Ben de geçen gün çok kırıldım, çok ağladımGünaydın güzel anneler .. Mutsuz bir pazardayız bir eşime çok kırgınım hava kötü psikolojik kötü etkilenmeye başladım 18 gün sonra herşey çok monoton sıkıcı sanki sizlerde durumlar nasıl gelen giden çok yoruldum sıkıldım. Yıllardır beklediğimiz bir bebeğe sahip olunca dünyalar bizim olacak harika bir evliliği olan biz bu mutluluğu kat kat katlayacağız diye hayal etmiştim çok mu beklentiye girdim acaba hayal kırıklığı yaşıyorum
Canım, çok geçmiş olsun.. ama kontrol altında ve iyi şükür ki.. En kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah canım. Güçlü olmaya çalış.. O çok güçlü, maşallahKızlar alıntılayamıyorum . Hrrkese teşekkürler.
Öğleden sonra biraz doktoru zorlayarak taburcu oldum. Bebeğin yanına gittik. Yenidoğan yoğun bakımda. Sadece beni aldılar. Gözleri açıktı. Hiç hasta gibi durmuyordu sanki. Karnında şişlik var. Cerrahın raporunu okudum. Bağırsağın nir yerinde darlık veya tıkanıklık gibi bir şeyden şüpheleniyorlar. Serbest hava geçişi olmamıştır falan yazıyordu raporda. Evet doğumdan sonra bir defa güzel emdi ve sanırım tüm problem kaka yapamadığı içinşişkinlik yapıyor ve açlık hissedemiyor. Bundan emmedi. Lavman yapmışlar ama kendinin yapmasını bekliyorlar. Bu akşam yine film çekip cerrah bakacakmış. son durumu yarın gidince öğreneceğiz. Görünce hem çok üzüldüm hem de biraz da olsa hasretim gitti. Serum hortumunu eliyle yakalamış çekmeye çalışıyor. Aktif bir bebek dedi hemşire. Çok üzülüyorum ama her şey Allahtan. Kime itiraz edeceğiz? Rabbim dermansız dert vrrmesin. Ama yine de hastaneye doğuma gidip eli boş çıkmak çok zor. Sütüm geldi iyice sağıp saklıyorum. Dualarınızı bekliyorum.
Evet canım, öyleymiş. En azından yalnız değilmişim, doğal bir şeymiş, sevindimSanırım çoğumuz aynı olayı yaşıyoruz. Bu cimcimeler, cingözler az değil. Maşallah herbirine. Sağlıklı büyüsünler.
Canım, sariliktan dolayı da mama öneriyorlar. Biz de verdik. Sariligi atması için çok iyi bealenmesi gerekiyormuş. Kakayla atiyorlarmis. Gerekirse mama takviyesi verin dediler bize de, verdik biz de. Kilo vermişse, sen de mama ver ki, bir an önce geçsin sariligi. Bizimkinin 13e kadar çıktı. Sonra 11e, geçen hafta da 9a düştü. Bir daha baktirmadik ama belli oluyor, geçti baya baya.. Baktiricaz yine.inşallah canım ya iner umarım doğal olmayan bir göbek yani bariz.
