- 13 Ocak 2012
- 743
- 296
- 73
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #5.361
Maşallah canım, ense kalınlığına baktırmışsın. Sonuçlarda güzel. Kan tahlilinden de bir şey çıkmaz umarım...Slm kızlar bizimde ense kalınlığımız normal çıktı kan tahlilleri haftaya ama Dr 2 hafta sonra gel cinsiyet gösterirse bakarız dedi
sağol canım bilgilerin için. sarımsaga başlıycam bnde yarın. sana da gecmiş olsun. umarım dengede tutabılırız tansiyonları.Suban iyiyim 10-7 nin ustune ciktimmi cok kotu oluyorum anlatilacak gibi degil yani. Tansiyon kisiye yasa , yasam tarzina kiloya gore farklilik gosterebilir 10 -7 aslinda normal bir tansiyondur ama ben fena oluyorum altta yatan baska sebepler vardir belku bilmiyorum. Sarmisak kesinlikle yutulmalidir. Cignenmemeli metal bicak degmemeli tahta kasikla hafif ez ozu ciksun ikiye ayir yut. Tansiyon yukseldiginde damarlar buzusur ve bebek yeterli besini ve oksijeni alamaz Allah korusun olur yada sakatlik olurmus....
Canim Ben normal rahimden cikartilarak dogum yaptim karnim kesilmedi AMA baska hastanelerde nasil yapiliyor bilmiyorum kendi dogum yapacagin hastaneye sor istersen ayni normal dogum yaptim tek farki sancisiz olmasiCanim sunu merak ediyorum epidural dogumda bebek karin kesilerekmi aliniyor yoksa agri hissetmeden bebek rahimdenmi cikartiliyor. Ben sirf sezeryan dogumu karin kesildigi icin dikisler ilerde cok agri yapiyormus diye dusunmuyorum ama kismetimde ne varsa ona raziyim kendimi sartlandirmicam illa normal yada sezeryan diye. Ama benim dogum yapacagim hastanede epidural dogum icin sadece 250lira fark aliyorlar eger bebek rahimden yani vajinadan cikiyorsa onuda dusunebilirim
Hele şu dönem emekleme yürüme arası o toto emeklerken bir o yana bir bu yana bayılıyorum :) :) Mevlam hepimizin evladına doğanlara doğacak olanlara sağlık versinElhamdulillah ki hepimiz muslumaniz:)
Insan kullanim klavuzu kuran-i kerim kitabimiz rehberimiz Resulullah sav...
ALLAH cumlemizin yar yardimcimiz olsun inşaallah cnm...
Gebelik Döneminde bebislerimize kuran dinletmemiz gerekiyor...
Okuyabiliyorsak okumamiz cok onemli...
sarımsağın yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sağlığa yararlı etkilerini azaltmaktadır.
Cnm nette boyle diyor ama bebisin oldugu icin druna danis derim...
ALLAH bagislasin minnosunu
Isiram ben onun totosunu
Ben şimdi sarımsaklı yoğurt yiyince oğlana pişik yapıyor yutunca da yapar mı acep ?? deneyeyim bakayım bu limonlu su nasıl yarıyor ne zaman içiliyor? Sarımsak yiyemezsem bileyim.Suban iyiyim 10-7 nin ustune ciktimmi cok kotu oluyorum anlatilacak gibi degil yani. Tansiyon kisiye yasa , yasam tarzina kiloya gore farklilik gosterebilir 10 -7 aslinda normal bir tansiyondur ama ben fena oluyorum altta yatan baska sebepler vardir belku bilmiyorum. Sarmisak kesinlikle yutulmalidir. Cignenmemeli metal bicak degmemeli tahta kasikla hafif ez ozu ciksun ikiye ayir yut. Tansiyon yukseldiginde damarlar buzusur ve bebek yeterli besini ve oksijeni alamaz Allah korusun olur yada sakatlik olurmus....
