2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Ee arkadaslar hisseden yokmu yahu ben ozellikle sabahlari kahvalti yapmadan once hissediyorum dokunmadan gorerek bile farkediliyo.gobegim yamuk duruyo bi taraf yuksek duruyo

Mrb arkadaslar benim dogumumda nasipse 8 haziran.oglusum olucakmis :) sizi sunu sormak istiyorum elinizi karniniza koydugunuzda elinizin altina boyle top gibi bise geliyomu buyuk bi top.gibi
aramızda 2 hafta var bende olmadı daha canım
ben yavaştan başlamak istiyorum açıkçası battaniyeleri işlenecek nevresim takımlarıydı örgüleriydi vs sonrayada büyük alışverişini bırakırım diye düşündüm. çünkü oğlumdan biliyorum 7. aydan sonra çok zor oluyor çıkıp dolaşması.
benimde bir arkadasım 16.haftanda tekmelere hazırlıklı ol demişti bende baya buyuk bişey hissetcem sandım hep ama bugun pıt pıt bişeydi dediğin gibiyse bebektir
yok canım tekmelere daha var

Selam kizlar :)

çok sükür pek kimsenin sikayeti kalmadi sanirim; hamileligin balayini yasiyoruz artik çok sükür

son 30 saat bebegimi görmeme ve cinsiyet ögrenmeme, yok böyle bi heyecan sanki sevgiliyle buluscaz
canım yarın mı kontrolün hadi hayırlısı inş öğrenebilirsin doktoru sıkıştır israr et gerekirse biraz bekleyelim sonra tekrar bakın de :)))

Selam kizlar :)

çok sükür pek kimsenin sikayeti kalmadi sanirim; hamileligin balayini yasiyoruz artik çok sükür

son 30 saat bebegimi görmeme ve cinsiyet ögrenmeme, yok böyle bi heyecan sanki sevgiliyle buluscaz
merhaba tatlım
evet baya baya azaldı şikayetler bendeki uykusuzluğu saymazsak:) hadi bakalım prens mi gelecek prenses mi? benim kontrolüme daha 2-3 hafta var o yüzden daha başlamadım saymaya

Canim bende neredeyse 1.5 hafta once fark ettim su aralar bak bakalim sende hissedicekmisin.hareketlerini hissedemiyorum daha ama nerde oldugunu buluyorum surekli yer degistiriyo

Eğer hic şeker kullanmıyorsanız, gece 10da meyve yemiyorsaniz, baklava yıllardır 1dilim bile yemediyseniz, zaten sizde hamilelik şekeri gelişmez, teste de gerek yoktur.

Ama tersi ise (Türkiyedeki yılda 12500000 gebenin tamamı gibi) bu test bebeğinizin hayatını kurtarabilir.

TESTI ZARARLI BULUYOR ve YAPTIRMAYACAKSANIZ lütfen BIR DAHA AGZINIZA ŞEKER KOYMAYIN.

Yani baklava, sutlac, pasta börek, poğaça, kola vb hertürlü gazoz, limonata, kek, bisküvi... hepsi kesilecek.

Çünkü şeker gerçekten zehir. Karatay bu konuda haklı. Şeker gebe olsun olmasın herkese zararlı, gebeyken bebeğe de zararlı.

Sorun olan bunları yememizde zaten. Test sadece kim gerçekten etkileniyor, onu bulalım, bulalım ki ona gerçekten bunları yasaklayalım diye bakıyor.

Yemeye devam edip testi de yaptırmazsaniz günahı Karatay'ın boynuna artık...

Şeker taraması nasıl yapılsın (insülin, dvit vs) tıbbi bir tartışmadır. Bunu ŞEKER TÜKETEN BİR TOPLUMUN KARŞISINDA bu üslupla tartışırsaniz hem testi yapmaz hem de şeker tüketmeye devam ederler, sonra da bebekler ölür.

Bu videodan

"test zararlı, yapmayalım" sonucu çıkıyor.

"Şeker zararlı, yemeyelim" DEĞİL!

