Tamm cnm doktrdan cıkınca yazarm mutlaka aman ihmal etme tırnaklrına bak sürekliCanım çok geçmiş olsun. Bizim bebişin de ayak baş parmağında kızarıklık varYarın sağlık ocağına gittiğimizde göstereceğim. Annem her altını açtığımızda çoraplarını çıkarıp bakıyordu, bende üşüteceksin bebeği diyordum ki gördük bugün Hafif dokundum ve hemen çekti ayağını. İnşallah sabaha çok ilerlemez. Doktora gidince ne dedi bana da yazar mısın canım. İnşallah hemen kurtulurlar.
Kızlar bebeklerinizi doğumdan sonra ne zaman yıkadınız?
Oğlum doğalı 5 gün oldu göbek bağıda düşmedi yıkasam mı yıkamasam mı bilemedim[/QUOT
Ya aslında kasık fıtığı nda hiç beklenmez diye biliyorum.başka bir dr a daha danışsan belki hemen ameliyata alırlar rahatlar sin.
Sanırım çoğumuz aynı olayı yaşıyoruz. Bu cimcimeler, cingözler az değil. Maşallah herbirine. Sağlıklı büyüsünler.Canım benimki gece, biz de artık yatacakken, neredeyse 1 saat emiyor ya.. Uyuyakaliyor, yatağına koyuyorum aranıyor yine. Uyanıyor ve sanırsın saatlerdir aç, bir ağlıyor bir ağlıyor.. Özellikle de gece oluyor.. 2 memeyi de uyuya uyana 20şer dakika emdi ama yine çok arandı, çok ağladı yatağa koyunca. Haydii bir daha nedir.. Yine ancak uyuttum işte.. Öylece birakamiyorum, mecbur yine veriyorum. Canım da yanıyor. Tekrar meme yara olacak diye çok korkuyorum ama napiyim.. Yalancı meme de almadı. Göğsümde uyumak istiyor. İyice dalinca ancak birakabiliyorum. Ne olacak böyle bilmem. Başka yalancı memeler de denicem. İnşallah alışır da kurtaricimiz olur biraz.
Bu arada ben de hep dakikaya bakarak emziriyorum. Mesela 5 dakika sonra uyuyakalinca biliyorum ki birazdan yine yaygarayı basacak. Ya da doysa bile bırakmıyor mesela, coğu zaman ağzında geveleyip duruyor uyusa bile.. Bir de sıkıyor ki, zor çekiyorum. İnşallah düzene girer ya..
Aynen cnm zonklar ama irin topladiktan snra pek aci yapmaz uzulme sen benm bebisligimda boynumun iki yaninda kocaman ciban cikmis doktor demis bu iltihabi vucuttan atma bicimiymis savunma mekanizmasi gibi bisey sanirim..Yüzde bizde de var cnm ama bu bilfgmz tırnak batması nasl zonklamiştr allah bilir
Valla normali de benim annem gördü 2 hafta ağladım ben süründüm resmen ben ağladım annem, eşim ağladı halime. Sezeryanda zorluk çekiyorum diyorsan normalinde aynı zorluğu hatta daha fazla eminim çünkü oturamıyorsun. Oturamadığın için yemek yiyemiyorsun, bebeğini yatarak emzirmeye çalışıyorsun. Bu arada bizdede durumlar farklı değil hergün birbirimize giriyoruz annemle ben biraz abartıyorum sanırım kalp kırıyorum devamlı.Kızlar iyi geceler herkese. Bugün kötü birgün geçirdim annem sağolsun yine beni kızdırdı yok normal doğum neden yapmadın yok ben 4.5 kilo doğurdum eskiden sezeryan mi vardı diyor zaten normali zorlamadigim için pişmanım benim canımı çok acıtıyor kafayı yiyicem bende ağlıyorum eşimde sen istedin sezeryani ve gittin yaptirdin diyor başta bana hiç yardimci olmadılar hiç yorum yapmadılar şimdide yok doktorlar sezeryandan yanaymış zaten sezeryan icin bir bahane buluyorlarmis. ya bir doğum yaptım burnumdan geldi. En sonunda anne böyle konuşmaya devam edeceksen evine git dedim oda aldı çantasını ve gitti. Ben gitgide kötü oluyorum.
