Maşallah canım inş ohs olmassın çünkü çok yumurta toplanınca olabiliyor ama olmyanda vardıryokhe canım saol bilgi için ama bakmaya hiç fırsatım olmadı netten bakındım ordanda karar veremedim sen kullandın çekim gücü nasıl memnun musun su an için canım
Kızlarrr opudan geldim dinleniyorum şimdi 21 yumi toplanmış asistana karnım çok Şiş demiştim çiftlik gibisin olur tabi dedi gülüştük bide embiriyologlardan güzel haberi alsam hayırlısıyla yaa çok merak ediyorum)
Olsa görür canım. Ben düğün olmadan önce hem nasıl korunmalıyım hem de düğünde adet olmayayım diye öylesine kontrole gitmiştim. 2,5cm idi ilk gördüğümüzde. Sonra ilaclarla kkücüldu 1.3 cm ye kadar ama bu kistin büyüklüğü rahimde ya da yumurtalıklarda oluşturduğu yapışıklığın derecesini göstermiyor. Normalde ilişki sırasında ağrı bir belirtisi ama benim dayanılmaz olmuyor ve evlendiğimden beri hep olduğu için kist olmayınca nasıl oluyor bilmiyorum. Adet düzensizliği de bir belirtisi ama benim adetlerim cok düzenliydi bilmiyorum benimki küçük diye mi pek belirti olmuyordu yani.Birde adette cok ağrılı oluyormus. Benim ilk gün niraz olurdu. Aynı zamanda çikolata kisti de deniyor. Eger rahim ya da yumurtalıkta olsa bizim gibi tüp bebek tedavisi olan sürekli kontrol altında olanlarda mutlaka ortaya cikar. Fakat diğer organlardada olabiliyor bağırsakta rahmin dışinda karın içinde falan. Yani şüpheleniyorsan bir değere bakılıyor kanda o değer de yüksek çıkarsa görünen kistin o olduğuna karar veriyor doktor. İnşallah yoktur canım illaki ol cocuk olmaz denmdenmiyor ama infertilite olanların %20si endometriozis miş .yani ihtimali düşürüyormuş.Endometriosiz nasıl anlasıliyo canım..benim bazen iliski sirasında canım acıyo gerilme gibi..ameliyatli tüpümün oralarda oluyo bilhassa..canım çok yanıyo..ama 2012 den beri histeroskopide oldum yapısıklik vardı actık dediler olsa derdi demi doktor...
eguuuuuuuutöbe de kız
ben yine de bulantısız gebelik diliyorum hepinize
Tedavi bu aralar bana uzak..maddiyat durumlarindan..ev kredisi odüyoruz..şimdi eşimi ve çalışan herkesi 2 ay ücretsiz izne cıkaricakmıs isyeri..napıcaz bilmiyorum..bu mesajınıda diğer mesajlarınıda okurken inan bana çok üzüldüm içim çok yandı. İki düşükten sonra 9 ay yatarak bir kız annesi oldum darısı senin ve burdaki tüm arkadaşlarımın başına inşallah şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine. Ben yürekten inanıyorum hepiniz anne olucaksınız. Güne anne olarak uyanayım demişsin ama o seni zaten uyutmayacak.saçını bile taramadan günler geçiriceksin. Kızımdan sonra hiç çocuğum olmadı 11 yıldır kardeş diye tırmalandık en son tüpte de negatifi gördük şimdi akışına bıraktık. Sorun yokmuş sendede eşindede tedavi sürecinde biraz daha rahat ol lütfen. Ben tüpe başladığımda kadının 1 yumurtası erkeğinde ameliyatla bulunmuş 1 spermi vardı ve çok yaşlılardı sonuç pozitif 18 yıl sonra ama benim negatif oldu Rabbim büyük onları sevinci hiç gitmez gözümden inşallah şimdi sıra bizde.
