- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #40.381
Kizlarr oglumu yikadik az once emzirdiim. Yikanirken biraz huysuzlandi agladi ve yoruldu sanirim simdi melekler gibi uyuyor:)
Gelelim bizim dogumun nasil oldugunaa:)
5 mayis sabahi oglumun tekmeleriyle uyandim. Acikti kalkip kahvalti yapayim diye bi anda yataktan kalkarken kasiklarimda bi agri olustu. Ani harekettendir diye onemsemedim ama oglene kadar surdu. Sonra biraz uzandim dinlendim gecince temizlige basladim. Salon odalar banyo mutfak Allah nr verdiyse giristim eve :)) ama hafiften adet sancisi bacaklarimda kasilmalar oluyo ama ben hareket ettigimden yoruldugumdan sanip aklima hic dogum gelmiyor tabi. Nryse temizlik bitti yemege basladim bu arada annemle telefonlastik bi ton azar isittim son ayda ne temizligi yaptin cagirsan ben gelirim falan diye. Aramiz yuruyerek 2 dk bile yok annemle. Bekle bari yemegi ben yapayim geliyorum dedi. Tamam dedim telefonu kapattigim gibi bacaklarimfan asagi sular bosaldi. Ama oyle boyle degil bi surahiden fazla diyebilirim. Tekrar annemi aramak istemedim zaten hemen gelecek telas olmasin diye. Annem geldi bi bakti kadin sok tabi beni o halde gorunce. Hemen dusa gir ben otu kaynatiyorum dedi babami aradi esim iste oldugundan. Ben dus aldim giyindim cantami aldik ve elimde bardak termos dogruu hastaneye. Bu arada esimi aradim yolda hastaneye gel diye. Hastaneye girdik doktorumu zaten aramistik dogumhaneye ciktik hemen alttan kontrol etti 5 cm acilma var. Hemen nst ye gir o arada acilma ilerler 8 cm de doguma yaticaz dedi. Ne dogumu bende sanci yok diyorum ama nst de sanci tavan bende tik yok :)
Nst d3 yatarken 2 kere ebe geldi muayeneye 7 cm. 10 dk daha bekleyelim dedi tekrar geldi 9 cm olmus hadi kalk geliyo oglan kafasi elime degiyo dedi. Ben hala guluyorum o ara esim geldi saka yapiyorum sanmis inanmamis:)
Tekerlekli sandalyeye oturtmaya calisiyolar beni yok iyiyim ben agrim yok yururum diyorum. Koridora dogurmak istemezsin heralde diyo ebem:)
Neyse dogum masasina yattim doktorum geldi ikin diyo ikiniyorum yok. Megersem brn ikinmayi bilmiyormusum:) bu arada sanci falan yok sadece bacaklarim kasiliyor. Gozumden sipir sipir yaslar iniyo kuvoze girmez dimi diyip duruyorum. Ebe basimi oksuyor girse bile 36 hftada 1 hafta kalir en fazla aglama yavrum diy3 beni sakinlestiriyor.
Sonra doktorum Nefesini tut bi anda hizlica birak ve tuvaletini yapar gibi zorla kendini dedi tam nefes aldim birakmaya firsat bulamadan icimden bisey kaydi. Bikac saniye sessizlik oldu cit cikmadi kimseden vee sonra hayatimda kulaklarimdan hic silinmeyecek inceden bir aglama sesi. Allahim o duyguyu anlatamam doktor bebegi aldigi gibi boynuma yatirdi. Tabi ben hickirarak agliyorum bi taraftan kilosuna bakiyorum cok kucuk bekliyodum cunku. Ultrasonda 1 hafta once 2.570 gram denmisti.
2 dk kadar koynumda yatti o arada esini cikardilar ko4donu kestiler. Sonra bebegi alip temizlediler kontrol ettiler ki 3150 gram 51 cm:) (ultrason olcumlerine guvenmeyin:))
Baktilar bende yirtik kesi dikislik bi durum yok hadi kalk dedi ebe. Ne kalkmasi dogum yaptim ben diyorum. Boyle dogumasedyeyle cikmak yakismaz sandalyeyle cikicaz odaya dedi. Kalktim sedyeye oturdum karnimda bi bosluk hafiflik:) sonra oglumu sarip kucagima verdiler. E hani kuvoz dedim. Ne kuvozu canavar gibi oglun hadi odaya cikiyoruz acikmistir yoruldu bebis dediler. Sandalyede oglum kucagimda doktorum ve ebe yanimda dogumhaneden ciktik. Ailem beni o halde gorunce esimin tansiyonu dustu:) neyse beni odaya cikardilar hemen hemsire geldi emzirmeyi ogretmek icin ama sanki yeni anne degilde 9 cocuk dogurmus gibi icgudusel sanirim hemen agzina uzatmamla cuk cuk bi ses:)) hemen aldi emdi cok sukur sutumde su anda cok iyi. Bir gece hastanede kaldik sabaha kadar surekli emzirdim yarim saatte bi uyandirdik sarilik olmasin diye sabah ettik emerek. Dun de evimize geldik. Simdilik annem kaliyor yanimda bi hafta alisana kadar kalsin istedim.
Ama biz oglumla birbirimize coktan alistik sanki ondan oncesi yok gibi hatirlamiyorum hayatim resetlendi bi anda. Basindan ayrilamiyorum odadan cikamiyorum.
Allahim bizi ve hic bir anneyi bu duygudan mahrum etmesin.
Darisi sizlerin basina Allahim hepinize boyle kolay dogumlar nasip etsin bi avazda kurtarsin.
( kusura bakmayin biraz karisik yazmis olabilirim. Karsimda boyle bi melek uyurken dikkatimi vermek kolay olmuyor:))
ne dıyecegımı bılemıyorum kelımeler bogazıma dugum resmen aglaya aglaya okudum dogumunu Rabbim bize de nasip etsın ıns boyle guzel bır dogum, bebegınle hayırlı guzel gunler gorun ıns