2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
inşallahh. aslında oğlumdan dolayı tecrübem var ama her gebelik ve çocuk kendine özel sanırım. inşallahh oğlum gibi sakin huzurlu olur bu bebeğimde. oğlum 4,5 yaşında büyüdü iyice

Inşallah canım benim ilk olduğu için tecrübesizim Allah analı babalı büyütsun ikisinide acılarını gostermesin Allahimm[/QUOTE]
inan tecrübe diye birşey yok annelik ne zamanki bebeğini kucağına alıyorsun o zaman başlıyor. ailemle ayrı şehirlerdeyim bebeğim 1 aylık olunca başbaşa kaldık o zamana kadar annem ne giydirirken ne yıkarken hiç dokundurtmuyordu:) ama ne zamanki evimize geçtik herşeyiyle ben ilgilendim ilk banyo yaptırırken de tek başımaydım ve hiçte birşey olmadı:)

gönlünüze göre olur inşallahh. benimde eşimde oğlumda kız olsun çok istiyorlar. hatta oğlum isminide hazırlamış hep ipek diye seviyor kardeşini. ya erkek olursa diyorum oda olur diyor sonra:)[/QUOTE]

Ben sağlıklı olsunda kalbimden geçen kız bebek inşallah eşim ise erkek bebk haylaleri kuruyor ama hiç çocuk yokken ben istemezken bile oğlumla sunu yapacaz diye hala kuruyor du bakalım hayırlısı

[QUOTHureyra, post: 37842714, member: 609618"]Evet canım 11 haftalık hamileyim.ilki hastanede tamamen doktorun yalanıyla sezaryen oldum. Bu sefer Hastanede doğum yaparım diyordum, sağolsun İslami güzel şekilde yaşayan arkadaşlarım var etrafımda, onlardan da doğru beslenmeyi, doğru yaşamayı öğreniyorum ve evde doğum yapmaya karar verdim.
Hatta dün Rus bir arkadaşım, "hastanede senin yerine doğum yapıyorlar, evdeyse kendin doğuruyorsun" dedi. : ) inshaAllah Rabbim bunu bana nasibeder.[/QUOTE]
Evde doğummu cok riskli bence araştırın her hastane sezeryanci degil benim eski dr normal doğumu destekleyen bir kadindi arastirmak lazım benim catim da Müsait ti şükür normal dogurdum ama teyzemin kizinin esi dr sez dedigii halde normal dedi kiz kac saat cekti sanci mahvoldu ve bebegi vakumla çektiler bebek kakasini yedi uzun bir süre hastanede kaldılar tedavi oldular .insallah hersey gönlünce olur ama dogumdan sonra bebek icinde acil yogun bakim unitesi gerekebilir bunlari düşünün derim

gönlünüze göre olur inşallahh. benimde eşimde oğlumda kız olsun çok istiyorlar. hatta oğlum isminide hazırlamış hep ipek diye seviyor kardeşini. ya erkek olursa diyorum oda olur diyor sonra:)

Ben sağlıklı olsunda kalbimden geçen kız bebek inşallah eşim ise erkek bebk haylaleri kuruyor ama hiç çocuk yokken ben istemezken bile oğlumla sunu yapacaz diye hala kuruyor du bakalım hayırlısı[/QUOTE]
hayırlısı olsun tabiki canım benim eşimde kız çocuklarına bayılıyor inşallah sağlıklı hayırlı evlatlar olurlar önemli olan o.

Inşallah canım benim ilk olduğu için tecrübesizim Allah analı babalı büyütsun ikisi acılarını gostermesin Allahimm
inan tecrübe diye birşey yok annelik ne zamanki bebeğini kucağına alıyorsun o zaman başlıyor. ailemle ayrı şehirlerdeyim bebeğim 1 aylık olunca başbaşa kaldık o zamana kadar annem ne giydirirken ne yıkarken hiç dokundurtmuyordu:) ama ne zamanki evimize geçtik herşeyiyle ben ilgilendim ilk banyo yaptırırken de tek başımaydım ve hiçte birşey olmadı:)[/QUOTE]

Benim zaten en korktugum konu banyo annen calisiyor sadece izinli gunlerini kullanabilecek oda en fazla 15 gun kaynanaminda engelli cocugu var benim faydadan cok zararim olur sana diyor neyseki esim benden daha cesaretli ben banyoda yaptiririm yardimcida olurum diyor Allah razi olsun ki bakalim artik sabirsizlikla bekliyorum o gunleri

Ben sağlıklı olsunda kalbimden geçen kız bebek inşallah eşim ise erkek bebk haylaleri kuruyor ama hiç çocuk yokken ben istemezken bile oğlumla sunu yapacaz diye hala kuruyor du bakalım hayırlısı
hayırlısı olsun tabiki canım benim eşimde kız çocuklarına bayılıyor inşallah sağlıklı hayırlı evlatlar olurlar önemli olan o.[/QUOTE]

Allahim hepimizin gönlüne gore verir inşallah dedigin gibi hayirli evlat olmalari cok önemli neler goruyoruz bu devirde

Sgl cnm...
Valla öyle böyle derken geçiyor gunler... beklemesi bile ne güzel...
Hayirlisiyla selametle alalım da kucagimiza
Cnm riskli evt ...
Du bakam bizde daha dun ogrendik arastirma yaparim tabikide...
Kan testini yazdigin iyi oldu olmadi benim dr ozel hastane orada yapilmiyorsa Ege Üniversitesine kadar isin pesini birakmam...
Dun ense kalinligini olctu cok iyi dedi maasallah burnunu da cok begendi ALLAH ima şükürler olsun...
Bizim icin burun ve ense kalinligi onemli dedi...

