İnşallah ya olumlu düşünmeye çalışıyorumBende kullanıyorum canim tadı biraz kötü ama meyve suyuyla icilebiliyo bana çok etki etmedi ama ınş sana etki eder
Ya bizim kız emmmeden 1 saat ömce sağdım iki göğüsten 90 çıktı. sonra emzirdim 10 dk emdi uyumadı 60 ml süt verdim içti ya aç mı kalıyor acabaCanım benim de kızım endikten sonra bile 200- 220 ml çıkan sütüm son 4-5 gündür azaldı baya. En fazla 125 ml çıktı bazen 60 bazen 100 çıkıyor. Normal galiba kızım da göğsümü daha iyi boşaltılıyor. Endişelenmiyor da değilim ama bu konuda
Canim.bende korkuyorum.cesaret edemedim bekleyim dyorum bende ic dis dikisim fazla benim bide bi hafta once odem olmustu doktor krem verdi iyi sukur ama bekleyim 10 15 gun tatlim dikis kontrolunde soyluyolar canim alttan muayene yapti gecti gtti bu da☺
arkadaşlar günde kaç tane bez değiştiriyorsunuz? bizim 10 taneyi buluyor henüz 1 aylık en az 7 tanesi kakalı oluyor sizde durum nasıl?
Canım evet bizim en büyük sorunumuz bu gazı kakayi çözdük bir ilaç sayesinde onları hallediyor ama uykuya bir türlü geçemiyor gece bizde genellikle iyiyiz ama gündüz denemedigimiz şey kalmıyor her akşam sallıyoruz ama bir süreligine sakinlesiyor o da fayda etmiyor memede uyudu uyudu yoksa saatlerce uyanık memede her zaman care olmuyor emzik bizimkide ne yapsak almıyor.. ne yapacağımi şaşırdım.. Merak ediyorum kızlar siz nasil uyutuyorsunuz bebeklerinizi ??????
Ben ilk memeyi emziriyorum, bazen 5 bazen 10 dakika emiyor. Kendi atıyor. Hemen gazını alıp tekrar emzirme yastığına yatırıyorum. 5 dakika sırtını okşuyorum. O ara kakasını yapıyor. Altını alıyorum, diğer memeyi emziriyorum. Bu sırada şapkasını da gözüne kadar indiriyorum. Gözleri kapalı oluyor. O emerken ben de tek elimle sırtını okşuyorum tekrar. 20 dakika sonra falan dalmış oluyor uykuya. Gazını alıp kundaklıyorum ve yatağına yatırıyorum. Bazen gazını alınca ya da yatağına yatırınca tekrar uyanıyor, emerse yine meme veriyorum, istemezse sırtını okşayarak tekrar uyutuyorum. Ama şapkası gözüne inik oluyor.Canım evet bizim en büyük sorunumuz bu gazı kakayi çözdük bir ilaç sayesinde onları hallediyor ama uykuya bir türlü geçemiyor gece bizde genellikle iyiyiz ama gündüz denemedigimiz şey kalmıyor her akşam sallıyoruz ama bir süreligine sakinlesiyor o da fayda etmiyor memede uyudu uyudu yoksa saatlerce uyanık memede her zaman care olmuyor emzik bizimkide ne yapsak almıyor.. ne yapacağımi şaşırdım.. Merak ediyorum kızlar siz nasil uyutuyorsunuz bebeklerinizi ??????
Mama veriyorum ben senin kendi sütün olduğu için sindirimi daha kolay tabi gerçi pzrt başka dr a götürdüö o da bana istediği kadar ver dedibana doktor istediği kadar ver demişti sen mamamı veriyorsun ben sütümü sağıp veriyorum
Bizimkide gündüz pek uyumuyor bizde sakinkem yatırıp şarkı söylüyorum konuşuyorum ama çok çabuk sıkılıyor sonrası hepp ayaktayız canı sıkılıyor bir sonraki mama saatine kadar huysuz oluyor ama huysuzluğu açlıktan değil gazdan da değil uyuyamamak yoruyor galiba inş zamanla uyanık kaldığı zamanlarda daha sakin oluryetkn18 Canım bir de ilk başlarda uyumayınca zorla uyutmaya çalışıyordum bebeği. Annem kızıyordu. Artık büyüyor öyle hemen uyumaz, uyanıklık süreleri artıyor yormaya çalış çocuğu diye. Ama ben bi hızla uyusun diye savaş veriyordum. Şimdi üstüne gitmiyorum. Bazen 4 bazen 5 saat uyanık kalıyor. Zorlamıyorum hiç. Kucağımda evi geziyoruz, anakucağına koyup ben film izliyorum o yanımda oturuyor, yüz üstü yatırıyorum kafasını okşuyorum, müzik dinliyorum bu arada onunla hafif hafif ayakta dans ediyoruz. Sonra bi bakıyorum uyumuş gitmiş bile. İlk başlarda gözüne bakıyordum uyusun da bende uyuyum ya da işlerimi yapayım diye.
