2015 de Tüp Bebek Yaptıracakların Paylaşım Topiği...

pekı cnm boyun kac bana feza bey u boyla 2 bebek nasıl tasıyacaksın boyun kısa demıstıde
Canım benim doktorum bana ilk transferde de 2 embriyo transfer etmişti. 2.de de öyle yaptı. Hatta değerimi duyunca ikisi de tutunmuş olabilir falan dedi. Gerçi bence 1 tane sanki değere bakınca ama yani benim boyun 158. Hiç öyle boyla alakalı falan olduğunu söylemedi. Kilo tabi biraz risk ama Türkiye de kadınların boy ortyalaması düşünülürse ikiz bebek taşımak için bence öyle çook uzun boylu olmak gibi bir şart olduğunu hiç duymadım ve düşünmüyorum da canım. Bu konuda fikri olan varsa arkadaşlar yardımcı olurlar.Biz de öğrenmiş oluruz ama bana ilginç geldi biraz bu bilgi.

Canım korkma olabiliyormuş,ben de olmadı ama yine de doktorunu ara sor...

canm aynı doktor hem bana hemde suan hamıle haberını yenı alan batmanbegınn ısımlı arkdasa aynısını soylemıs hatta onada aynısını soyleyınce cok gulduk bırbırımıze benmde boyum 1.60 ama kılom 70 ıişte hep tedavılerden aldm kıloyuda ama kıyafetlerle cok cırkın gostermıyorm kapatıyorm :) ya bana gorede ıkız daha guzel ama doktor hep rıskelerınden bahsettı ve ustune basa basa banada dıer arkdasada bu boyla ıkız nasıl tasıyacaksn demıs :) canm benm olsunda elı ayagı duzgun saglıklı tek olsn ama ıkız fena olmaz tabıkı evet senın degerler yuksektı canm hatırlıyorm kızkardesımınde egunelınde degerlerı hep yuksektı alalhım saglıklı kucagına almanı nasıp etsın ınsallah

Bilen herkes arıyo negatifide duyunca amaann boşveer takma kafana bak hayatını yaşa ohh ne güzel çocuksuz rahat rahat gez toz, çocuk olcakta nolcak zaten bizi görmüyonmu derdimiz hiç bitmiyo, çocuğu olmayanın 1derdi olanın bin derdi var aklın yok senin çocuk istiyoon gibi binbir türlü saçmalıyorlar hepsinin ağzına kürekle vurasım var

Canım benim 2 embriyo demek zaten ikiz bebek demek değil. 2 embriyo olup da ikiz olan oran olarak bakarsak çok değil. Yani tek daha çok oluyor zaten iki embriyo konsa bile. Ama şansı artırmak için 2 tane konuluyor. Biri yaşayamazsa tutunamazsa diğerine şans vermiş oluyoruz. Tabi ki ihtimal var ama düşük. Yani insan ilk duyunca nasıl bakarım diyor. Biz ilk transferde biraz korkmuştuk. Sonra negatif oldu sonuç. Sonra dedik ki eşimle ne kadar safız sanki hemen olacakmış gibi korktuk. Belki de Rabbim dua ederken tedirgin olduğumuz için vermedi bize o seferinde. Ama bu defa öyle içten istedim ki dedim Rabbim sana teslim oldum, senden gelecek olana razıyız, sağlıklı olsun da tek ikiz sen verirsen sabrını bereketini de verirsin dedik hep.Yani Rabbim tek embriyo konulunca da ikiz verebiliyor biliyorsun tek yumurta ikizi olabiliyor. Hayırlısı eğer doktorunuz izin veriyorsa bence 2 embriyo daha mantıklı. Çünkü hepimiz dişimizi tırnağımıza takıp para kazanıyoruz ve biriktirmeye çalışıyoruz bu tedaviler için. Şansı artırmak lazım bence. Rabbim herkese hayırlısını versin inşallah.

celaleddin hoca bizi oraya yönlendirdi orda ferhat bey dondurdu canım,henüz doktorumuz yok,sence nasıl bir hastane güvenilir mi memnun kaldınmı tedaviden ?

canım hevesini kırmak istemm ama bence araştır başka hastane ve tüp bebek merkezlerini ben hiç memnun kalmadım ki ve bir kaç kişiden de aynı şeyleri duydum herşey bittikten sonra keşke önce duysaydım doğru düzgün test bile yapmadılar (aytu kolankaya) diye gittik alakasız bir bayan doktor ve hiç ilgi yok .... bana yüksek dozda hormon ilaçı vermişler ve rahmime su toplanmış suyu kurutmadan transfer yaptılar ve olmadı ( parayı alana kadar aldıktan sonra telefonlarına bile çıkmıyorlar ben aradım kanamam başldı ne yapayım diye ulaşamdım saatlr sonra ulaştım ne yapmalıyım dedim bekleyin sabah gelin dedi ve ben gittim düşmüş dedi bebek ve sonra kanamm devam edince başka doktora gittim bebeğin keseleri rahimde kalmış doktor gelmesiydin zehirlerdi keseler seni dedi ....... anlatırken bile yaşadım tekrar aynı şeyleri .... rabbim kimseye yaşatmasın

çok geçmiş olsun canım,başka hangi doktorlar var,embriyolog kim ferhat bey mi,birde kalacak yer falan sağlıyorlar mı

