- 31 Temmuz 2014
- 3.789
- 4.273
- 448
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #47.441
Doğum tüm Dünya'da aynı. Haklısın. Ama işte yalnız olduğunu düşünsen ne eşin ne annen aileden kimse olmasa bana hak verirsin.doğum tüm dünyada aynı sonuçta. hem durduğun yerin hem de eşinin ailesinin lisanını bilmeden nasış cesaret oralarda yaşıyorsun :) ama stres olma çocuğu etkiler. bişi olsa eşini ararsın arada tercümanlık yapar.
Suni Sancı çok kötü bir şey. Sürekli yüksek şiddette oluyor anneyi yorup bebeği strese sokuyor. Normal doğumun verdiği sancı anneye dinlenme süresi Tanır. Bebeği tehlikeye atacak bir durum olmadığı sürece Doğayı akışına bırakmak Lazım çok iyi yapmışsın.Ben hastaneden çıktım kızlar. Açılmam sabaha 3cm oldu ama sancılarım dün akşam 90 iken yavaş yavaş azaldı 50-40-30 oldu en son. Dr suni sancıyla destekleyelim yarına doğurmuş olursun dedi ama kabul etmedim. Evde kendi sancımı beklicem. Yan odada suyu gelmiş bi hamile vardı. Suni verdiler ama açılması olmayınca sezeryana aldılar. Ben de sunide açılmam olmazsa sezeryandan korktum açıkçası. Normali çok istiom, beklicem bakalım.
Hepinize iyi dilekleriniz için çoook teşekkürler. Allah hepimizin gönlüne göre bi doğum nasip etsin inşallah.
Canim bende senin hibi muayenede cok kasiyirum ve bu durum beni dogum surecini zorlastirakta,n dolayi korkutuyor cunku o an surekli yapilacak ve bende kasmaktan ikinamamaktan korkuyorum gunlerimiz ayni allah yardimcimiz olsunKizlaar ,yeni geldik hastaneden. Nst ye girdim iki tane sancim cikti, sonra doktorun yanina gittik. Karnimin asagiya indigini soyledim bakalim hadi uktrasondan dedi. Bebegimin kafasi hala sag kasigimda kanala girmemis. Pozusyon degistirdigi icin kuculmus gibi gelmis sana dedi vee catina bakicam dediiesimi yan tarafa aldilar hazirlandim ve Ciktim. Derin nefes al wer dedi ilk basta rahattim sonra baktim bi parmagini soktu, ikinciyide soktu sikmisim cok kendimi geri cekti. Bidaha ayni seyi yapti yine cok siktim cekti bi daha bidaha ve en sonunda bayagi ilerletti elini ama ben cok sikmisim kendimi ve cekti. Boyle olursan bsy yapamayiz dedi olcemedi. Haftaya bi daha gel yine denicem dedi Sonra oturduk esime anlatti, bebegin kafasi 9cm olcam nasil cikacak yawrucak ben parmaklarimla olcmeye calistim ona bile kasti kendini Allah korusun oksijensiz kalir bebek cektigi sanciyla kalir mecbur sezaryene aliriz dedi. Ne yap ne et kendini rahatlat haftaya cumartesi gel dedi. Ve telefn geldi doktro kosakosa gitti doguma. Suan hala yaniyorum ve moralim cok bozuk agliyorun
Bebeğim ve kendim için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Dr bozuldu kabul etmeyince ama napim. Bide kağıt imzalattılar tedaviyi kabul etmediğim için mesuliyet bana ait die. İster istemez tereddüte düşürüyorlar insanı.Suni Sancı çok kötü bir şey. Sürekli yüksek şiddette oluyor anneyi yorup bebeği strese sokuyor. Normal doğumun verdiği sancı anneye dinlenme süresi Tanır. Bebeği tehlikeye atacak bir durum olmadığı sürece Doğayı akışına bırakmak Lazım çok iyi yapmışsın.
