2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Evet yenidogan bebeklerde cok dikkat etmek gerekiyormus. Yan yatirmk lazimmis. Allah korusun cok kucuk olduklari icin bogulabilirlermis. Benim sagdan soldan duyduklarim bu kadar canim

Ay bu yeni doktor dogumla ilgili bisey der mi bana da acaba cok merak ediyorum. Onceki doktor ser verip sir vermiyordu. Kızım döndü mü onu da bilmiyorum ay yazayim ben bunlari cok soru var.
bir de ben ilk gidicem ya bu doktora nasil bir giris yapsam acaba bu zamana kadar doktorumu degistirmeye cesaret edememistim fakat son zamanlarda doktoruma ulasamadigimdan dolayi artik degistirmeye karar verdim diyim mi acaba :)

Günaydın güzel anneler,bizim ev temizliğine hala başlanmadı.Sevgili eşim acele etme diyor başka da bir şey demiyor.Bugün çıkıp bütün parasını harcayacağım bende
ya bizimki sanıyo ki bi mağazaya gidicez, tüm ihtiyaçları alıcaz herşey biticek saftirik ya bunlar çok rahat benim kocam. ben de gerilmeye başladım, sıkıştırdım dün akşam, haftasonu alıcaz bişeyler. büyük eşyalarımız var alınacak.

Canim benim cok telas ediyorsaniz guvenli yatis yastiklari var. Ki ilk zamanlar zaten 2 saatte bir kalkip emzirmemiz gerekecek. Yani bütün is bizde anlayacağın. Cok da telas etmeyin bence yastik yoksa da sirt üstü kafasi da saga ve ya sola cevrik sekilde yatmali diye biliyorum :)

Bizimki de hep oyle derdi. Bakti benim sancilar falan basliyor kiz geliyoor. Geçen magazada ne gosterdiysem aldi. Bi benim kisisel esyalarim kaldi :)

bence gayet güzel bir giriş canım
içinde kalanları da güzelce soruver...

cnm bebeği kesinlikle sırt üstü yatırmamak gerekiyor. dr ilk doğumumda uyarmıştı çok dikkat edin diye. hafif yan yatırmak gerekio. bi sağına bi soluna şeklinde. bu şekilde olduktan sonada hiç sıkıntı olmaz allahın izniyle meraklanmayın.

bende aynısını dedim eşime...
ve ben onun gibi değilmişim ,, bu kusma olayı aklıma bile gelmemişti...
yatırırm onu hafif yana doğru kafasını çeviririm zaten 2 saatte bir kalkacağız vs. diye düşünüyordum...

benimkinin dün endişeli bakışlarını ve konuşmalarını görünce acaba ben mi fazla rahatım dedim...
birde diyor ki nöbet listesi yaparız
bir sen bir ben dururuz başında...
ayyy o ne öyle hayatım çocuğun başında gulyabani gibi dedim

2 kat benim. Hergun yuruyus olsun diye anneme geliyorum 3 kat onun. E annemlerin ev dublex gun icinde en az 4-5 kere in cik yapiyorum :))
aman dikkat , merdiven inip çıkmak doğumu hızlandırırmış diye duydum...
özellikle arkadaşıma doktoru tavsiye etmişti , kız son zamanlarındaydı canım :)

Günaydın güzel bayanlar nasılsınız bakalım ben artık gün sayıyorum Perşembe günü gelmicenmi gibi geliyor zaman daraldıkça heyecan telaş sardı beni fena zamanda geçmiyor
ben haftaya doğuracak olsam heyecandan çıldırırdım sanırım senin 2. kuzun olduğu için tecrübelisin tabi güzel anne

evet bence de öyle ...
Allah razı olsun canım...

ama dediğim gibi eşim çok paniklemiş şimdiden, çok ayrıntıcıdır , çok düşünür.. sanırım bu duruma da yansıdı bu...
onu rahatlatmanın tek yolu bunları yaşamak olacak sanırım , çünkü bir şey olmaz dedikçe bakışları değişmiyor maalesef...

Ya sende özelde devam edip üniversite hast demi doğum yapıcaksın? Yoksa her ikisinde kontrollere devammı ettin?
Aslında uludağ üniv yapabilirim bende alayım randevu bakalım doktor ne diyecek
ben ege üniversitesine de gidiyorum annemlere gittikçe yani ayda 1 falan. ayrıca uşakta da medicalpark'a gidiyorum. 10 gün sonra kontrolüm var hatta. özelde doğumu kesinlikle tercih etmiyorum acil bi durum olmadıkça çünkü özellerin sezaryen oranı %70... devletin %36.. bahanelerle sezaryene alınmak istemiyorum o yüzden egeye niyetleniyorum kısmet olursa.

oyyy olmuştur olmuştur...
daha 1 ay önce kocamandııı annesinin kuzusuuuu
Bir önce ki mesajı kaçırdım canım.Ben gördüm yine sırt üstü ama hafif bir yana meyilli yatırıyorlar kustuğunda falan Allah muhafaza boğulma falan olmasın diye.Galib yan yatırma yastıkları var bunun için ama bence normal yastıkla da yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…