- 18 Ağustos 2008
- 2.053
- 2.531
- 333
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #34.681
Canım o bendede oluyor aniden bir tarafim inanilmaz sertlesiyor elimi uzerinde gezdirince geciyor. Aynı şeyi ultrason esnasında da yaşayınca ayaklarını oraya dayandığını gördük o yüzden icim rahat.Izledim canm benimki boyle deil iste kibirdamioo sadece bi yerde kucuk bi sislik gibi oluoo cok sert ve oyle oldugundaa nefesm kesilioo daraliorum
Neyse cnm geçmiş olumsuz şeyleri düşünüp kendini de bebeğini de mutsuz etme. zaten yetrince zor zamanlar yaşamışsın. ben şunu farkettim ne zman huzurluysam mutlutysam bebeğim kıpır kıpır ama ne zaman aklımı bişeye takıp üzüldüysem bebeğimde oynamıyor. bu sefer buna üzülüyorum. eşin gelince artık sizde önünüzdeki güzel günlere bakın. Rabbim zamansız sırasız ölüm vermesin inşallah. sağlıkla kızınızı kucağınıza alırsınız inşallah. eminimki her şey yoluna girecektir.
doğru söyluyorsun ben de farkettim. stresli üzgün oldugum günlerde gercekten hareketleri belirgin sekilde azalıyor.
mutluysam o da kımıl kımıl.
bu ara üzgün yorgun zamanlar gecirdim. arada dürtüyorum vallahi napim sesi çıkmayınca.
merak ediyorum çünkü iyimi diye.
dürtükleyince biraz konusunca elimi karnıma koyunca vurmaya başlıyor :)
Sen de kasilmalar icinmi gidiosn suanBenim kasilma o sekilde oluyordu canim sanki kolunu bacagini biyere dayamis gibi oluyordu karnimdan gorebiliyordum sonra cozuluyordu. İnsallah bisey cikmaz ne diyelim. Ben simdi idrar tahlili yaptirmaya gidicem.
Başın sağolsun canım, Allah sabır versin kalanlara..çok sağol.bitti işlemler evet.ayrı ayrı zor oldu yanında olamadıgım için üzüldüm eşimin.
eşim götürmedi beni stresli olur diye.
babam kaldı başımda onlarda gidemedi annem de rahatsız.
akşam yada yarın dönecek inşallah.
k pederim evleri var orada annesi falan da var evinde kalacak sanırım. çok yaşlı değil ve çok bakımlı bi ınsandır.
görümcem burada aynı sehirdeyiz ama onlarla da evden kovulmaya benzer bişeyler yaşamışlardı. sanmıyorum ona gelmez. benimde durum malum eşim zaten calışıyor aynı evde kalamayacağımız için bize de gelmez.
hoş zaten ben bakımını üstlenmem söylemiştim. ben beyin tümörü şüphesiyle gecen yıl hastane hastane gezerken arayıp iş olacagına varır takılma dedi :) babam annem arkamdan napacaklar yaşlılar bendenbaska kimseleri yok dediğimde acımasızca = bi bakan bulunur herkese = diyip beni şok etmişti. içimden hiç çıkmıyor hala.
Allah yerinde dinlendirsin ama k.validemin hastalığı süresince neler cektim anladılar. hastane kapılarında kalakalmak geceleri uyuyamamak ölürmüyüm kalırmıyım ardımda kalanlara ne olur diye azap çekmek çok zordur. Rabbim yaşatmasın. geride gözün kalacaksa ölmek daha zordur
bakacak kimsesi olmayan yaşlı hasta anne baba daha anne olamadan anneliğin telaşını tattırır insana.herkese sıralı ölüm versin Rabbim evlat acısı yaşatmasın. sağ gözümüzü sol gözümüze muhtaç etmesin inşallah.
Canım bugün kontrolüm vardı benim. Bebeğimin başı aşağıdaydı muayene esnasında, Dr normal Olduğunu söyledi, geri dönermiş yani merak etme..Merhaba arkadaslar.bisi merak ediyorum ya sizin bebekler bas asagi dondumu.bide kac haftaya kadar donmemesi normal bilginiz var mi???
Kesinlikle konuştukça tepki veriyolar artık. Eşin gelince oda konuşsun hem kendi de rahatlar sonuçta annesini kaybetti hem de bebeğin babasına alışır. hepiniz için terapi gibi olur :)
benimkinin başı aşağıda ama dr doğum pozisyonu almış fln demedi cnm. çok hareketliler ya öyle mi denk geldi yoksa bundan sonra hep mi bu şekilde kalır bilmiyorum.