Canim insallah acisiz olur bekleriz ne olacak tatlim iyi olalim da zaten anca anca iyi hssediyorm ben aci gececek seninde tamamen zaten buyuk olcude gecmistr ama benim biraz gec oldu iyilesmem dikis sayim fazlaydiins @KAYGILI nin dedigi gibi kolay olur bu sizladikca tedirgin oluyorum ben hayırlısı daha bizim 40a bile 21 gün var :)
Günlük olarak saymıyorum ama cok fazla19 günlüğüz nerdeyse 100 bez bitirdik. Ve bizim de her bezimiz kakali..dr olabilir dedi 10 kez emse 10 kez kaka yapabilir dedi.. ins zamanla düzene girer..
benimki de emerken uyursa cok iyi ama iyice dalmasi lazım.. gündüz emerken iyice dalmasada port bebeye koyup dizimde sallıyorum, o zaman daliyor zorla.. gece de beşiği salliyorum ama o yetmiyor gibi ille kucagima alip dalmasini bekliyorum
Zor çıkarıyorda demek kıyamam ilaç kullanıyor musunuz?Kizlar gazimiz gayet cikiyor kaka da yapiyoruz ama ikinma bir turlu gecmiyor. Saat besten beri ikiniyor agliyor o kadar yoruldum ki. Napcam ben neyi var bebegimin?
İ
inş faydasını görürsün canım benim, eğer etkisini görürsen mutlaka dönüt beklerim..ben lactamil falan aldım birde macun gibi bişey aldım onlarda çok çok etki etmedi gibi. Eğer sen etkisini görürsen söyle olurmu..kaç gr aldı seninki doğduktan sonra
Bence sütün kalitesi ve doyuruculuğu artmıştır canım daha çabuk doyuyordur.bebeğim 36 günlük iki gündür iştahı azaldı sanki 2-3 saatte bir 120 cc içen bebek şimdi 60-70cc zorla içiyor bir ayı gecen bebekleriniz ne kadar aralıklarla kac cc besleniyor ?
Valla her zamanki gibi uğraşamıcam babamız korunsunBenim de tanıdığım var spiral takılıyken hamile kalan. Bu hap bana daha yakın geliyor ama işte emin olamıyorum. Süte zararı yok dedi doktorum, diğer haplar gibi adet düzensizliği tedavisinde kullanılmıyor dedi. Ama bir an öncede karar verip başlamak lazım.
Benim ki de uyanıkken vakit geçirmeyi bilmiyor pekBizimkide gündüz pek uyumuyor bizde sakinkem yatırıp şarkı söylüyorum konuşuyorum ama çok çabuk sıkılıyor sonrası hepp ayaktayız canı sıkılıyor bir sonraki mama saatine kadar huysuz oluyor ama huysuzluğu açlıktan değil gazdan da değil uyuyamamak yoruyor galiba inş zamanla uyanık kaldığı zamanlarda daha sakin olur
Ben de biberonla 2 defa rezene verdim. Gaz için değil ama. Güzel uyuması için ver dedi bir arkadaşım. O hep verirdi kızına. O gün güzel uyumuştu.PZrt dr a gittiğimizde rezene verebilirsin dedi ben miktarını sormayı unutmusum bugün arayıp sordum günlük 1 çay bardağı kadar verebilirsin dedi bölerek ben bugün baya biberona koyup verdim kaşıkla geri püskürtüyor diye inş gaz için işe yarar
Evet canım ilgileri çok çabuk dağılıyor. Gülerken bir anda dudaklar büzüşüyor. Bi ayaktayım bi oturuyorum. Ama çevreyi iyice idrak etmeye başlayınca eminim ki uyanık vakitleri daha güzel geçecek.Bizimkide gündüz pek uyumuyor bizde sakinkem yatırıp şarkı söylüyorum konuşuyorum ama çok çabuk sıkılıyor sonrası hepp ayaktayız canı sıkılıyor bir sonraki mama saatine kadar huysuz oluyor ama huysuzluğu açlıktan değil gazdan da değil uyuyamamak yoruyor galiba inş zamanla uyanık kaldığı zamanlarda daha sakin olur
Canm bn hc ilac kullanmiyorum sen hangisini kullaniyorsun.Evet tirttt gaz çıkıyo ama çıkana kadar rwnkten renge giriyor ıkınıyor oglumdr iyi değil kasık fitigi olur dedi yine değişik ilaçlara gectik
yetkn18 Canım bir de ilk başlarda uyumayınca zorla uyutmaya çalışıyordum bebeği. Annem kızıyordu. Artık büyüyor öyle hemen uyumaz, uyanıklık süreleri artıyor yormaya çalış çocuğu diye. Ama ben bi hızla uyusun diye savaş veriyordum. Şimdi üstüne gitmiyorum. Bazen 4 bazen 5 saat uyanık kalıyor. Zorlamıyorum hiç. Kucağımda evi geziyoruz, anakucağına koyup ben film izliyorum o yanımda oturuyor, yüz üstü yatırıyorum kafasını okşuyorum, müzik dinliyorum bu arada onunla hafif hafif ayakta dans ediyoruz. Sonra bi bakıyorum uyumuş gitmiş bile. İlk başlarda gözüne bakıyordum uyusun da bende uyuyum ya da işlerimi yapayım diye.
