- 27 Eylül 2014
- 1.005
- 797
- 158
- 36
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #12.901
maşallah bisürü şey almışsın canım bende ara ara alıyorum bugün topladım hepsini bi araya 2 kutu kıyafet ve malzeme olmuşKizlar yaptigim alisverislerden bahsedeyim size.
İlk önce beğendiğim ürünleri aliyordum. Sonra bebek ihtiyaç listesi cikardim. Simdi kiyafetler dişinda
3 banyo havlusu
2 tam takim hastane cikisi
2 zıbın seti
Ana kucagi
12 tane agiz mendili (kendim içinde aldim, o yüzden fazla. Gogus pedini hic kullanamadim diyen arkadaşlarım var)
3 tane ter bezi
2 pike takimi
1 tane uyku seti(butikbebe sen 89 liraya uğur böcekli aldim. İnternette alinabilir dediklerim hep 100 liranın üstünde. Düşünebilirsiniz bence)
Yeteri kadar battaniye(yaz bebekleri olacakları için penye agirlikli)
Zıbınlardan 1 tanesi kendinden eldivenli. Bilsem diğerini de öyle alirdim. Daha kullanisli oluyormuş hastane için. Aklima gelenler bunlar. Şimdi ateş olcerleri, bebek arabalarini arastiriyorum. Daha geç alacağım yalniz onları. Garantileri hemen başlamasın diye
geçmiş olsun canım bende aynıyım ama işteyim. kıyafet hiç almadım daha sağolsun teyzeleri almaya başlamış bizdede. ara tatilde istanbula annemlere gittiğimde alırım diye düşündüm.Kizlar merhaba
Ben bugün ise görmedim hem kendimi halsiz hissediyor dum hemde yollar çok kötü du servis içinde yirmi dakika yürüdüm için müdürümle konuşup görmedim Dinlendim iyi geldi bana
Bu arada bebek kıyafeti hakkında konuşmuş bende hic Birsey almadim bir tane kuru memesi var onu da teyzesi aldi o kadar bende 30 haftaya doğru yakinlasirken düşünüyor um almayı ogluma bir şeyler
Ateş olceri arastirdin mi canim. Bir marka var Alman mali, iyi diyorlar. 140-150 arası. Sen hangisini aldin
Sorma canım çok masraflı miniklerimiz :) İki ev ve düğün için çektiğimiz kredi var. Ufaktan baslayayim dedim ben. Hepsi bir anda zorlar diye düşünüyorum.
Evet canim cevremdekiler allah korusun her ihtimale karsi mumkun oldugunca gec al diyorlar ama insan kendine mani olamiyor cok hevesliyiz cok tatli minik minik kiyafetler ya :)
Ahh o krediler... walla her ay aybasi gelince kara kara dusunuyoruz. Kredilerimiz borclarimiz olmasa ben 4 ay ucretli 6 ay ucretsiz izin kullancaktim ama maalesef ole bi ihtimal yok simdilik. Tek maas yeterli gelmiyor. Birde sole bi hbr okudum ins onaylanir bizim dogumlara kadar :)) Eki Görüntüle 1366332
Selam güzel anneler..bi sorunum var sizden fikir alayım dedim..hiç su içemiyorum bazen bir bardak bile içmeyi unutuyorum ve bi korku oluştu ya bişey olursa bebegime diye..yani havalar soguk çok sık lavaboya gitmek gerekiyo çalışırken bu çok sıkıntı..ne dersiniz ne tavsiye edersiniz(
Canim ayni durum bende de var ama hamiligimi ilk ogrendigimde adet tarihime gore degil bebegin olculerine gore kaydettiler 6 haftalikti ilk gittigimde 8 haftalik olmasi gerekirken adet tarihimi 2 hafta ileri almıştı drCanim merhabaaaa bisey soracağım seni nesquik uzmani gibi gormus olmayayim ama :) o faydasını goren arkadaslar nekadar surede görmüşler bilgin varmiiii. Ya dun gittim kontrole hala geride. Uzuluyorum bi an once sat la uyumlu hale gelsin istiyorum. 10gunden fazla geri gidiyorrr bu demek oluyoki resmen adete bi iki gun kala hamile kalmisim:)
Canim aman sakin ihmal etme ben de senin gibi hic su icmiyodum ve idrar yolu enfeksiyonu oldum belki su icebilseydim atardim hemen ama icmeyince ilerledi ilac kullanmak zorunda kaldimSelam güzel anneler..bi sorunum var sizden fikir alayım dedim..hiç su içemiyorum bazen bir bardak bile içmeyi unutuyorum ve bi korku oluştu ya bişey olursa bebegime diye..yani havalar soguk çok sık lavaboya gitmek gerekiyo çalışırken bu çok sıkıntı..ne dersiniz ne tavsiye edersiniz(
Cnm bende gizli şeker vardı birde pko luyum o yüzden erken yapıldı tstlerCanim senin baya erken baslamis testlerin. Seker yuklemesi cok ilerki haftalarda diye biliyorum. Birde detayli ultrasona ben 20.haftada gircem yinede erken gibime geliyor ama doktorum oyle yonlendirdi. Ins testlerin guzel cikar senin ve hepimizin...
