2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
ben ayı söylemiyom işin içinden çıkamadığımdan mütevellit 30 haftalığım diyip geçiyorum onlarda ayı söyle diyolar..onuda siz hesaplayın diyorum

O çok kafa karıştırıcı bir durum ya ,32. hafta diyorum kimisi 8. ayı dolduracaksın diyor kimisi yeni 8. aya girdin diyor he diyorum bende

Ben 28. haftanın içindeyim. 6.ay bitti. O yüzden 7. ayın içindeyim diyorum. Hafta olarak söyleyince kimse bir şey anlamıyor.
KAÇ AYLIK HAMİLEYİM?
Hamile bayanların çoğu gebelik haftasını hesapladığı halde veya doktoru haftasını söylediği halde "kaç aylık" olduğunu merak etmektedir. Kaç aylık gebeyim? Kaç ay bitti? Kaç aya girdim? Aslında bu haftalar ve aylar arasındaki uyumsuzluk ve karışıklık 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanıyor. 1 ay 4 hafta 3 gün sürüyor yaklaşık. Önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır. Gebelik süreci 40 haftadır. Bu konuda kafa karışıklığına meydan vermemek için doktorların yaklaşık olarak kabul ettiği ay ve haftalar şöyledir:

4-5 haftalık gebeliklere 1 aylık denilir
8-9 hafta bittiğinde 2 ay bitmiştir
12-13 hafta bittiğinde 3 ay bitmiştir
16-17 haftalar bittiğinde 4 ay bitmiştir
20-21 haftalar bittiğinde 5 ay bitmiştir
24-25 haftalar bittiğinde 6 ay bitmiştir
28-29 haftalar bittiğinde 7 ay bitmiştir
32-33 haftalar bittiğinde 8 ay bitmiştir
36 hafta bittiğinde 9 ay bitmiştir ve son aya girilmiştir. (Doğum 9 ay değil 10 ay gibi oluyor bu durumda)
40 hafta bittiğinde --> 9 ay 10 gün denilen yani toplam 280 gün tamamlanmıştır bu da 40 hafta eder.

Tekrar belirtmekte fayda var ki hangi ay bitti hangi aya girdim gibi sorularla kafa karışıklığı yaşamanıza gerek yoktur, önemli olan ay hesabı değil hafta hesabıdır çünkü gebelikte herşey haftalara göre yapılır ve haftalara göre hesaplanır. Gebelik toplam 40 haftadır. Doğumların çoğu 38-40 hafta arasında gerçekleşir. Bazen günü geçenlerde 41 haftada doğum gerçekleşir. Bunlar hesaplanırken de son adetinizin başladığı ilk güne göre hesaplanır.

Boyle bir yazı var ne kadarı doğru bilemicem bana sorunlara buna gore cevap veriyorum

Evet sıcaklar gene başladı.
benim eşim de bırak dinlen çalışma o zaman diyor ama ücretsiz izin alma lüksüm olmayacak gibi doğumdan sonra şartlar bunu gösteriyor. Ne yapabiliriz ki dayanmamaktan başka.
çok çok zorlanırsam ama bayrağı çekebilirim.

şimdi kadınlar erkeklerden daha duyarsız olmuş. sinir oluyorum artık. 3 4 yaşındaki çocukları yanlarındaki koltuğa oturtuyorlar. görüyorlar da halimi umurlarında değil. kendileri hamilelik yaşamadı hiç sanki.
geçen çocuğun tekini kaldırdım o biraz büyüktü 10 yaşında falan. annesi de arkada oturuyormuş. demediğini bırakmadı. Niye kalktın niye yer verdin diye. atlayacaktım üstüne.