Canim insallah acisiz olur bekleriz ne olacak tatlim iyi olalim da zaten anca anca iyi hssediyorm ben aci gececek seninde tamamen zaten buyuk olcude gecmistr ama benim biraz gec oldu iyilesmem dikis sayim fazlaydi
41 günlüğüz canım bugün. Siz de inşallah biraz daha zaman geçince toparlayacaksınız. Bizimkide bazen çok sık uyanıyor. Dediğin gibi ya gündüz iyi uyuyor ya gece.canim seninki buyumustur ne kadar oldunuz? Acikcasi ben de uyusun istiyorum, dun aksam babamizi bekledik, gece yine bi uyandi bi uyudu saat başı nerdeyse.. sanırım daha yormaya gelmiyor anlamadim 19 bitti bugün..
Daha bi düzen oturtamadik, gündüz ii uyusa gece uyumuyo gece ii uyusa gündüz uyuyamiyo.. ins düzene gireruyumasin istediğimde memede uyuyakaliyo, uyusun diye gözünün içine bakarken de bi türlü tam dalamiyor :/
Walla canim benim dikiş bilmiyorum kaç tane, dra sorduğumda herkeste ne kadar sende de o kadar dedi bana biraz kivirma cvp geldi.. azaldi acisi ama uzun süreli oturdukca agri oluyor
Canım maşallah diyeyim ne güzel düzen kurmussunuz.. Şapka pek takmiyoruz ama bu yöntemi de denemekte fayda var.. Ne güzel senin ki uyanikken duruyor benimki 4-5 saat uyumuyor ama o arada keşke sakince dursa uyumadıkca daha da sinirleniyor ağlıyor..Ben ilk memeyi emziriyorum, bazen 5 bazen 10 dakika emiyor. Kendi atıyor. Hemen gazını alıp tekrar emzirme yastığına yatırıyorum. 5 dakika sırtını okşuyorum. O ara kakasını yapıyor. Altını alıyorum, diğer memeyi emziriyorum. Bu sırada şapkasını da gözüne kadar indiriyorum. Gözleri kapalı oluyor. O emerken ben de tek elimle sırtını okşuyorum tekrar. 20 dakika sonra falan dalmış oluyor uykuya. Gazını alıp kundaklıyorum ve yatağına yatırıyorum. Bazen gazını alınca ya da yatağına yatırınca tekrar uyanıyor, emerse yine meme veriyorum, istemezse sırtını okşayarak tekrar uyutuyorum. Ama şapkası gözüne inik oluyor.
Bazen de uyumamışken yatağına yatırıyorum, şapkasını indiriyorum 1-2 mızırdanıp kundaktan elini çıkarmaya çalışıyor, savaşırken kendi uyuyup gidiyor.
Bencede inanmakla alakalı.. Yazılanları okuyorum da benden 200cc çıkması inanılmaz gibi geldiZor çıkarıyorda demek kıyamam ilaç kullanıyor musunuz?
Tabiki söyerim canım benim inşallah etkisi olur. Lactamil bende de çok etkili olmadı yorumlarında miktar değil de süt kalitesini artırıyor demişler. Doktorum günde 5 tane hurma önerdi ne zamandır bakıyorum hurma yok pek piyasada. Bu iş kesinlikle psikolojik. Dr.a soruyorum mesela şunu kullansam nasıl olur diye saçını taramanın etkili olduğunu düşünüyorsan onu yap dedi%100 şunı yersen arttırır diye birşey yok inanmak önemli sanırım
Biz 2900 doğduk teyzesi sonra annesi mama vermemek için inat edince 2590 a düştük şimdi 3530 falan olduk çok şükür.
Bence sütün kalitesi ve doyuruculuğu artmıştır canım daha çabuk doyuyordur.
Valla her zamanki gibi uğraşamıcam babamız korunsun
Benim ki de uyanıkken vakit geçirmeyi bilmiyor pek15-20 dk takılıyoruz ben de laf bitiyo yoruluyorum konuşmaktan o da sıkılıp ne yapacağını şaşırıyor ağlıyor sonra da mecbur uyutuyorum minnoşu.
O durum sezeyanda da var vallaYa kizlar ne zamandır sorucam ama çekiniyorum, artik merak korkuya döndü gitgide.. normal doğum yapıp da gazını tutamayan var mi, benim pirt pirt kaciyo walla şok oluyorum yaaadüzelir değil mi bu durum yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?