Çok teşekkür ederim tatlımmerak etme canım bı sey olmamıstı bak hatta senın ıcın ne buldum
Gebelikte karnınızın büyümesiyle vücudunuzun ağırlık merkezi değişir. Bununla beraber tansiyonunuzun düşme eğiliminde olması, kaslarınızın, eklem aralıklarınızın ve kaslarınızı kemiklerinize bağlayan liflerin gevşeme eğiliminde olması sizi denge kayıplarına ve düşmelere karşı riskli hale getirebilir. Yapılan çalışmalar her üç anne adayından birinin gebelikte en az bir kez dengesini kaybederek düştüğünü göstermektedir.Bu konuya duyarlı olmalısınız. Karlı ve buzlu havalarda yürüyüşler, merdivenden inişler, banyoda küvete giriş çıkışlar düşme riskinin nispeten yüksek olduğu anlardır. Özellikle dışarıda yürürken kullanacağınız ayakkabıların tabanlarının kaymayan cinsten olması çok önemlidir. Neyse ki anne adayları genellikle düştüklerinde "popolarının" üzerine düşerler ve bu düşüş bebeği darbelerden korur.
Canim bade ismini koyacak olan hanginizse eger cok seviyorsa bunun yanina ek bi isim koyabilir guzel anlami olan. Ablam bebisinin adini once buglem koymustu anlamini farkli biliyordu sonradan ogrendi yanina sonradan sena yi ekledi buglem sena koydu :)
kızlar burda paylasmıstım ıhtıyac lıstesını sızınle cok faydalı oluyor gercekten.ben cıktısını alıp magazaya ona gore gıdıyorum eve hastaneye ne gerek onları alıyorum ,gordugum her seye dalmıyorum ıyı oluyur .Sız de bakın ıstersenız
ben istiyordum bade yii nasılda sinmişti içimee.. şimdide elif geçiyor gönlümden..bakalımm :)
ayyy bende elıf koyucam esım cok ıstedı anlamıda gusel bıde yanına eylul koyasım var elıf eylul
bende alısweırısımde
4 tane teklı alt ust
battanıye yazlık kıslık 2 tane
6 zıbın
3 takım pıjama
patıklerı eldıvenlerı corapları sapkaları 3 er tane
agız mendılı 12 tne
2 tne onluk
orgu hırkalar yelekler elbıseler anneanneden
canta puset
alt degısım ortusu
bıde 3 takım gezmelık gıysı aldım dahada bıberonları mewlut tkımı bornozu sanpuan yagları var daha cok var cok
bende bir diyorum sadece elif olsun..birde ikinci isim düşünüyorum:)bilemedim:)
ay nolur o yarısı naylon sadece abartılmak için yapılmış erkekse parlak papyonlu kızsa saçma fırfırlı takımlardan almayın. çok çirkin şeyler bence onlar. onun yerine çok daha güzel elbiseler takımlar alabilirsiniz. lütfennn
hadı ıkımızde elıf eylul koyalımcanım uyumlu anlamlı bıseyler arastrır bulursun ınsallah
bi ara eylülde istiyorum..eylülde dogsa olurdu aslında:)ablamın bebeğinin ismine dokuz ay kara veremedik..dogdu 1 hafta bebiş deyip durduk cocuga.. bu kararsızlıkla benimde öyle olcak...sağlıklı olsunlardaa şştt pşştt deriz napalım
Selam güzel anneler..bi sorunum var sizden fikir alayım dedim..hiç su içemiyorum bazen bir bardak bile içmeyi unutuyorum ve bi korku oluştu ya bişey olursa bebegime diye..yani havalar soguk çok sık lavaboya gitmek gerekiyo çalışırken bu çok sıkıntı..ne dersiniz ne tavsiye edersiniz(
Benim anlamadigim arapcadan tiksinmek ne ya ...istemiyorsan ogrenme... ben arapcayida ingilizceyide catir catir bilmek isterim ve diger tum dilleri. Hele osmanlica binlerce eser kutuphanede hangi gencimiz okuyabiliyor. Siz hic 100 yil onceki eserlerini okuyamayan bir japon gordunuzKatılmayabilirsiniz. Avrupanın göbeğinde Avusturyada, Macaristan da derdimizi anlatamadık maalesef, İngilizce bilen esnaf yoktu. Dünya dili İngilizce değil olursa da Türkçe daha kolay bir dil, özellikle matematiği anlama açısından.
Sizde kendinizi kandırmayın, kişiler gelip geçicidir, çıkarın at gözlüklerinizi, şöyle detaylı bakın etrafınıza. Tarihinizi iyi okuyup araştırın.
Karikatür krizinde de bütün Müslmanlara yapılan saygısızızlığı da kınadınız mı? Yapılanların da bir komplo olduğu ve İslamfobiyi desteklemek adına yapılan eylem olduğu er geç ortaya çıkar, merak etmeyin.
Burada ölenlere üzüldüğünüz kadar Lübnan mülteci kampında daha dün soğuktan donarak can veren çocuğa da üzüleydiniz. Arakanda, Doğu Türkistan da sadece Müslüman oldukları için ölenlere de üzülün. Siz Türk oldukları üzülün bırakın biz Müslümanda oldukları için üzülüp dua edelim.
Onlar İslam'a, Peygamber'imize hakaret edenlerden olsalardı şayet, çok ses getirecekti, çok konuşulacaktı ölümleri...
Canim limon siksan kucuk meyve dilimleri koysanSelam güzel anneler..bi sorunum var sizden fikir alayım dedim..hiç su içemiyorum bazen bir bardak bile içmeyi unutuyorum ve bi korku oluştu ya bişey olursa bebegime diye..yani havalar soguk çok sık lavaboya gitmek gerekiyo çalışırken bu çok sıkıntı..ne dersiniz ne tavsiye edersiniz(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?