- 27 Şubat 2013
- 1.752
- 975
- 248
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #16.061
gecmıs olsun.doktorun her halde magnezıum yazdı kasılmalara ıyı gelıuor erken dogumunda karsısını alıyor.Bu kadar agrı verdıyse enfeksyon antıbıotık kullanman sart her haldeSelam Haziran anneleri hepinize hayırlı hamilelik ve doğum diliyorum.aranıza yeni katıldım böylesine anlamlı topiğin varlığını bugün öğrendim sanırım çok şey kaçırmışım:) geçmişe biraz göz attım da çok güzel paylaşımlar olmuş:) ben şiddetli kasık agrısı ve rahim kasılmalarım la doktora gittim.doktorum doğumdan şüphelendi ama çok şükür açılmam yoktu.7gündür hiç kalkmadan yatıyorum.şiddetli idrar yolu enfeksiyonu neden olmuş.ağrım geçti ama bianda yumruklaşıp şertleşen tekrar yumuşayan kasılmalarım devam ediyo arada bi.aranızda bunu yaşayan var mı acaba? Ya da bilgisi olan? Dualarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
çok teşekkür ederim canım inşallahcanım çok geçmiş olsun. inşallah en kısa zamanda eski sağlığına kavuşursun
teşekkür ederim canım.antibiyotik kullandım 4gün günde 4tane.iki tane de progestan içiyorum.yarın tekrardan gitcem çünkü tam olarak geçmedigecmıs olsun.doktorun her halde magnezıum yazdı kasılmalara ıyı gelıuor erken dogumunda karsısını alıyor.Bu kadar agrı verdıyse enfeksyon antıbıotık kullanman sart her halde
magnezyumu yarın sorayım ozaman canım yazmadı çünkügecmıs olsun.doktorun her halde magnezıum yazdı kasılmalara ıyı gelıuor erken dogumunda karsısını alıyor.Bu kadar agrı verdıyse enfeksyon antıbıotık kullanman sart her halde
Ilahi ne alem kizsin senKızlar ben de eşimi doğuma girmesini istiyordum ama bir iki arkadaşımın eşi doğuma girdi. Tabii özel hayatlarını bilmiyorum düne kadar eşim de girecek dedim onlar da sakın sokma cinsel hayatın bitiyor dediler.
Benim eşim hamile olduğumdan beri bana yaklaşmıyor zaten çocuk bizi duyuyormuş diyor adamın benden çok hormonları karıştı yani, eşinizi iyi analiz edin ona göre karar verin. Ben doğuma eşimi de istesem iyice kopcaz yani.
Canim cok gecmis olsun malesef bendede var magvital die bi ilac verdi dokrum dikkatli ol sendr kramplari kasilmalari say cok yakin araliklarla olursa dogum basliyomus hemen git oyle bisey yasarsanSelam Haziran anneleri hepinize hayırlı hamilelik ve doğum diliyorum.aranıza yeni katıldım böylesine anlamlı topiğin varlığını bugün öğrendim sanırım çok şey kaçırmışım:) geçmişe biraz göz attım da çok güzel paylaşımlar olmuş:) ben şiddetli kasık agrısı ve rahim kasılmalarım la doktora gittim.doktorum doğumdan şüphelendi ama çok şükür açılmam yoktu.7gündür hiç kalkmadan yatıyorum.şiddetli idrar yolu enfeksiyonu neden olmuş.ağrım geçti ama bianda yumruklaşıp şertleşen tekrar yumuşayan kasılmalarım devam ediyo arada bi.aranızda bunu yaşayan var mı acaba? Ya da bilgisi olan? Dualarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Ben ne agrilar cektim canim o enfeksiyondan ya ilac kullandim gecmedi simdi gunde 3 kere tekrar antibiyotik yazdi dr 3 gundur iciyorum kasilma bende de vardi ama nedeninin enfeksiyon oldugunu senden ogrendim magnezyum yazmisti dr ins Allah hepimize saglikli bebisler nasip etsinSelam Haziran anneleri hepinize hayırlı hamilelik ve doğum diliyorum.aranıza yeni katıldım böylesine anlamlı topiğin varlığını bugün öğrendim sanırım çok şey kaçırmışım:) geçmişe biraz göz attım da çok güzel paylaşımlar olmuş:) ben şiddetli kasık agrısı ve rahim kasılmalarım la doktora gittim.doktorum doğumdan şüphelendi ama çok şükür açılmam yoktu.7gündür hiç kalkmadan yatıyorum.şiddetli idrar yolu enfeksiyonu neden olmuş.ağrım geçti ama bianda yumruklaşıp şertleşen tekrar yumuşayan kasılmalarım devam ediyo arada bi.aranızda bunu yaşayan var mı acaba? Ya da bilgisi olan? Dualarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
CnmOTE="TomrisHatun, post: 38992103, member: 617449"]İnşallah cnm.yok cnm kedim dişi ya kizim ilk göz agrim ooo:) zaten herkes onu ne kadar sevdigimi biliyo kizin yok deme diyolar:)Eki Görüntüle 1383021
canım ilk olarak şunu merak ediyorum. sezeryanla doğum yapanların bebeği soğuk ameliyat odasına çıkıyor, normal doğum yapan bebekler nereye çıkıyor. ayrıca bilirsin belki gebelik.org diye bir site var. 37. hafta bilgilerinden alıntıladım. burada zorunluluktan dolayı bebeğini sezeryanla dünyaya getirecek anneler var. ilk 3 ayı yatarak geçirenler, rahim ağzına dikiş atılanlar... bazı insanlar istese de normal doğum yapamayacak, inşallah olmaz ama bunlardan biri sende olabilirsin. evet normal doğum iyi olabilir ama sezeryan olacak arkadaşları da korkutmamak gerekir. zaten pimpirikli olduğumuz birt süreç, daha da kafa bulandırmaya gerek yok diye düşünüyorum...Bende normal dogum olmasini cok istiyorum kizlar sezeryani dusunmek bile istemiyorum okadar korkuyorum.ins gerek kalmaz.tv de dinlemistim galiba doktor dioki sezeryan bi dogum sekli degil bebegi kurtarma ameliyati.zorunda kalmadikca,asla yaptirmayin.normal dogumda sanci ve kasilmalarla ve bebeginde kendini itmesiyle dogum gerceklesiyo.ama,sezeryanda bebek sicacik bi kesenin icindeyken birden buz gibi ameliyathaneye cikartiliyo.uyuyan bebegin basinda birden davul calmak gibi bisey diyo doktor.bebek soka giriyomus ve dogumdan yani ameliyattan sonra dier bebeklere gore daha huysuz daha,fazla,aglayan emmede gucluk yasan bebekler oluyomus.
