- 27 Şubat 2013
- 1.752
- 975
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #12.861
badenın anlamı kadeh canım ,sarap falan degıl,ana bebege de kadeh ısmı koyulurmu orasını bılemedımdaha iyi olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla...
Evet canim cevremdekiler allah korusun her ihtimale karsi mumkun oldugunca gec al diyorlar ama insan kendine mani olamiyor cok hevesliyiz cok tatli minik minik kiyafetler ya :)Ben de böyle tartışmaktan hoşlanan biri değilim kızlar hele ki böylr bir dönemde saygıyı tek taraftan beklemek ve sürekli varsayımlarla olayalsra kendi açısından bakanlara da tahammül edemiyorum.
Bende baya bi zıbın pijama önlük mendil gezmelik kıyafetler örgü yelekler hastane çıkışları ve alından ateş ölçer var. Doktorum alma diyor 24. Haftadan sonra tamamlıycam kalanını :)
Ahh o krediler... walla her ay aybasi gelince kara kara dusunuyoruz. Kredilerimiz borclarimiz olmasa ben 4 ay ucretli 6 ay ucretsiz izin kullancaktim ama maalesef ole bi ihtimal yok simdilik. Tek maas yeterli gelmiyor. Birde sole bi hbr okudum ins onaylanir bizim dogumlara kadar :))Sorma canım çok masraflı miniklerimiz :) İki ev ve düğün için çektiğimiz kredi var. Ufaktan baslayayim dedim ben. Hepsi bir anda zorlar diye düşünüyorum.
Canim bade ismini koyacak olan hanginizse eger cok seviyorsa bunun yanina ek bi isim koyabilir guzel anlami olan. Ablam bebisinin adini once buglem koymustu anlamini farkli biliyordu sonradan ogrendi yanina sonradan sena yi ekledi buglem sena koydu :)badenın anlamı kadeh canım ,sarap falan degıl,ana bebege de kadeh ısmı koyulurmu orasını bılemedım
Ablamin Kizinin adi bade canim.isminide ,anlaminidabilerek koydular.simdion yedi yasinda oldukca basarili ve hanimefendi.kimin ne dedigini cok takmayanlardanim(bide mantikli degilse hiiiiic) oglumun ismi de bora coguna gore bu da yanlistir eminim.herkes adiyla yasasin ,omru uzun olsun insİsim konusu konuşulmuş. Ben kendi adıma öncelikle kulağa hoş gelmesine, ismin anlamının güzel olmasına bakıyorum. İlla Kur'an da geçsin ya da kesinlikle geçmesin diye bir takıntım yok. Beni rahatsız eden şu oluyor. Burada olmadı ama kulağıma hoş gelen bir ismi arkadaş ortamında söyledim (isim Bade bu arada). Anlamını tasavvuf edebiyatında aşk olarak görmüştük eşimle. Bir arkadaş kesinlikle koyma şarap anlamı var dedi. Baktım evet gerçekten var. Anlamın beni ve eşimi rahatsız edip etmemesi karşımdaki kişiyi etkilemiyor. Ben yaptıkları ve tercih ettikleri konusunda eleştiri de bulunmuyorsam aynı şeyin bana da yapılmasını isterim. Tabi ki tersi de olabilir. Fikirlerine saygı gösteriyorum, fikirlerime saygı gösterilmesini beklerim. Maalesef başaramadığımız nokta bu.
