ben geniş kavanoza koydum hazırlanırken su kaynatıp içine koydum.  evden çıkarken ağzını kapadım. hastaneye varınca içtim üzerinden. ben tadını çok sevdim komple içmeme sebebim bitki suyun içindr kalsın diye. 
bitkiden mi bilmiyorum ama Allah bana acıdı. adet ağrısı çektim düzenli,  hatta hastaneye gece 1-2 gb yattım sbh a kdr bir dk sancıda uyanıp kalan 4 dk uyudum. ağrı vurunca burundan nefes alıp ağızdan verdim. gögsü şişirerek alınan nefes. 
sbh ta dr geldi gece arıyom doğum için yatıyo diyorlar die dalga geçti benle 

nst de sancı bir kere 50 çıktı. harici sancım çıkmadı. 
su patlattı dr yürü dedi yürüyemedim. su patlattıktan sonra 15 dk içinde hareket et demesi wc ye gitme kusma ve doğum hepsi bitti çok şükür.
uzun süre sancı çekenleri takdir ediyorum. 
ben dr umun tavsiyesinin işe yaradığını düşünüyorum. 
wc ye gittikçe gerilecek yerleri z. yağı ile ovma. bol yürüme. tansiyon yüzünden ben dizi açıp koşu bandında yürüdüm. 
onun harici meryem ana otu. 
nefes egzersizi bnm ağrılarımı atlatmama yaradı.  bir de doğuma kdr kimseyi yanıma aldırmadım. eşim sabaha kdr kapıya geldi hemşireye söyledim sokmadı. 
başkalarının telaşı beni de korkutur diye görüşmedim. 
hatta kendi hastanem uzak die ultrason ve açılma kontrolümü yakında bir hastanede yaptırdım. eşimle çıkarken ebe ile dr normal çok zor anca sezeryan fln dedi.  yok bebekte taşikardi var dedi. büyük bebek dedi. çatı müsait normalde ama çıkmaz vs dedi.  eşimin morali bozuldu ben duymazdan geldim. onu bile kafaya taksam normal doğuramadım. 
psikolojik olarak insanın mutlaka kendini hazırlaması lazım. 
ben ağrı vurdukça geçici bişi yarın hatırlamayacağım bile dedim. dk lık süren sancıda bir dk ne olacak die nefes al ver bitti biticek die kendimi teselli ettim. 
sbh annem yanıma girdi bir ara onun telaşıyla o beş dk da tansiyonum düştü.aynen geri çıkarttırdım. ark ım geldi yanıma hatta doğuma da ark ım girdi. 
belim çok ağrıyordu ark a ov dedim o ara. dr da kolunu kolunu komple koy destek olsun dedi. çok değişik bir anımız oldu