- 25 Ocak 2013
- 930
- 528
- 158
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #5.341
Canım 16. Cüzü tamamladim şükür. Rabbim dualarimiz kabul etsin,tüm arkadaslarimiza sağlıkla bebislerini kulaklarına almayı nasip etsin inşGüzel annelerimmm..
Çok yogundum bu ara...misafirler. iki de kursa başladım hamd olsun...ugrayamadim...ne muhabbetler dönmüş... İnanin cevap vermeye bile gerek yok... İmanimizi görmeden, tanımadan sorgulayan bir insana ne anlatsan boş... :)
Cinsiyet tahminleri olmuş bayıldım yaaa...kesinlessin de ekleyeyim listeye...
Cuzleri de zamanında bitirmeye çalışalım dostlar...:) bebisimi bende hissettim 2 gün önce sol tarafima yatmis uyurken... Tip tip iki kere gobusume bisey degdi hehe :):)
Özledim minnakimiii..
Elhamdulillah ki hepimiz muslumaniz:)Buyuk bir hayranlikla okudum yazdiklarinizi..insallah hepimizin dogumu oyle olur..ben nickinizde tahmin ediyorum --yanls da olabilir -islamiyeti uygun yasayan biri gibisiniz..bence bunlarin da cok katkisi var..dua.kuran okuma.
sarımsağın yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sağlığa yararlı etkilerini azaltmaktadır.Mirac sarımsak demişsin de çiğ hali hala emzirdiğim için oğlumda fena pişik yapıyor. Pişmiş olabilir mi? Benimde tansiyon çıkmaya meyilli
Beninmde 16 -8 geldi canim.Peki simdi nasıl tansiyonun. Birdee sarimsagi yersem olmaz mi.yoksa yutmak daha mi iyi. Peki canim bu tansiyon yuksekliginin simdi cok riski yokmuymus o zaman. Doktorun bsy soyledimi. Ben moral bozuklugundan hicbirsey sormadim bugun unutmusumCnm ben gecen hafta oluyorum sandim 16-10 olmustu dr. Hamleligin son ayinda olsan bebegini alirdik o derece tehlikeli dedi. eger dusmesse ilac verecekti. Ben dikkat ediyorum bir haftadir sifir tuz . gunde uc dort sarmisak sarmisak yutamiyorsan bol bol limon suyu yedigin herseye koy....
Normalde tuz tansiyonu arttirir ama ben tuzlu yemem ki. Ama son iki gundur kizartma ve tatliyi cok abartmistim. Ondanda olurmu bilmiyorum canim. Kanda tansiyonla.ilgili bseylere bakildigini duymamistim canim. Ama iyi bakilmasi. Tansiyon aletiyle olcumlere gun icinde surekli degisiyor cunku.Küçüğün normal değeri 8 canım yüksek değil maşallah gayet iyi çıkmış. Perhize devam. Son aylarda illa çıkacak diye bir şey yok bana oldu sende dengeli gidebilir. Bende az tuzlu yaparım yemekleri ama peynir zeytini de tuzsuz yiyemem çok tüketirim onun etkisi var mı acaba ???
Kan tahlilini tansiyon sorunum var mı diye baktılar. Hangi değerlere bakıyorlar bilmiyorum o kadar İngilizcem yok :)) yurtdışında yaşıyorum da ben.
Canım nasılsın? Gobiş çıktı mi:) son cumartesi kontrolde hamile gobegin olmus dedi.çok mutlu inş ol dum:) 12 hafta da %90 cinsiyette belli olur dedi. Ben sakince beklerken meraklandirdi. 16.hafta saniyordum.anneleri cok bekledi kuzularini.ogrenirsem kendi bebislerime birşeyler bakmanın mutlulugunu yaşayacağı m..olmaz mı arkadaşım :)
Valla dediklerini yaptı abartılı geliyor İşte daha uygun olan yerler var canımNapti tam olarak ? Sadece ensekalinligi ve kan testimi ? Pof fiyat cok yuksek geldi.ama yaptirmakda istyorum. Bilemedim.
