- 27 Aralık 2014
- 1.023
- 697
- 133
Tesekkurler canim sagol,asıl test gunum yarin.
Acibadem maslak da yaptirdim. Tek embriyo istedim ben , esim nolursun ikiz olsun cok ozeniyorum dedi, merkez de cift olsun dedi ve cift embr. Koydular. Oysaki ilk denememiz,28 yasindayim ama cift koydular..
Merkezin gebelik oranlari yuksek, hakkaten iyiler.. sadece biraz fazla yogunlar ve cokk pahaliii.. yine de tavsiye ederim,memnun kaldim ben.gecen ay da bi arkim tup bebek yaptirdi burda, simdi o da hamile..
Ucreti:
5500 dr ucrt+
1195 5yillik embr saklama ucreti+
1195 embriyo cozdurme ucreti +
1500_2000 civarinda da ilac masraflari..
10Bine falan geliyor iste..
Ama benim umudum oldular yine de, sukurler olsun..
Morfoloji 1 se asima yaptirmayin, sonuc olumsuz olunca insan daha yıkılıyor. Ben 3ay klomen denedim olmadi, sonra hemen tup bebek yaptirdik.
tecrübelinızı paylaştığınz için cok tesekür ederız gerçekten artık ben de beklemıycem aşıma değil direk tüp bebek denıycem maddı olarak suan hazır olmasakda sartları zorluyoruz allah kucağına almayı nasıp etsınArkadaslar ben pkos um. Klomenle yumurtalarim oldu buyudu ve catladi yani ilacla tedavi olmustum. Ama esimde morfoloji 1 cikti. Sayi 117 mio, ileri_yerinde_geriye hiz toplami %72 (ileri hiz yazmiyordu).
Bu sartlar altinda normal dogum cok zor dedi dr um. Esim de urolog a gitti ama dr u sapasaglamsin deyip gondermis..!!?
Direkt ilk tup bebek denememizi yaptik nisanda, 7.gun hcg degerim 118 cok sukur, yarin gercek test gunum..
Morfoloji bozuklugu gercekten sıkıntı, normal yolla olmasi imkansiz gibi birsey. Maddi imkaniniz varsa asilama yaptirmadan direkt tup bebek yaptirin derim. Hem gereksiz zaman kaybi,hem maliyet, hem de tutmazsa hayal kirikligi oluyor.
Tup bebekte caresi var ama(mikroenjeksiyon yontemiyle spermleri 9000 kat buyuterek en iyisini_hareketlisini secip yumurtanin icine enjekte ediyorlar. Olusan embriyoyu da labr. Ortaminda 5 gun bekletip sonrasinda rahme transfer ediyorlar)
Kızlar onuda ictim oda fayda vermedi ki bnde yaaacnm nar suyunu tavsiye ederim.%100 doğal yazan meyvesuyu.saraçoğlu tavsiye ediyor.ben faydasını gördüm ama benim yumurta gelişmiyor o yüzden bıraktım şimdilik.her gün bir bardak içersen kalınlaştırıyor.
Merhaba Canm Şuan seninle aynı durumdayım ve benmde cesaretim umudum kalmadı aynı şeyleri yaşamaktan KORKUYORM senin yumurtan erken çatlamış SANIRM Benm 15yumurtam en büyüğü 14ml de kala kaldı bende ne opu be transfer olamadım tekrar denemek istiyorm ama KORKUYORM bentamamen kliniğimin yanlış iğne protokolü uyguladığı düşünüyorm olan cepten giden ilaç paralarına oluyo bugüne kadar İpnepe harcadığım parayla kaç tüp bebek denerdim ama kısmet mevlam zamanı var dedikçe ben Israrla devam EDİYORM olmayınca olmuyo bende Şuan adet bekliyorm kendi kendime adet te olamıyorum ama klinik 10gün içinde olursun dedi Şuan içimdeki 14yumurtanımda âkibeti belli değil ya büyümeye devam edip patlar yumurtalıhıma Zarar verirse dedim Birşey olmaz adet olmazsan 10gün içinde gel dediler senin yine erken çatlamış akıbeti belli benö oda belli değilgünaydın hepinize
içim buruk, umutlarım, hayallerim yorgun.tüp bebeğe başlayamıyorum bile.3 kere başladım iğnelere.ama hepsi yarım kaldı.3. iyi gidiyordu.13. gün yumurta erken çatladı yine tedavi iptal oldu.bu başladıklarımı denemeden saymıyorlar bile.toplamaya gidemedim hiç çünkü.4. kez başlamaya gücüm var ama öylesine umutsuzum ki.sanki her ay başlayacağım, yarım kalacak gibi geliyor.tedavisi iptal olanlar oldu mu hiç benim gibi?
