2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
çok şükür benim doğumum 4 saat sürmüştü. ama cilde göre de değişiyor bazılarının doğum anında kesik olmasa bile yırtılması olabiliyor.cildin dayanıkllılığı ile alakalı yani

Benim doğumum 2 saat sürdü şükür yani çooook az suni sancı verdiler çünkü sancım yoktu.

2 saat suni sancı sonrası doğumhaneye girip çıkmam 20 dk. sürmüştü.

Ay benimde erken dogum riskim var. Ilk dozu 20+1 ken yaptirmistim. 4 martta ikinci doz var. Ama ben ilkokulda oldum en son tetenoz. Erken dogum riskimde rahimde perde olmasindan kaynaklaniyor. Bir de seyinde baski hissi olan var mi kizlar ? Wcye otururken tahatsiz etmeye basladi iyice. Acilma olmasin ya

Ya kesince cok aciyor muuuu?

Ben kendi adıma cevap vermek isterim ki acısa bebek doğarkende acır canım.

Acı hiç olmuyor sadece doğumda sancı oluyor.

Gergin olduğu içinde keserken hissetmiyorsun, farkına bile varmadım ben.

Bebek doğar doğmazda gerginlik azalacağı için hemen iğne ile uyşturuluyormuş, plasenta düşerken de o çoktan uyuşmuş oluyor ve dikerken de hissetmiyorsun.

Çünkü gözün bebeğinden başkasını görmüyor.

ayy ne guzel söyledin tsk. Ins yine aynisini yasarsin
Peki plasenta alimi dogumdan daha zor diyorlar dogrumu?

kızlar bişi sorcam size bu sabahtan beri vajına içinde derinlerinde gibi belkıde rahım ağzında iğne batar gibi acı oluyor sabahtandır 3 kez hissettim acaba önemli bir durummu ((

Canım aynı sey, dünden beri bende hissediyorum, iğne batar gibi anlık bişey ara ara oluyor böyle....

Baskı hissi olunca wc ye gidip geliyorum geçiyor canım.

Bugün sağlık ocağındaki hemşire dedi ki, sen 7 yıl önce 2 doz vurunmuşsun, normalde bunda da 2 doz vurunca bir ömür koruyacak seni.

Ama Allah korusun 3 yıl sonra ayağına diken batsa bile hastaneye gittiğinde aşılıyım diye kartını da götürsen yinede vuruyorlar.

Masallah ins bizimde oyle olurrr

İnş. canım.

2. doğumlar daha kolay olur diyorlar.

Nasip olursa göreceğiz.

Bunda da 1 saatte doğursam harika ötesi olacak.

Aslında kötü ve korkulacak bir durum değil doğum sadece neler yaşayacağını bilmemek kötü.

İlk doğumumda ebe her kontrole veya ilaç vermeye geldiğinde ne yapacaksın, o ne diye soruyordum.

Şimdi sormam herhalde.

Ama benim annem en büyük avantajımdı.

Özel hastane olduğu için sancı çekerken vs. hep yanımdaydılar, annem her 15-20 dk. bir ebeyi çağırır açılmamı kontrol ettirirdi. Meğerse her bir kontrolde elle ittikleri için açılman hızlanırmış.

Hatta 8 cm. olunca doktoru hemen çağırın evinden yetişemeyecek diye ortalığı ayağa kaldırmıştı.

Doktor evindeydi, saat 8 de geldi. 8:20 de doğdu.

Bi sıkıntı cikmaz canim guvenilir bi site ebebek:))
Gule gule kullan aldiklarini canimcimm.

ayy ne guzel söyledin tsk. Ins yine aynisini yasarsin
Peki plasenta alimi dogumdan daha zor diyorlar dogrumu?

Benim kendi kendine bebeğin hemen arkasından düştü canım, bazılarınınki düşmüyormuş ve elle mudahale ediyorlarmış.

Mesela kuzenim 10 dk. doğum yapmış 20 dk. de plasentasını düşürmüş.

Benim şükür rabbime bebeğimden hemen sonra gelmişti.

İnş. buda öyle olur.

Dedim ya yukarıda da doğumhaneye girip çıkmam 20 dk. sürmüştü.

Kime neye inanmaliyiz şu dönemde artık bilemiyorum.

Doktorlarınız neye göre erken doğum diyor canım.

Benim doktorum sata göre doğumu bekleyeceğiz şimdilik dedi.

34. haftadan sonra değerlendiririz dedi.

benım erken doğumum oldu daha öncesinde ona göre riskli gebeyim ben. şuan şükür ki hiç sorunumuz yok. ama yine de tedbirli davranmak istiyor sanırım.

Heveslendim bak sen boyle guzel anlatinca:) rabbm hepimizin hakkinda hayrlisini versin. Hepimiz kolayca kurtulalm insss::))

benım erken doğumum oldu daha öncesinde ona göre riskli gebeyim ben. şuan şükür ki hiç sorunumuz yok. ama yine de tedbirli davranmak istiyor sanırım.

Bende ilk doğumumu erken yaptım canım. Tansiyon ve idrarda +1 proteinden dolayı.

Sen neden erken yaptın? ve kaç haftalık yaptın?

Canim sen dogum seklini konustunmu doktorunla? Riskli goruyor yaa.

yok cnm daha konuşmadık. bişi demedi bende konuyu açmadım.
sezeryana yonlendirebilir belki, hem tüp bebek hem de bır kaybım var ya öyle hissediyorum. çünkü bi keresinde plesaentam bıraz aşağıda benım ama rahım agzında diil. normal doğum olsa bile risk yaratmaz demişti. bile sözü bana ; hanı olmaz olsa bile, gibi geldi :/

Havalar isindi canim.
Bugun burasi mayis gibi(keske oyle olsa).

Bende saglik ocagindan decaviti ucretsuz aliyorum da demiri vermiyo.
Ferrum fort kullaniyorum ben.
Sen ne kullaniyosun canim demir ilaci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…