- 14 Mayıs 2013
- 1.489
- 2.117
- 103
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #5.301
İyi geceler kızlar
Bugün doktora gittim. Doktor maşallah çok sağlıklı dedi. Boyu 3,85 cm olmuş. Boyundan dolayı tipini babasına benzettiKalp atış hızını sordum. 168 dedi. Ben cinsiyetini sormadan kalp atış hızına göre kız olabilir dedi. Kesin değil 3 hafta sonra ikili test için geldiğinde kesinleşir dedi. Çok güzeldi kızlar. hareketlerini gördüm ilk kez. Rabbim herkese yaşatsın bu duyguyu.
Bugune kadar midemi rahatlatmak icin yediklerimden ayva kadar iyi gelen olmadi hergun isyerime goturuyorum guzelce dilimleyip masama koyuyorum ilac gibi midem kotu oldukca yiyorum zaten bi yerdede okumustum midede sunger gorevi goruyormus sanirim midenin urettigi asitleri emiyorbelki bebisimde gamzeli olur kimbilir
Kizlar bide tahmini dogum tarihimi doktorum 24 mayis 14 haziran dedi...
En gec 14 haziranmis yani...
Ben o kadar beklicegini dusunmuyorum bebegimin...
Ilkindede erken dogdu icim dar sanirim...
Erkekti de...
Simdiki de erkek doguyor icime yinede dogtusunu Cenabi Hak bilir hayirlisi cumlemize :)
Ya bide normal dogum bambaska bisey kizlar...
Anneligi catir catir yasiyorsunuz...
Ne zaman ki bebis cikiyor ne sanci ne bagirma hicbisey kalmiyor...
Icinizde kocaman bisey bosalmis gibi oluyorsunuz...
Ben zaten bel agrisindan tam yatamadim dogum yaparken yari oturarak ikindim...
Hemsire bagirdi bana yatsana oturarak mi dogurcan diye...
Doktorum Hinto Sadi kulaklari cinlasin ALLAH ondan razi olsun bi kizdi hemsireye sanane istedigi gibi dogurur dedi...
Dogdugu an var ya anlatamam yaaa...
Dr beni dikecek balmaya calisiyorym bebisimi goreyim diye...
Odaya götürdüler oglumu sandalyeylede beni odama götürdüler onun başından ayrilmadim ama nadil agliyorum kizlar...
O kadar harika duygu ki...
Ayik olur yasarsiniz inşaallah...
Canım söylemiyordu ama ben sordum. Doktorum da kalp atışı hızlı kız olabilir ama kesin değil dediaaaaaa kalp atış hızını söylüyolar mı bende soracaktım da son dk vazgeçtim o zaman cuma günü sorayım yüksekse kız oluyor 120 altıysa erkekti dimi ok.
Bana da fayda hiç etmedi aksine daha da kötü oldum eve gelirken sanki kuş gibi uçuyordum bugün akşama kadar geçmedi hala yatıyorum ne Halim var nede dermanım ağlamaklımoluyorum devamlı offf allahım yardım et yarabbim çok zor gerçekten Allah hepimizin yardımcımız olsun cok zor gerçektensizinle aynıyım benimde gözümün içine bakan 7 yaşında bir yavrum ve peşimi bırakmayan bulantılarım var.
Dün takındığım 3 şişe serum hiiiiiç fayda etmedi.
Canım hızlı atıyorsa kız olabilirmiş. Bende çok merak ediyorum. 3 hafta sonra ikili testim var. O zaman kesinleşir dedi. Bakalım kısmet artık.:) Selam benim 8ci haftada dakikada 184 atıyor dedi kız mı acaba :)
bende 12ci haftada gidicem 2 li test icin Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Sen onu iki sene yap :) oğlum 10 aylık sadece yemek yapabiliyorumbenimde pazartesi..ama dedim benden bişey bekleme bu sene yemek bile yapamıyorum ki napim ben
Canım benim ilk doğumda son 6 haftada tansiyonum 9-14 8-13 oldu . İki defa kan tahlili yaptırdım problem çıkmadı. Hamileliğe bağlı tansiyon çıkabilir dedi önemli olan zaten küçük tansiyonun çıkmamasıymış. Senin ikisi de mi yüksek? Kaç çıkıyor?merhaba kızlar. bende bugün kontrole gittim şimdi geldim. herşey yolunda şükür bebek kıpır kıpır ama tansiyonum yüksek çıktı. evde kendimde sürekli ölçüyorum hiç büyük tansiyon 13 ü görmemişken 16 çıktı bugün.heyecanda yapmamıştım hiç. arayla iki kere ölçtü ikisindede aynı. tekrar dinlendim sonuncuda 13 e düştü ama iki hafta boyunca sabah öğlen akşam tansiyonunu ölçüp yazıyosun bana getiriceksin dedi. eger dengesizlik devam ederse kardiyolojiye göndericekmiş. yürüyüşü yasakladı tatlı hamurişi kesinlikle yasak dedi. moralim bozuldu çokama evde hep normal çıkıyor. demek ki arada yükseliyor. acaba arada yükselmeside zararlı mı cok. sizlerden tansiyonu yüksek olan var mı hiç.