Bulent hoca idi evet, istanbulda ist bahceci t. Bebek merkezi , acibadem maslak iyi digerlerini de arastir istersen. Hazirana hemen basla,vakit kaybe derim. Hakkinda hayirlisi olsun canim. Sen de rezerv,yumurta kalitesi,hormon bozuklugu yoksa sorun esindeyse tup bebekle olur diye dusunuyorum allahin izniyle..Canım bende aşılama ile vakit kaybetmek istemiyorum çünkü spermiogram iyi çıkmadı. Bende 25 yaşındayım eşim 27. Ücretleri aşağı yukarı heryerde aynı.. Bülent tıraş mıydı doktorun ? Ben öğretmen old için yaza ist. gelip yapabilirim die düşündüm. Herkes ist ank öneriyor
Benimde ayni sekilde cnm ilk gün dündü ve gercekten çok ağrıdı tum gün. Suan iyiyim saat 11 de bu sefer diger tarafa vurdurucam. Kizlar bnm opudan beri karnimin ici cook agriyo ilaclarimi saati saatine iciyorum. Ayıptır soylemesi idrar yaparken karnimin icindekiler kopuyor sanki. Sizde de var mi boyle bişey. Ne yapmam lazım kizlar nasl gecer?Kızlarrr imdattttttyaa progestan ampul kullanıyorum igne daha ilk ignede yerle bir oldum igne yapılan yerime dönemiyorum üzerine yatamıyorum daha ilk igne de napıcam sizede mi öyle oluyo napıcam ben siz naptınız
Karın agrısı opudandır canım da benim igne yerim felaket yaa yürüyemiyorum bile cok agrıyo yaa daha ilkinde böyle daha 16 tane varrBenimde ayni sekilde cnm ilk gün dündü ve gercekten çok ağrıdı tum gün. Suan iyiyim saat 11 de bu sefer diger tarafa vurdurucam. Kizlar bnm opudan beri karnimin ici cook agriyo ilaclarimi saati saatine iciyorum. Ayıptır soylemesi idrar yaparken karnimin icindekiler kopuyor sanki. Sizde de var mi boyle bişey. Ne yapmam lazım kizlar nasl gecer?
Cnm bi sor doktoruna istersen bi de vuran kisiyi değiştir. Benmde agridi evet ama yuruyemeyecek kadar degil. Gecen sene de aşılama da vurdurmustum. Yağlı bi igne olduğu için yeri o yuzden ağrıyor ama yuruyememk kötü. Demek ki vuran bilememis. Alkollu pamukla bastir ama ovalama daha cok agrir.Karın agrısı opudandır canım da benim igne yerim felaket yaa yürüyemiyorum bile cok agrıyo yaa daha ilkinde böyle daha 16 tane varr
Canım yaa igneyi daha ilk vurdurdum bugun oraya vurdurmam zaten ama bnm diger ignelerde de boyle olmustu oturup aglıyodum dr progestanın kapsulunu vermisti ama igne tutunması icin daha iyiymis bide zaten rahim duvarım kalınlasmıyo tutunması zor o yuzden mecbur igneyi kullanıcam dra dersem fitili verir o yuzden istemiyorumda ignelerin agrısını gecirmenin bi yolunu bulsamCnm bi sor doktoruna istersen bi de vuran kisiyi değiştir. Benmde agridi evet ama yuruyemeyecek kadar degil. Gecen sene de aşılama da vurdurmustum. Yağlı bi igne olduğu için yeri o yuzden ağrıyor ama yuruyememk kötü. Demek ki vuran bilememis. Alkollu pamukla bastir ama ovalama daha cok agrir.
Maalesef bu igne boyleKızlarrr imdattttttyaa progestan ampul kullanıyorum igne daha ilk ignede yerle bir oldum igne yapılan yerime dönemiyorum üzerine yatamıyorum daha ilk igne de napıcam sizede mi öyle oluyo napıcam ben siz naptınız
Ayy evet canımm yaa cok agrıyo bide transferden sonrada devam edicem igneye 16 tane daha varrMaalesef bu igne boyle
Yagli bi igneymis oyuzden agri yapiyormus ben de yaptirdigim gun o tarafima yatamiyorum hatta oturmak bile zorluyor cok agriyor
Gebelik olusursa da devam edeceksin :)Ayy evet canımm yaa cok agrıyo bide transferden sonrada devam edicem igneye 16 tane daha varr
Canım crinone jelde kullanıyorum estrofem gunde 4 kez coraspin folbiol vagifem fitil buda rahim duvarını kalınlastırmak icin prednol tetradox bide progestan igne hergun canım tum ilaclarım bunlarGebelik olusursa da devam edeceksin :)
Sana jel vermediler mi yada fitil sadecw igne mi kullaniyorsun
Ben test gununden sonra ek olarak igne kullanmaya basladim gün aşiri oluyorum igneyi
Canımmm masallah degerin ikiz gibi iki tane mi bebis konmustu gozun aydın tatlım rabbim saglıkla kucagına almayı naaib etain naptın surekli yattın mı kuzum dikkat ettiklerin nelerdi yemek faian dikkat edilmesi gereken bisey varmı anlatsan biraz bnmde carsamba transferim hayırlısıylaKizlarr bugun test gunumdu(sanirim 11.gun)
Degerim 732 cikti cok sukur
Buarada bergun gobekten igne,3 gunde 1 de kalcadan igne yaptiriyodum. Yagli igne oldugu icin igne ciktiktan sonra 5 dk boyunca kasıp kavuruyor tum bedenimi, nasil desem.. kizgin biseyle 2_3 sn dokundurmuslar gibi
Hersey bebekler icin kizlar, ben de aglayarak cikiyorum bazen hastaneden. Gobegim mosmor oldu.. yapcak bisey yok, tutsun yeter ki. Bu yuzden de hep dua ediyorum allah im sen eziyet cektigimi goruyorsun, nolursun nasip et diyorum..
Adetim bitsin de denyecem canmCnm fazla sıvı tüketmesi kaç saat saat 3 gibi yap ben öyle yapiodum hatta 2 gün önce pozitif çıktı ekleyebilirsem fotosunu koyarım. .
Cnm transferden önce iç ama sonra içme.. ben öyle yapiodum ise yarıyor. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?