2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
ay ne bilim cnm ne olur ne olmaz diye sordum işte ama emzik emme refleksini geliştiriyomuş
Az ve kararında verilirse evet emzik iş görüyor.ama bazıları tıpa gibi çocuğun ağzına tıkıyolarya sinir oluyorum.sınırı kaçırırım diye vermiyeyim diye düşünüyorum.bakalım uslu bir kızım olur inşallah

Uğraşacak bi işim olsa zaman geçerdi de o da yok paso evdeyim bi çıkarsam yuruyuse o da hep aynı yerler zaten...

aynen bende sabahtan akşama kadar hep aynı genelde nette dolanıyorum sonra sıkılıyorum geçiyorum tv karşısına biraz öyle oyalanıyorum sonra telefonda candy crush oynuyorum :):):) sonra tekrar nete giriyorum sıcakta hiç bi yere gidemiyorum evde tansiyonum düşüyo bide dışarı çıksam ne olur akşam oluncada bi heycanla eşimi bekliyorum böyle zaman geçiriyorum işte napalım yapacak başka bişe yok aslında şikayet etmeyelim yaramazlar gelince onunla uğraşmaktan zaman nasıl geçecek bilmicez hatta zaman bişeye yetmiyo diye şikayet edicez

ama çok tatlı oluyolar emzik le bende sürekli sussun diye emzik vermeye karşıyım dediğin gibi uslu olurlarda gerek kalmaz

canım bende aldım da kimi diyo kaynat, kimi diyo sıcak su koy üstüne, sen nası biliyosun?

canım bende de oluyo, doktoruma sordum bebek bşyerini dayamıştır dedi, çürütüyolar etimizi içten içe :)
Evet zaten onun gibi bir acı bazen dayanılmaz oluyor :) neyse biraz daha sabredeceğiz. Başka çare yok

slm kızlar.dün midem öyle kötü olduki geceye kadar hep istifra ettim ki ben ilk 3 aylık dönemde bile hiç bulantı yasamamıştım.Şimdiye kadar gayet güzel bi haileleik geçirdim hep gezip tozdum.Dün feleğim şaştı resmen.bir gün önce de dra gitmiştim tahlillerim hep temizdi,nst de hiç sancı yoktu.noldu anlamadım. Aynı şeyi yaşayan var mı.bugün biraz iyiyim diye dra da gitmedim.salı kontrolüm var.gitsem mi acaba?

Merhaba arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var.

Dr. değiştirdiğim için bebeğimin kilo ölçümü 10 gün öncekiyle aynı çıktı. Doktorda cihazdan yada ölçümden kaynaklanabilir dedi.

2600 gr 35+6 da çıktı.

Bebek biraz küçük dedi canım sıkıldı açıkcası. Sizce nasıl?

Birde doğumla ilgili de konuştuk. Ben clexane kullanıyorum. Dr haftaya çatı muayenesi yapalım hemde sancıların var açılman var mı ona bakarız. Ona göre konuşuruz dedi doğumla ilgili.

Normal doğumu deneriz eğer bebek kanala girmez açılman olmazsa zaten sezeryana döneriz dedi. Bende korkuyorum hem normal sancısı çekip hemde sezeryana alınırsam felan diye. şuan bebeğim doğum pozisyonunda bayadır da öyle duruyor.

Bu arada çatı muayenesi nasıl yapılıyor? Can acıtan bişey mi? Olanlar anlatır mısınızz?

Gözün aydın :) dularımız seninle hemen çıkar yoğun bakımdan inşallah bebeğin

Doktorun çok genel yorumlar yapmış 35 haftada genelde kanala girerse normal girmezse Sezeryan yaparız diyorlar endişelenmene hiç gerek yok kilosuna gelince küçük demesine şaşırdım 35.haftafa benim kızım 2.540 kg dı doktorumuz gayet dolgun bir bebek demişti

Bana yapılmadı daha. 2hafta önce kanla idrar yapıldı ama bilmiyorum. Devlet Hastanesi hepsini yapar herhâlde. Ay artık herşey tamam olsun çok geriliyorum bazen.

Kan pıhtılaşmasına falan bakılıyor canım.

Yapılmıştır belki de.

Selam, bizim kontrol vardı. 2777 gr 49 cm boyumuz. İki haftada 100 gr. almışım , kızımda 230 gr. almış.Nst de hiç sancım çıkmadı her zamanki gibi. Doktor 2 hafta sonra gel dedi ama bir hafta sonra gidicem.Çünkü ilk gittiğimde sezeryan günü 6 sı görünüyodu, ben de 5 ini istemiştim. 2 hafta sonra gidersem ayın 4 ü oluyo. Haftaya sezeryan gününü keinleştireyim. İlk kızım da sezeryan olduğu için bu da sezeryan.Bakalım ne diyecek doktor. Bu arada ilk kızıma ilk günden emzik vermiştim, buna da vericem. Mama götürmeye gerek yok,hastaneden veriyolar bebeğe lazım olursa.Bizim hiç ihtyacımız olmamıştı. Biberon da götürmemiştim.Bunda götürüyorum biberon. Ne olur ne olmaz.Bu arada ilk sezeryanda gecelikte kullandım, pijama da , ikisi de rahat. Pompa ilk kızımda da kullanmıştım. Şimdi yenisini aldım.Öbürü bozulmuştu. :) Hastanede kullanma ihtiyacım olmamıştı ama ne olur ne olmaz diye koyucam yine. O zaman sütüm çoktu, sağıyodum , hem meme hem biberon kullandı kızım. Tabi her bebek aynı olmaz. Bu arada 36+1 çıkması gerekirken 35+6 çıktı ultrasonda . Çokta önemli değil.Ölçümler yanlış olabiliyo bazen.

Biz gecen hafta 35+6 da gittik tam kontrole.2300 du.bugün daha 2700 olmuş.Dr kendisi söylüyor ben panik yapmadan azmi ki demeden "sadece minyon bi bebek gelişimi falan geri değil"diye.senin bebek de gelişimi iyi olduktan sonra takma kilosuna.hem bennde esimde 2400 dogmusuz e nolcak çocuk da minyon olacak tabi

Kan pıhtılaşmasına falan bakılıyor canım.

Yapılmıştır belki de.
Doğru canım olabilir. Bu tahliller konusunda sanki devlet hastaneleri daha hassasa ne bileyim. Önceki doktorum çok fazla tahlil yaptırmadı gerek görmedi sanırım. Son gittiğim doktor da kan ilacını falan değiştirdi 3lu ve 4lu testi sordu. 4boyutlu ultrasonu sordu omega 3sordu birde özellikle. Damak yarığı ve kalp sorunlarından bahsetti biz bu ultrasonla goremeyiz onu sadece 4boyutluyla belli olur dedi. Önceki doktor dememişti öyle birşey mesela. Devlet hastaneleri bu konularda daha güvenilir gibi sanki kar amacıyla yapmadıkları için eksik ve ya fazla test yapmıyorlar sanırım. Ah biraz yakın olsaydı doğum hastanesi başından giderdim oraya. Cahillik ettim açıkçası özel hastane diye birşey sandım.

O dediklerinin hepsine detaylıda bakılıyor canım. Sen girmemişmiydin detaylıya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…