Benimde öyle lüksüm yok gerçekten kızım okula gidiyor cok Orlanıyrum ama Allah'a şükürler olsun eşim cok yardımcı oluyor sağolsun hamilelik gerçekten cok zor biran önce dünyada gelse keşke sağlıklıbende bulantı yok ama gece uykusuzluk hat safhada dün gece sırf gece belki 3-4 saat uyurum diye geç yattım 1 di saat 2 de açıldı gözlerim 6 ya kadar uyku tutmadı ve son bir aydır böyle. 6-7 arası 1 saat uyudum sonrada işe geldim. ve tüm gün pc başındayım gözlerimi açamıyorum resmen ve resmi kurum olunca en ufak bir hatada geri dönüyor yazılar.
birde oğlum var eve gidince dinlenme gibi bi lüksüm de yok.
Kızlar benimde ilk dogumumda yarim saatte dogum yapmistim...
Erken dogdu oglum...
Son bikac gun ole sıkışıkti ki icimde ayagini ittiriyodu sag gogsumun altinda resmen bir ayak gerdiriyordu beni parmaklarini goruyorduk...
Gidikliyoduk hafiften ayacigini
Dogum gunu müthiş bir bel agrisi ama ne oturabiliyodum ne ayakta durabiliyodum...
Acemilik tabi bi baktim su gelio gece 11 gibi aradik dr hemen hastaneye dedi...odada lagman yapio hemşire ben bagiriom wc dusecek cocuk oyalama beni die
Dogumhaneye girmem cikmam bi oldu ne igne ne bisey...
Normal dogum oldu kizlar...
Hatta rahim agzi cok dardi oglumun kafasi sıkıştı dr son anda bi igne atti rahim agzina jesti az beni cikti veled...
Ciktiginda kafada sikisma izi vardi...
Sabaha kadar iki kere wc gittim odamda...
Sabah hemsire gelmis hadi dio cis yapalim...
Annem dedi oo gece iki kere yapti kizim cisini dedi hemsire sasti kaldi
Acele panikle cantayi almadan gittik...
Ben dogumhaneye girince annem oglanin babasını bebek bezi almaya yollamis adam bi geldi benim odada bebek yataginda bi veled yatio bu kim dio dogdu oglun diolar inanmio
Neyse cok komikti ...
ALLAH herkese benim dogumum gibi dogum nasip etsin inşaallah...
Çiğdem sen hergün kahve içiyorum demişsin de kafein ve alkol doğrudan işlem görmeden bebeğe geçen iki içecek biliyorsun değil mi? Direk kafein gidiyor bebeğeCANIM İNŞALLAH DÜZELİR TANSİYONUN BEBEĞİNİN SAĞLIKLI OLMASINA SEVİNDİM BELKİ HEYECANDAN OLMUŞTUR TAKİP ET BAKALIM İNŞALLAH BİR EŞY ÇIKMAZ.
Pislikler kan emiciler !!!!! Bende özelde 1,5 yıl çalıştım yaşadıklarım aklıma geldikçe gözüm dönüyor... Allah yardımcın olsun insanlara merhamet versin. Hamilelik unutkanlık yapıyorSormayın.. Kimseyi memnun edemıyorum ve ben burada hem ofis yazışmaları ve önmuhasebesındeyım hem de çay kahve temızlık yapıyorum ama artık belım tutmuyır gecen de bi cam sılı masada unuttum dıye demedıklerını bırakmadılar..
