Herkese merhaba. Buraya ilk defa yazıyorum ama neredeyse hepinizi çok iyi tanıyorum. Hamileliğimin başından beri forumu takip ediyorum. Ben de 16 Haziran'da sezeryan olacağım Allah kısmet ederse. Normal doğumdan korktuğum için ben tercih ettim ama bundan da çok korkuyorum

Bakalım inşallah her şey yolunda gider.
2 gün önce gittiğim doktor kontrolünde hastane çantamıza ne koymalıyım, eksik bir şey var mı diye baş hemşireyle konuştum. Belki sizlere de yardımcı olurum diye paylaşmak istedim. Başhemşire bana gecelik yerine 2 takım pijama getirmemi tavsiye etti. Çünkü gecelik bel kısmında toplanıyor ve zaten ameliyatlı olduğunuz için düzeltemiyoruz, anneye çok sıkıntı veriyor dedi. Tabii normal pijama değilde beli göğüse kadar olan lohusa pijamasını önerdi. Bu arada benim hastanem artık sezeryan doğum yapanları 1 gece yatırıyormuş. Çünkü normal doğumdan hiç bir farkı kalmadı dedi doktorum. Aynı anda ayağa kalkıp yürümeye başlıyorsunuz, bu nedenle bir sağlık sorununuz olmazsa ertesi gün taburcu ederim dedi. Bunun dışında kişisel bakım ürünleri (saç fırçası, makyaj malzemesi vs.), göğüs kremi, göğüs pedi, emzirme sütyeni, emzirme atleti koymamı önerdi. Bebek için de iç zıbın koymamızı çünkü giydirmediklerini onun dışında 3-4 adet alttan çıtçıtlı badi ve zıbın, bebek bezi, pişik önleyici krem (pişik kremi değil pişik önleyici krem olduğunu özellikle belirtti) 2-3 adet battaniye, çorap, eldiven, şapka getirmemi söyledi. Biberon veya emzik koymana gerek yok dedi. Bebeğin midesi ilk doğduğunda bilye kadarmış, bir kaç damla süt yeterli olacaktır dedi. Eğer hiç süt gelmezse zaten kan şekerini ölçüyoruz ve o zaman biz şırıngayla mama veriyoruz dedi. Son olarak bir de tırnak makası getirmemizi istedi ilk tırnaklarını biz keseriz sizin için daha iyi olur dedi. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka bir şey hatırlarsam yine yazarım. Doğum yapmış anneleri tebrik ediyorum, kalan herkese de hayırlı ve kolay doğumlar diliyorum:) Hoşçakalın.