günde üç kere oluyo canım şuanda.karnımda bişey yumruk gibi sertleşiyo dışardan bile görülüyo iki dakika sonra gevşiyo.hafif bi sanci yapıyo.dikkat ediyorum bakalım.sana da çok geçmiş olsunCanim cok gecmis olsun malesef bendede var magvital die bi ilac verdi dokrum dikkatli ol sendr kramplari kasilmalari say cok yakin araliklarla olursa dogum basliyomus hemen git oyle bisey yasarsan
çok zor bişeymiş idrar enfeksiyonu.allah yardımcımız olaun.tam 7gün oldu hala tam geçmedi ağrılarım.doktorum enfeksiyon da yapar bu kasılmaları dedi.önemli olan rahmin açılmamasıymış tabi.inşallah hepsi geçicek bebeklerimizi sağ salim alırız kucağımızaBen ne agrilar cektim canim o enfeksiyondan ya ilac kullandim gecmedi simdi gunde 3 kere tekrar antibiyotik yazdi dr 3 gundur iciyorum kasilma bende de vardi ama nedeninin enfeksiyon oldugunu senden ogrendim magnezyum yazmisti dr ins Allah hepimize saglikli bebisler nasip etsin
Ben de 7 kilo aldım canım.
canım bende evlendikten tam bir yıl sonra 11 kilo aldım ve 62 kiloyla hamile kaldım. 20 hafta da 7,5 kilo aldım. karar verdim yürüyüş yapıyorum. anlamadığım tek nokta eskisinden daha az yiyorum çünkü tıkanıyorum ama bu kadar kilo aldımben de 7 kilo aldım 20 hafta oldu..bugün bir teyze gelinin 6 aylık olduğunu, sadece 2 kilo aldığını, benim kilolu olduğumu söyledi moralim bozuldu önce, sonra aman dedim ben bu göbüş için senelerce bekledim hiçççç umrumda değil kilolar...keyfinize bakın anneler hamilelik çok güzel bir süreç..dibine kadar tadını çıkartın..
Kızlar ben de eşimi doğuma girmesini istiyordum ama bir iki arkadaşımın eşi doğuma girdi. Tabii özel hayatlarını bilmiyorum düne kadar eşim de girecek dedim onlar da sakın sokma cinsel hayatın bitiyor dediler.
Benim eşim hamile olduğumdan beri bana yaklaşmıyor zaten çocuk bizi duyuyormuş diyor adamın benden çok hormonları karıştı yani, eşinizi iyi analiz edin ona göre karar verin. Ben doğuma eşimi de istesem iyice kopcaz yani.
canım ilk olarak şunu merak ediyorum. sezeryanla doğum yapanların bebeği soğuk ameliyat odasına çıkıyor, normal doğum yapan bebekler nereye çıkıyor. ayrıca bilirsin belki gebelik.org diye bir site var. 37. hafta bilgilerinden alıntıladım. burada zorunluluktan dolayı bebeğini sezeryanla dünyaya getirecek anneler var. ilk 3 ayı yatarak geçirenler, rahim ağzına dikiş atılanlar... bazı insanlar istese de normal doğum yapamayacak, inşallah olmaz ama bunlardan biri sende olabilirsin. evet normal doğum iyi olabilir ama sezeryan olacak arkadaşları da korkutmamak gerekir. zaten pimpirikli olduğumuz birt süreç, daha da kafa bulandırmaya gerek yok diye düşünüyorum...
Yanlış inanç: "normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."
Doğrusu: Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç: "sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu: Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç: "sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu: Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç: "sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu:Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.
Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler.
Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.
ben de 7 kilo aldım 20 hafta oldu..bugün bir teyze gelinin 6 aylık olduğunu, sadece 2 kilo aldığını, benim kilolu olduğumu söyledi moralim bozuldu önce, sonra aman dedim ben bu göbüş için senelerce bekledim hiçççç umrumda değil kilolar...keyfinize bakın anneler hamilelik çok güzel bir süreç..dibine kadar tadını çıkartın..
inşallah canım benim. hayırlısıyla haziran gelse de hepimiz sağlıkla alsak bebişlerimizi kucağımıza...Canım çok güzel açıklanmış, sağol...
Ben kendi adıma söylemem gerekirse yapılan yorumlardan falan korkar oldum, çünkü zaten halen yatarak geciriyorum hamileliğimin çoğunu ve hergün iğne yapıyorum kendime, kaybım olduğu için iki tane, haliyle ne kadar istesemde normal doğum bana çok uzak malesef....
Kendimi sezeryan fikrine alıştırmaya calışıyorum...
Birazda kısmet işi sanırım bu işler, ne olacağı belli olmuyor, hepimiz için hayırlısı olsun inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?