canım seni o kadar iyi anlıyorumki ama sabır göstermelisin isyan etme 4 kere gebe kalmışsın rabbim nasip eder tekrar kalırsın düşüklerinin nedeni araştırıldımı sorun belli oldumu eğer genetik sıkıntınız yoksa allahın izniyle olur olmaz diye bakma eğer araştırma yapılmadıysa ilk önce araştırılmasının yapılması gerekirBenim bütün testlerim temiz cıktı bir spermiyogram kaldı esimin yaptıracağı..5 yıl önce baktırdık normaldi hepsi ama doktor yine istedi...ben hemen gebe kalamıyorum kalıncada iste 3 düşük bir dış gebeliğim oldu 4 yıl içinde...gerçekten çok doluyum bugün kavga ettim yüzüme bak ve söyle dedim benden çocuğun olsun istiyomusun istiyorum dedi..destek ver o zaman bana dedim doktora hep tek gittim kürtajımı yapan jinekolog eşinde spermiyogram versin eğer herşey normalse deneyin birkac ay gebelik olmuyosa tedaviye yönlerndirebilirim dedi diye söyledim eşime aglıyorum bir yandan..kardeşin askerden dönecek o da cocuk yapar kız kardeşin ikinciyi yapar hepsinin çocukları boy boy büyür okula gider evlenir bizde hep eve boş boş döneriz dedim hosuna mı gidiyo bu durum dedim..ben hergün dünyada cehennemi yasarım ölmeme gerek kalmadan dedim..ben hiç anne sesi duymucam mi dedim..ben evladıma kahvaltı tabağı hazırlamıyacam mi dedim...ağladım ağladım..spermlerde sorun bile çıksa sanki benim derdim bana seninki sana mi dicem dedim..biz aynı çatı altındayız varsa bişey dert ikimizin dedim benimki de seninkide dedim..dua et ki ben bir an önce öleyim dedim burda olmasada orda evlatlarım beni bekliyo dedim..
O testin adı ne ki peki..benimde adetlerim düzenli ama bazen ağrılı oluyo..ve ilişkilerimde ağrı oluyo..Olsa görür canım. Ben düğün olmadan önce hem nasıl korunmalıyım hem de düğünde adet olmayayım diye öylesine kontrole gitmiştim. 2,5cm idi ilk gördüğümüzde. Sonra ilaclarla kkücüldu 1.3 cm ye kadar ama bu kistin büyüklüğü rahimde ya da yumurtalıklarda oluşturduğu yapışıklığın derecesini göstermiyor. Normalde ilişki sırasında ağrı bir belirtisi ama benim dayanılmaz olmuyor ve evlendiğimden beri hep olduğu için kist olmayınca nasıl oluyor bilmiyorum. Adet düzensizliği de bir belirtisi ama benim adetlerim cok düzenliydi bilmiyorum benimki küçük diye mi pek belirti olmuyordu yani.Birde adette cok ağrılı oluyormus. Benim ilk gün niraz olurdu. Aynı zamanda çikolata kisti de deniyor. Eger rahim ya da yumurtalıkta olsa bizim gibi tüp bebek tedavisi olan sürekli kontrol altında olanlarda mutlaka ortaya cikar. Fakat diğer organlardada olabiliyor bağırsakta rahmin dışinda karın içinde falan. Yani şüpheleniyorsan bir değere bakılıyor kanda o değer de yüksek çıkarsa görünen kistin o olduğuna karar veriyor doktor. İnşallah yoktur canım illaki ol cocuk olmaz denmdenmiyor ama infertilite olanların %20si endometriozis miş .yani ihtimali düşürüyormuş.
Kanda ca125 değerine bakmıştı benim doktorum ama tabiki önce kisti ultrasonda görmüştü. Bu internet sayfasında cok güzel ayrıntili anlatmis. Bi bak istersenO testin adı ne ki peki..benimde adetlerim düzenli ama bazen ağrılı oluyo..ve ilişkilerimde ağrı oluyo..
