2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Sorma be
Cnmm Merhaba. Benimde sütüm aiyo yani tasmiyor. Oyle olunca sut yetmiyormuymus anlayamadim. Benegim emdikten sonrada goguslerimde sut oluyor. Ve cok emdi die kustu yine....

Ilk ay kuvoz ve süt gelmeme durumumuz oldu diye kilo almadi yani doğum kilomuza bi ay sonunda ulasabildik. Bu ay nekadar olacak merak ediyorum. Ona gore sutum yetiyormu belli olur herhalde. .... sen oyle deyince şüpheyle dustum bak benimkide akmiyor. Ama bebek cekince yutkunuyor yani. Annem yeterlidir diyordu ama bilemiyorum. Of ne zor is...
Sorma benimde canım çok sıkkın meme ucunu sıkıca süt geliyo bebek yaklaşık 40 dakka 1 saat 2 memeyi emiyo ama bazen yutuyo bazen yutmuyo sanki sonra mama veriyorum aç kalmasın diye. Mamayi bırakan aç kalıcak diye korkuyorum. Kaç saatte bir emziriyisun.

Ya arkadaşlar bide bebekler beslendikten sonra kaç saat uyumaLi ki karnı tok diyelim. Ideal ola uyku saati kaç olmalı.

Sorma be

Sorma benimde canım çok sıkkın meme ucunu sıkıca süt geliyo bebek yaklaşık 40 dakka 1 saat 2 memeyi emiyo ama bazen yutuyo bazen yutmuyo sanki sonra mama veriyorum aç kalmasın diye. Mamayi bırakan aç kalıcak diye korkuyorum. Kaç saatte bir emziriyisun.
Bnce bebegini tartarak sutun yetip yetmedigine karar ver. Uyumuyor yada hep meme istiyor diye sutun yetmedigi anlamina gelmez

Sorma be

Doktomu dedi mama ver die

Bnce bebegini tartarak sutun yetip yetmedigine karar ver. Uyumuyor yada hep meme istiyor diye sutun yetmedigi anlamina gelmez
Ama onu yapabilmek için mamayi tamamiyle kesme sadece anne sütü vererek 3 gün gecirmek ve bebeği Tartmam lazım. Aç kalırsa hasta olur diye korkuyorum.

Doktomu dedi mama ver die
Canim benimkinin doğumdan sonra şekeri düşünce ve benim sürüm gelmeyince manaya başladılar mama vermeseleer şekeri düşecekti biz manaya böyle başladık doktor devam ettirdi şimdi kilosu göre azalttı mamayı cuma kontrol valr bakalım kilomuz kaç ben çok mama vermiyorum yavaş yavaş anne sütüne geçmeye çalışıyorum. Ama sütun sanırım yetmiyor. Sadece elimde sıkıca geliyo oda sarılıp sarıl değil damla şeklinde.

Ama onu yapabilmek için mamayi tamamiyle kesme sadece anne sütü vererek 3 gün gecirmek ve bebeği Tartmam lazım. Aç kalırsa hasta olur diye korkuyorum.
Mamaya baslamadan bi baksaydin keske cnm. 3gun yapamazmisin peki. Bnce 3 gunde hasta olmaz. Yani tabi doktor bilir biz ne bilcez

Canim benimkinin doğumdan sonra şekeri düşünce ve benim sürüm gelmeyince manaya başladılar mama vermeseleer şekeri düşecekti biz manaya böyle başladık doktor devam ettirdi şimdi kilosu göre azalttı mamayı cuma kontrol valr bakalım kilomuz kaç ben çok mama vermiyorum yavaş yavaş anne sütüne geçmeye çalışıyorum. Ama sütun sanırım yetmiyor. Sadece elimde sıkıca geliyo oda sarılıp sarıl değil damla şeklinde.
İnsallah kilo alimi guzeldir ve doktor sute baslatr. Onlar emdikce sut dahada artiyo çünkü

