- 29 Temmuz 2009
- 1.328
- 29
- 163
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #9.501
merhaba canım hoşgeldin aramıza Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallahh. aslında belli olur doktor randevun ne zaman?Merhabalar kızlar arada girip okuyorum ama yazamıyordum size
2.hamileliğim ama ilk bebeğim olacak Allah nasip ederse
İnşallah hepimiz sağlıcakla alırız minnaklarımızı kucağımıza
Henuz cinsiyeti belli olmadı nasıl dört gözle bekliyorum anlatamam
Belki bebeğiniz ona aile olmayı öğretir ve senin rabbimin vesileiyle ona verdiğin mucize aklını başınagetirir hayırlısı olsn canım rabbim evladına sağlık versin .Ilginiz desteginiz icin tsk ederim kizlar. ALLAH razi olsun herkesten. Karnima agrilar girmese yine yutar dim her zamanki gibi. RABBAM sag salim kucamiza almayi cumlemize nasib etsin. Bende doguma kadar sabredicem duzelmesse vururum kicina tekmeyi napim yani onu mu cekicem:)
anladım canım ücretsiz bilgilendirme formu var orayı doldurayim o zaman.Google a da sordum anasayfası ckıyor:)))Cnm buraya link atilmiyor ya da ben atamiyorum molfix yenidoğan ücretsiz deneme boy de google amcaya çıkar kesin
Hoşbulduk canımmerhaba canım hoşgeldin aramıza Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallahh. aslında belli olur doktor randevun ne zaman?
canımyaa anlayabiliyorum heyecanını banada doktor %51 kız dedi bir oğlum var 4,5 yaşında ve kısmet olursa kızım olsunda isterim. ama %51 güvenip hiçbirşey almadım daha bir an önce netleşsede alışverişe başlasam istiyorum minik minik kıyafetleri görünce.Hoşbulduk canım
Aminnnn, hepimize
22 aralık pazartesi akşam 8'de gün sayıyorum valla
Çok geçmiş olsun canım inşallah gerek kalmaz ama kalırsa da şifa için nasılsaKizlar bende tansiyon sorunu vardı belki kimileriniz hatirlar. Doktorumu degistirip riskli gebelik uzmanina gitmeye basladim o da beni nefrolojiye sevk etti bobreklere baktirmami istedi. bu arada tansiyonum düştü diyet yapiyorum ama ne hikmetse hastanede hep yuksek geliyor ve artik kendi tansiyon aletimden suphelenmeye basladim. Herneyse dun nefrolojiye gittim. Idrarda protein atimi yok sukur böbreklerde de bir sikinti cikmadi ama tekrar holter taktirdim doktorun istegi uzerine. Gece tansiyon 11-6 nin ustune asla cikmamaliymis. Çıkarsa ilaca basliycakmisiz. Tansiyon sorunu olan arkadaslar vardi benden haberler boyle aklinizda bulunsun. Idrardan protein atimi onemliymis cok.Bizlerde preeklamsi riski biraz daha fazlaymis maalesef. Umarim sag salim atlatirz bu sureyi.
sütü sevecek heralde minik kuzukızlar az once süt içiyordum sonra karnımda pıt pıt bişeler hissettim aklıma süt içince kuyrugunu sallayan kediler geldi hehehe :)))
inş bian once bu durumun farkına varır belki suna erken ama ilerleyen aylarda bebişlerimizin cogu duygumuzu hisseder hale gelcekler dinlediğimiz sarkıdan mutlu olmamıza kadar sen tekrar konus istersen en azından bu dönemde daha dikkat etmesini söyle bu konulara inan konuşmadan bi yere varılmıyor onların anlamasını beklersek yandıkCanim ben inan oyle seyler isteyen bunu mesele yaparak sorun cikaran biri degilim . Gelmek istemesse gelmez paylasmak istemesse istemesin bunlari ne kendime dert ederim ne kavga sebebi yaparim simdiye kadarda evde iste sokakta basinin etini yicek hic bir lafim sozum olmadi kendilerine . Bir tek sey istedim beni annene benzetmeye calisma beni boyle sevdin degistirmeye calisma. Ama onun istedigi gibi olmadigim icin sorsan ben saygisizimdir. .