Canım dua ederken lütfen öyle deme. Allahımdan gelene razıyız tabi ki. Ama Rabbim sağlıklı evlatlar versin hepimize inşallah.çok daralmışsın sen Allah sabir versin.Sanki canım kuş misali bogazimda düğüm düğüm...bugün adette oldum o yüzden sanırım...bilmiyorum belkide benim günahım çok cezamı böyle çekiyorum ama beni üzen benimle birlikte eşimide yakıyorum...bir mucize diliyorum allahtan..bugün esimede dedim eğer gebe kalırsam özürlü aldir deseler bile aldırmıcam bebeğimi dedim..çünkü hep doktorlar diyo sağlıksızmış ondan düştü diye ya..olaki böyle birşey bile olsa ben onu yıllarca beklemişim allahın takdiri o yönde bile olsa bakarım..
Hemde nasıl daraldım bir bilsen..şöyle yaslanıp bir omuza saatlerce ağlasam aglasam kendime anca gelirim..çaresizlik çok kötü birşey gerçekten...işteyim şimdi...Canım dua ederken lütfen öyle deme. Allahımdan gelene razıyız tabi ki. Ama Rabbim sağlıklı evlatlar versin hepimize inşallah.çok daralmışsın sen Allah sabir versin.
Allah yardımcın olsun bende şu an tedavi olmuyorum ilk negatif yıktı beni maddi manevi. Çok ağladım üzüldüm ama geçti bi şekilde şimdi ot çöp bişeyler kürler falan deniyorum kendimce olsun yada olmasın oyalıyo beni.benimle tüp bebek deneyenlere bakıyorumda negatif olanların hepsi bizim gibi kaygılı kişilerdi nasıl rahat olunabiliyo bilemedim.Hemde nasıl daraldım bir bilsen..şöyle yaslanıp bir omuza saatlerce ağlasam aglasam kendime anca gelirim..çaresizlik çok kötü birşey gerçekten...işteyim şimdi...
Kiyamam yaa, bazen oluyor öyle eve gidince ağla ağla kendine gel.İnsan ağlamadan kendine gelemiyor. Ağla için açılsın sonra dua et inşallah hepimiz için daha güzel günler olsun. Birde adet olunca insanı hormonlar da yapıyor biraz sulugöz. Biz hep burdayız canım ve birbirimize ağlayacak omuz olabilmek, sevindiğinde paylaşabilmek için buradayız. Her zaman yazabilirsin. İnanki insanın en yakın dostu bile olsa başına gelmeyen bilemiyor derdini. Biz onun için cok yakınız burada.Hemde nasıl daraldım bir bilsen..şöyle yaslanıp bir omuza saatlerce ağlasam aglasam kendime anca gelirim..çaresizlik çok kötü birşey gerçekten...işteyim şimdi...
Inş canım yaa karnım Şiş hala çok ağrım yok dayanılmayacak kadar ama ağrım var haliyle ama hersey bebişler için dayanırım inş iyi haberlerinide alsam hayırlısıyla yaaMaşallah canım inş ohs olmassın çünkü çok yumurta toplanınca olabiliyor ama olmyanda vardırinş iyi haber alırsın bu mubarek cuma hürmetine
cnm bak o kadar sıkıntı çekiyorsun.dayan bebeğin için.içme bence.insan darlanınca canı istiyor olabilir.ama en kahve bile içmiyordum tedavideykenkızlar sigara istiyor canm ben normalde kullanırdım sıgara saglık sorunlarımdan dolayı yasak bana sıgara ama arada 3 bes gecmeyecek sekılde ıcıyordum Bebek tedavısındee bu surecte ıgne surecınde adetle bırlıkte kestım suan cnm cok ıstıyo acaba 1 tane ıcsem bısı olurmu henuz ıgne asamasındayım ıgne tedavısının 3.gunu bugun 2gundur ıcmedım bır tek dun esımın sıgarası nı ben yaktım bır fırt cektımacayıp canm ıstıyo nescafe ve sıgara ne dersınız bır tane ıcımmı yoksa cıx ıxmeyımmı
cnm öyle deme.dua niyetine geçer.engelli olursa her ona baktığında da için acıyacak...Sanki canım kuş misali bogazimda düğüm düğüm...bugün adette oldum o yüzden sanırım...bilmiyorum belkide benim günahım çok cezamı böyle çekiyorum ama beni üzen benimle birlikte eşimide yakıyorum...bir mucize diliyorum allahtan..bugün esimede dedim eğer gebe kalırsam özürlü aldir deseler bile aldırmıcam bebeğimi dedim..çünkü hep doktorlar diyo sağlıksızmış ondan düştü diye ya..olaki böyle birşey bile olsa ben onu yıllarca beklemişim allahın takdiri o yönde bile olsa bakarım..