Günaydın kızlar ben daha iyileşemedim boğaz agrım kulağıma vurmaya başkadı antibiyotiğe başladım inşallh bişey olmaz çok korkuyorum
Cnm bende kullandım gecn hafta 3 gun ictim senin gibi korktum biraktim...
Dun dr uma soyleyince kızdı...
Ya tam bitirecektin ya icmeyecektin dedi...
Icinde penisilin icerikli antibiyotikler gebelikte rahatlikla kullanilabiliyor...
Yarim biraktigim icin hastaligim tekrarladi dun gece yine basladim...

canım amniyosentezi niye yaptırıyosun ki biliyosun riskli bişey eğer ölçümler çok güzelse sakın yaptırma bence.
Cnm Cenabi Hak kerimdir..
35 yas üstü annelere ikili test yapilmiyormus...
Risk orani çok yüksek cikiyormus...
Amniyosentez alternatiflerine bakicam inşaallah...
Onemli olan ense kalinligi ve burun...
Ikisinide cok begendi dun doktor hanim...

ALLAH korusun cnm...
ALLAH verdi bu canlari aldirmayi elbet düşünmem...
ALLAH bizleri sevdiklerimizle sinamadin inşaallah...
Bakalim daha 5 haftam var olmadi yaptirmam ...

gönlünüze göre olur inşallahh. benimde eşimde oğlumda kız olsun çok istiyorlar. hatta oğlum isminide hazırlamış hep ipek diye seviyor kardeşini. ya erkek olursa diyorum oda olur diyor sonra:)

Ben sağlıklı olsunda kalbimden geçen kız bebek inşallah eşim ise erkek bebk haylaleri kuruyor ama hiç çocuk yokken ben istemezken bile oğlumla sunu yapacaz diye hala kuruyor du bakalım hayırlısı[/QUOTE]

benimki pipili olsun diyor

Selam kizlar Ben bebisimin hareketlerini hissediyorum galiba benim gibi hisseden baska hamis varmi aramizda

EvEt tatlim bende bunu demeye calisiyorum aslinda beyaz ekmek bana cok hizli kilo aldiriyor makarnada oyle yemiyorum diye neymis onlardan almam gereken vitamin varmis ye ne vitamini olcak onlarda sadece cok lezzetliler baska bi forsu yok...

EvEt tatlim bende bunu demeye calisiyorum aslinda beyaz ekmek bana cok hizli kilo aldiriyor makarnada oyle yemiyorum diye neymis onlardan almam gereken vitamin varmis ye ne vitamini olcak onlarda sadece cok lezzetliler baska bi forsu yok...
Makarna Beyaz undan yapılan yerine tam buğday dan yapılan makrnalar var
ve çok da lezzetli oluyor onu önerebilirdi. Pirinici de Yediğimiz sarma içinde Çorbanın içinde zaten oluyor yani pirinç pilavı bence şeker yani direk vucuda şeker tabi yiyen kişinin kendi tercihi ama ben elimdem geldiğince az yiyiorum ki ben hamiliek öncesi de bu şekild eyaşam tarzım sayesinde 67 kilodan 54 kilo ya kadar düştum.

Evde doğummu cok riskli bence araştırın her hastane sezeryanci degil benim eski dr normal doğumu destekleyen bir kadindi arastirmak lazım benim catim da Müsait ti şükür normal dogurdum ama teyzemin kizinin esi dr sez dedigii halde normal dedi kiz kac saat cekti sanci mahvoldu ve bebegi vakumla çektiler bebek kakasini yedi uzun bir süre hastanede kaldılar tedavi oldular .insallah hersey gönlünce olur ama dogumdan sonra bebek icinde acil yogun bakim unitesi gerekebilir bunları düşünün derim[/QUOTE]

Tabiki biliyorum düşünüyorum, okuyorum, araştırıyorum.. Istanbulda bile arkadaşlar var, yabancılar çoğu ve evde doğum yapıyorlar, doula ve ebe eşliğinde.. Bu bambaşka bi haz bence, bunu yaşayanlarda konuşuyorum. Bi arkadaşım 3 sezaryenden sonra 4. Bebeğini evde suda doğurdu. Çok güzel anlardı.
Her kes başta evde doğuracağı için hatta bu kadar sezaryenden sonra, deli diyorlardı ama şuan kahraman diyorlar.
Evde doğum çok normal bir şey aslında, ben buna kendimi hazır hissediyorum. Rus, müslüman bir doulam ve ebem var, şuan oruç tutuyoruz, hacamat yaptırıyoruz. Maddi ve manevi açıdan hazırlanıyoruz. Istedikten sonra Rabbimin nasipedeceğini biliyorum, hisediyorum, iyiki etrafımda tevekkül eden, bilinçli, okuyan arkadaşlarım var.

Bi de tüm hamilelere "Hypnobirthing - Mongan yöntemi / Daha rahat daha kolay güvenli bir doğuma doğal yaklaşım"

Kitabını okumayı tavsiye ediyorum.

valla ne guzel sağlıklı ve dengelı beslenıyorsun ben 47 kılo ıle hamıle kaldım suam 48.2 yım ama dun akşam 8 tane kofte yemişim nasıl yedıgımı anlamadım bıle iştahım açık valla delı gıbı yıyesım var ama ekmeği azaltmaya çalışıyorum elımden geldıgınce :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…