Tabii yazacaksın...iyi yaptın . Ben diyorum ki eşinle paylaş bu sorunu. Bazen beklentileri açık açık söylemek gerekiyor.Herşeyi birlikte yapan biz her hafta sonunu mutlaka dışarda geçirirdik bu duruma alışkın olunca evde kalmak zorumuza gitti. Evde çocukla olmak çıkamamak sıkılmak benim yapmam gereken nazlar değilmiydi tam tersi eşimi etkiledi. Nasılsın ne yapıyorsunuz diye günde 3-4 kez arar ve son günlerdeki aramalarında sürekli dışarı çıkma mevzusu var çıktığı arkadaşıda kırk yılda bir görüştüğü bir kişi yani olmasa da olur. Uzun yıllardır istediğimiz bir bebek çok zor şartlarda kavuştuk 2 aşılama 1 başarısız tüp bebek denemesi sonucu.. Herşey süper olacak çok istediğimiz dileğimiz kabul oldu işte eşim benimde bir dediğimi iki etmeyecek fazla beklentiye girmişim sanırım hiç istediğim birşey yok ekstradan sadece yanımızda olsun ben nasıl ki kendimden ödün veriyorsam oda versin. Önceside var sanırım eskileride katıyorum ben işin içine böyle kendimi doldur doldur fazla beklentiye girmekle en büyük hatayı yapmışım. İlk oğlumuzda 10 günlükken askere gitmişti ve ben 15 ay kendim büyüttüm bunda tam destek bekliyordum hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Ayy destek olucaz dedin ya destan yazdım anlatılmıyor ki yazarakta çok uzun oluyor işte.. Hakkınızı helal edin lütfen
Hayırlı sağlıklı doğumun olsun inşallah canım sen de bebişin de iyi olsun inşallahKizlar Günaydın! Ctesiden beri yazamadım. Bebekleri olanlar olmus Rabbim saglik sihhat versin hayırlı olsunlar inşallah..
ctesi dr.um sancilar başlamış dedi belki bu gece bile görüşebiliriz dedi, cok şaşırdım çünkü düzenli görünmüyordu. Gece ve pzr baya tetikte bekledik. Eger bi işaret gelmezse ptesi kontrole gel demisti, bugün 10da randevu var. Muhtemelen açılma fln kontrol etcek.
Pzr sabahi müthiş bi bulanti ve afedrrsiniz acayip bi ishal vardıgelcek bu herhalde dedim ama bugune ciktik bakalim hayırlısı.. dualarinizi eksik etmeyin emi...
Bekleyelim bakalım daha vakit var :) hayırlısı olsun :)Dogru ya sen varsin bir iki kisi daha var iste toplasan 10 kisi yokuz
Zafer senindir o zaman :))) canım ya bu arada sen de geç doguranlardn di mi? Tam olarak kac artı kaçtn?Emdiriyorum valla.
Canım dogurmuşsn sag salim kucağına almşsn , bu kadar konuşup neden sıkbogaz ediyorlar seni yaa bi de lohusasn sen !Kızlar iyi geceler herkese. Bugün kötü birgün geçirdim annem sağolsun yine beni kızdırdı yok normal doğum neden yapmadın yok ben 4.5 kilo doğurdum eskiden sezeryan mi vardı diyor zaten normali zorlamadigim için pişmanım benim canımı çok acıtıyor kafayı yiyicem bende ağlıyorum eşimde sen istedin sezeryani ve gittin yaptirdin diyor başta bana hiç yardimci olmadılar hiç yorum yapmadılar şimdide yok doktorlar sezeryandan yanaymış zaten sezeryan icin bir bahane buluyorlarmis. ya bir doğum yaptım burnumdan geldi. En sonunda anne böyle konuşmaya devam edeceksen evine git dedim oda aldı çantasını ve gitti. Ben gitgide kötü oluyorum.
Günaydınlar..Kızlar bebeklerinizi doğumdan sonra ne zaman yıkadınız?
Oğlum doğalı 5 gün oldu göbek bağıda düşmedi yıkasam mı yıkamasam mı bilemedim
İnşlh cnmAynen cnm zonklar ama irin topladiktan snra pek aci yapmaz uzulme sen benm bebisligimda boynumun iki yaninda kocaman ciban cikmis doktor demis bu iltihabi vucuttan atma bicimiymis savunma mekanizmasi gibi bisey sanirim..
Bebeğin ilk hafta kilosu yüzde 10 kadar düşer zaten bu ırandan fazlası tehlikeli sizin yüzde 10 bile değil canını sıkacağı hiçbirşey yok.bizimki 2600 doğdu 2400 e düştüCanım doğumdan sonra Ela nın kilosunda düşme oldu mu? Biz de 2900 doğduk ama 2680 iz şuan üzülüyorum mama vermek istemiyorum emiyor çünkü
Göbek fıtığı göbek deliği dışarı doğru çıkintilı dr 1 yaşına kadar içeri girer dedi.risk yok görüntü bozuk.kasikla gobek fitigi ne ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?