- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #15.801
Bide bu dogumlarin anneye cekme olayi ins dogrudur ins anneme cekmisindir.okadar kolay olmuski ayakta dogmusum ben hemde kapinin onundeadet sancisi gibiydi diyo annem.hatta dogum.oldugunu anlamamis ocagin.uzerinde tugla isitip ustune oturmus usuttum herhalde diye.yasida kucukmus biseyde bilmiyo haliyle.esimde hastane kapisinda dogmus oda kayinvalidem ayakta dogurmus ben ins hastaneye yetiseyimde dogumum onlar gibi kolay olsun
Benimki de öyle diyordu ama ben de girmesinden yanayım iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta dedik. Ben orda yalnız başıma bilmediğim insanların arasında stres içerisinde doğum yapamam gelip elimi tutmalı destek vermeli bana.
Benim annem ablamın doğumunda hastanede yatarken Tuvaleti geldi sanmış sıkmış iyice kendini etraftakiler bağırıyormuş kadın ölüyo kadın ölüyo mosmor oldu diye annem de etrafa bakıyormuş kim ölüyo diye. meğer bebek geliyormuşta o tuvaleti var sanıyormuş apar topar almışlar doğumhaneyeBende tabi tecrubelenmiş herkes aynı yerde yatıyormuş devlet hastanesinde. bakmış bağıranla ilgileniyolar basmış çığlığı o da
Canim sana zahmet bana da ozelden yazar misin olcerin adini..belki takip edemeyebilirim yazilari.esiniz doktorsa eminim en iyisi ve uygun olanini secmistir.
İnş. kabul eder doktorun.
İlk doğumumu özel hastanede yaptım, sancını vs. odanda çekiyorsun annem, eşim hep yanımdaydı sadece bebek doğacağı anda doğum haneye alıyorlar, girip çıkmam 20 dk. sürdü.
Yine aynı hastaneye gidiyorum.
Çok memnun kalmıştım, inş. yine memnun kalırım.
Hasta psikolojisini de düşünen bir hastaneydi.
Öyle aletlerin içinde, sancı çekenlerin içinde beklememek avantajdı.
Ebeler sürekli gelip odanda kontrol ediyorlar, hatta suyumu bile yatağımda patlattılar, ben doğum yaparken de yatak örtüsü vs. değişti aynı yatakla yine odama gittm.
Ben İstanbul da yaşamıyorum. Gelecek haftalarda gelme ihtimalim var sadece. Siz İstanbul'da doktor arayışı içindesiniz sanırım. Burada yaşayanlar yardımcı olabilirler.merhaba hangi doktora gidiyosunuz baktım ancak bulamadım msjlarınızda ? bende doktor arayısı içindeyim gittiğimden pek memnun kalamadım teşekkürler..
Dünden az yemeğim kalmıştı. Makarna yaptım. Çorba da var. Yeter sanırım başımın ağrısı anca geçti sabahtan beri delirdim.Saat 5 e geliyor, yavaş yavaş bir taraftan da yemeğimi hazırlayım bari.
ECD75 cnm ne diyorsun...
İkinci dogum daha kisa surede ise demek ben 10 dk dogurcam
Ilkinde gece 10 biz gezmedeydik ...
11 gibi eve geldik 5 kat çıktım yukari kapida suyum geldi...
Babami aldik ayri yerden annemi aldik hadtaneye gittik lagman yaptilar 12:05 oglumun dogum saati kayıtlarda...