Hımmm Türkiyede öyle olabilir burda açıklığa bakmıyorlar. Doğumun başladığı an ıkınmaların başladığı zaman zaten ondan sonra geriye birşey kalmıyor ki benim 5 dk filan sürmüştü :) :) epiduralden sonra yarım saat en az geçmesi gerekiyor etki etmesi için diye biliyorum. Yarım saate kalmaz doğum olur ki dediğin gb anlamı kalmaz :)Canım nacizane küçük bi bilgimi paylaşayım ..normal doğumda 6 cm açıklık oluncaya kadar epidural anestezi yaptırılanilinir die biliyorum ..(doğum 10 cm açıklıkta başlar)yani doğum başladığı anda epidural yapılması doğru olmaz..
Benimde bildigim 5 cm olmadan yapmiyorlar epidurali benim gece 4 de 5 cm oldu o zaman yaptilar kizim Sabah 9 oldu Sabah 10 cm oldu rahimdenHımmm Türkiyede öyle olabilir burda açıklığa bakmıyorlar. Doğumun başladığı an ıkınmaların başladığı zaman zaten ondan sonra geriye birşey kalmıyor ki benim 5 dk filan sürmüştü :) :) epiduralden sonra yarım saat en az geçmesi gerekiyor etki etmesi için diye biliyorum. Yarım saate kalmaz doğum olur ki dediğin gb anlamı kalmaz :)
masallaah canim Allah 3. yude nasip etsin cok guzel bi duygu ben gaziantepteyim cnm belki vardir da cevreden duymadik hic arastirmak lazimmerhaba kızlarrr işlerimi kolayladım bi bakınayım dedim size.
canım benim yeterki gülümse:) kısmet olursa 2. bebeğim gelecek evet ve inanılmaz mutluyum. hangi şehirde oturuyorsun ? özel olmasa bile çoğu hastanenenin gebe eğitimleri var
canımya Allah kolaylık versin sana ben bütün gün masa başında oturunca dertleniyorum birde.
ahh ahh sorma canım demekki bi ben ayıplamıyorum bu durumu. dün hele resmen ağzım sulandı görünce ki normalde aşureyi çokta yemem.
tansiyonumu hiç ölçmüyorum ben canım ama iyiki hatırlattın bakayım evde. belki hastanede öyle olmuştur
oyyy Allah kolaylık versin canımyaa bende gözlerimi kapatayım başka birşey istemiyorum.
canımyaa ne yalan söyleyeyim bende özledim.
hadi bakalım hayırlısı ile gelsin melek. benim karnımda yayvandı herkes kız diyordu ama oğlum oldu.
hoşgeldin canımm maşallah minik kuzuya. test ücretide çokmuş cidden
Allah yardımcın olsun canımya
canım hoşgeldin inşallahh bi sorun olmadan atlatacaksın bugünleride. maşallahh meleğe
hoşgeldin canım Allah kolaylık versin
hakkında hayırlısı olsun canımya puanında iyiymiş inşallah kısmet olur
yuksekmis canim ins dengelenir birde sekerli su mu dengeler derlerdi tam hatirlayamadim ama bendede sizin tam tersinize dusukluk var 8/5 cikti surekli basim donuyo tuzlu ayran ic dedi dr.Beninmde 16 -8 geldi canim.Peki simdi nasıl tansiyonun. Birdee sarimsagi yersem olmaz mi.yoksa yutmak daha mi iyi. Peki canim bu tansiyon yuksekliginin simdi cok riski yokmuymus o zaman. Doktorun bsy soyledimi. Ben moral bozuklugundan hicbirsey sormadim bugun unutmusum
inşallah canım. şimdi ölçtüm 11- 5.5 çıktı. anlamadım bu işi. bakalım takip edicem sabah öglen akşam. belki de arada yükseliyor yediğim şeylere baglı bilmiyorum. seninde düşükmüş baya ama doktorun dediği gibi tuzlu ayran iyi gelir. düşüklüğü yükseltmesi kolay canım bir de yüksek tansiyon gibi, riski yokyuksekmis canim ins dengelenir birde sekerli su mu dengeler derlerdi tam hatirlayamadim ama bendede sizin tam tersinize dusukluk var 8/5 cikti surekli basim donuyo tuzlu ayran ic dedi dr.
