- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #2.981
oyy kıyamam öncelikle bebişimiz hayırlı olsun . bulantılara gelince evet öyle başlıyor rabbim yardımcın olsunslm kızlar biz geldik :)
uzun zamandır giremedim pazartesi sağlık ocağına gittim diğer arkadaşların dediği gibi çok ilgilendiler kan testimi yaptırdım beta hcg 1458 çıktı sanırım 6 haftalığa tekabül ediyor yarın kısmetse 11:30 da randevum var kalp atışları için gidicez ya sıkıntı şu sanırım yavaş yavaş mide bulantılarım başladı o yüzden moralsizim karnım acıkıyor ama yutkunurken bile midem bulanıyo ... mide bulanmadan geçirebilsek ne güzel olcak ..
Pc den girdiğimde değiştiririm canim...:) sevindim her şeyin güzel olmasına... Dinlen yine de canim elinden geldiğince... Bebisler nazlı azcik :)sirrieyvan benim doğum tarihi iki gün öne geldi. 14.06.2014 ken 12.06.2014 oldu. değiştirebilirsen değiştir. uğraştıracaksa boşver canım 2 cik gün zaten
Çok sevindim canım. Çok üzülmüştün. İnşallah beklediğin diğer testte olumlu çıkarcnm hiiiç uzulme... ALLAH kerimdir bol dua et ve moralini yüksek tut olur mu ...
kızlar benim toxoplazma sonuçları...
bu ayın 20 sinde alınan kanla yapılan tahlil sonucu bu
Anti Toxo Ig M COI 00.9 25/10/2014 Z.POZİTİF 3.203
TOXO IgM nin
BİR SÜRE
SONRA
TEKRARI, TOXO
IgG VE AVİDİTE
ÖNERİLİR.
bu ayın 28 inde yapılan tahlil sonucu bu
TOXOPLASMA IGG AVIDITE
Sonuç Bekleniyor...
ANTI TOXOPLAZMA IGG (KEMILUMINESANS VEYA BENZERI)IU/mL
< 6.5 30/10/2014 >250 (Pozitif)
ANTI TOXOPLAZMA IGM (KEMILUMINESANS VEYA BENZERI)AU/mL
< 0.9 30/10/2014 0.74 (Negatif)
YALANCI toxoplazma yaşadım yani...yalancı sonuç olabiliyormuş bazen sonra da ikinci tahlil gerekiyormuş ... daha ayrıntılısı yani .. şükür ikinci tahlil yalancının mumunu piyasaya çıkardı :)
garip... ailece hepimizi zıplattı resmen...
ama daha İGG AVİDİTE cıkmadı son noktayı o koyacak sanırım...
kısacası netten baktığım kadarıyla
ANTI TOXOPLAZMA IGG pozitif
ANTI TOXOPLAZMA IGM negatif ise anne daha önce bu enfeksiyonu gecirmiş ve bağışıklık kazanmıştır diyor...
hadi bakalım inşaallah...
Canım bizde de kan uyuşmazlığı var. Doktorum muayeneye gittikten sonra 15-20 gün sonra uyuşmazlık için test yapalım dedi. Ben yalnız bu gebeliğimden önce kürtaj yaptırmak zorunda kalmıştım. Uyuşmazlık da ilk bebek de genellikle sıkıntı olmuyor. Benim 2. gebelik gibi gözüktüğü için çağırmış olabilir. Gerçi çok küçüktü. Yalnız kan uyuşmazlığı olan çiftlerin daha dikkatli olması lazım demişti sağlık ocağındaki hemşire kaybımı bilmeden. Takip altında olması gerekiyormuş.Kizlar bizde.kan uyusmazligi var..kanamaa.oldu ama iki doktorda igne falan vermedi...kimi doktorlar yapiyo kimileri yapmioms..bilgisi olan varmi
Canım bence doktora görün belki progestanı arttırır. Kanaması olduğu halde gebeliği devam eden arkadaşları okuyoruz burada. İnşallah canım seninde öyledirkanaması olan arkadaşlara geçmiş olsun. Ben ekim in onundan beri kanama görüyorum. Az geliYor. Progestan kullanıyorum düşük yok fakat kanama da geçmiyor beş gün önce kanamam daha fazla geldi ve iki günde bir olan kanama her gün olmaya başladı (fazla kanama bir kere oldu) aranızda böyle kanama sürüp gebeliği devam eden var mı
yilac yazdırsan aslında doktoruna bende de 6 cı haftamdan basladı hayla devam edıyor 12 hafta suruyormus bı de mıde bulantısı.Ben bu 12 haftayı kendıme de esıme de zehır etmemek ıcın doktorumdan ıstedım o da ılac yazdı sonucta gebelerın kullandıgı ılac bu canım,ve gercekten de cok ıyı geldı.Yıne de bı sey yımek ıstemıyor canım ama yıyınce bulantı hele cıkarmalar olmuyor cok sukur
Ilacim var metpamid gaviscon ama iyi glmedi..seninki adi nydi.ilac yazdırsan aslında doktoruna bende de 6 cı haftamdan basladı hayla devam edıyor 12 hafta suruyormus bı de mıde bulantısı.Ben bu 12 haftayı kendıme de esıme de zehır etmemek ıcın doktorumdan ıstedım o da ılac yazdı sonucta gebelerın kullandıgı ılac bu canım,ve gercekten de cok ıyı geldı.Yıne de bı sey yımek ıstemıyor canım ama yıyınce bulantı hele cıkarmalar olmuyor cok sukur
Canım benim sabahları midem kalkar gibi oluyor o kadar. Bugün ilk kez kustum bir daha olmadı. Benim tiksinme sorunum var, yemek yiyemiyorum maalesefBulantisi hic olmiyan varmi ?