Ewet canim doktor cocuk sikisir kalir ilerleyemez diyo. Sen ne zaman yaptirdin cati muayenesi, bakabikdi mi?Canim bende senin hibi muayenede cok kasiyirum ve bu durum beni dogum surecini zorlastirakta,n dolayi korkutuyor cunku o an surekli yapilacak ve bende kasmaktan ikinamamaktan korkuyorum gunlerimiz ayni allah yardimcimiz olsun
Ay canım yha tabiki yanlız Olmaz Allah sana kolaylik versin inşallah hersey gönlünce olur. Ben bir buçuk saatlik yol uzaklıkta bile.kendimi yanlız hissediyordum sana çok. Hak.veriyirum o.yuzden doğum iznine çıkınca hemen annelere geldim kalmaya . Inşallah esin gelir de öyle olur dogumun esin Türk değil mi canım. Bu aradaDoğum tüm Dünya'da aynı. Haklısın. Ama işte yalnız olduğunu düşünsen ne eşin ne annen aileden kimse olmasa bana hak verirsin.
Deli cesareti mi cahil cesareti mi yoksa aşktan gelen cesaret mi ülkemden uzaklara gittim. Pişman Değilim sadece eşimin yokluğundan olsa gerek psikolojim çok bozuldu.( mesele lisandan çok Yalnızlık.
neler olmuş burdabenim başıma gelenleri bi duysanız sabah sabah evi su başmıs sağolsun komsumuz patlatmış bide uyandırmak istemdik diyolar maf oldum silcem diye sonra işe gitcez araba çalışmaz sıkıntıdanmıdır bilmiyorum karnıma ağrı giriyo
Ah canım yha Kıyamam ama bana hep çatı da utandigimiz için kasabiliyor musun. Dediler ama doğum esnasında sancı nin verdiği açıdan farkına bile varmiyormusuz . O an.sadece sancıyi düşünüyorsunuz dediler inşallah bizim de öyle. Olur bak belki bozma moraliniKizlaar ,yeni geldik hastaneden. Nst ye girdim iki tane sancim cikti, sonra doktorun yanina gittik. Karnimin asagiya indigini soyledim bakalim hadi uktrasondan dedi. Bebegimin kafasi hala sag kasigimda kanala girmemis. Pozusyon degistirdigi icin kuculmus gibi gelmis sana dedi vee catina bakicam dediiesimi yan tarafa aldilar hazirlandim ve Ciktim. Derin nefes al wer dedi ilk basta rahattim sonra baktim bi parmagini soktu, ikinciyide soktu sikmisim cok kendimi geri cekti. Bidaha ayni seyi yapti yine cok siktim cekti bi daha bidaha ve en sonunda bayagi ilerletti elini ama ben cok sikmisim kendimi ve cekti. Boyle olursan bsy yapamayiz dedi olcemedi. Haftaya bi daha gel yine denicem dedi Sonra oturduk esime anlatti, bebegin kafasi 9cm olcam nasil cikacak yawrucak ben parmaklarimla olcmeye calistim ona bile kasti kendini Allah korusun oksijensiz kalir bebek cektigi sanciyla kalir mecbur sezaryene aliriz dedi. Ne yap ne et kendini rahatlat haftaya cumartesi gel dedi. Ve telefn geldi doktro kosakosa gitti doguma. Suan hala yaniyorum ve moralim cok bozuk agliyorun
hayırlı olsun maşallah ikisinee de canım geçen günlerde aklıma geldin hiç uğramıyorsun merak ettim doğum ne zaman yaz sende arada
Ahh canim yaa hic soyleme su cati muayenesini bende uc keredir kasmaktan kontrol ettiremedim ama napalim elimizdemi sanki doktorlarda rahatlatmaya calismak yerine yok nasil dogurcan bide normal istiyosun falan gibi sozlerle insanin moralini daha da bozuyorlar anlamadim Rabbim yardimcimiz olsun ben epidural dusunuyorum insallah onda bi sikinti yasamam heralde daha kolay olur kontroller oyleKizlaar ,yeni geldik hastaneden. Nst ye girdim iki tane sancim cikti, sonra doktorun yanina gittik. Karnimin