- 31 Temmuz 2014
- 3.789
- 4.273
- 448
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #12.881
Aynen canim Allah senin uzulmeni istermi hic ondada vardir bir hayir. Bak yeni bir umut var onunde onu sahiplen hep onune bak bundan snra :)Evet allah binlerce kez korusun bebislerimizi ama 18. Haftada dusuk yapinca parcalamistim butun aldiklarimiio yuzden almayacagim su annn. Neyse of unutayim diorum zirt pirt aklima gelio ben karnimdakini dusuneyim degilmi:))
canım 2-3 hafta gerılık onemlı degılmıs ,nesquıkı ben de duyunca sasırdım ama sana lınk atıyım bızden oncekı hamıleler kullanms kendın okuCanim merhabaaaa bisey soracağım seni nesquik uzmani gibi gormus olmayayim ama :) o faydasını goren arkadaslar nekadar surede görmüşler bilgin varmiiii. Ya dun gittim kontrole hala geride. Uzuluyorum bi an once sat la uyumlu hale gelsin istiyorum. 10gunden fazla geri gidiyorrr bu demek oluyoki resmen adete bi iki gun kala hamile kalmisim:)
canım bebek geriden gitmiyor geç döllenme olabilir o yüzden sıkma canını derim.Canim merhabaaaa bisey soracağım seni nesquik uzmani gibi gormus olmayayim ama :) o faydasını goren arkadaslar nekadar surede görmüşler bilgin varmiiii. Ya dun gittim kontrole hala geride. Uzuluyorum bi an once sat la uyumlu hale gelsin istiyorum. 10gunden fazla geri gidiyorrr bu demek oluyoki resmen adete bi iki gun kala hamile kalmisim:)
ayni fikirdeyz zaten canim. Bende onu belirttim. Yani kurali yok. Illa kuranda geçecek diye bir kaide yok anlamli olmasi ve islama uygun olmas gerek o kadar. Bilen sart . Internet bu konuda guvenilir bir kaynak degil. Ben konuyla ilgili olduğu için senin mesajinin altina yazdım.Yazdiklarini benmi tam anlayamadim yoksa senmi bnm yazdigimi anlayamadin cozemedim. Ben de diyorum ki cogu aile bilincsizce sirf kuranda geciyor diye anlamina bakmadan isim koyuyor. Aslinda dinimiz sadece kuranda gecen degil anlami guzel olan isimler koyun diyor. Ben kesinlikle koydugunuz ismin anlami olsun ama kesinlikle kuranda gecmesinmi dedim ?
*******İsmin Kur’an’da geçmesi şart mı?***
Halkımız arasında çocuklara konacak isimlerin mutlaka Kur’an geçmesi gibi yanlış bir inanış var. Yukarıdaki hadislerden de anlaşıldığına göre Efendimiz, güzel ve anlamlı isimler koymamızı tavsiye ediyor. Bir ismin güzel olması için mutlaka Kur’an-ı Kerim’de olması gerekmez. Nitekim Kur’an’da geçen her ismi, orada geçtiği için çocuğa isim olarak koymak yanlış olur. Çünkü Kur’an’da güzel isimlerin yanında şeytan, iblis, Karun, Haman, Ebu Leheb gibi isimler de vardır. Mesela günümüzde kız çocuklarına yaygınca olarak verilen “aleyna” diye bir isim var. Manasına bakılmaksızın kulağa hoş geliyor, ayrıca Kur’an’da da geçiyor diye bu ismi kız çocuklarına veriliyor. Halbuki “aleyna” kelimesi “bizim üzerimize” veya “bizim üzerimize olsun” anlamlarına gelen bir ifadedir. “Vema aleyna - bizim üzerimize”, “illel’belağ- tebliğden başka bir görev yoktur” manasına gelebilen “aleyna - bizim üzerimize”yi, cümle içindeki yerinden çekip birine isim olarak verdiğinizde, ne manaya geldiğini anlamak zorlaşmaktadır. Belki de Yasin Suresin’de geçen “aleyna”yı isim olarak seçenler, “bu çocuk bizim üzerimize Allah’ın bir ihsanıdır” demek istemekteler.
Şimdi Kur’an’da geçiyor diye çocuklara böyle çok da bir mana ifade etmeyen isimlerin verilmesi doğru olmasa gerek. O yüzden düşündüğümüz ismi çocuğumuza vermeden önce bir bilene danışmakta fayda var.
