- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #5.061
Bakalım 3 aydan sonrasını istah açılıyormuş o zaman devam ederi ama kaliteli protein alarak devam etmek istiyorum ozaman yumurtayi kahvaltı da iki adet çıkarmayı düşünüyorum Canım benimde arkadaşım var aynı haftadayız oda senin kilolardı ve 7 haftalıkk dı görüştüğümde iki kilo almışdı bilevalla ne guzel sağlıklı ve dengelı beslenıyorsun ben 47 kılo ıle hamıle kaldım suam 48.2 yım ama dun akşam 8 tane kofte yemişim nasıl yedıgımı anlamadım bıle iştahım açık valla delı gıbı yıyesım var ama ekmeği azaltmaya çalışıyorum elımden geldıgınce :)
ben hamilelikle ilgili kitaplar okumak istiyordum canım teşekkür edeirmilk fırsatta Alıp okuyacam az okuyan kişilerini yorumları var ama güzel yorum yazmışlarBi de tüm hamilelere "Hypnobirthing - Mongan yöntemi / Daha rahat daha kolay güvenli bir doğuma doğal yaklaşım"
Kitabını okumayı tavsiye ediyorum.
Arkadaşım ben kimi korkutuyorum ben normal dogum yaptim çatır catir dogurdum tavsiye ederim ikincide inşallah öyle olcak uslubun yanlis tam tesekkulu hastanwde normal dogumu herkese tavsiye ederimSevgili Moon83, korkmayın, korkutmayın. Allah bizimle : )
Hem dedim ya, ben dayatılmış şekilde yaşamıyorum, ondan bundan hatta şuan tc-deki fikri ve ruhu özgür olmayan doktorlardan duyduklarımla yaşamıyorum.
Fıtratımız başka bizim, yeterki fıtratımıza geri dönelim, bozulmasına izin vermeyelim.
valla ben ummuhureyranın yazdığından daha çok korktum..Arkadaşım ben kimi korkutuyorum ben normal dogum yaptim çatır catir dogurdum tavsiye ederim ikincide inşallah öyle olcak uslubun yanlis tam tesekkulu hastanwde normal dogumu herkese tavsiye ederim
Evet bide bana diyo korkutma:)valla ben ummuhureyranın yazdığından daha çok korktum..
Sevgili Ummu hureyra, Eski zamanlarda evde doğum evet çok olağan bir şeydi insanlar bu kadar sık doktora gidip gelemiyordu. hem maddi olarak hem de bu kadar gelişmiş değildi ülkemiz. Şimdi Allah'ın bize verdiği akılla geliştirilen bu teknolojileri, hayatı kolaylaştırmak için bulunan icatları, yöntemleri neden kullanmayalım? Herkesin kendine göre doğruları vardır. O kadar doktor, ebe boşuna okumadı o kadar okulu. Bize faydası dokunsun diye. o kadar hastahane süs olsun bina olsun diye yapılmadı. Tevekkül etmek gereklidir evet ama önce önlemlerin alınması gerek.
"Doğum anının nasıl ve nerede olduğu da çok önemlidir: Cennet gibi rahat bir yerden büyük bir mücadele sonunda galip olarak Dünyaya gelen bebek birbirinden çok farklı iki durumla karşılaşabilir: Anne, baba ve kardeşlerin sevgisi, annenin şefkatli elinin dokunuşu, ılık, yumuşacık göğsü, lezzetli, mis gibi kokulu anne sütü ve annenin tatlı sesi ile güzel sözleri, rahatlık ve emniyet...
Veya, hemşirenin yorgun ilgisizliği, sert bir el ile poposuna aldığı tokat, soğuk ve kötü kokulu antiseptik bezin vücuduna dokunuşu, ağzına plastik biberonla verilen şekerli su, aşının acı veren iğnesi, soğuk sert bir yatak, dünya korkusu, çocuk odasında hissettiği umutsuzluk, sonsuz ve mutsuz yalnızlık. Sonsuz, çünkü bebek sonsuzluktan yani ruhlar aleminden, zamansızlıktan gelmiştir ve zamana henüz alışamamıştır."
Aidin Salih
"teyzemin kizinin esi dr sez dedigii halde normal dedi kiz kac saat cekti sanci mahvoldu ve bebegi vakumla çektiler bebek kakasini yedi uzun bir süre hastanede kaldılar tedavi oldular ."
bu mesajı kim yazdı Moon?
Neyse, gereksiz sohbetlere girmek istemiyorum.
Korkanları da anlıyorum, fıtratlar bozulunca mizacımıza uygun olanları beğenmez olduk, hatta korkar olduk. Wassalam...
Biraz fazla abartmıyor musun? fıtaratlar bozulunca falan ? Hepimiz müslümanız bir sen müslüman gibi davranıyorsun..
.))Canım merhaba;
Hemşirenin yorgun olduğu da nerden çıktı , tabi sert elle vuracak yumuşak yumuşak vursa ağlarmı sıpayatak niye soğuk ve sert olsun hepsi bebişlerimize göre onların oda sıcak yatak sıcak , ayrıca o aşı iğnedi niye acı versin hepimiz aşı olmadık mı şahsen benim sinek ısırığı gibiydi , yeni doğan bebiş neden umutsuz olsunki onu seven annesi ve babası varken, bebek hastanaede doğunca mı umutsuz , mutsuz ve yanlız hissedecek yapma lütfen , onu koruyon ve güldüren onlarca melek var , Ayrıca anne karnında zamana gayet te alışmıştır bence
Ben yazdim evet normal dogum yasak diyosa dr olmayacakti cekti.bende gereksiz sohbete girmek istemem sizinle"teyzemin kizinin esi dr sez dedigii halde normal dedi kiz kac saat cekti sanci mahvoldu ve bebegi vakumla çektiler bebek kakasini yedi uzun bir süre hastanede kaldılar tedavi oldular ."
bu mesajı kim yazdı Moon?
Neyse, gereksiz sohbetlere girmek istemiyorum.
Korkanları da anlıyorum, fıtratlar bozulunca mizacımıza uygun olanları beğenmez olduk, hatta korkar olduk. Wassalam...
Böyle insanlara göre kendi doğrularına uyanlar tam müslüman sadece...
Ne diyeyim pofuduk Allah dünyayı da ahiretide terazide tutun diyor yoksa dengemiz şaşar.. Allah hepimizi iyilerden nasip etsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?