asagiya indigini soyledim bakalim hadi uktrasondan dedi. Bebegimin kafasi hala sag kasigimda kanala girmemis. Pozusyon degistirdigi icin kuculmus gibi gelmis sana dedi vee catina bakicam dediiesimi yan tarafa aldilar hazirlandim ve Ciktim. Derin nefes al wer dedi ilk basta rahattim sonra baktim bi parmagini soktu, ikinciyide soktu sikmisim cok kendimi geri cekti. Bidaha ayni seyi yapti yine cok siktim cekti bi daha bidaha ve en sonunda bayagi ilerletti elini ama ben cok sikmisim kendimi ve cekti. Boyle olursan bsy yapamayiz dedi olcemedi. Haftaya bi daha gel yine denicem dedi Sonra oturduk esime anlatti, bebegin kafasi 9cm olcam nasil cikacak yawrucak ben parmaklarimla olcmeye calistim ona bile kasti kendini Allah korusun oksijensiz kalir bebek cektigi sanciyla kalir mecbur sezaryene aliriz dedi. Ne yap ne et kendini rahatlat haftaya cumartesi gel dedi. Ve telefn geldi doktro kosakosa gitti doguma. Suan hala yaniyorum ve moralim cok bozuk agliyorun
Canim bende senin hibi muayenede cok kasiyirum ve bu durum beni dogum surecini zorlastirakta,n dolayi korkutuyor cunku o an surekli yapilacak ve bende kasmaktan ikinamamaktan korkuyorum gunlerimiz ayni allah yardKizlaar ,yeni geldik hastaneden. Nst ye girdim iki tane sancim cikti, sonra doktorun yanina gittik. Karnimin asagiya indigini soyledim bakalim hadi uktrasondan dedi. Bebegimin kafasi hala sag kasigimda kanala girmemis. Pozusyon degistirdigi icin kuculmus gibi gelmis sana dedi vee catina bakicam dediiesimi yan tarafa aldilar hazirlandim ve Ciktim. Derin nefes al wer dedi ilk basta rahattim sonra baktim bi parmagini soktu, ikinciyide soktu sikmisim cok kendimi geri cekti. Bidaha ayni seyi yapti yine cok siktim cekti bi daha bidaha ve en sonunda bayagi ilerletti elini ama ben cok sikmisim kendimi ve cekti. Boyle olursan bsy yapamayiz dedi olcemedi. Haftaya bi daha gel yine denicem dedi Sonra oturduk esime anlatti, bebegin kafasi 9cm olcam nasil cikacak yawrucak ben parmaklarimla olcmeye calistim ona bile kasti kendini Allah korusun oksijensiz kalir bebek cektigi sanciyla kalir mecbur sezaryene aliriz dedi. Ne yap ne et kendini rahatlat haftaya cumartesi gel dedi. Ve telefn geldi doktro kosakosa gitti doguma. Suan hala yaniyorum ve moralim cok bozuk agliyorun
Ewet canim doktor cocuk sikisir kalir ilerleyemez diyo. Sen ne zaman yaptirdin cati muayenesi, bakabikdi mi?
hayrı bize bizim yüzümüzdende demiyolar bizde eşimle zannediyoruzki komşularımız bize yardımcı oluyo sabahın köründe çay demledim bi ton yoruldum sonradan jeton düştü nerdeyse 1 senedir oturuyoruz hiç basımıza böle bişy glmemişti meger onlar tadilat yapıyolarmiş bizim boruyuda patlatmışlar utanmadan hakkını helal et diyo nasıl sinirim bozuldu aptal yerine koyuyolar insanıHasibe Nisa Kıyamam canım yha zaten bazen insanların düşüncesizlihi o kadar geriyor ki karnimizi bebekler anlıyor bozmaa moralini sakin ol canım ben de cam sildim geçen hafta üst kat komşu şu döktü camini yıkamış dedim apartman da yaşıyorsunuz şu. Dokulmek nerde görülmüş bir daha ssildim br daha olmaz dedi hanfendi
gözün aydın canımm Allah analı babalı büyütsünn..darısı isteyen herkesee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?