2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Canim ben inan oyle seyler isteyen bunu mesele yaparak sorun cikaran biri degilim . Gelmek istemesse gelmez paylasmak istemesse istemesin bunlari ne kendime dert ederim ne kavga sebebi yaparim simdiye kadarda evde iste sokakta basinin etini yicek hic bir lafim sozum olmadi kendilerine . Bir tek sey istedim beni annene benzetmeye calisma beni boyle sevdin degistirmeye calisma. Ama onun istedigi gibi olmadigim icin sorsan ben saygisizimdir. .

valla bende de selam soyle ordakı ebelere, hıc kayıt olmadım bu gıdısle hıc bırını yapmayacaklar bana

valla bende de selam soyle ordakı ebelere, hıc kayıt olmadım bu gıdısle hıc bırını yapmayacaklar bana
Aslında iyi oluyor canım ufak tefek tahlilleri yaptırıyor bişey varsa kendi doktoruna g oturuyorsun. Ben de gitmem diyodum doktorum kesinlikle git bizi ayak işleriyle uğraştı rma dedi açık sözlü adam evim de yakın olunca gidiyorum

Olmassa besige yatir sen onu:)

ben yaptirmicam canim

canım ben her akşam 9 da uyuyakalıyorum gayet normal bence:) iki akşamdır 10 a kadar zorluyorum:) erken kalkıyorsan sende ondandır
7:15 gibi kalkıyorum canım ben. yemek temizlik dışında bi işim de yok, çalışmıyorum ya simdi. ama yine de hamilelikten yoruluyorum

bana uzak bı de doktorum yatak ıstırahetı verınce gıdemedım o yuzden

Ilginiz desteginiz icin tsk ederim kizlar. ALLAH razi olsun herkesten. Karnima agrilar girmese yine yutar dim her zamanki gibi. RABBAM sag salim kucamiza almayi cumlemize nasib etsin. Bende doguma kadar sabredicem duzelmesse vururum kicina tekmeyi napim yani onu mu cekicem:)

Âmin canım teşekkür ederim artık pembiş pembiş hazırlıklar başlasın

evet cnm ben 25 haftaya kadar bişi almıcam ama sonrasında dibine vurucam inş :))
cnö sana da sorıyım su gibi renksiz akıntı oluyormu yürürken özellikle

Günaydınlarrrr benimde kızım olucakkk Allahım hepimize sağlıklı bebekler versin sağlıkla sıhhatle gel kızım
maşallahh prensesine tatlım
canım şeker yüklemesi için bir post paylaşayım benim doktorumun face de sayfasıda var pozitif doğum diye o paylaşmıştı banada mantıklı geliyor söyledikleri.
canım benim dualarımdasın. inşallahh eşininde aklı başına gelir bir an önce

"Eğer hic şeker kullanmıyorsanız, gece 10da meyve yemiyorsaniz, baklava yıllardır 1dilim bile yemediyseniz, zaten sizde hamilelik şekeri gelişmez, teste de gerek yoktur.

Ama tersi ise (Türkiyedeki yılda 12500000 gebenin tamamı gibi) bu test bebeğinizin hayatını kurtarabilir.

TESTI ZARARLI BULUYOR ve YAPTIRMAYACAKSANIZ lütfen BIR DAHA AGZINIZA ŞEKER KOYMAYIN.

Yani baklava, sutlac, pasta börek, poğaça, kola vb hertürlü gazoz, limonata, kek, bisküvi... hepsi kesilecek.

Çünkü şeker gerçekten zehir. Karatay bu konuda haklı. Şeker gebe olsun olmasın herkese zararlı, gebeyken bebeğe de zararlı.

Sorun olan bunları yememizde zaten. Test sadece kim gerçekten etkileniyor, onu bulalım, bulalım ki ona gerçekten bunları yasaklayalım diye bakıyor.

Yemeye devam edip testi de yaptırmazsaniz günahı Karatay'ın boynuna artık...

Şeker taraması nasıl yapılsın (insülin, dvit vs) tıbbi bir tartışmadır. Bunu ŞEKER TÜKETEN BİR TOPLUMUN KARŞISINDA bu üslupla tartışırsaniz hem testi yapmaz hem de şeker tüketmeye devam ederler, sonra da bebekler ölür.

Bu videodan

"test zararlı, yapmayalım" sonucu çıkıyor.

"Şeker zararlı, yemeyelim" DEĞİL!

Bu yanlış mesajı hayatımıza soktuğu için Karatay'ı kınıyorum. Verdiği örnekler yok bayılma yok komaya girme... ben şahsen hiç görmedim. Kulak tüpü, akciğer hasarı vb verdiği örnekler de şeker hastalığınin sonuçlarıdır, testin değil. Test şekeri tolere edemeyen gebeleri ortaya çıkartıp, bunları önlemek için yapılır. Tamamen yanlış bilgilendirme oluyor OGTT yüzünden böyle oldu demek.

Not: 2 hamileliğinde de insülin kullanan diyabetik bir anneyim. Hayatımın 1.5-2 ayını şekersiz beslenme ile geçirdim. O sırada yediğimiz içtiğimiz herseyin içinde kristal şeker olduğunu farkettim ve çok istediğim halde bu beslenme tarzını bu yüzden teknik olarak sürdüremedim. Ayrıca doğum uzmanıyım ve OGTT rutin yaptığımdan beri şeker hasarı olan bebeğim olmadı. Olan bir iki tanesi de beni dinlemeyip yemeye içmeye aynen devam edenlerdi. Oysa mecburi hizmete geldiğim ilk sene her ay bir ölü doğum oluyordu hastanemizde. O zamanlar OGTT yapılmıyordu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…