2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487

Benim annem ablamın doğumunda hastanede yatarken Tuvaleti geldi sanmış sıkmış iyice kendini etraftakiler bağırıyormuş kadın ölüyo kadın ölüyo mosmor oldu diye annem de etrafa bakıyormuş kim ölüyo diye. meğer bebek geliyormuşta o tuvaleti var sanıyormuş apar topar almışlar doğumhaneye Bende tabi tecrubelenmiş herkes aynı yerde yatıyormuş devlet hastanesinde. bakmış bağıranla ilgileniyolar basmış çığlığı o da

İnş. kabul eder doktorun.

İlk doğumumu özel hastanede yaptım, sancını vs. odanda çekiyorsun annem, eşim hep yanımdaydı sadece bebek doğacağı anda doğum haneye alıyorlar, girip çıkmam 20 dk. sürdü.

Yine aynı hastaneye gidiyorum.

Çok memnun kalmıştım, inş. yine memnun kalırım.

Hasta psikolojisini de düşünen bir hastaneydi.

Öyle aletlerin içinde, sancı çekenlerin içinde beklememek avantajdı.

Ebeler sürekli gelip odanda kontrol ediyorlar, hatta suyumu bile yatağımda patlattılar, ben doğum yaparken de yatak örtüsü vs. değişti aynı yatakla yine odama gittm.

Canim sana zahmet bana da ozelden yazar misin olcerin adini..belki takip edemeyebilirim yazilari.esiniz doktorsa eminim en iyisi ve uygun olanini secmistir.

sağol canım bu ay alıyorum artık ateş ölçeri ama ilk olarak markaya karar vermem lazım [/QUOTE]
Bizimki mesitaş türk malı eylül den beri kullanıyorum memnunuz 75tl ye aldik[/QUOTE]
sağol canım, bir bakayım o zaman ona.

Ne kadar güzel canım.
Bende bu gidişimde doktorumdan inşallah bilgi alıcam doğum konusunda. 4 kişilik oda falan bişeyler duydum istemem ben öyle özele gitmenin ne anlamı kalır ki o zaman.
Benim istediğim doğum da ayyneen öyle canım. rahat rahat yatıyım kalkıyım bağırıyım bi annem bi de eşim olsun yanımda bir tek bşka kimse olmasın. doktorum da tabi gelip gitsin ebe de ama bana destek olarak annem ve eşim olsun.

merhaba hangi doktora gidiyosunuz baktım ancak bulamadım msjlarınızda ? bende doktor arayısı içindeyim gittiğimden pek memnun kalamadım teşekkürler..
Ben İstanbul da yaşamıyorum. Gelecek haftalarda gelme ihtimalim var sadece. Siz İstanbul'da doktor arayışı içindesiniz sanırım. Burada yaşayanlar yardımcı olabilirler.

Kızlar sirrieyvan arkadaşımızin esi yıllık izne çıkmış yurtdışına bi akrabalarına gidecekmis o yüzden sayfaya giremiyormus bi sure olamiycakmis aramizda iletmemi istedi duyurulur :)

Kızlar sirrieyvan arkadaşımızin esi yıllık izne çıkmış yurtdışına bi akrabalarına gidecekmis o yüzden sayfaya giremiyormus ve bi sure olamiycakmis aramizda iletmemi istedi duyurulur :)

İlk doğumumda eşim değilde doğumhanede annemi istedim, doktorum ne annesi bebek doğdu bile dedi, bir dak. sonra kızımı gösterdi:)
Şimdi yine aynı doktora gidiyorum. :)
MaşaAllah ne güzel doğum yapmışsınız kızlar. İkinciler daha da kolay olur inşaAllah. Ben 41 haftamı doldurduktan sonra sancı serumuyla 9 saat doğum sancısı çektikten sonra epidurel sezaryen oldum. Her iki doğum şeklini de dibine kadar yaşadım. Benim cimcime strese girip kakasını yapmasaydı normal doğum olacaktı zorla da olsa. Kısmet. Nasıl bağırıyor, nasıl bağırıyor doğduğunda, hastaneyi inletti, niye beni çıkardınız, yerimde rahattım diye. Bir ara bebeği yanımıza getirdiklerinde en ufak dokunmada ağlıyordu, dokunmayınca susuyordu, çok ilginçti. Ablam dokunulmaktan hoşlanmıyor kızınız demişti. Hiç sevdirmedi kendini, sonra zaten kuvöze alındı.
İnşaAllah herkesin doğumu kolay geçer. Maalesef günü gelince insan ne kadar hazırlıklı da olsa, bazı şeyler planlandığı gibi olmaya biliyor. Doğum ve ölüm tarihi şaşmaz derler.