Selam. Benim kizimda ara sira emerken agliyo, kafasini bi sağa bi sola salliyo ve agliyo. öyle durumlarda önce gazini cikarmaya calisiyorum sonra da emzik verip uyutuyorum.Uyandiginda normal emiyo. Yani oyle durumlarda ememiyo diye düşünmeyin. bi sıkıntısı vardir ya gaz ya uyku.Bir de emzirirken yutkunma sesi duyuyosaniz sütünüz var demektir. Memede cok uzun zaman kaliyosa yani olmasi gerekenden fazla sizi emzik gibi kullaniyodur. O yuzden emzik falan tutmuyolar. Bende zar zor alistirdim emzige. Önce hic bi emzigi almadi sonra kaucuk emzigi aldi ama ugrastim biraz. simdi normal nukun emzigini aliyo.

Bu arada biri armut suyu sormustu vermeyin sakin. Bebeklerin sindirim sistemi henuz bizimki kadar gelismemis.

Hemoroid icinde coban cantasi otu var aktardan aliyosunuz. Gunde 2 kere sabah aksam tok karna bi tutamini demleyip iciyosunuz. 1 ay surekli icin, ise yariyomus.Emzirenlerde kullanabiliyomus. Ama siz yine de doktora sorun. Rezene de icerseniz bagirsaklara iyiymis ve kabizliga da iyi geliyomus. zaten hemoroid kabizliktan oluyo genelde.

Eveett biz geldik , pek sessiz burası..babalardan olsa gerek..bu havalarda herkes bunaliyor...bebisler bizler..:)

çok sukur 48 günü doldurduk.. artık agularimiz başladı bir kaç gündür :)
Çok tatli oluyormus, içime sokasim geliyor onu...

sonunda emzik tutturabildim benim kıza... Aventinkisini tuttu...sürekli emmek istemiyor ama en azından uyuturken çok işimi görüyor :)

onun haricinde normal doğum yapmıştim dikişim icte ve dışta vardı.. 44. Gün ilişki oldu..ve öyle abartıldığı gibi acım vs. Olmadı.. şimdi her şey tıkırında..korkmasın kimse :)

opuyorum anneleriii:)

Selam. Benim kizimda ara sira emerken agliyo, kafasini bi sağa bi sola salliyo ve agliyo. öyle durumlarda önce gazini cikarmaya calisiyorum sonra da emzik verip uyutuyorum.Uyandiginda normal emiyo. Yani oyle durumlarda ememiyo diye düşünmeyin. bi sıkıntısı vardir ya gaz ya uyku.Bir de emzirirken yutkunma sesi duyuyosaniz sütünüz var demektir. Memede cok uzun zaman kaliyosa yani olmasi gerekenden fazla sizi emzik gibi kullaniyodur. O yuzden emzik falan tutmuyolar. Bende zar zor alistirdim emzige. Önce hic bi emzigi almadi sonra kaucuk emzigi aldi ama ugrastim biraz. simdi normal nukun emzigini aliyo.
Bende senin gibi uğraştım..ve zafer bizimdir :)
Gerçekten ben onun emzigi olmuştum bu da yoruyordu ister istemez..

Benim kizdada ederken aynı durum var silikon alamayınca bende kauçuk aldım dün emiyordu bugün yine beceremiyomu istemiyomu anlamadım emzik ağzında sakız cigner gibi yapıyo sonra da öö deyip atıyor ...

Ah canim ya ayni durumdayiz. Ne yapacahimi sasirdim uyanik oldugu zamanarda kucakta dolasayim istiyor hep. Kahvalti bile edemiyorum.emzik desen her cesidi var ama almiyor iste :KK43:
hele bide ıkınırken göğsüm ağzında olduğu zamanlar vay halime, işte en çok ozamanlar istiyorum emziği tutmasını :(

Ya ben anlamıyorum bu bebek doymuyor mu. Drvamli emmek istiyor. Memede uuyakalinca yatiriyorum 5dak5dakika sonra ciglk cigliga agliyor sanki bisey yememis gibi.