su cok onemlı ama benım doktor yemesen bebek senden alır o vıtamını falan dıyordu,ama suyu bol ıc dedı,susuz bırakma bebegı mın 2 lt soyledı,ırelıdekı aylarda 3 lt ye cıkacakmısım.Idrar yolu enfeksyondan falan korunmaya da ıyı gelıyormusSelam güzel anneler..bi sorunum var sizden fikir alayım dedim..hiç su içemiyorum bazen bir bardak bile içmeyi unutuyorum ve bi korku oluştu ya bişey olursa bebegime diye..yani havalar soguk çok sık lavaboya gitmek gerekiyo çalışırken bu çok sıkıntı..ne dersiniz ne tavsiye edersiniz(
oo rahatsın canım doğduktan sonra da hatırlat bu sözlerini bakmazsaEsim cok erkek istiyordu hatta sakayla karisik bazen beni uyuz etmek icin kiz olursa sen bakarsin senin kizin olur felan diyordu simdi erkek oldugunu duyunca kendine arkadas geliyor diye seviniyor hic sana vermicem emzirmek ve altini degistirmek disinda ben bakicam evde oldugum zamanlar dio :))) simdi bende kismet olurda ilerde ikinciye hamile kalirsam kiz olursa bana arkadas olur, erkek olursa abisine diyorum :) Ama allah herseyin hayirlisini versin biz 3 kiz kardesiz hic erkek kardesin eksikligini duymadik annemde hic uzulmemis oglum olmadi die :))))
Evet allah binlerce kez korusun bebislerimizi ama 18. Haftada dusuk yapinca parcalamistim butun aldiklarimiio yuzden almayacagim su annn. Neyse of unutayim diorum zirt pirt aklima gelio ben karnimdakini dusuneyim degilmi:))
Kızlar ben gayet insanların tercihine saygılıyım ve kimseyi Arap özentili olmakla, Arap tasması takmakla yaftalamadım. Dileyen dilediği ismi koysun. Bebişler sağlıklı sıhhatli ismiyle gelsinler inşaA.llahArapların türkiyeye hayran olduğu bir devirde türklerin başlarını kuma gömmek istemeleri bana ilginç geliyor. Arap ülkeleri petrol zengini olmasaydı, çok ama çok fakir bir millet olsaydı acaba bizim türkler yine de özenir miydi... Birlikte yüzlerce yıl yaşadıktan sonra Osmanlı Devleti'ne ilk ihanet eden milletlerden biridir araplar... Şimdi beğenmedikleri ingilizlere sattılar Türkleri. Bunları görmüyorlar..
Bebişlerin hayırlı olsun ne güzel bir kız bir erkek olacak maşallah. Haziran dan sonra doğum anılarını ve bebeklerin durumlarını anlatarak topik ilerliyor.Kızlar Aklıma geldi şimdi Haziranın ilk günlerinden itibaren topic gittikçe ıssızlaşacak :) Herkes doğum yapmaya başlayacak bebeklerin derdinden foruma falan girmeye pek vaktimiz olmayacak :))))
Evet biz 30dan sonra dalalim kiyafetlere bi kereden.:)bende almadım cnm benımde kaybım var 18 de kpnuşmuştuk hatırlarsan. elim gitmiyor benım de. 30 dan sonra başlıcam inş kimse tutamayacak o zaman beni :)
tam tersi canım bu seferde bebelerle ilgili paylaşımlar çoğalacak. benim 2010 nisan anneleri grubum var ve senelerdir devam ediyoruz uzun süredir face deyiz herşeyi paylaşıyoruz. her yaşın her dönemin ihtiyaçları farklı oluyor.Kızlar Aklıma geldi şimdi Haziranın ilk günlerinden itibaren topic gittikçe ıssızlaşacak :) Herkes doğum yapmaya başlayacak bebeklerin derdinden foruma falan girmeye pek vaktimiz olmayacak :))))
Canim bana da ara ara vuruyor dun iki büklüm kaldim bit ara idarar tahlili yap bakalim ne cikacakanladım cidemcim ben dün kan verdim ama idrar istemedi doktor. sağlık ocağında pazartesi verilcek. bugün kasıklarımda ağrı var, dokununca,oturup kalkınca veya hareket ettikçe ağrıyor. acaba soğuklardan mı oldu yoksa enfeksiyon mu ya da bağırsaklardan mı merak ettim.
Geçmiş olsun bende çok korkuyorum ama bir şey olmaz hafif olmuş sonicda inşallah her şey yolunda gider canimKızlar ben bugün karda popomun üzerine düştüm ama hiç cnm acımadı çok yumuşak düştüm çok şükür ağrı kanama filan da yok şimdi şeker yüklemesi yaptırmaya geldim bana ve bebişime dua edin sizlerin duası kabul olur c.tesi de kontrol var detaylı omurılık, beyin, kalp bunların taraması yapılacak hayırlı sonuçlarla dönerim inşallah
Selam güzel anneler..bi sorunum var sizden fikir alayım dedim..hiç su içemiyorum bazen bir bardak bile içmeyi unutuyorum ve bi korku oluştu ya bişey olursa bebegime diye..yani havalar soguk çok sık lavaboya gitmek gerekiyo çalışırken bu çok sıkıntı..ne dersiniz ne tavsiye edersiniz(
Öyle de zaten ama gec dollenmede de arayi kapatiolarmis yani ole duymustum:) boylede prblem yok cok sukurcanım bebek geriden gitmiyor geç döllenme olabilir o yüzden sıkma canını derim.
inşallah böyle bişey çıkar güzel bi gelişme doğum izni de artacaktı bende onu bekiyorum çünkü ücretsiz izine çıkamam malum bizde de 2 tane kredi var ödenen kredi kartları da var tabi bazen takıyorum kafaya çok üzülüyorum ama Allah evladımın kısmetini de verir diye düşünüyorumAhh o krediler... walla her ay aybasi gelince kara kara dusunuyoruz. Kredilerimiz borclarimiz olmasa ben 4 ay ucretli 6 ay ucretsiz izin kullancaktim ama maalesef ole bi ihtimal yok simdilik. Tek maas yeterli gelmiyor. Birde sole bi hbr okudum ins onaylanir bizim dogumlara kadar :)) Eki Görüntüle 1366332
Okudum canim hayirlisi bakalim 2 hafta sonra kontrol var ilac gibi hergun tuketecegim:) hayrlisicanım 2-3 hafta gerılık onemlı degılmıs ,nesquıkı ben de duyunca sasırdım ama sana lınk atıyım bızden oncekı hamıleler kullanms kendın oku
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...in-ultrasonda-1-hafta-geriden-gelmesi.609704/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?