastik hasta oldugum 2. Gun gidecegim meger buyuyen yumurtam varmis ondan ragl olamamisim :) simdilik esimle bana antibiyotik , orgametril , ecopirin , folibol ve marincap balik yagi verdi insallah rabbim zorumuzu kolqylastirir hepimiz bebialerimizi kucagimiza aliriz
Canim malesef malatyada var eski yontemler o yuzden benim icin ayricalik :) amin insallah hepimiz kavusuruz sanirom yarin transferin var insallah tutunur ve hayirli saglikli evlat olurCanım zaten mikroenjeksiyon yapılmalı bu bir ayrıcalık olarak sunulmamalı..Eski tarz tüp bebek yapan merkezler tercih edilmemeli var mı onu da bilmiyorum tabiieskiden spermle yumurtayı bir kaba koyup kendi kendilerine döllenmeleri bekleniyordu zaten o işi başarabilseler gebe kalırdık
Bu tedavinde evladına kavuşmanı diliyorum canım
Embiryolog la tanismadim ama bilgileri konusmalari ilgileri beni cok etkiledi birde ben onyargi ile gotmistim ama cok guzel ferah ve ilgili insanlar ama benim 10 kilo fazlam var dollenmeyi yapip dondurqcagiz kilo gidince kavusucam :)Canım hadi hakkında hayırlısı bende Elazığ dan Malatya ya Dr Fethiye Ersan a tüp bebek yapmaya gittim kasım ayında dondurulmuş emriyolarımı 19 martta almak nasip oldu dr umdan çok ama çok memnun kaldım elinden ne geliyorsa yapıyor emriyolog Ali beyede ayrıca hoş biridir aklıma ne takılsa hemen gidip konuşup rahatlatıyordu.emriyoloğ bu işde çok önemlidir Ali bey yanında birçok öğerenci yetiştiren biridir.
Biliyorum canım aklın kalbin duaların benimle her zamanCanimmm
Kalbim dualarim seninle
10 gun boyunca guzel haberini bekliyor olacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?