- 6 Aralık 2007
- 4.491
- 2.376
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #15.821
Dünden az yemeğim kalmıştı. Makarna yaptım. Çorba da var. Yeter sanırım başımın ağrısı anca geçti sabahtan beri delirdim.
MaşaAllah ne güzel doğum yapmışsınız kızlar. İkinciler daha da kolay olur inşaAllah. Ben 41 haftamı doldurduktan sonra sancı serumuyla 9 saat doğum sancısı çektikten sonra epidurel sezaryen oldum. Her iki doğum şeklini de dibine kadar yaşadım. Benim cimcime strese girip kakasını yapmasaydı normal doğum olacaktı zorla da olsa. Kısmet. Nasıl bağırıyor, nasıl bağırıyor doğduğunda, hastaneyi inletti, niye beni çıkardınız, yerimde rahattım diye. Bir ara bebeği yanımıza getirdiklerinde en ufak dokunmada ağlıyordu, dokunmayınca susuyordu, çok ilginçti. Ablam dokunulmaktan hoşlanmıyor kızınız demişti. Hiç sevdirmedi kendini, sonra zaten kuvöze alındı.
İnşaAllah herkesin doğumu kolay geçer. Maalesef günü gelince insan ne kadar hazırlıklı da olsa, bazı şeyler planlandığı gibi olmaya biliyor. Doğum ve ölüm tarihi şaşmaz derler.
HERKES İZLEYENE KADAR PAYLAŞMAYI DÜŞÜNÜYORUM ARKADAŞLAR...
Evet ben çok istiyorum fakat eşim çok pimpirikli yemek yaparken parmağımı kessem dünya alt üst olmuş gibi davranır. Eli ayağı titrer hemen tansiyonu oynar yerinden o yüzden dayanabilirmi dayanamaz mı bilemiyorum :))))
canım çok güzel bir paylaşım çok teşekkür ederim kendi adıma. ben sezeryan düşünmüyordum fakat dogumdan da çok çok korkuyordum. korkuma yenilirsem sezeryan oluveririm nolcak diyordum. izledikten sonra öyle hafifledim ki. artık kesinlikle sonuna kadar normal doğumu denemeyi düşünüyorum.HERKES İZLEYENE KADAR PAYLAŞMAYI DÜŞÜNÜYORUM ARKADAŞLAR...
İnşaAllah.en zor doğumlardan birini yaşamışsın. inş. bu sıkıntısız ve kolay olur.
canım çok güzel bir paylaşım çok teşekkür ederim kendi adıma. ben sezeryan düşünmüyordum fakat dogumdan da çok çok korkuyordum. korkuma yenilirsem sezeryan oluveririm nolcak diyordum. izledikten sonra öyle hafifledim ki. artık kesinlikle sonuna kadar normal doğumu denemeyi düşünüyorum.
canım bnde hayatım boyunca hep kız annesi olurum diye düşündüm aklımdan hep öyle gecti. 12 haftalıkken doktorumuz kız dedi. uçtum sevinçten ciciler aldım kuzuma ama gecen cuma erkek olduğunu ssöyledi. o kadar şok oldum ki seni çok iyi anlayabiliyorum. eşim sen sevinmedin diyo ama tabiki sevindim ilk bebeğim cinsiyetin ne önemi var diyorum sadece kız bebeğe çok alışmıştım.cicileri de elimde kaldı. erkek olunca değişik bi sorumluluk bindi üstüme şimdiden ilerdeki işini düşünüyorum. askere gönderemem diyorum. sağlıklı olsun da gitsin tabi ama saçma sapan düşünecek bişey buluyorum. gecen gün sünnet olurken pipisi acır diye ağladım eşim hala gülüyo
Doğuma giderken fotoğraf makinanızı da götürebilirsiniz, eşiniz doğuma girmese de ilk doğum anını , göbek kordonu kesilme anını, hasta bakıcıya rica edilirse çekilebilir. Hem bebeğinizde tescillenir, karıştırılma korkusuna karşı.(made in x kızı/oğlu )
Bana kısmet oldu, çok güzel çekmiş yardımcı olan sağ olsun. Bebeği havada tutarken benimde başım gözüküyor. (tescillendi yani). Ama makine daha anlaşılır olsaydı, video da çekebilirdi. Çocuğumu kordunu kesildikten sonra gördüm, sonrasında 10 bebek arasında sesinden de tanıdım ama insan yine de şok geçiriyor. Bu benim mi bebeğim mi diye.Benim kuzuda simsiyah sırtına kadar ulaşan saçıyla şaşırtmıştı da beni. Bir arkadaş da doğum lekesine dikkat etmişti. Sonra açıp bakmış kucağına getirdiklerinde aynı bebek mi diye.
Doğuma giderken fotoğraf makinanızı da götürebilirsiniz, eşiniz doğuma girmese de ilk doğum anını , göbek kordonu kesilme anını, hasta bakıcıya rica edilirse çekilebilir. Hem bebeğinizde tescillenir, karıştırılma korkusuna karşı.(made in x kızı/oğlu )
Bana kısmet oldu, çok güzel çekmiş yardımcı olan sağ olsun. Bebeği havada tutarken benimde başım gözüküyor. (tescillendi yani). Ama makine daha anlaşılır olsaydı, video da çekebilirdi. Çocuğumu kordunu kesildikten sonra gördüm, sonrasında 10 bebek arasında sesinden de tanıdım ama insan yine de şok geçiriyor. Bu benim mi bebeğim mi diye.Benim kuzuda simsiyah sırtına kadar ulaşan saçıyla şaşırtmıştı da beni. Bir arkadaş da doğum lekesine dikkat etmişti. Sonra açıp bakmış kucağına getirdiklerinde aynı bebek mi diye.
