- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #40.801
O zaman sende sanci hissettiginde git canim. Cunku anenin dogumu nasilsa kizinki de ona benzermis.
Birde mevlüt için ne düşünüyorsunuz kızlar? Mevlütede çok detay var önce lohusa şerbeti dağıtılıyormuş gül suyu ile birlikte duadan sonra yeme içme işte tavuk pilav tatlı mesela sonrasında lohusa şekeri ve hediyelikler ben havlu ve kokulu sabunlardan düşündüm emzik şeklinde olanlar var onlardan. Giriş kapısını süslemeyi düşünüyorum ipek nevresim tk serilecek süslü birde pijama tk almam lazım birde bebişi süsliycez tabi
Benim annem ilk dogumunda anlamamis dogurcagini hastanede. 18 yaşındaymış. Tuvaleti geldi sanmış sıkmış da sıkmış kendini. Etraftaki kadinlar kadin ölüyor mosmor oldu diye bagirmislar annem de etrafina bakiyormus kim ölüyor diyeBu çok doğru, annemin doğumları çok kolay olurmuş hemen hemen sancısız.
Ablam 2 doğum yaptı ilki 4 saatte ikincisi 1,5 satte.
Tabi bu saatlere su gelme, nişan ve doğum dahil.
Bende ilk kızımı kolay bir doğumla az sancı ile dünyaya getirdim.
Benim annem ilk dogumunda anlamamis dogurcagini hastanede. 18 yaşındaymış. Tuvaleti geldi sanmış sıkmış da sıkmış kendini. Etraftaki kadinlar kadin ölüyor mosmor oldu diye bagirmislar annem de etrafina bakiyormus kim ölüyor diyehemen doguma almışlar
Masallah cnm satla uyumlu bebgin onsen mi gidiyorr kg.si cok iyi:))Ben yerime sığamıyorum 2. Evet tatlım ama 8 sene ara verince ilk gibi oluyor heyecan tavan yapmış durumda oğlumu az önce gördüm geldim 3.150 gram olmuş cok iyi desi doktor maşallah Rabbim hepimize hayırlı dogum nasip etsin arkadaşlar :)
ayy ikinciler sanki ilkden bile heyecanlı oluyor, 8 sene iyi dayanmışsınız..bizim iki çocuk arasında 4 buçuk yaş olacak ama, o bile çok geldi bize...Ben yerime sığamıyorum 2. Evet tatlım ama 8 sene ara verince ilk gibi oluyor heyecan tavan yapmış durumda oğlumu az önce gördüm geldim 3.150 gram olmuş cok iyi desi doktor maşallah Rabbim hepimize hayırlı dogum nasip etsin arkadaşlar :)
Kızlaaar ben suyum gelene kadar hastaneye gitmem diyodum, az önce annemle sohbet ederken 3 çocukta da suyunun gelmediğini öğrendim, bebeğin başı görünürmüş doktora gittiğinde, suyunu doktor patlatmış hep
Benim bakış açımda aynı seninki gibi. Annem ise B BuketMira nın anlattığı şekilde olcak diyordu geçenlerde. Biraz tartışmıştık. Katıldığım arkadaşlarımın mevlütleri de böyle abartılı oldu hep. Normali bu mu die şaşıyorum insanlara halbuki. Ben mümkün olduğunca sade bişey yapmak niyetindeyim. Büyükler müsade ederse.!Bana nasil uzak bir konudasin sen. Kusura bakma yankis anlama sadece bende fikrimi yazmak istedim.
Oncelikle milletin benim yatak odamda ne isi var. Bebek orda olup illa gorecegim diyen olur mutlaka. Yatak ortusu serili olur yeter. Pijama yada gecelikle insan icine cikmaktan hoslanmam asla. Guzel bir elbise dua okunan yere daha cok yakisir. Bebege o mevlut takimi die sattiklari seylerden nefret ediyorum. onca guzel tulum vs varken o naylonlu kumaslar nedir anlamiyorum. Sicskta pisecek yavrular. Mevlude gelene hediye yapmayacagim zira nerdeyse 100 kisi oluyor. 100 kisi Olmasa da yapmam. Benim Mevlut kulturumde yok. Tavuk pilav tatli serbet cay bolca Kuran i Kerim.
aynen katılıyorum söylediklerine bilhassada o bebeklere giydirilen ,elbise adı verdikleri naylondan olan şey tam bir eziyet bencede.ikramlar tercih meselesi ama:)Bana nasil uzak bir konudasin sen. Kusura bakma yankis anlama sadece bende fikrimi yazmak istedim.