aynen canım eger bebişin hareketleriyse sevecek anlamına geliyorsütü sevecek heralde minik kuzu
Cnm buraya link atilmiyor ya da ben atamiyorum molfix yenidoğan ücretsiz deneme boy de google amcaya çıkar kesin
bu haftalarda hissetmen normal canım 16-17 hafta arası hissedilir diye biliyorum ben. ilk hissettiğimde baloncuk patlıyor gibi gelmişti.aynen canım eger bebişin hareketleriyse sevecek anlamına geliyor
benimde bir arkadasım 16.haftanda tekmelere hazırlıklı ol demişti bende baya buyuk bişey hissetcem sandım hep ama bugun pıt pıt bişeydi dediğin gibiyse bebektirbu haftalarda hissetmen normal canım 16-17 hafta arası hissedilir diye biliyorum ben. ilk hissettiğimde baloncuk patlıyor gibi gelmişti.
canım bizde bebek alışverişini son haftalara bıraktık suan kendime bi kac bişey aldım oda hevesten ama bebek için çok guzel seyle görüyorum erken diye almadan bırakıyorum ama ablamın kızına bebek takımı almıstık kucuk geldi buyugude yoktu mecbur değiştirip mavisini alcaz bizim bebek için ablamada baska bişey alcaz o biraz tesaduf oldu :)kızlar alışverişten bahsediyorsunuz ama daha erken değil mi ben yine herşeyin en iyisi olsun diye görüdüğüm alamıyorum daha güzelini bulurum düşüncesiyle normaldede böyleyim zaten nisanda herşeyi toptan alak mantıklı değil mi bir de neler alınacak liste yaptınız mı
"Eğer hic şeker kullanmıyorsanız, gece 10da meyve yemiyorsaniz, baklava yıllardır 1dilim bile yemediyseniz, zaten sizde hamilelik şekeri gelişmez, teste de gerek yoktur.
Ama tersi ise (Türkiyedeki yılda 12500000 gebenin tamamı gibi) bu test bebeğinizin hayatını kurtarabilir.
TESTI ZARARLI BULUYOR ve YAPTIRMAYACAKSANIZ lütfen BIR DAHA AGZINIZA ŞEKER KOYMAYIN.
Yani baklava, sutlac, pasta börek, poğaça, kola vb hertürlü gazoz, limonata, kek, bisküvi... hepsi kesilecek.
Çünkü şeker gerçekten zehir. Karatay bu konuda haklı. Şeker gebe olsun olmasın herkese zararlı, gebeyken bebeğe de zararlı.
Sorun olan bunları yememizde zaten. Test sadece kim gerçekten etkileniyor, onu bulalım, bulalım ki ona gerçekten bunları yasaklayalım diye bakıyor.
Yemeye devam edip testi de yaptırmazsaniz günahı Karatay'ın boynuna artık...
Şeker taraması nasıl yapılsın (insülin, dvit vs) tıbbi bir tartışmadır. Bunu ŞEKER TÜKETEN BİR TOPLUMUN KARŞISINDA bu üslupla tartışırsaniz hem testi yapmaz hem de şeker tüketmeye devam ederler, sonra da bebekler ölür.
Bu videodan
"test zararlı, yapmayalım" sonucu çıkıyor.
"Şeker zararlı, yemeyelim" DEĞİL!
Bu yanlış mesajı hayatımıza soktuğu için Karatay'ı kınıyorum. Verdiği örnekler yok bayılma yok komaya girme... ben şahsen hiç görmedim. Kulak tüpü, akciğer hasarı vb verdiği örnekler de şeker hastalığınin sonuçlarıdır, testin değil. Test şekeri tolere edemeyen gebeleri ortaya çıkartıp, bunları önlemek için yapılır. Tamamen yanlış bilgilendirme oluyor OGTT yüzünden böyle oldu demek.
Not: 2 hamileliğinde de insülin kullanan diyabetik bir anneyim. Hayatımın 1.5-2 ayını şekersiz beslenme ile geçirdim. O sırada yediğimiz içtiğimiz herseyin içinde kristal şeker olduğunu farkettim ve çok istediğim halde bu beslenme tarzını bu yüzden teknik olarak sürdüremedim. Ayrıca doğum uzmanıyım ve OGTT rutin yaptığımdan beri şeker hasarı olan bebeğim olmadı. Olan bir iki tanesi de beni dinlemeyip yemeye içmeye aynen devam edenlerdi. Oysa mecburi hizmete geldiğim ilk sene her ay bir ölü doğum oluyordu hastanemizde. O zamanlar OGTT yapılmıyordu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?