• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
İlk kızımda ne kadar cahilmişim dün fark ettim.

Nst ekranda bir tarafta kalp atışları var 140-150 lerde ilerliyor, diğer tarafta sancı kasılmalar var, 18-19 larda iken bebek hareket etmeye başlayınca 45 e kadar çıkıp yavaş yavaş tekrar 19 lara indi.

Meğerse o değerler bebeğin iyilik halini gösteriyormuş, nasıl korktum ama anlatamam.

Allahtan internet denen birşey var da eşim hemen yanı başımda araştırdı 45 lere çıkmanın ne demek olduğunu. Meğerse 20 dk. de en az 3 kere bebek hareket etmeli ve 45 lere çıkmalıymış önemli olan o 45 lere çıktığında ağrı yada sancı hissetmemekmiş.

Dün öğrendim paylaşmak istedim.

Merhaba arkadaşlar dün hiç giremedim geçmişte birikmiş okuyamadım.

Umarım herkes iyidir.

Dün annemle yürüyüşe gittik saçlarımı kestirdim, kaşlarımı aldırdım kendimi biraz daha iyi hissederek eve geldim ki kızımın öğretmeni aradı sınıfta kusmuş kulağıda ağrıyormuş, hemen babamız geldi aldık kızımı dr. ye götürdük orta kulak iltihabı olmuş 2 antibiyotikle evimize gelirken karnımdaki şişlikten dolayı doktora gitmeye karar verdim.

Doktor ultrasona soktu bebeğin hareketleri iyi, suyu iyi dedi ama şişlik için nst ye bağladı şükür sancı vs. çıkması.

Kızım 1750 gram olmuş 31+2 deydik dük. 32 hafta ile uyumlu dedi.

Eğer nst de sancı çıksa ciğer geliştirici iğne vuracaktı şükür ki çıkmadı.

Şimdi sizlerin bebeklerinin kilosunu görünce doktorum çok iyi kilosu demesine rağmen az gibi geldi bana.

21 inde tekrar kontrolüm var bakalım o zamana kadar kilosu kaç olacak.

Kızım 35+6 da 2,310 gram doğmuştu bu kızımda uzun ama zayıf doğacak gibi hissediyorum hayılırlısı artık sağlıklı olsun da kilosunu pek önemsemiyorum.

Bizden haberler bunlar.

Kime cekmis bebisin acaba yapisal herhalde kendi druna gidersin o da bakiverir 3 hafta onde olmasi fazla gibi saglikli olsunlar da bebisler kilo onemli deil
ben 163 üm ama kız kardeşim kemikli boylu. babam 183 eşim 180. çok uzun sayılmazlar. eşimin dayısı fln boylu. özele gidince daha net belli olur. doppler e fln gir der ayrıntılı bakar belki.

ben bu konuda ki fikrimi çok önce belirtmiştim.
ben bildiğin leğen alacağım. şurada bir kaç yıldır çıktı bebek küvetleri. onlarda dev gibi. (ticari dayatmalara karşıyım ayrıca. ) yeni doğan içinde kayboluyor. çok daha zor orda kaydırmamak çocuğu. sanki ben milletin içinde mi yıkayacağım çocuğu, millet gelip küveti mi kontrol edecek. ayıplıcak. oyarım.
giderim bebeğime göre boy boy alırım. küçüleni geri dönüşüme. bazı şeyler için kasmamak lazım.
ayrıca lavaboda eviyede müsait. tek başıma olduğumda orda da yıkarım kesin. takip ettiğim doktorlar hemşireler bildiğin lavoboda yıkıyor çocuğu.
lavabo dışında legenim de yok. tekken ztn kim doldurup boşaltacak diye çok zahmet geliyor. bir de hergün yıkanacak diyorlar ztn yaz bebeği.
evet ufakken elde tutup yıkıyorlar ztn uzamaması lazımmış banyonun

ddodorant niyetine yazın ben çok kullanıyorum. dr umun verdiği bu işin uzmanlarının hazırladığı kitap var resmini ekleyeyim. orada okudum. tam hatırlamıyorum netten aratayım istersen.
http://m.uzmantv.com/bebegin-altini-degistirirken-pudra-kullanmali-miyiz

Hatırladığım kadarı ile pudra gözenekleri tıkıyormuş. Krem gibi değilmiş cilt emmiyormuş.

İnş. yanlış hatırlamıyorumdur.

Ben hiç kızıma pudra kullanmadım Hametan ve troys kullandım.