Epidural sonrası en çok baş ağrısı şikayeti olur ve onun için ağrı kesici verirler. Sadece sancıyı hissetmemen için yapılan bir ağrı kesici gibi düşün. Doğum anı geldiğinde Dr sana ıkın diyecek sende ıkınacaksın normal yani... Tabii epidural çok dikkat isteyen işin ehli anestezi uzmanları tarafından yapılmalı. Allah korusun omurilik sinirlerine giriyor çünkü. Ayrıca istediğin her an yaptırabilirsin... Mesala denedin baktın sancıya dayanamıyorsun yaptırabilirsin illa ki başında yapılmıyor.Canim bilgi icin cok saol ama affedersin benim anlama kapasitem biraz darda sunu net anlamaya calisiyorum bebek yine rahimden cikiyor demi sezeryandaki gibi karindan cikmiyor yani bi kesme dikme islemi olmuyor degilmi. Normal dogum gibi odadan ciktigin an sezeryandaki gibi agrin sancin olmuyor demi ?
Canım sıkma canını. Eminim bir çaresi vardır. Doktorun dediklerine uyarsan sıkıntı kalmaz. Belki de dediğin gibi anlıktır ama sen yine de ihmal etmemerhaba kızlar. bende bugün kontrole gittim şimdi geldim. herşey yolunda şükür bebek kıpır kıpır ama tansiyonum yüksek çıktı. evde kendimde sürekli ölçüyorum hiç büyük tansiyon 13 ü görmemişken 16 çıktı bugün.heyecanda yapmamıştım hiç. arayla iki kere ölçtü ikisindede aynı. tekrar dinlendim sonuncuda 13 e düştü ama iki hafta boyunca sabah öğlen akşam tansiyonunu ölçüp yazıyosun bana getiriceksin dedi. eger dengesizlik devam ederse kardiyolojiye göndericekmiş. yürüyüşü yasakladı tatlı hamurişi kesinlikle yasak dedi. moralim bozuldu çokama evde hep normal çıkıyor. demek ki arada yükseliyor. acaba arada yükselmeside zararlı mı cok. sizlerden tansiyonu yüksek olan var mı hiç.
Mirac sarımsak demişsin de çiğ hali hala emzirdiğim için oğlumda fena pişik yapıyor. Pişmiş olabilir mi? Benimde tansiyon çıkmaya meyillicnm hergün sarmısak yemeye calış tansiyonu dengeliyor inşaallah...
banada vitamin yazdı İmom omega...
vitamini gece yaratken al ki mide bulantısı yapmasın dedi...
zaten mide bulantılarım yok çok şükür....
öle arada akşamüstleri az bulanıyor bikaç saate geciyor....
ama bir yazı okumuştum onu bulmaya calışıcam sana...
baya zorluk çekmişsin cnm kıyamam....
du bulabilirsem atayım burdan
Gözün aydın olsun canım. Bebeğinin gelişimi öndeymiş ne güzel. Bir daha ki gidişinde öğrenirsin artık.Ben geldimmm...
Doktoruma gittik bugün.
Idrar testimde enfeksyon cikti ve proteinle ilgili bi sorun var.
Bebegim resmennnn haraketli kipir kipir .
Suan tam 12 haftalik gozukuyom.3 gün onden gidio. Oysaki devlet hastanesindeki adam 10+1 demisti gece cuma gunu.
Neuseee tam cinsiyet demisken sirtini dondu ve okadar guldm oksurdm ama banamisin demedi donmedi onunu :)
Burunkemigine bakti olculeri yazdi.
Ikili test kararini bana birakti yaptiralm dedi
Tamam dedi cinsiyeti de goruruz dedi.
350 tl fiyati. Cok ama ya
Is vok yoruyor cikiyim diyorum sonra bu fiyatlari duyunca nereye cikiosn susda otur calis diyorum..
Hayirlisi
Az once olctum canim 12.6-6.5 geldi. doktordayken kucuk 8 cikmisti. O da yuksekti yani. Iki hafta boyunca kagida yazmami soyledi tansiyonlari ve 14 buyukte 9 kucukte gorursem onu ariycakmisim.kardiyolojiye gondercekmis. cok moralim bozuldu. Perhizle duzeltirsem son aylara dogru hamilelige bagli artiyor gene demi. Birde kanda neye baktirdin.Canım benim ilk doğumda son 6 haftada tansiyonum 9-14 8-13 oldu . İki defa kan tahlili yaptırdım problem çıkmadı. Hamileliğe bağlı tansiyon çıkabilir dedi önemli olan zaten küçük tansiyonun çıkmamasıymış. Senin ikisi de mi yüksek? Kaç çıkıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?