Hic bulanmiyor migdem. Cok tuhafina gidiyor.
Ilk gebeligimde hem kanamam vardi hemde parca dusurdum ama oglusuma hic bisi olmadi saglikli sihatli aldim kucagima inşallah sizinde oyle olurkanaması olan arkadaşlara geçmiş olsun. Ben ekim in onundan beri kanama görüyorum. Az geliYor. Progestan kullanıyorum düşük yok fakat kanama da geçmiyor beş gün önce kanamam daha fazla geldi ve iki günde bir olan kanama her gün olmaya başladı (fazla kanama bir kere oldu) aranızda böyle kanama sürüp gebeliği devam eden var mı
Benimde hic bulantim yok iyikide yok :))Bulantisi hic olmiyan varmi ?
Benim akşamüstü midem bulanıyor gibi oluyor hemen geçiyor ne öğürme ne kusma ne tiksinti var o açıdan rahatımBulantisi hic olmiyan varmi ?
Inş. Çok sağol. Ne kadar sürmüştü kanamaların acabaIlk gebeligimde hem kanamam vardi hemde parca dusurdum ama oglusuma hic bisi olmadi saglikli sihatli aldim kucagima inşallah sizinde oyle olur
Benimde hic bulantim yok iyikide yok :))
Birde sebebi belli miydi acabaIlk gebeligimde hem kanamam vardi hemde parca dusurdum ama oglusuma hic bisi olmadi saglikli sihatli aldim kucagima inşallah sizinde oyle olur
Benimde hic bulantim yok iyikide yok :))
Merhaba olcay.Bendede durum aynı gibi.Hergün progestan kullanıyırum.Haftada bir kez proluton depot vurduruyorum.Bir gün süren normal kanamam oldu.Sonraki günler hatta şimdi bile kiremit rengi gibi devam eden akıntım var.BaZen çok yoğun oluyor.Bazen hiç olmuyır.Dr 1 ay düşük riskin var iş yapmamaya çalış dedi.Hayırlısı hakkmızda canımkanaması olan arkadaşlara geçmiş olsun. Ben ekim in onundan beri kanama görüyorum. Az geliYor. Progestan kullanıyorum düşük yok fakat kanama da geçmiyor beş gün önce kanamam daha fazla geldi ve iki günde bir olan kanama her gün olmaya başladı (fazla kanama bir kere oldu) aranızda böyle kanama sürüp gebeliği devam eden var mı
Benimde hergün özellikle syakta kaldığımda yada yürüdüğümde koyu kahve lejelenmelerim oluyor, en son 15 gün önce gitmiştim dr a yarın gidicem artık bakalım içimşzi ferah tutalım çoğu gevelikte yasanıyormuş böyle durumlarMerhaba olcay.Bendede durum aynı gibi.Hergün progestan kullanıyırum.Haftada bir kez proluton depot vurduruyorum.Bir gün süren normal kanamam oldu.Sonraki günler hatta şimdi bile kiremit rengi gibi devam eden akıntım var.BaZen çok yoğun oluyor.Bazen hiç olmuyır.Dr 1 ay düşük riskin var iş yapmamaya çalış dedi.Hayırlısı hakkmızda canım
Zaten hamileliğin %50 sinde yani yarı yarıya bulantı görülürmüş, herkesin bünyesi ve hamileliğe tepkisi farklı bence kesinlikle haklısın aynı şekilde ilk hamilelikten sonra 2. Hamileliğini çok farklı geçirenlerde varbu benim ikincci hamileliğim ilkinde bulantım yoktu bunda ise var. ilk çocuğımda Allaha sükür sağlıklı yani bulantı bununla ilgili değil
benim kesenin çevresi iyiymiş embriyoyuda gördü peki neden kanama oluyor dedim düşük riski var o yüzden dedi. Devlet hastanesinin günde iki kere verdiği ilacı bire düşürmüş iki gün boyunca öyle denedim kanamam arttı bende tekrar ilacı arttırdım. Iğne filan dedim gerek yok dedi bu ilaç bebek düşmemesine yaramaz dedi sadece kasılmayı engeller dedi. Kursa başladım geçen hafta başlamadan doktoro sordum evde kalmam gerekli mi diye yok rahatlıkla gidebilirsin dedi yatmak bir işe yaramaz dedi. Başka doktorlarda yat iş yapma diyor anlamadım ki. Allah yardımcımız olsun. Yarın hastaneye gidicem inş bebek iyidir.Merhaba olcay.Bendede durum aynı gibi.Hergün progestan kullanıyırum.Haftada bir kez proluton depot vurduruyorum.Bir gün süren normal kanamam oldu.Sonraki günler hatta şimdi bile kiremit rengi gibi devam eden akıntım var.BaZen çok yoğun oluyor.Bazen hiç olmuyır.Dr 1 ay düşük riskin var iş yapmamaya çalış dedi.Hayırlısı hakkmızda canım
Canım bizde de kan uyuşmazlığı var. Doktorum muayeneye gittikten sonra 15-20 gün sonra uyuşmazlık için test yapalım dedi. Ben yalnız bu gebeliğimden önce kürtaj yaptırmak zorunda kalmıştım. Uyuşmazlık da ilk bebek de genellikle sıkıntı olmuyor. Benim 2. gebelik gibi gözüktüğü için çağırmış olabilir. Gerçi çok küçüktü. Yalnız kan uyuşmazlığı olan çiftlerin daha dikkatli olması lazım demişti sağlık ocağındaki hemşire kaybımı bilmeden. Takip altında olması gerekiyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?