Evet ben de ayni şeye şahit oluyorum. Bilmiyorum ben de mi o anneler gibi çocuğumu oturturum, şimdiden büyük konuşmak istemiyorum ama bana da ters geliyor bu durum. Yani o kadar işten güçten gelen insan var sadece hamile de değil onlar ayakta, çocuklar oturuyor. Yeri geldiğinde herkes benim çocuğum hiperaktif diyerek övünmesini biliyor da, gerektiğinde çocuğa yer verdirtmiyorlar. Bu çocukla alakalı değil ona bakan yetişkinlerle ilgili bir durum.

Günaydın kızlar,3 gündür bel ve kuyruk sokumu kısmımda ağrı var,geceleride uyku sorun olmaya başladı sürekli uyanıp uyumaktan sersem gibiyim.Allah yardımcımız olsun bundan sonra ağrılı uykusuz günler bizi bekliyor.

kesinlikle canım. korkuyorum bende mi öyle olurum çocuğumda mı öyle olur diye

Bende uyuyamıyorum malesef bebisler bizi şimdiden uykusuzluğa alıştırıyorlar galiba

Aynısı dün gece bana da oldu belli saniyeler arasında nabız gibi bariz atan bisey kalbi mi acaba dedim ama hıçkırık da olabilir mi bide tam kasığımin üstündeydi

bende kalp atışımı acaba dıye dusundum ilk ama değildir herhalde ya, hıçkırık sanırım o.
benimde o aralarda atıyodu.
can onlar caan

Bayan doktorlardan kendimi bildim bileli nefret etmisimdir

Of kızlar ya valla artık bu iş beni öldürecek açamıyorum gözümü. 37. haftaya kadar çalışmak hayal olacak sanırım. Hangi işi nasıl yetistireceksem. Annemlere yaşayan dedem var düştü kalcasi kırıldı ameliyat olacak. Ablam in kızı düştü ayağı kırıldı. Diğer ablam ev tadilat ettiriyor. Güya haftasonu gelip benim nevresimlerimi yıkayıp utuleyeceklerdi. Yeri belli olsun acil durumda hazır olsun diye. Of ya hiç bişey planladigim gibi olmuyo ki

Mevsimsel mi acaba ya ben de uyuyorum ayakta , vitaminde alıyorum ama neden böyle

Reactions: GCA
Mevsimsel mi acaba ya ben de uyuyorum ayakta , vitaminde alıyorum ama neden böyle

Bilmiyorum ki cnm tmm sabahları olurdu ama gün boyu surmezdiki. Masaya başımı koyup uyuyorum resmen. Henüz uyarı almadım ama burda belli olmaz biri laf eder. Moralim bozulur. Erken çıksam özde 2 aylık bebeği nasıl bırakıcam o var. Uyuya uyuya gelcem mecbur

Geçmiş olsun...
ben de geçen hafta oflaya puflaya yıkayıp ütüledim nevresimleri.
misafirlik ve kendime hazır dursunlar yerlerinde.
bu enerjisizlikle bebek kıyafetlerini yıka -ütüle nasıl yapacağım acaba

Geçmiş olsun...
ben de geçen hafta oflaya puflaya yıkayıp ütüledim nevresimleri.
misafirlik ve kendime hazır dursunlar yerlerinde.
bu enerjisizlikle bebek kıyafetlerini yıka -ütüle nasıl yapacağım acaba

Sağol cnm ya Allah razi oldlsun.benim nevresimlerim sandıkta bazanin altında kendim de yapamam. Gelin setiminkini hazirlicaz. Dedigin gibi iki tanede hatta eşim yanımda yatamazsa ilk günler 3 tane tek kişilik hazır olmalı ki anneme k.valideme sırayla yatarlar sanirim. Daha odası gelmedi kıyafetleri var. Perde sipariş vermedik halısı yok. Hediyelikler hazır diil. Kapı süsü yok anammm ne yapcaksam

Gelin setimi hazırlıcaktım ben de ama o saten vazgeçtim. Zaten ateş basmaları olacak bir de saten de kayar giderim artık

benim odası geldi de sor naptın diye sadece sildim .3 hafta olacak öyle duruyor. haftaya artık hızlanmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…