COK HAKLISIN canm bende ıkız bebeklerm olsn cok ısterdım allah var yıllardır nerde ıkız görsm aklım gıder severm canm hayırlısı benm ıcın ne ıse o olsun senın ıcınde saglıkla kucagına alırsın ınşallah maddı konuda cok haklısın hıcbırımız kolay kazanmıyoruz var bundada bır hayır rabbim denıyr bızlerı verdıgıne verecegıne bınlerce şükür

çok geçmiş olsun canım,başka hangi doktorlar var,embriyolog kim ferhat bey mi,birde kalacak yer falan sağlıyorlar mı

embriyolog bayandı canım ama ismini hatırlamıyorum kalacak yeri sorun etme bence bende kalabilirsin cnm benim için hiç sorun değil kapım herzmn açık

embriyolog bayandı canım ama ismini hatırlamıyorum kalacak yeri sorun etme bence bende kalabilirsin cnm benim için hiç sorun değil kapım herzmn açık

Çok sağol canım Allah razı olsun yakınlarımız da var,bazı hastaneler kalacak yer temin ediyormuş bizim gibilere ondan sordum.siz ne zaman denediniz de olmadı canım?

Evet canım bir de teselli ettiklerini düşünüyorlar öyle söyleyip ama boşver sen takma kafana. Gerçekten hep söylüyorum, insanın en yakın doktu bile olsa bizi burada aynı kaderi yaşayanlar kadar anlayamıyor. Rabbim inşallah en yakın zamanda bebeklerimize kavuştursun hepimizi. Onun için biz kimseye söylemiyoruz. Tedavi olduğumuzu ailelerimiz biliyor bir de birkaç yakın arkadaş ama tarih olarak ne zaman ne oldu annelere bile söylemiyoruz hiç. Ben burada sizinle paylaşıyorum sadece bir de bu defa 1 arkadaşım biliyordu. Çünkü söyleyince onlarda arasam mı sormasam şimdi ilgilenmiyormuş gibi olur mu en iyisi arayayım diyor. Belki kötülük olsun diye değil ama bizi üzüyor farkında olmadan. En iyisi kimseye söylememek.

Çok sağol canım Allah razı olsun yakınlarımız da var,bazı hastaneler kalacak yer temin ediyormuş bizim gibilere ondan sordum.siz ne zaman denediniz de olmadı canım?
temin ediyorlar mı bilmiyorum kuzum istersen hastaneyi ara bir sor cnm belki temin ediyorlardır . 1 yıl önce denedim canım

Canım onlar çocuksuzluğun ne demek oldugunu bilmedikleri için böyle rahat konuşabiliyorlar. Aslında iyi niyetle teselli etmeye çalısıyorlar ama söyledikleri cümlelerin bizi ne kadar yaraladıgını farketmiyolar. Bana da derlerdi hep bak şunun 10 yıl çocugu olmadı bak bunun 15 yıl çocugu olmadı diye. Öyle söylediklerinde bogazıma dügümlenirdi her nefesim. Ben de mi bu kadar bekleyecegim diye.Kuzenim ikinci çocuguna hamile kaldıgında ağlamıstı çok erken diye. Onlar bizim halimizi anlamazlar canım. O yüzden kafaya takma kimseyi. Allahım senin için en hayırlı vakitte verecektir sana da eminim bundan. Napalım bizlerin de imtihanı buymuş demek ki.

böyle klınıkler bızler sadece paraolarak göruyor malesef allah bızı ıyı ınsanlarla karsılastırsın ! cok uzuldm allahım bırdaha yasatmasn

temin ediyorlar mı bilmiyorum kuzum istersen hastaneyi ara bir sor cnm belki temin ediyorlardır . 1 yıl önce denedim canım

çok soru soruyorum ama sizin sorun nedir,hastane konusunda tecrübeni paylaştığın için teşekkür ederim,uzak yerden gelcez onca masraf edicez tabiki araştırmak gerekiyor,microchip yöntemi varmı bu hastanede canım

böyle klınıkler bızler sadece paraolarak göruyor malesef allah bızı ıyı ınsanlarla karsılastırsın ! cok uzuldm allahım bırdaha yasatmasn

sağol canım amin inşallh insanların duygularıyla oynuyorlar allhım ıslah etsin zaten bizler için zor süreçler maddi manevi savaş veriyoruz birde doktor menfatci çıkınca sonuç kötü oluyor rabbim kimseye yaşatmasın

sağol sorun değil canm sor tabiki hiç bir sorun yok dendi canım medikalde rahim filimi bile çekmediler gerek yok dediler nasıl olsa tüp olacak dediler meğersem rahimde polip ve sağ kanalda büyüme eşimde sperm düşüklüğü varmış tabi biz bunları bilmiyorduk boşuna para döktük anlayacağın canm maddi manevi bitirdiler bizi biz yaptırdığımz zamn yoktu cnm şimdi varmı bilmiyorum

anladım canım,inşallah bidahaki tedaviniz olumlu geçer

kuzum çok stres yapmışsın sen kendine ama canım benim biraz rahatla lütfen böyle kendine eziyet ediyorsun çık gez toz kafana takma herşeyi oluruna bırak böyle yaparsan hormonlarında etkilenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…