Başınız sağ olsun.merhaba annişler uzun zaman oldu yıllık izinlere basladım dayanamayıp. 3 haftadır evdeyim. karnım kocaman oluyor geriliyordu evde hiç olmuyor diyebilirim strestenmiş demek.
bu arada kayınvalidem vefat etti. o gün yine kasılmam oldu uyuyamadım gece.
onun dısında bebeğimin karnı 2hafta geriden geliyormuş. 2. bir doktora görünmüştüm.
hadi gitmişken tsh bakıverin dedim. 4.4 cıktı
levatron diye bi ilaç başladı endokrinoloji.
bacaklarımda cok agrı oluyordu. ultrasaund yaptı kalp damar cerrahisi. ödem oldugu için tam degerlendirmek zor ama şimdilik sorun gorunmuyor dediler.
varis corabı onerdi doktor. ama cok rahatsız edici. giyemedim. evdeyim nasılsa uzatıyorum hep bacaklarımı.
işte böyle böyle gecti bizim son haftalarımız.
Allah yardımcı olsun hepimize.hayat işte sevinç keder yanlızlık vs vs karmakarışık akıp gidiyor.
inşalllah sağlıkla kavusalım bebişlerimize.
evet. işin garip tarafı eşim elini koydugu an sesini kesiyo kımıldamıyo bile hiç.
tam tekmeliyo gel bak diyorum. o koyunca elini duruyo kuzu :)
aynı anda ben de koyarsam elimi o zaman başlıyo yeniden vurmaya.
bakalım inşallah bundan sonraki süreçte daha sağlıklı bir ilişkimiz olur.
bebişim de babasına alışır artık , belki biraz daha iyi vakit geçiririz yürüyüş falan yaparız sesine alışır yazık hep annane dede sessi duyuyor son haftalarda yavrum.bi de patlamaya hazır bomba gibi bi anne :)
Canım bugün kontrolüm vardı benim. Bebeğimin başı aşağıdaydı muayene esnasında, Dr normal Olduğunu söyledi, geri dönermiş yani merak etme..
Çok hareketliler ama baş aşağı doğru pozisyona geldiklerinde kolay kolay bir daha değiştirmiyorlarmış yerlerini. Olması gereken yerde olduğunu o da hissediyor çünkü. Yani bu haftalarda kafası yukarıda ters duran bir bebeğin doğru pozisyona gelmesi dönmesi kolay ama tekrar kafasını yukarı çıkarması değiştirmesi zor. Çok enterasan di mi her şey ilahi bir sistemde ayarlanmış.
evet. işin garip tarafı eşim elini koydugu an sesini kesiyo kımıldamıyo bile hiç.
tam tekmeliyo gel bak diyorum. o koyunca elini duruyo kuzu :)
aynı anda ben de koyarsam elimi o zaman başlıyo yeniden vurmaya.
bakalım inşallah bundan sonraki süreçte daha sağlıklı bir ilişkimiz olur.
bebişim de babasına alışır artık , belki biraz daha iyi vakit geçiririz yürüyüş falan yaparız sesine alışır yazık hep annane dede sessi duyuyor son haftalarda yavrum.bi de patlamaya hazır bomba gibi bi anne :)
Muhtemelen bu hıçkırık, düzenli ve kısa aralıklarla atışlar hıçkırığa delalet :) hamile olmanın en güzel yanlarından biride içimizdeki kıpırtılar. Doğuncada ayrı bir tatlı oluyorlar. Allah yavrularımızın ömrünü uzun amellerini güzel etsin inşallah. pırıl pırıl bir dünyaya doğsunlar inşallah. Onların geleceği için çok endişeleniyorum.Kizlar 3-4 ke oldu bu, karnimin alt bolgesinde damar atar gibi bisi oluyor.
Bu hickirikmi?
Yani tekme degil, damar atar gibi 1sn. arayla atiyor ve 2-5dk suruyor.
Otururken sIkistiriyomuyum acaba diye dusundum ama bilemedim
Canim benim ta ilk testimte antikor goruldu amti m olani gecen ay yapilan kan testimte antikorlar negatif cikti kanda antikor yoktu sukur dogum yapinca igne vurulcaksin diye biliyorum buarada benimkan a pozitif antikor seviyen 1.1 olmasi iyi enkotusu 1.36 ama benim antikor seviyem yukselseydi asi olcaktim nasil olmaz baskadr danisBenim negatif eşimin pozitif cnm. Antikor çıktı test pozitif çünkü. Vücut o antikoru ürettikten sonra aşı fayda etmiyormuş. Şu an aklım durdu. Her kontrolde hatırlatmama rağmen es geçtiler. İnş bugünkü temiz gelir nıgün testi tekrarladık.
sağol canım. evet ben ağrıları tarif edince doktorda derin ven trombozundan şüphelendi.
ultrason yapan doktorda dogumdan 3 ay sonra tekrar gel yine daha ayrıntılı bakalım dedi.
ıkınarak bakılıyormuş ayrıntılı ama şu an risli olabilir yapmayalım dedi.
dediğin gibi pıhtı rıskı oluyormuş.
benim babamdada damar tıkanıklığı var. inşallah cıkmaz öyle birşey.
Bizim bebişlerin hepsi öyle galiba. :)Bende diyorum bak eşime gel çok hareketli o geliyor elini koyuyor hareket duruyor. sanki biraz önce o kadar hareketli olan o değilmiş gibi
Kanada canim 7 saat geriden geliyoz bizCanim nerdesin ki sen
Sen de kasilmalar icinmi gidiosn suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?