Canim istanbuldamisin. Bnde kendi hast den fiyat almadan once baska hastanelere sormustum ssk liya 100-170 arasi degisiyor snra kendi hastaneme sordum normal fiyati 370 felanmis ozel sig dan dolayi 100 kusurmus. En kotu polikniklere sor canim onlarda daha uygun oluyor birde cok luks olmayan ozel hast sor cnm orda yaptirip kendi doktoruna goturursunNapti tam olarak ? Sadece ensekalinligi ve kan testimi ? Pof fiyat cok yuksek geldi.ama yaptirmakda istyorum. Bilemedim.
Çiğdem sen hergün kahve içiyorum demişsin de kafein ve alkol doğrudan işlem görmeden bebeğe geçen iki içecek biliyorsun değil mi? Direk kafein gidiyor bebeğesen ne içiyorsun bilmiyorum kahve olarak bende Türk kahvesi alışkanlığı vardı içmemeye gayret ediyorum. Arada bir içiyorum.
Suban iyiyim 10-7 nin ustune ciktimmi cok kotu oluyorum anlatilacak gibi degil yani. Tansiyon kisiye yasa , yasam tarzina kiloya gore farklilik gosterebilir 10 -7 aslinda normal bir tansiyondur ama ben fena oluyorum altta yatan baska sebepler vardir belku bilmiyorum. Sarmisak kesinlikle yutulmalidir. Cignenmemeli metal bicak degmemeli tahta kasikla hafif ez ozu ciksun ikiye ayir yut. Tansiyon yukseldiginde damarlar buzusur ve bebek yeterli besini ve oksijeni alamaz Allah korusun olur yada sakatlik olurmus....Beninmde 16 -8 geldi canim.Peki simdi nasıl tansiyonun. Birdee sarimsagi yersem olmaz mi.yoksa yutmak daha mi iyi. Peki canim bu tansiyon yuksekliginin simdi cok riski yokmuymus o zaman. Doktorun bsy soyledimi. Ben moral bozuklugundan hicbirsey sormadim bugun unutmusum
Ooy yerim yaa..nasıl güzel bir duygudur kimbilir..ne güzel yazmışsın canom,rabbim hepimize böyle güzel doğumlar nasip etsin inşallahKizlar bide tahmini dogum tarihimi doktorum 24 mayis 14 haziran dedi...
En gec 14 haziranmis yani...
Ben o kadar beklicegini dusunmuyorum bebegimin...
Ilkindede erken dogdu icim dar sanirim...
Erkekti de...
Simdiki de erkek doguyor icime yinede dogtusunu Cenabi Hak bilir hayirlisi cumlemize :)
Ya bide normal dogum bambaska bisey kizlar...
Anneligi catir catir yasiyorsunuz...
Ne zaman ki bebis cikiyor ne sanci ne bagirma hicbisey kalmiyor...
Icinizde kocaman bisey bosalmis gibi oluyorsunuz...
Ben zaten bel agrisindan tam yatamadim dogum yaparken yari oturarak ikindim...
Hemsire bagirdi bana yatsana oturarak mi dogurcan diye...
Doktorum Hinto Sadi kulaklari cinlasin ALLAH ondan razi olsun bi kizdi hemsireye sanane istedigi gibi dogurur dedi...
Dogdugu an var ya anlatamam yaaa...
Dr beni dikecek balmaya calisiyorym bebisimi goreyim diye...
Odaya götürdüler oglumu sandalyeylede beni odama götürdüler onun başından ayrilmadim ama nadil agliyorum kizlar...
O kadar harika duygu ki...
Ayik olur yasarsiniz inşaallah...