Kızlar bebeğim 2900 doğmuştu 2680 şuan 6 günlük dr biraz canımı sıktı sütün olduğu halde mama vermemi söyledi. sarılık 9.4 seviyesinde çıktı. yarın asıl her zaman gideceğimiz çocuk doktoruyla görüşeceğim. inşallah bir an önce kilo almaya başlar kuzum ya çok üzülürüm
Benimki de boyleeeAynen canim demekki bebekler boyle oluyo ama geceleri boyle olunca cok zor oluyo canim ya surekli memede kalmak istiyor ya hic uyku uyunmuyor iyice yoruluyor insan
Canım, günden güne azalıyor. 10-15 günde Baya fark ediyor. Benim 20 günü geçti. Şu an baya rahatım. Yorulursam falan yine ağrı oluyor. Hafif bir acı hala var, o.ne zaman gidecek, ne zaman tamamen eskisi gibi olacak bilmiyorum ama, normale yakınım yani.Merhaba sezeryan olan anneler. Dikiş ağrılarınız nezaman geçti. Bugün 5. Gün ama özellikle geceleri hala zorlanıyorum. Sırtım ağrıyor gerilmesin diye kambur durmaktan. Nezaman doğrudüzgün yürüyeceğim acaba
Evet icerde kalmasi lazim.Hadi ya.birsey soracam ayip olacak ama iliski sonrasi ben hemen wcye gidiyom temizleniyom biraz yatsamda icerdemi kalsa sen oylemi yaptin
Ay canım yaa.. Geçmiş gitmiş olay. Bebeğin sağlıklı, sen de sağlıklısın sonuçta. Konusu edilecek şey mi bu!? Sen pişmanım falan dedin de ondan mı dediler onlar da acaba.. ama yine de denmez. Zaten en duygusal zamanlarimiz. Annenin yaptığı hiç olmamış. Anlayış göstermeli sana bu durumda. Hem sen de pişman olma canım. Normalde de başına ne gelirdi bilmiyorsun ki şu anda. Belki daha kötü olurdu. Belki sorun olacaktı da yine sezaryen olacaktin vs. Bilmiyoruz bunu ve ogrenemeyecegiz. Unut pişmanlığını canım. En güzel zaman, şu zaman. Onların dediklerine de takma hiç kafanı. Annenle de aranız düzelir bir kaç güne. Öyle yapması çok hatalı. Gelir bir kaç güne geri bence.. Sen melegine odaklanKızlar iyi geceler herkese. Bugün kötü birgün geçirdim annem sağolsun yine beni kızdırdı yok normal doğum neden yapmadın yok ben 4.5 kilo doğurdum eskiden sezeryan mi vardı diyor zaten normali zorlamadigim için pişmanım benim canımı çok acıtıyor kafayı yiyicem bende ağlıyorum eşimde sen istedin sezeryani ve gittin yaptirdin diyor başta bana hiç yardimci olmadılar hiç yorum yapmadılar şimdide yok doktorlar sezeryandan yanaymış zaten sezeryan icin bir bahane buluyorlarmis. ya bir doğum yaptım burnumdan geldi. En sonunda anne böyle konuşmaya devam edeceksen evine git dedim oda aldı çantasını ve gitti. Ben gitgide kötü oluyorum.
Bizde kilo kaybı yok gatta 5 günde 100 gr almış ama sarılık 13 çıktıCanım, sariliktan dolayı da mama öneriyorlar. Biz de verdik. Sariligi atması için çok iyi bealenmesi gerekiyormuş. Kakayla atiyorlarmis. Gerekirse mama takviyesi verin dediler bize de, verdik biz de. Kilo vermişse, sen de mama ver ki, bir an önce geçsin sariligi. Bizimkinin 13e kadar çıktı. Sonra 11e, geçen hafta da 9a düştü. Bir daha baktirmadik ama belli oluyor, geçti baya baya.. Baktiricaz yine.
Genelde çoğu doğumdan sonra kilo kaybediyor, şişlik iniyor canım. 3.900 doğmuştu oğlum. Hastaneden 3.700 çıktı. 3 gün sonra 3.640 olmuştu. Sonra almaya başladı yavaştan.
Benimki de boyleeeÇok zor gerçekten.. Çoğunda varmış demek ki bu durum. Yalnız olmadığıma sevindim bari.. ama napicaz bilmem.. Zamanla geçer umarım.
Canım, günden güne azalıyor. 10-15 günde Baya fark ediyor. Benim 20 günü geçti. Şu an baya rahatım. Yorulursam falan yine ağrı oluyor. Hafif bir acı hala var, o.ne zaman gidecek, ne zaman tamamen eskisi gibi olacak bilmiyorum ama, normale yakınım yani.