Aaaaa ne guzelmis insallah bu sefer de oyle olur dogumun canimm ve hepimizin tabii:))İlk doğumumda eşim değilde doğumhanede annemi istedim, doktorum ne annesi bebek doğdu bile dedi, bir dak. sonra kızımı gösterdi:)
Şimdi yine aynı doktora gidiyorum. :)
Çok paraymış ama profesyonel birilerin çekmesi de daha güzel olur mutlaka.gittiğim hastanenin doğum fotoğrafçısı var, gece de olsa geliyormuş.
piyasa fiyatlarını bilmiyorum ama konuşup çağırmayı düşünüyorum.
amaaa kızım zamanında yoktu, ilk kızıma da haksızlık olmaması adına 10 poz doğumhanede kalanı kızımla isteyeceğim.
10*15 ebatlarında 40 resim,
10*15 fotoğraf albümü,
1 adet fotoğrafın 30*40 baskısı,
1 adet hastane tulumu,
küçük çerçeve,
ve bütün resimlerin cd de verilmesi ve video klip 250 tl.
benim doğum yapacağım hastanede.
Benim bir iş arkadaşım, erkek bebek bekliyorlardı. Doğumdan sonra buyurun kızınız deyip pembe bir battaniyenin içinde kız bebek vermişler kucaklarına. Bir karışıklık mı oldu acaba dediklerinde sizden başka doğum yapan yok demişlerde adamcağız öyle inanmış. Tam teşekküllü Amerikan hastanesi, başka doğum olmuş olsa insanın kaç gün içi içini yer.benim doğum yaptığım saatte hastanede tek ben doğum yapmıştım. :)
zaten doğuma girmeden 2,300 dediler 2,310 gram doğdu. kilosundan da olsa anlardım. :)
ben şeker yuklemesinin nasıl bişey oldugunu ve nasıl yapıldığını arastırdım bu konuda aklımda hiç bir tereddüt yok. canan karatayla ilgili haberide aynen alta ekliyorum, daha da bunu baska yone cekip bu doktora hak veremiyorum maalesef olumlu yorumlayabileceğim bi yanını göremiyorum. ve de burda birbirimize seker yuklemesi yaptır yaptırma derken çoğu arkadaslarımızın aklı karıstı sonucta hiçbirimiz kadın dogum uzmanı değiliz, bu yuzden kararsız kalan arkadasıma doktoruna danış o bizden daha iyi bilir demek istedim.Şeker yüklemesi denilince sanki şırıngayla kana şeker veriliyormuş hissiyatı oluşuyor. Yanlış hatırlamıyorsam bir bardak suya belli miktar (75gr gibi) şeker konulup aç olan gebeye içiriliyor ve yarım saat aralıklarla kandaki şeker oranını ölçmek için kan alınıyor. Yapılırsa bir zararı olmayacaktır bencede özellikle ailede şeker hastalığı, obezite durumu gibi varsa..
Yediğimiz çikolata gofret,... bir çok katkılı üründe glikoz şurubu var. Ve bazı kaynaklar glikoz şurubunu ölümcül zehir olarak tanımlıyor. Belki karatay glikoz şurubuna dikkat çekmek için demiştir. Ama kesinle yaptırmayın dememiştir. Konuşmanın tamamına bakmak lazım. Yoksa cımbızla bir iki cümleyi seçip alırsak tabi ki söylediği yanlış algılanır.
Kaldı ki beşer şaşar demişler. Her insanın yanıldığı noktalar olabilir. Prof da olsa her doktor her şeyin en iyisini bilemez. Vakti zamanında bende doktoruma her dediğine güvenseydim, hem evladımdan olacaktım, hem de bir sene kemoterapiden bahsediyorlardı. Koskoca araştırma hastanesinde prof ve yard. doç yanlış teşhis koymuştu gebeliğime.
Çok paraymış ama profesyonel birilerin çekmesi de daha güzel olur mutlaka.
Benim bir iş arkadaşım, erkek bebek bekliyorlardı. Doğumdan sonra buyurun kızınız deyip pembe bir battaniyenin içinde kız bebek vermişler kucaklarına. Bir karışıklık mı oldu acaba dediklerinde sizden başka doğum yapan yok demişlerde adamcağız öyle inanmış. Tam teşekküllü Amerikan hastanesi, başka doğum olmuş olsa insanın kaç gün içi içini yer.
Ablacim bu sefer böyle oldu hemen ızmire gitmiyorum zaman geçirmeden yaptırmak istedim detaylıyi. .. ama nisan dan itibaren izmirde olcam mutlaka gitcem aysel hanima seni de haberdar edicem mutlaka inşallah görüşürüzKiz gelll... istersen bende gelirim yanina hastane bi kac sokak altinda evimin... hicbi kaybin yok avantaj olur senin icin...
Inan iyiki gelmisim diceksin...
Guzelde bi resim cekiliriz senle gebis gebis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?