Annem ilk hamile olduğumu öğrendiğinden beri her doktora gittiğinde yazdırıyor (ayda bir gidiyor şeker ve tansiyon ilaçlarını yazdırmak için). Şİmdiden 6 kutu biriktirmiş verdi bana.

Bence sizde kontrole gittiğinizde yazdırın elinizin altında bulunsun derim.

Geçen gün miraç arkadaşımız göğüs uçlarıma hametan sürmeye başlayacağım dedi, mesela bende birini açıp sürmeye başlamayı düşünüyorum bu günlerde.

Bu ara canim hic kahvalti yapmak istemiyor bu son hafta hic iyi beslenemedim, kizim kesin az kilo almis olacak bu cumartesi :( sabah kalkinca abur cubur gecistiriyorum kendime gelince yumurtami peynirimi yiyorum inşallah işe yariyordur....

Çok şükür iyi gibi canım okulda draması vardı ve sunucu mecburen gitti (kameraya çekecek ve yarışmaya katacakmış sınıfı öğretmen) aslında bugün evde kalsa iyi olurdu. İnş. ilaçlar işe yarayacak. Hatasını da biliyor, geçen değil önceki pazar yüzmeye gitmek istedi bizde götürdük 3 saat yüzdü şifayı oradan kaptı muhtemelen.

Evet ya doktorumada 21 inde sorup boyatmama izin verirde boyatırsam kendimi daha iyi hissedeceğim.

Yok canım takmıyorum da akşam 6 da gitti nöbetçi doktor vardı (kendi özel hastaneme gittim) bu haftalarda doğsa yaşar mı dedim 2000 kilo civarı olsa çok daha iyi olurdu dedi (nst den önce) ama önemli olan şuan doğsa yaşarmıyı düşünmekten sebebi öğrenmek ve ertelemek Allah korusun sancı çıkarsa onları en son düşünürüz hem üzülme kilosu az ama 32 hafta ile uyumlu, doğsa yaşar mı dediğin için 2000 kilo civarı olsa dedim dedi o zaman da rahatladım.

Kızım içinde dün kontrolde sordum 28 kilo 1.26 boy 7 yaş 4 ay. Maşallah çok iyi bakmışsın annesi dedi, eminim 9 yaşa uygun kıyafet alıyorsun içini rahatlatmak içinde soruyorsun değilmi dedi güldü. :)

Kilo takıntım yok hatta dün eşim iki kızımda manken mi olacak ne dedi güldü ama erken doğarsa kilo da önemliymiş ondan taktım.
İlaclar ise yarar da bian once iyilesir kuzun insallah canim.
Sacinida boyatirsin dr un bisey demez bence bi onceki dogumunda izin vermis sonucta.
Bebeginin kilosu da dogru soyledin aslinda erken dogum icin kilolu olmasi iyi yoksa onemli degil ama senin kiz bekler insallah canim en az 37-38 i gorsun bebislerimuz saglikla sihhatle kolayca doguversinler insallah:))

lavabo dışında legenim de yok. tekken ztn kim doldurup boşaltacak diye çok zahmet geliyor. bir de hergün yıkanacak diyorlar ztn yaz bebeği.
evet ufakken elde tutup yıkıyorlar ztn uzamaması lazımmış banyonun

Bu arada kızımda ilk 3 ay küvet kullandım, hatta koyacak yer bulamaz duşakabinin üstüne koyardım düşer düşer kırılırdı.

En sonki kontrolümüzde 3. ayda çocuk doktorumuz yeter artık küvette yıkanması banyosunu tören haline getirmeyin. Oda senin benim gibi bir birey, madende çalışmıyor ya kereta dedi.

Sokun banyoya bir kere şampuanlayın 1 kere vücudunu yıkayın yeter dedi.

Bu kızıma henüz almadım almayı da koyacak yer bulamadığım için düşünmüyorum, yaz mevsimi olacağı için direk banyoda yıkamayı düşünüyorum (ilk dönemler zaten annem yıkıyor) baktım beceremiyoruz o zaman alırım 5 dakikalık işi var.

Merhaba arkadaşlar dün hiç giremedim geçmişte birikmiş okuyamadım.

Umarım herkes iyidir.