Canım bizim durum da aynisi. Ne yapsam bilemiyorum. Dun aksam da çok gazi vardı çok az emdi,ben de kendimi suçluyorum emiyordu ne güzel,nazar ettim kendi kendime.. ne zaman düzene girecekler çok merak ediyorum.Canım benimki gece, biz de artık yatacakken, neredeyse 1 saat emiyor ya.. Uyuyakaliyor, yatağına koyuyorum aranıyor yine. Uyanıyor ve sanırsın saatlerdir aç, bir ağlıyor bir ağlıyor.. Özellikle de gece oluyor.. 2 memeyi de uyuya uyana 20şer dakika emdi ama yine çok arandı, çok ağladı yatağa koyunca. Haydii bir daha nedir.. Yine ancak uyuttum işte.. Öylece birakamiyorum, mecbur yine veriyorum. Canım da yanıyor. Tekrar meme yara olacak diye çok korkuyorum ama napiyim.. Yalancı meme de almadı. Göğsümde uyumak istiyor. İyice dalinca ancak birakabiliyorum. Ne olacak böyle bilmem. Başka yalancı memeler de denicem. İnşallah alışır da kurtaricimiz olur biraz.
Bu arada ben de hep dakikaya bakarak emziriyorum. Mesela 5 dakika sonra uyuyakalinca biliyorum ki birazdan yine yaygarayı basacak. Ya da doysa bile bırakmıyor mesela, coğu zaman ağzında geveleyip duruyor uyusa bile.. Bir de sıkıyor ki, zor çekiyorum. İnşallah düzene girer ya..
Kızlar iyi geceler herkese. Bugün kötü birgün geçirdim annem sağolsun yine beni kızdırdı yok normal doğum neden yapmadın yok ben 4.5 kilo doğurdum eskiden sezeryan mi vardı diyor zaten normali zorlamadigim için pişmanım benim canımı çok acıtıyor kafayı yiyicem bende ağlıyorum eşimde sen istedin sezeryani ve gittin yaptirdin diyor başta bana hiç yardimci olmadılar hiç yorum yapmadılar şimdide yok doktorlar sezeryandan yanaymış zaten sezeryan icin bir bahane buluyorlarmis. ya bir doğum yaptım burnumdan geldi. En sonunda anne böyle konuşmaya devam edeceksen evine git dedim oda aldı çantasını ve gitti. Ben gitgide kötü oluyorum.
Canım benimki gece, biz de artık yatacakken, neredeyse 1 saat emiyor ya.. Uyuyakaliyor, yatağına koyuyorum aranıyor yine. Uyanıyor ve sanırsın saatlerdir aç, bir ağlıyor bir ağlıyor.. Özellikle de gece oluyor.. 2 memeyi de uyuya uyana 20şer dakika emdi ama yine çok arandı, çok ağladı yatağa koyunca. Haydii bir daha nedir.. Yine ancak uyuttum işte.. Öylece birakamiyorum, mecbur yine veriyorum. Canım da yanıyor. Tekrar meme yara olacak diye çok korkuyorum ama napiyim.. Yalancı meme de almadı. Göğsümde uyumak istiyor. İyice dalinca ancak birakabiliyorum. Ne olacak böyle bilmem. Başka yalancı memeler de denicem. İnşallah alışır da kurtaricimiz olur biraz.
Bu arada ben de hep dakikaya bakarak emziriyorum. Mesela 5 dakika sonra uyuyakalinca biliyorum ki birazdan yine yaygarayı basacak. Ya da doysa bile bırakmıyor mesela, coğu zaman ağzında geveleyip duruyor uyusa bile.. Bir de sıkıyor ki, zor çekiyorum. İnşallah düzene girer ya..