Canim benim midemde hassas sogan sarmisak ve elma bos mideyi yakiyor midesi hassas olanlar yemekten sonra yada bir plokma ekmekle yutabilirmis.Kizlar tansiyon icin sarimsak tavsiye edilmis ama sakin kafaniza gore yemeyin. Banada birisi sarimsagi oldugu gibi cignemeden yut demisti hamile deildim o zamanlar ama mide rahatsiligim vardi. Sarimsahi yutmamla kivranmam bir oldu mide kanamasi geciriyorum sandim resmen yere yatip sancilar icinde kivrandim sonradan duydumki mide rahatsizligi olanlarin bunu yapmamasi gerekiyormus aklinizda bulunsun. Mideniz saglam degilse ya da emin degilseniz sakin sarimsagi yutmayin hatta ben sarimsakli yogurt bile yedigimde midemin agrisindan duramiyorum sancilar icinde kivraniyorum.
sağol canım bilgilerin için. sarımsaga başlıycam bnde yarın. sana da gecmiş olsun. umarım dengede tutabılırız tansiyonları.
Cnm limonun ister suyunu sik ic ister isira isira Ye ister benim gibi her yemege salataya corbaya suyunukoyarak Ye taze sikilacak unutma ve pisirilmeyecek.Ben şimdi sarımsaklı yoğurt yiyince oğlana pişik yapıyor yutunca da yapar mı acep ?? deneyeyim bakayım bu limonlu su nasıl yarıyor ne zaman içiliyor? Sarımsak yiyemezsem bileyim.
İlk gebelik kontrolünde 13,5 çıktıniye böyle bilmiyorum ailemde tansiyon sorunu olan da yok. Bana da ilk hamilelikte tansiyonun yükselirse normal doğum yapamayız demişti daktır. O zaman sonunda yükselmişti. Şimdi bismillah başında yüksek çıktı...
.inşallah canım. şimdi ölçtüm 11- 5.5 çıktı. anlamadım bu işi. bakalım takip edicem sabah öglen akşam. belki de arada yükseliyor yediğim şeylere baglı bilmiyorum. seninde düşükmüş baya ama doktorun dediği gibi tuzlu ayran iyi gelir. düşüklüğü yükseltmesi kolay canım bir de yüksek tansiyon gibi, riski yok
gunaydınGunaydin haziran anneleri
insallah risk yaratacak kadar yukselmez canim simdidan dikkat ediyorsun zaten doktorunda geregini yapar hic canini skma herkes bana hamileligin tadini cikar diyo evet cok mutluyum ama hepp bi tuhaflik yorgunluk halsizlik var iste. 4. aya gelelimde yuruyuse baslamak istiyoruminşallah canım. şimdi ölçtüm 11- 5.5 çıktı. anlamadım bu işi. bakalım takip edicem sabah öglen akşam. belki de arada yükseliyor yediğim şeylere baglı bilmiyorum. seninde düşükmüş baya ama doktorun dediği gibi tuzlu ayran iyi gelir. düşüklüğü yükseltmesi kolay canım bir de yüksek tansiyon gibi, riski yok
ayyy yazik ya ben de yeni duymustum bu dogum yontemini bende boyle dogurirum diyodum yan etkileri riskleri var demekki amann yine aciyi cekcrz yani napalim ins. saglikla olsundakızlar epıdural yazmıssınız,haberlerde o kadını gordukten sonra ben cok korktum.Kadın kafa agrısından kafasını duvarlara vuruyormus,bı de felc olmus.Ben de yaptırmak ıstıyordum ama cok korktum duyunca ,kayınvalıdem de epıdurel le dogmus bas agrısı baslamıs sımdıye kadar ılac kullanıyor kadın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?