Ac bebek cis kaka yapmaz diyolar ama benimkinin o durumuda iyi. Geceden beri 3 kere kaka yapti. Cis de hep var. Peki bu memeden ayrilinca aglamalar neden. Surekli meme istemeler
süt yaramıyosa çok kaka yapar diyo annemler, belki de çok kaka yaptığı için çok acıkıyodur

iki tane krem ve gabiz olmamak icin surup yazdi canim genel cerrahi bolumu emzirdigimiz icin ilac olmazmis ekstradan bol bol zeytinyagli salata ye meyve ye bol su ic gabiz olma ve tuvalette cok kalma zamanla gecer dedi
Bende zeytinyağı sürüp içe sokmaya çalışıyorum, tam küçüldü derken tuvalette zorlanınca tekrar fırtlıyo :(
Eveett biz geldik , pek sessiz burası..babalardan olsa gerek..bu havalarda herkes bunaliyor...bebisler bizler..:)

çok sukur 48 günü doldurduk.. artık agularimiz başladı bir kaç gündür :)
Çok tatli oluyormus, içime sokasim geliyor onu...

sonunda emzik tutturabildim benim kıza... Aventinkisini tuttu...sürekli emmek istemiyor ama en azından uyuturken çok işimi görüyor :)

onun haricinde normal doğum yapmıştim dikişim icte ve dışta vardı.. 44. Gün ilişki oldu..ve öyle abartıldığı gibi acım vs. Olmadı.. şimdi her şey tıkırında..korkmasın kimse :)

opuyorum anneleriii:)
11 gün sonra 40 ımız çıkıyo, ben de dikişliydin, bunu duyduğum iyi oldu rahatladım :)

Bende senin gibi uğraştım..ve zafer bizimdir :)
Gerçekten ben onun emzigi olmuştum bu da yoruyordu ister istemez..
canım naptın da alıştı, var mı tavsiyen? Ben de sık sık ağzıma veriyorum ama öğürüyor resmen . Göğüslerim yara bide :((

hele bide ıkınırken göğsüm ağzında olduğu zamanlar vay halime, işte en çok ozamanlar istiyorum emziği tutmasını :KK43:

süt yaramıyosa çok kaka yapar diyo annemler, belki de çok kaka yaptığı için çok acıkıyodur

Bende zeytinyağı sürüp içe sokmaya çalışıyorum, tam küçüldü derken tuvalette zorlanınca tekrar fırtlıyo :KK43:
11 gün sonra 40 ımız çıkıyo, ben de dikişliydin, bunu duyduğum iyi oldu rahatladım :)

canım naptın da alıştı, var mı tavsiyen? Ben de sık sık ağzıma veriyorum ama öğürüyor resmen . Göğüslerim yara bide :KK43:(
Canim bence zaman... Bak benimki asla almıyordu ağzına...
Sürekli oguruyordu.. daha küçük olduğu için almadı diye düşünüyorum.. yani şimdi aldığı için.. bugun 3.gün çok yeni tuttu daha emzigi.. yani 45 günlükmus tuttuğunda..
nukunki vardı evde o kadar uğraşmıştim yok tutmuyordu önceden şimdi aynı emzikle uğraştım 3 gün önce tam pes etmisken ben tuttu..
sallarken habire ağzına tiktim..
ogurdukce verdim en sonunda tuttu... O gün gece de uyuturken verdim ertesi gün dışarı çıkarken de...elbette sıkılınca atıyor ama uyuturken çok işime yaradı benimki de göğüsten inmezdi..:)

Dün aventin emzigi geldi.. free flowdu galiba onu çok sevdi..emiyor sukur.. bence rahat bir nefes aldim:)

Sende pes etme.. büyüdükce alır belki de..

Back
X