Bakalım bugün doktorumuzla tanışacağız o ne diyecek. Dün gündüz uyymaktab hiç ememedi doğru düzgün ama gece çok güzel emdi ishal var sürekli yapıyor yavrum emse de çıkardığı için kilo alamıyor herhaldeCanım, sariliktan dolayı da mama öneriyorlar. Biz de verdik. Sariligi atması için çok iyi bealenmesi gerekiyormuş. Kakayla atiyorlarmis. Gerekirse mama takviyesi verin dediler bize de, verdik biz de. Kilo vermişse, sen de mama ver ki, bir an önce geçsin sariligi. Bizimkinin 13e kadar çıktı. Sonra 11e, geçen hafta da 9a düştü. Bir daha baktirmadik ama belli oluyor, geçti baya baya.. Baktiricaz yine.
Genelde çoğu doğumdan sonra kilo kaybediyor, şişlik iniyor canım. 3.900 doğmuştu oğlum. Hastaneden 3.700 çıktı. 3 gün sonra 3.640 olmuştu. Sonra almaya başladı yavaştan.
Benimki de boyleeeÇok zor gerçekten.. Çoğunda varmış demek ki bu durum. Yalnız olmadığıma sevindim bari.. ama napicaz bilmem.. Zamanla geçer umarım.
Canım, günden güne azalıyor. 10-15 günde Baya fark ediyor. Benim 20 günü geçti. Şu an baya rahatım. Yorulursam falan yine ağrı oluyor. Hafif bir acı hala var, o.ne zaman gidecek, ne zaman tamamen eskisi gibi olacak bilmiyorum ama, normale yakınım yani.
Can'ım sıkma canını bebekler doğduktan sonra kilolarının yüZde onuna kadar kilo kaybı olabiliyor bebeğim 4100 doğdu 3600 e kadar geriledi kilosu şimdi 4400 civarı şişlik ödem vs o yüzden oluyoinşallah canım ya iner umarım doğal olmayan bir göbek yani bariz.
Kızlar bebeğim 2900 doğmuştu 2680 şuan 6 günlük dr biraz canımı sıktı sütün olduğu halde mama vermemi söyledi. sarılık 9.4 seviyesinde çıktı. yarın asıl her zaman gideceğimiz çocuk doktoruyla görüşeceğim. inşallah bir an önce kilo almaya başlar kuzum ya çok üzülürüm
Canım bizde de hafif sarılık var 9.4 çıktı dün mama hiç vermedim emzirmeyi çalışıyorum emiyor ama yorulur uyuyakalıyor yavrum ne kadar içtiğini anlayamıyor insan. Tahin helvası gerçekten arttırıyor sütü. Rezene çayı anne sütünü arttıran çalarsa içiyorum ve hurma yiyorum. Bunlar işe yarıyor benceMerhaba anneler ve hamişler bizim bugün 7 gün oldu ilk muayenesi yapıldı bebişin sarıluk ölçümü yapmadı eğer 15. Gününe kadar bacakları sararırsa aşağı inerse sarılık o zaman tehlikeli görüyoruz dedi .her saat başı emzir akşamları 2 saatte bir emzir dedi ama bu göğüslerde o kadar süt birikir mi anlamadım sizler özel bir şey yiyip içiyormusunuz sütünüz için
Aaaa canım daha variz 4 5 kişi :)Dogurmayan kaldı mı kızlar yoksa ben mivarım sadece
Canım ben tam günümü doldurdum doğum oldu. Burda 2'si gösteriyordu aslında 3 ekimdi benim son beklenen tarih tam o gün doğdu. Hatta ben ilk hamile kaldığımda telefonuma şunu kaydetmişim.Zafer senindir o zaman :))) canım ya bu arada sen de geç doguranlardn di mi? Tam olarak kac artı kaçtn?
Canım daha hiç biriniz gününüzü doldurmadınız son günler beklemek zor ama ben şunu anladım ilk gebeliklerde gününü dolduruyor genelde bebekler.Aaaa canım daha variz 4 5 kişi :)
Ya bizim neden duzensiz sancilarimiz yok.dun o kadar yurudum gece uyudum sabah kalktim yine tik yok.ne agri ne sanci ne baski.bugun yine dr kontrolum var bakalim muayane edecek ne diyecekAaaa canım daha variz 4 5 kişi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?