Yarim saat surmemistiay bu habere coook sevindim insaallah hadi cumlemize
MaşaAllah ne güzel doğum yapmışsınız kızlar. İkinciler daha da kolay olur inşaAllah. Ben 41 haftamı doldurduktan sonra sancı serumuyla 9 saat doğum sancısı çektikten sonra epidurel sezaryen oldum. Her iki doğum şeklini de dibine kadar yaşadım. Benim cimcime strese girip kakasını yapmasaydı normal doğum olacaktı zorla da olsa. Kısmet. Nasıl bağırıyor, nasıl bağırıyor doğduğunda, hastaneyi inletti, niye beni çıkardınız, yerimde rahattım diye. Bir ara bebeği yanımıza getirdiklerinde en ufak dokunmada ağlıyordu, dokunmayınca susuyordu, çok ilginçti. Ablam dokunulmaktan hoşlanmıyor kızınız demişti. Hiç sevdirmedi kendini, sonra zaten kuvöze alındı.İlk doğumumda eşim değilde doğumhanede annemi istedim, doktorum ne annesi bebek doğdu bile dedi, bir dak. sonra kızımı gösterdi:)
Şimdi yine aynı doktora gidiyorum. :)
oy buldum güzel kızımızı...Buda benim küçük küçük kuzım inş.kardeşi de bu cimcimeye benzer :)
Şeker yüklemesi denilince sanki şırıngayla kana şeker veriliyormuş hissiyatı oluşuyor. Yanlış hatırlamıyorsam bir bardak suya belli miktar (75gr gibi) şeker konulup aç olan gebeye içiriliyor ve yarım saat aralıklarla kandaki şeker oranını ölçmek için kan alınıyor. Yapılırsa bir zararı olmayacaktır bencede özellikle ailede şeker hastalığı, obezite durumu gibi varsa..bizede aynı şey oldu :)) eşimin babası yaptırmayın dedi eşimde doktora sordu oda kesinlikle yapılması şart deyince baska bi prof doktorda neden gerekli olduğunu acıklayınca onunda aklına yattı tmm yaptıralım dedi babasına söledi oda bişey demedi eşim yaptırcaz gerekliymiş şu nedenden dolayı deyinceumarım seninkiler sorun cıkarmaz canım gerci doktoruna guven o herseyin en iyisini bilir :)))
Evet ben çok istiyorum fakat eşim çok pimpirikli yemek yaparken parmağımı kessem dünya alt üst olmuş gibi davranır. Eli ayağı titrer hemen tansiyonu oynar yerinden o yüzden dayanabilirmi dayanamaz mı bilemiyorum :))))Gerçekten güzel anlatmış.
Bu arada dinleyince aklıma geldi eşinin doğuma girmesini isteyen var mı?
Bağcılar Devlet Hastanesine giderken Özel Güngören Hastanesi var ben bu hafta sonu orasıyla görüşmeye gideceğim bir ahbabımız tavsiye etti. Çok temiz bir hastaneymiş fiyatları da uygunmuş hatta geçen gün ablam yiğenimi götürmüştü hastaneyi gezmiş katları tek tek çok temiz benim içime sindi dedi ama fiyatları cumartesi günü öğreneceğim o zaman yazarım canım sanada.Bagcilar esenler tarafda oturanlar yardimci olabilirmi?
Ben medipol mega ya gidiyordm bagcilarda ama fiyatlar tavan yapmis.
Isdende cikartldim.
Esenler de medipol acilmis uzman doktor bile bedava. Dogum 300 400 civari.
Benim icin onemli olan tek kisilik sanci odalari ve dogumodalari.
Ama orasida oyleymis ama fazla bilgi yok internette. Sayfasi bile yok.
Haftaya cumartesine randevu aldim.
Doktor degistirmek kotu oluyo ama napiyim operator doktor bile 45 tl oldu dogum fiyatlari tavan yapti.
Altindan kalkamayiz.
Siz hangi hastanelere gidiosunuz bagcilar civarinda ?
Ne kadar güzel canım.
Bende bu gidişimde doktorumdan inşallah bilgi alıcam doğum konusunda. 4 kişilik oda falan bişeyler duydum istemem ben öyle özele gitmenin ne anlamı kalır ki o zaman.
Benim istediğim doğum da ayyneen öyle canım. rahat rahat yatıyım kalkıyım bağırıyım bi annem bi de eşim olsun yanımda bir tek bşka kimse olmasın. doktorum da tabi gelip gitsin ebe de ama bana destek olarak annem ve eşim olsun.
Kızlar sirrieyvan arkadaşımızin esi yıllık izne çıkmış yurtdışına bi akrabalarına gidecekmis o yüzden sayfaya giremiyormus bi sure olamiycakmis aramizda iletmemi istedi duyurulur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?