- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #48.101
Sanki.biz yavrumuzu. Düşünmzmiyiz elimizdn gelenin en.iyisini yapacağız Allahin izniyle oyy yerim ben ohlumuALLAH yardımcımız olsun valla işimiz baya bi zor bu bilmiş insanlarla benim komşu doğum yaptı yazık kız iyi katlanıyo valla gelen giden ayrı bişey diyo yok gazını çıkamadan uyutma yok sırt üstü yatırma yok camasırlarını aksama ipe bırakma iyi değil falan benim sinirim bozuldu yazık yaa
Bazilarida ondan anliyo gercekten, iyi yapmissin. Bende esirgemicem hos akrabalardan arayan soranda yok ama gereksiz yorum yapanlara bende cewabimi wericem. En tedirgin oldugum sey cocuga bakip soyle yap boyle yap ay niye zayif sutun mu yaramiyo gibi seyler derlerse artik birinin ustune atlarim sanirimYa.bu.insanlar hiç. Psikolojiden anlamiyorlar zaten. Hamilelik. Hormonlar hat safa da azıcık. Anlayışlı olsalar. Ne olur.acaba insanı. Sınır. Ederler. Hiç. Lafım da esigeyemiyirm. Bu aralar daha. Temin telde hiç anlamadan tersledim esimin amcasının ohlunun karısını bu zamana kadar ne aradı ne.sordu nerdeyse doğurcam. Yeni aklina geldim hanfendinin. Akil veriyor üüstüne llBir.anda icimi döktüm anlamadan ah bu hormonlar Ohhh iyi yaptim
Canım nst normal dedi, bi hafta sonra kontrole çağırdı.kilosu içinde ultrason kesin sonuç vermiyor yanıltıcı olabilir, dedi. Belki geçen hafta fazla söylemişimdir, 2.700 dür asıl kilosu dedi.bilmiyorum işte şimdi düşünüyorum ne yapayım diye...Evet canım yaşlanma olsaydı görünürdü ultrason da , yarın detaylı bi şekilde görüş bakalım doktorunla ne diycek , doppler falan çeker belki bebiş için neden kilo almadığı için .. yarın görüştükten sonra yazarsın , hayırlı haberlerle dönersin inşaAllah
ağzına sağlık valla iyi yapmışşın hakediyolar ben eşimin yanındayım aksama kadar japon pazarımız var ay lafları bir gör sen niye hala burdasın git evine yat dinlen kızım diyo bende dedimki ben hamileyim teyze hasta değilim çok şükür yatarız adımız cıkar biz tarlada capa yaptık hamileyken siz yatarak geciriyonuz dersinz yatmam laf bıktım artık ya dedim en son şimdi her gören sanki günüm geçmiş gibi sen doğurmadın mı daha diyo bende yok içimde büyütcem diymYa.bu.insanlar hiç. Psikolojiden anlamiyorlar zaten. Hamilelik. Hormonlar hat safa da azıcık. Anlayışlı olsalar. Ne olur.acaba insanı. Sınır. Ederler. Hiç. Lafım da esigeyemiyirm. Bu aralar daha. Temin telde hiç anlamadan tersledim esimin amcasının ohlunun karısını bu zamana kadar ne aradı ne.sordu nerdeyse doğurcam. Yeni aklina geldim hanfendinin. Akil veriyor üüstüne llBir.anda icimi döktüm anlamadan ah bu hormonlar Ohhh iyi yaptim
işte suni sancı biraz benimi gözümu korkutuyor doğum başlasın diye bir şeyler Yapiyor musun yürüyüş çömelme hareketi gibi?Biz de öyleyiz cumartesi 40+4 olacağım ki gelmez ise pazartesi salı yatış hastahaneye.
Bugün raporumun bir ayı geçti yenilemek için doktora gideceğim 13:30 da.
Ay ne güzell yaaa valla ben bekliyom bakk benim yaramazz anca tekmee atıyoo... bende kızımı öyle doğurmußtum 39 içinde bakalım bu nezaman doğacakbugün 39+1 canım
O hareketler işe yararmı kii kızzzişte suni sancı biraz benimi gözümu korkutuyor doğum başlasın diye bir şeyler Yapiyor musun yürüyüş çömelme hareketi gibi?