Dün annemle yürüyüşe gittik saçlarımı kestirdim, kaşlarımı aldırdım kendimi biraz daha iyi hissederek eve geldim ki kızımın öğretmeni aradı sınıfta kusmuş kulağıda ağrıyormuş, hemen babamız geldi aldık kızımı dr. ye götürdük orta kulak iltihabı olmuş 2 antibiyotikle evimize gelirken karnımdaki şişlikten dolayı doktora gitmeye karar verdim.

Doktor ultrasona soktu bebeğin hareketleri iyi, suyu iyi dedi ama şişlik için nst ye bağladı şükür sancı vs. çıkması.

Kızım 1750 gram olmuş 31+2 deydik dük. 32 hafta ile uyumlu dedi.

Eğer nst de sancı çıksa ciğer geliştirici iğne vuracaktı şükür ki çıkmadı.

Şimdi sizlerin bebeklerinin kilosunu görünce doktorum çok iyi kilosu demesine rağmen az gibi geldi bana.

21 inde tekrar kontrolüm var bakalım o zamana kadar kilosu kaç olacak.

Kızım 35+6 da 2,310 gram doğmuştu bu kızımda uzun ama zayıf doğacak gibi hissediyorum hayılırlısı artık sağlıklı olsun da kilosunu pek önemsemiyorum.

Bizden haberler bunlar.

kız ço uklarının kg su daha düşük olabiliyor sanırım. sağlıklı olduktan sonra hiç takılm?

Bu ara canim hic kahvalti yapmak istemiyor bu son hafta hic iyi beslenemedim, kizim kesin az kilo almis olacak bu cumartesi :KK43: sabah kalkinca abur cubur gecistiriyorum kendime gelince yumurtami peynirimi yiyorum inşallah işe yariyordur....

Canım geçen hafta gittiğinde bebeğin kaç kiloydu merak ettim de.

Yukarıda da kim tıklıyorsa sürekli gittiğim hastanenin reklamı çıkıp duruyor.

İlaclar ise yarar da bian once iyilesir kuzun insallah canim.
Sacinida boyatirsin dr un bisey demez bence bi onceki dogumunda izin vermis sonucta.
Bebeginin kilosu da dogru soyledin aslinda erken dogum icin kilolu olmasi iyi yoksa onemli degil ama senin kiz bekler insallah canim en az 37-38 i gorsun bebislerimuz saglikla sihhatle kolayca doguversinler insallah:))

İnş. canım.

Her iki kızım içinde güzel dileklerin için teşekkür ederim.

Dün ben nst de iken normal doğumla bir bebek doğdu, annenin bebeğin içeriden sesleri geliyordu baba dışarıda ağlıyordu.

Heyecanlandım valla.

Bu ara canim hic kahvalti yapmak istemiyor bu son hafta hic iyi beslenemedim, kizim kesin az kilo almis olacak bu cumartesi :KK43: sabah kalkinca abur cubur gecistiriyorum kendime gelince yumurtami peynirimi yiyorum inşallah işe yariyordur....
kardeşim diyette badem sütü içiyor kalsiyum çok yüksekmiş. tr deyok olanda 1 lt12 tl. bende tarife baktı yapacağı .
az gıdaya çok kalsiyum istiyorsan ir bardam çiğ bademle 4 bardak su ile yapılıyor. tavsiye ediyorjm

Bu arada kızımda ilk 3 ay küvet kullandım, hatta koyacak yer bulamaz duşakabinin üstüne koyardım düşer düşer kırılırdı.

En sonki kontrolümüzde 3. ayda çocuk doktorumuz yeter artık küvette yıkanması banyosunu tören haline getirmeyin. Oda senin benim gibi bir birey, madende çalışmıyor ya kereta dedi.

Sokun banyoya bir kere şampuanlayın 1 kere vücudunu yıkayın yeter dedi.

Bu kızıma henüz almadım almayı da koyacak yer bulamadığım için düşünmüyorum, yaz mevsimi olacağı için direk banyoda yıkamayı düşünüyorum (ilk dönemler zaten annem yıkıyor) baktım beceremiyoruz o zaman alırım 5 dakikalık işi var.

bende öyle yapacağım gb düşündükçe

İnş. canım.

Her iki kızım içinde güzel dileklerin için teşekkür ederim.

Dün ben nst de iken normal doğumla bir bebek doğdu, annenin bebeğin içeriden sesleri geliyordu baba dışarıda ağlıyordu.

Heyecanlandım valla.
Ayyy ne guzel Rabbim bizede nasip etsin ben arada bi dusununce korkmaya basladim galiba normal dogumdan :KK17:

Back
X