Bu yanlış mesajı hayatımıza soktuğu için Karatay'ı kınıyorum. Verdiği örnekler yok bayılma yok komaya girme... ben şahsen hiç görmedim. Kulak tüpü, akciğer hasarı vb verdiği örnekler de şeker hastalığınin sonuçlarıdır, testin değil. Test şekeri tolere edemeyen gebeleri ortaya çıkartıp, bunları önlemek için yapılır. Tamamen yanlış bilgilendirme oluyor OGTT yüzünden böyle oldu demek.

Not: 2 hamileliğinde de insülin kullanan diyabetik bir anneyim. Hayatımın 1.5-2 ayını şekersiz beslenme ile geçirdim. O sırada yediğimiz içtiğimiz herseyin içinde kristal şeker olduğunu farkettim ve çok istediğim halde bu beslenme tarzını bu yüzden teknik olarak sürdüremedim. Ayrıca doğum uzmanıyım ve OGTT rutin yaptığımdan beri şeker hasarı olan bebeğim olmadı. Olan bir iki tanesi de beni dinlemeyip yemeye içmeye aynen devam edenlerdi. Oysa mecburi hizmete geldiğim ilk sene her ay bir ölü doğum oluyordu hastanemizde. O zamanlar OGTT yapılmıyordu...

[/QUOTE]

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler. Herkes farklı bir şey söylüyordu bende ne yapacağımı bilmiyordum. Artık biliyorum... Şeker zaten kullanmıyordum bisküvilerden de uzak duracağım inşallah...

merhaba tatlım
evet baya baya azaldı şikayetler bendeki uykusuzluğu saymazsak:) hadi bakalım prens mi gelecek prenses mi? benim kontrolüme daha 2-3 hafta var o yüzden daha başlamadım saymaya

uykusuzluk var bende de canim ama agrilar falan olmasinda ona raziyim :)
bu uykusuzluk bizim önceki uyku borçlarimizdan dolayi geliyormus :)
simdi borçlarimizi ödeyecegiz sonra bebekle yeniden borç yapacagiz

22sindeydi sanirim kontrolün okumustum bi mesajinda, hayirlisi insallah canim zaman geçiyo oyle boyle 1 ay vardi randevuyu aldigimda bugünler hiç gelmicek saniyordum

canım yarın mı kontrolün hadi hayırlısı inş öğrenebilirsin doktoru sıkıştır israr et gerekirse biraz bekleyelim sonra tekrar bakın de :)))

evett canim yarin Allahin izniyle
doktoru sıkıştırırım tamam insallah gösterir sipa ya :)

bide önceki kontrollerimde gitmeden kucuk bi cikolata yiyordum çok oynuyordu, simdi napsam yesem mi yemesem mi kararsizim bu seferde kipir kipir olmasindan göremezse yandim

Belki bebeğiniz ona aile olmayı öğretir ve senin rabbimin vesileiyle ona verdiğin mucize aklını başınagetirir hayırlısı olsn canım rabbim evladına sağlık versin .
Amin cumlemizinkine insaallah canim.

Gecmis olsun canim benimde tansiyonum war . Cok sukur tuza dikkat ettiim icim 2 3 haftadir iyim . Ama bazen aclimi bastirmak icin agzgma attigim 3 4 cubuk kraker bile yukseltiyor

Canim ben onun werecegi cwbi cok iyi biliyorum . Aslinda iyi bi insan ama asla iyi bi koca degil e bizde arkadas degiliz . MNeyse cnm basinizi agritttim . Topikin en sikici karisi bugun benim:)

Selamlar:) ikili test için kaç tüp kan verdiniz kızlar? dün 7 tüp kan verdim yaramazın pozisyonundan dolayı nt ölçülemedi. Haftaya bir daha gidecem

Sağolccanım ="kozalakk, post: 38385685, member: 451604"]Pembişler başlasın artık :) Rabbim sağsalim kucağına almayı nasip etsin canım :)[/QUOTE]
Sagol cnm allah sanada sağlıkla kucağına almayı nasıl etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…