O hareketler işe yararmı kii kızzz
Vee gelelim bizim doğuma. Geldiğimde yine 2-3 cm açıklığım vardı. Doktorum suni sancı başlamayı uygun gördü.ve başladık. İlk başta çok sancı hissetmedim ama sancım vardı. Şöyle de bir salaklık farkettik meğerse benim sancılarım nstde çıkmıyormuş. Ben sancıdan kıvranırken bile 20lerde çıkıyordu.
Benim doğumum biraz zorlu geçti. Suni sancı olduğundan mıdır bilmiyorum ama sancılarım çok şiddetliydi. Ve yanlış nefes aldığımdan dolayı kendime eziyet ettim biraz. Az daha fenalık geçiriyordum ellerim yuzum ayaklarım uyuşmaya başlamıştı. Ebeler kendine gel dedi durttu durdu beni fakat epey oksijensiz kaldım. Ondan sonra daha dikkat etttim nefesime ve kısa sure sonra kızım geldi...
Az kala yatakta doğuruyordum. Bağırıyorum bağırıyorum kimse gelmiyor ıkınmam geliyor... Annem fenalık geçirecekti az kala. Doğuma gittik 2-3 ıkınmasa hemen geldi kızım. Büyük bebek olduğundan yırtık oldu epizyo yapmadılar ama epey dikişim var kaç tane bilmiyorum da. Şu an sadece dikişlerim biraz sızlıyor o kadar başka Bi derdim yok şukur.
Benim tavsiyem kendi sancınızı bekleyebilirseniz bekleyin. Herşeyin doğalı iyidir.
Sancılarınız sıklaşınca kendinize hakim olmaya çalışın. Ben malesef olamadım ve tüm enerjimi boşa harcadım.
Sancı dönemi biraz zor geçiyor ama doğum çok kolay canlarım. Ve çok güzel bir duygu bu.henüz tam farkına varamasam da... :)
Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin :)
Senin iste pofuduk'un işine benzedi .Bn npcam yha yuruym hurma yiym sicak suyla duş alym yokk
Bu akşam saat 17:55 de oğlumu kucağıma aldım.
Gece 3:30 da nişan geldi, 12:00 de hastaneye gittiğimde 3 cm açıklık vardı. 16:30 da epidural yapıldı. 17:55 de bebişim kucağımdaydı. Epizyotomi de yapıldı ama kaç dikiş atıldı bilmiyorum.
Bebeğim odaya geçtikten itibaren durmadan emdi, taaa gece 2 ye kadar meme ağzındaydı, kendi yatağına koyduğum an ağladı, memeyi görünce sustu. Sonunda hemşireler yıkamayı önerdiler, aslında 12 saat bebek yıkanmaz, bizimki 8. Saatte yıkanmış oldu.oldu mecburen. Yıkadıktan sonra hemen uyudu gerçekten. Şimdi hala uyuyor.
Bu arada 3400 gr ve 53 cm. Ultrason ölçümü ile birebir tuttu sayılır.
Saol cnm drum bısı olmaz en kotu bağırsakların bozulur hıç merak etme dedı bende rahatladımAy dikkat et canım . Allah korur merak etme
Ben yazdım mı hatırlamıyorum kızlar doğum yaptım saat 10.49 da 50 cm 3430 kızım oldu daha uyumadı sütüm gelmiyo annem zorla mama veriyo ben bu ağrıyla emzirmeye çalışıyorum yanınıza gelecek insan sizi dinlemeli bence ben deliriyorum.
Bende senin yazini okudugm halde bile bile lades diyerek az once tarihi gecms dondurrma yedim yediktn snra bakmak aklima geldiSaol cnm drum bısı olmaz en kotu bağırsakların bozulur hıç merak etme dedı bende rahatladım
Ayy cnmya.... bn neden hic hissetmedim hatta cok rahat diorum....igne acisi yasamadim. Spinaldi bnmki senin epiduralmi
Bende senin yazini okudugm halde bile bile lades diyerek az once tarihi gecms dondurrma yedim yediktn snra bakmak aklima geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?