Canım nacizane küçük bi bilgimi paylaşayım ..normal doğumda 6 cm açıklık oluncaya kadar epidural anestezi yaptırılanilinir die biliyorum ..(doğum 10 cm açıklıkta başlar)yani doğum başladığı anda epidural yapılması doğru olmaz..Epidural sonrası en çok baş ağrısı şikayeti olur ve onun için ağrı kesici verirler. Sadece sancıyı hissetmemen için yapılan bir ağrı kesici gibi düşün. Doğum anı geldiğinde Dr sana ıkın diyecek sende ıkınacaksın normal yani... Tabii epidural çok dikkat isteyen işin ehli anestezi uzmanları tarafından yapılmalı. Allah korusun omurilik sinirlerine giriyor çünkü. Ayrıca istediğin her an yaptırabilirsin... Mesala denedin baktın sancıya dayanamıyorsun yaptırabilirsin illa ki başında yapılmıyor.
Canım nacizane küçük bi bilgimi paylaşayım ..normal doğumda 6 cm açıklık oluncaya kadar epidural anestezi yaptırılanilinir die biliyorum ..(doğum 10 cm açıklıkta başlar)yani doğum başladığı anda epidural yapılması doğru olmaz..Epidural sonrası en çok baş ağrısı şikayeti olur ve onun için ağrı kesici verirler. Sadece sancıyı hissetmemen için yapılan bir ağrı kesici gibi düşün. Doğum anı geldiğinde Dr sana ıkın diyecek sende ıkınacaksın normal yani... Tabii epidural çok dikkat isteyen işin ehli anestezi uzmanları tarafından yapılmalı. Allah korusun omurilik sinirlerine giriyor çünkü. Ayrıca istediğin her an yaptırabilirsin... Mesala denedin baktın sancıya dayanamıyorsun yaptırabilirsin illa ki başında yapılmıyor.
Kizlar epidural normal dogumla ilgili video izledim doktor bilgi veriyordu. Tam net anladim. Sanciyla gidiyosun hersey yerlestiriliyor acilma takip ediliyor ne gec ne de erken mudahale etmemek gerekiyormus tam acilmasi gereken boyuta geldiginde epidural islemi basliyormus yani dogumada tam zamaninda gitmek gerekiyormusCanım nacizane küçük bi bilgimi paylaşayım ..normal doğumda 6 cm açıklık oluncaya kadar epidural anestezi yaptırılanilinir die biliyorum ..(doğum 10 cm açıklıkta başlar)yani doğum başladığı anda epidural yapılması doğru olmaz..
Öncelikle geçmiş olsun canım. Sana da cinsiyet tahmini yapmış ne güzel. Bir kızın ve bir oğlun vardı sanırım. O yüzden cinsiyeti hayal kırıklığı yaratmaz sanırım. Maşallah bebişine sağlık durumu da iyiSa kizlar ben cok slk giremiyorum bir haftadir cok kotu grip oldum mafoldum ya oncelikle cinsiyetleri ogrenenler olmus kizlar hayirli olsun sag saglim kucaginizada aldiginiz gunleri gorursunuz görürüz InsaAllah bu arada ben bugun gittim iki kayiptan sonra korkuyla gittim ama sipam buyumus MasaAllah 3.83 cm mine olmus kesin olmamakla bberaber erkek dedi orda kucuk biso var ama bir sonraki terminde belli okur daha net dedi ve idrarda iltihap cikti antibiyotik verdi kanim az cikti onada vitamin verdi ayy ya elini bile gosterdi sok oldum iki saglikli cocugum var ama bu kadar erken hic bunlari duymamistim tabi bundan dr in ozel ve turk olmasida cok buyuk etken ve cok ilgiliya kadin ne kadar soru sorarsan sor bikmio cevaplio nede olsa oda gurbet yasio ailesi turkiyedeymis turkiyeye gidebilirmiyim dedi kesinlikle git moral olsun ben bir hafta gittim enerji topladim dio neysem bizden haberler boyle saglikla sihhatle kucagimiza almayi nasip eylesin rabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?