Valla icmesen iyi olur derim, ben tedaviden 3 ay once birakmustin, tedaviye baslamadan 2 hafta once cok kotu bir olay oldu basladim yiine ama gunde 2 yada bir tane ictim transfere kadar ama hep icim icimi yemisti.kızlar sigara istiyor canm ben normalde kullanırdım sıgara saglık sorunlarımdan dolayı yasak bana sıgara ama arada 3 bes gecmeyecek sekılde ıcıyordum Bebek tedavısındee bu surecte ıgne surecınde adetle bırlıkte kestım suan cnm cok ıstıyo acaba 1 tane ıcsem bısı olurmu henuz ıgne asamasındayım ıgne tedavısının 3.gunu bugun 2gundur ıcmedım bır tek dun esımın sıgarası nı ben yaktım bır fırt cektımacayıp canm ıstıyo nescafe ve sıgara ne dersınız bır tane ıcımmı yoksa cıx ıxmeyımmı
canım sigarayı destekliyomuşum gibi anlaşılmasın tabi hiç içilmesi daha iyi olur ama ben kızıma hamileyken doktorum kalkıp bi sigara yaksam nolur bi kere içsem stresiyle o sigarayı içmenin tehlikesi aynı günde 3 ü geçme demişti maalesef ben hep içtim Allah bırakmayı nasip etsin inşallah tüm sigara içenlereValla icmesen iyi olur derim, ben tedaviden 3 ay once birakmustin, tedaviye baslamadan 2 hafta once cok kotu bir olay oldu basladim yiine ama gunde 2 yada bir tane ictim transfere kadar ama hep icim icimi yemisti.
canım sigarayı destekliyomuşum gibi anlaşılmasın tabi hiç içilmesi daha iyi olur ama ben kızıma hamileyken doktorum kalkıp bi sigara yaksam nolur bi kere içsem stresiyle o sigarayı içmenin tehlikesi aynı günde 3 ü geçme demişti maalesef ben hep içtim Allah bırakmayı nasip etsin inşallah tüm sigara içenlereValla icmesen iyi olur derim, ben tedaviden 3 ay once birakmustin, tedaviye baslamadan 2 hafta once cok kotu bir olay oldu basladim yiine ama gunde 2 yada bir tane ictim transfere kadar ama hep icim icimi yemisti.
Cok haklisin icmemek lazim ama sigara icip birden birakmakda cok stres yukleyebiliyor insana, icmeyen bunu anlayamaz tabiki. Tabi kimse yanlis anlamasin bende icilsin demiyorum ama kar zarar olayini insan kendi ayarlamali.canım sigarayı destekliyomuşum gibi anlaşılmasın tabi hiç içilmesi daha iyi olur ama ben kızıma hamileyken doktorum kalkıp bi sigara yaksam nolur bi kere içsem stresiyle o sigarayı içmenin tehlikesi aynı günde 3 ü geçme demişti maalesef ben hep içtim Allah bırakmayı nasip etsin inşallah tüm sigara içenlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?