Oncelikle milletin benim yatak odamda ne isi var. Bebek orda olup illa gorecegim diyen olur mutlaka. Yatak ortusu serili olur yeter. Pijama yada gecelikle insan icine cikmaktan hoslanmam asla. Guzel bir elbise dua okunan yere daha cok yakisir. Bebege o mevlut takimi die sattiklari seylerden nefret ediyorum. onca guzel tulum vs varken o naylonlu kumaslar nedir anlamiyorum. Sicskta pisecek yavrular. Mevlude gelene hediye yapmayacagim zira nerdeyse 100 kisi oluyor. 100 kisi Olmasa da yapmam. Benim Mevlut kulturumde yok. Tavuk pilav tatli serbet cay bolca Kuran i Kerim.
doğru diyosun canım, gitmem lazım hemen, sancısı olmuş kesiği de varmış ama yine de dayanılmaz bi acı deildi Dio, ki ben 4.250 doğmuşum, inş benimki de kolay olurO zaman sende sanci hissettiginde git canim. Cunku anenin dogumu nasilsa kizinki de ona benzermis.
evet sancılanırmış, başta hafif, sonra sıklığı artan dedi, ama hiç bağırdığımı hatırlamıyorum dedi.. İnş sancıyı anlayabilirim dedim, anlaşılır o son zamanki sancılardan farklı bi his dediDoğum anını sancı ile mi anlarmış.
Bu çok doğru, annemin doğumları çok kolay olurmuş hemen hemen sancısız.
Ablam 2 doğum yaptı ilki 4 saatte ikincisi 1,5 satte.
Tabi bu saatlere su gelme, nişan ve doğum dahil.
Bende ilk kızımı kolay bir doğumla az sancı ile dünyaya getirdim.
Ben en son 32+5 te gittim doktora 2 kilo olmuşuz biraz kilosu az geldi. Sizin kilonuz nasıl?
Hoşbuldum canımevet seninle de günlerimiz yakın ne güzel..senin bebişin cinsiyeti ne ?
Bende 31+4' te gittim en son 1700 gr'mdı , bence kilosu iyi canım az değil
ya bence o kadar emin konuşmayalım, çünkü benim anneminde doğumları çok zor olurmuş, ablalarımında hakeza öyle.bi ablamın kız erkek bütün çocukları 40. haftayı geçer öyle doğurur, suyunu hep hastanede doktor patlatır. benim ise suyum evde direk gelmedi patladı ve sabah hafif sancılar başlamıştı, öğlen şiddetlendi, akşama doğru doğum oldu, bana göre zordu desemde annem yanımdaydı, ona göre çok kolay bi doğummuşhalalarına çekmişsin dedi demekki herkes annesine çekçek diye bişey yok. bi de geçen ablamla konuşuyoruz, ikinci doğumlar daha kolay oluyo ama senin birinci zaten kolaydı, sende tam tersi olurmuş daha zor olurmuş dedi hakeza hamileliğim öyle oldu.. inşallah hepimiz kolaycacık kurtuluruz, ben kolay doğum için Meryem suresi ve elemneşrahleke suresini okumaya başladım..
hayır isteğe bağlıcnm zorunlu sezeryan mı olacaksın yoksa suyun gelene kadar beklesersen normal doğum yaparsın zaten
Sizin bebisinde boyu uzun olacak desene :) masallahh
Tatlim hatim yaptık biz her ay...kızlar Eylül anneleri her ay 41 yasin okuyormuş, bizim de son ayımız sayılır. Ne dersiniz bizde yapalım mı öyle bir şey? Ben 2 tane alırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?