2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487

ben çok fazla yemiyorum eskisi gibi aslında...düzenli besleniyorum ama spor yapmıyorum hiç ( sanırım başlamam lazım artık..bu arada geçenlerde bir spor hocası sakın doğum yaptıktan sonra 6 ay içinde spor yapmayın dedi bana..eşi de spor hocasıymış yeni bebekleri olmuş..yeni baba olan biri olarak söylüyorum size dedi..vücutta salgılanan laktik asit anne sütünün kalitesini etkiliyormuş..doğumdan sonra hemen kilo verme telaşına girmeyelim anneler..benim eşimin kuzeni 40 kilo almış, şimdi benim eski halimden daha ince..doğum kilosu kalıyor inancı da yanlış iyi bir sporla hepsi halloluyor

Canım benim paylaştığım bir video vardı onu izlersen daha iyi anlarsın arkadaşın ve benim ne demek istediğimizi.
Ben kendi adıma keyfi sezeryana karşıyım diyorum.
Zorunlu olarak sezeryan olanlara kimse asla yaptırmayın demiyor, demedi de zaten.
sezeryan senin yazdıklarında da belirtildiği gibi bir ameliyat doğum şekli değil ve sadece sağlık sorunları olduğu zaman yapılmalı.
Biz normal doğuma teşvik etmek amaçlı paylaşıyoruz bunları, zorunlu olanları üzmek için değil.

canım aynen senin gibiyim ama aldım. sağol canım bilgi için. 6. aydan sonra başlıyoruz spora o zaman

kızlar doggum konusunda korkmayın sıze bol bol dogum vıdeos ızlemenızı onerıyorum cok ıyı gelıyor ben korkumu asıyorum yavas yavas ve kendımı hazırlıyorum cok faydası oluyor
kılo konusunda ıse hıc sıkıntı yapmayın ya kımımız senlerce bekledı bu bebeklerı kılo ne kı dgumdan sonra her halukarda verılecek yag bırıkıntılerı yeterkı bebegımız kucagımıza gelsınler
kocamızı doguma sokma konusunda ıseeeeee kocasını herkes ıyı bılır sorun yasayacagınızı dusunuyosanız sokmayın derım
cınsellık konusunda ıse bu adamları anlamıs degılım valla bı korku bı endıse bence bu konuyu doktorun yanında ıken sorun esınızde duysun ıcı rahatlasın rısk olmayan gebelıklerde cınsel ılıskı gayet normal 2 3 gune bır gayet dogal korkmamaları gerektıgını doktor solıcektır hıc kafanıza takmayın

canım bende zaten aksini söylemiyorum ama yok sezeryan olanların sütü gelmez şöyle olur böyle olur da dememek lazım. sezeryan olup da sütü çok iyi gelen arkadaşlarım var. kader kısmet işi sonuçta. bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz. kendi adıma asla şu doğum şekli olmaz, illa ki bu olacak demiyorum. o zamanki şartlar belirleyecek benim doğum şeklimi. sezeryan oldum diye bebeğim huzursuz, sağlıksız olacak, sütüm gelmeyecek gibi düşüncelerin aklımı karıştırmasını istemiyorum...

inşallah canım hepimiz bebeğimiz için en iyi olan doğum şekliyle bebişlerimizi dünyaya getiririz. bir yandan eşimin yanımda olması bana güven verir diyorum ama eşim çok panik yapar ona da kıyamıyorum. o an karar vereceğim sanırım eşim için söylüyorum doğumdan tiksinipte benden soğuyacağını düşünmüyorum. çok düşkün bana. bu konuda güveniyorum canım kocama

Selam, biz 19+6 günlüğüz şu an. İlk bebeğimde zorunlu sezeryan olmuştum. Baş ağrısı dışında hiç bi problemim olmamıştı. Ben kalkıp geziyodum, tabi ki acı hissediyosun falan ama bünyeye göre değişiyo.Benle beraber 5 anne daha sezeryanlıydı, hiç birini gezerken görmedim. Ayrıca süt olayını da anlatayım. Ben hamileyken sütüm geliyodu zaten. O yüzden sezeryanda sütün geç gelir olaylarına inanmayın. Normal doğumu çok istedim ama olmadı, kısmet değilmiş. Şimdi ikincide normal istiyorum ama doktorumun pek niyeti yok. Yani kısacası doğumdaki acılar insanların bünyesine göre değişiyo.Kendinizi boşuna şartlamayın. Ben ilk doğumumda , doğumun nasıl bişey olduğunu bilmediğim için hep bi merak içindeydim.Sonra doğurdum ve sezeryanın nasıl olduğunu öğrendim. :) Benim için çok zor geçmedi ama hep normal doğurmak istediğim için şimdi bunu da normal istiyorum. Tabi kısmet , ne olucağı belli olmaz. Bu arada 2 kilo aldım şimdiye kadar ama karnım biraz fazla büyük geliyo bana. Belki 2. diye mi acaba :) Bir- iki haftaya kadar ayrıntılı ultrasona giricem ama 350 liraymış.Fiyatlar uçmuş. :) Tetanoz aşımı da haftaya vurulucam. Zamanı gelmişti de, yoğunlardı diye sağlık ocağındaki hemşire haftaya gel dedi.

Çok güzel paylaşımın katılıyorum sana

Hay allah senden razi olsun icim rahatladi biraz. normal dogum tabiki cokcokcokkk iyi inkar edilemez ama sezeryan olacam diye nerdeyse aglayacaktim

Hay allah senden razi olsun icim rahatladi biraz. normal dogum tabiki cokcokcokkk iyi inkar edilemez ama sezeryan olacam diye nerdeyse aglayacaktim
inan sadece burada değil sezeryanı kötüleyen insanlar. hepimizin çevresinde vardır. arkadaşım 2. çocuğuna hamile. ilki sezeryan olduğu için bu da sezeryan olacak. onun yanında bir arkadaşımız sezeryanı kötülüyor. bazılarımız maalesef istese de normal doğum yapamayacak. sezeryandan sonra göbeği de kalmadı. hamilelikte 25 kilo almasına rağmen 1 yıl sonra hiçbir fazlalık yoktu vücudunda. göbek kalma olayı da kişiye göre değişiyor yani. sadece sezeryan olacaksa iyi bir doktor bulmak lazım. arkadaşım çok memnun kalmıştı doktorundan. şimdi bende ona devam ediyorum. her ihtimali düşünmek lazım sonuçta. sağlamcıyım ben biraz bir arkadaşım da 36. haftayı bitirdi ve kesinlikle normal doğum istiyor. o da aynı doktorda. sezeryan olacaklar yani iyi bir doktor bulmak önemli olan...

bugün için araştırma hastanesinden randevu aldım. bize çok yakın. doğumum kendi doktorumda olsun istiyorum ama aniden doğum başlarsa diye bilgilerim devlet hastanesinde de olsun istiyorum. hem minki kuzumu da görürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…