Ay öğlen burda bi cimcime resmi görmüştüm alıntıya aldım kayboldu çene yetiştirmekten :)
kimin cadısıydı o az mıncıklıyayım arıyorum bulamıyorum da

Son düzenleme:
Buda benim küçük küçük kuzım inş.kardeşi de bu cimcimeye benzer :)
oy buldum güzel kızımızı...
masaallah sana mutfaklara da girermiş pek bi hamaratmış da...
biz oğlan anneleri böle hanım kızları pek bi sever canım...
kardesi de ablası gibi güzel ve hamarat olsun sağlıkla inşaallah annesi...

Şeker yüklemesi denilince sanki şırıngayla kana şeker veriliyormuş hissiyatı oluşuyor. Yanlış hatırlamıyorsam bir bardak suya belli miktar (75gr gibi) şeker konulup aç olan gebeye içiriliyor ve yarım saat aralıklarla kandaki şeker oranını ölçmek için kan alınıyor. Yapılırsa bir zararı olmayacaktır bencede özellikle ailede şeker hastalığı, obezite durumu gibi varsa..
Yediğimiz çikolata gofret,... bir çok katkılı üründe glikoz şurubu var. Ve bazı kaynaklar glikoz şurubunu ölümcül zehir olarak tanımlıyor. Belki karatay glikoz şurubuna dikkat çekmek için demiştir. Ama kesinle yaptırmayın dememiştir. Konuşmanın tamamına bakmak lazım. Yoksa cımbızla bir iki cümleyi seçip alırsak tabi ki söylediği yanlış algılanır.
Kaldı ki beşer şaşar demişler. Her insanın yanıldığı noktalar olabilir. Prof da olsa her doktor her şeyin en iyisini bilemez. Vakti zamanında bende doktoruma her dediğine güvenseydim, hem evladımdan olacaktım, hem de bir sene kemoterapiden bahsediyorlardı. Koskoca araştırma hastanesinde prof ve yard. doç yanlış teşhis koymuştu gebeliğime.

Gerçekten güzel anlatmış.

Bu arada dinleyince aklıma geldi eşinin doğuma girmesini isteyen var mı?
Evet ben çok istiyorum fakat eşim çok pimpirikli yemek yaparken parmağımı kessem dünya alt üst olmuş gibi davranır. Eli ayağı titrer hemen tansiyonu oynar yerinden o yüzden dayanabilirmi dayanamaz mı bilemiyorum :))))

Bağcılar Devlet Hastanesine giderken Özel Güngören Hastanesi var ben bu hafta sonu orasıyla görüşmeye gideceğim bir ahbabımız tavsiye etti. Çok temiz bir hastaneymiş fiyatları da uygunmuş hatta geçen gün ablam yiğenimi götürmüştü hastaneyi gezmiş katları tek tek çok temiz benim içime sindi dedi ama fiyatları cumartesi günü öğreneceğim o zaman yazarım canım sanada.

İnş. hayalindeki gibi bir doğum yaparsın canım doğum eylemi bence çok çok önemli. gerçi benim ayağa kalkmam ve su içmem yasaktı.

Tansiyon problemine bağlı erken doğum olduğu için nst ye bağlıydım sürekli bebeğin kalp atışları dinleniyordu ve sürekli tansiyon takibi yapılıyordu. Suda her ihtimale karşı bebekte erken doğmaya bağlı sıkıntı olursa sezeryana almak için vermiyorlardı.

Kızlar sirrieyvan arkadaşımızin esi yıllık izne çıkmış yurtdışına bi akrabalarına gidecekmis o yüzden sayfaya giremiyormus bi sure olamiycakmis aramizda iletmemi istedi duyurulur :)

sağlıkla gidip gelsinler inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…