Burada ikili münakaşalardan çok hamilelik dönemindeki sıkıntıların, bebeğe yapılan alışverişlerin, tavsiyelerin paylaşılması
Canim esimde vaz geçti zaten. Çocuğa sürekli sorun cikartirlar adı yüzünden diyor. Maalesef yasadigimiz ulkenin gerçekleribadenın anlamı kadeh canım ,sarap falan degıl,ana bebege de kadeh ısmı koyulurmu orasını bılemedım
merak etme canım bı sey olmamıstı bak hatta senın ıcın ne buldumKızlar ben bugün karda popomun üzerine düştüm ama hiç cnm acımadı çok yumuşak düştüm çok şükür ağrı kanama filan da yok şimdi şeker yüklemesi yaptırmaya geldim bana ve bebişime dua edin sizlerin duası kabul olur c.tesi de kontrol var detaylı omurılık, beyin, kalp bunların taraması yapılacak hayırlı sonuçlarla dönerim inşallah
Keşke ücretsiz alabilsem ve ben baksam cocuguma. En güzeli bence ama hayat işte...Ahh o krediler... walla her ay aybasi gelince kara kara dusunuyoruz. Kredilerimiz borclarimiz olmasa ben 4 ay ucretli 6 ay ucretsiz izin kullancaktim ama maalesef ole bi ihtimal yok simdilik. Tek maas yeterli gelmiyor. Birde sole bi hbr okudum ins onaylanir bizim dogumlara kadar :)) Eki Görüntüle 1366332
Sağol canim benim hepimizin yavrusu ismiyle yaşasın...Ablamin Kizinin adi bade canim.isminide ,anlaminidabilerek koydular.simdion yedi yasinda oldukca basarili ve hanimefendi.kimin ne dedigini cok takmayanlardanim(bide mantikli degilse hiiiiic) oglumun ismi de bora coguna gore bu da yanlistir eminim.herkes adiyla yasasin ,omru uzun olsun ins
Canim merhabaaaa bisey soracağım seni nesquik uzmani gibi gormus olmayayim ama :) o faydasını goren arkadaslar nekadar surede görmüşler bilgin varmiiii. Ya dun gittim kontrole hala geride. Uzuluyorum bi an once sat la uyumlu hale gelsin istiyorum. 10gunden fazla geri gidiyorrr bu demek oluyoki resmen adete bi iki gun kala hamile kalmisim:)kızlar burda paylasmıstım ıhtıyac lıstesını sızınle cok faydalı oluyor gercekten.ben cıktısını alıp magazaya ona gore gıdıyorum eve hastaneye ne gerek onları alıyorum ,gordugum her seye dalmıyorum ıyı oluyur .Sız de bakın ıstersenız
Aynen canim bebege annesinin bakmasi kadar guzel bisey olabilir mi. Imkanlar iste...Keşke ücretsiz alabilsem ve ben baksam cocuguma. En güzeli bence ama hayat işte...
Evet allah binlerce kez korusun bebislerimizi ama 18. Haftada dusuk yapinca parcalamistim butun aldiklarimiiEvet canim cevremdekiler allah korusun her ihtimale karsi mumkun oldugunca gec al diyorlar ama insan kendine mani olamiyor cok hevesliyiz cok tatli minik minik kiyafetler ya :)
Canim su mevlut olayi nasil oluyo biliyosan:) ben b7 konularda cok cahilimde:)))
Canim sen söyleyince aklima geldi
2 tane alt değiştirme
4 çorap
2 tane alt(babaannesi almisti, patiksiz. Ben patikli alicam 3-4 tane yenidoğan)
2 tane üst yeni doğan
4 tane elbise
2 pijama takimi
3 tane önlük
1 ayakkabı
2 mont biri süslü (kis için, ilk aldiklarimdan. Simdi 0-6 aya agirlik verdim.)
1 tane kapisonlu mont
Hmm iyimis guzel olur hem kıyafetleri de cok güzel oluyor:)canım bızde cocugun kırkı cıkınca yada cıkmasına yakın eşraf akraba komsu toplanır dawet edılır yemek hazırlanır yada hazır yemek pıde sıparıs edılır ewde olan topluluk kuran okur mewlud okur cocuk ve ew halkı ıcın bagıslanır yemekler yenır oyle bı kuran okutmus olursun cocuk adına herkes ypmıyor sanırım sart degıl ama ewde toplulukta bı kuran zıyafetı ıyı oluyor
Hmm iyimis guzel olur hem kıyafetleri de cok güzel oluyor:)
Selam güzel anneler..bi sorunum var sizden fikir alayım dedim..hiç su içemiyorum bazen bir bardak bile içmeyi unutuyorum ve bi korku oluştu ya bişey olursa bebegime diye..yani havalar soguk çok sık lavaboya gitmek gerekiyo çalışırken bu çok sıkıntı..ne dersiniz ne tavsiye edersiniz(
Yukardada yazdim gerci canim ama eger cok seviyorsan bu ismin yanina ek bi isim koyabilirsin guzel anlami olan. Ablam bebisinin adini once buglem koymustu anlamini farkli biliyordu sonradan ogrendi yanina sonradan sena yi ekledi buglem sena koydu :) Bende eskiden beri kizim olursa ismini Elizya koycam diyorum esimde cok begeniyor. Anlami denizkizi demek baskada bi anlami yok. ben ve esimde deniz tutkunu oldugumuz icin iki kat daha cok seviyorum bu ismi ins koymakta nasip olur 2.bebek kiz olursa. ama belki kizim ilerde begenmez die yanina belki ek bir isim koyabilirim :)Canim esimde vaz geçti zaten. Çocuğa sürekli sorun cikartirlar adı yüzünden diyor. Maalesef yasadigimiz ulkenin gerçekleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?