- 21 Ağustos 2015
- 118
- 93
- 18
- 38
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #34.861
B3nimde doğum 22 Kasım a denk geliyor.doktorum 28 eylülde gel raporunu yazayım dedi cnm....Kızlar size birsey danışmak istiyorum benim sat 14 Şubat dogum kismetse 21 kasim demisti. yanlış hesap mi yapıyorum ben 32. Haftada izne ayrılmak istiyorum yani 28 eylül pazartesi izin alsam oluyor değil mi beynim döndü vallahi
Neden her hafta peki sordunuz mu?Bebeğinin iyi olduğunu öğrenmek için dayanamadım ve acilen esimle doktora gittik kucukbry doktar istiyormuş herhalde hastaneye gidince birden hareketlendi kilosu 1.320 gr 35 cm boyu olduğunu söyledi nts ye bağladılar ve herşey normal gerçekten için şuanda rahat etti rahat bir nefes aldimsuan 29 haftalığına ve haftaya tekrar kontrole çağırdı
Merhaba Arkadaşlar
Benimde doğum tarihim 11 kasım görünüyor ama doktorum en geç 30 ekimde alacaz dedi
Bana doktor , 32-36 arası 2 haftada bir , sonra da her hafta gelinecek demişti.Neden her hafta peki sordunuz mu?
Bana doktor , 32-36 arası 2 haftada bir , sonra da her hafta gelinecek demişti.
Bugün ilk kez ayak bileklerimi ve ayaklarımı bu kadar şiş görüyorum.Okula git , sandalyede otur , Metrobüste ayakta gel , eve yürü , evdeki işler vs derken bacaklarımı hiç uzatamamanın acısı çıkıyor şu an...Ödemle tanışmış oldum.
Ne güzel annelerinizi bekliyorsunuz. ..
Benimki değil bunları düşünmek eminim dua ediyodur beni çağırmaz doğuma inşallah diye :)) zaten kendine gezi ayarlamış doğuma yakın tarihlere :) kaçacak belli ki :))insan annesinden bi şey beklemeyince otobüste ki yabancılardan yer vermelerini hiç beklemiyor sanırım. ..geçen gün verdiler..nasıl mahçup oldum...
Ben de 36dan sonra her hafta diye biliyorum da erkenden "haftaya da gel" denilince merak ettim.
Bir de nst kontrolleri bazı yerlerde 30dan bazıları 32den bazıları daha geç haftalardan sonra başlatılıyor, merak ettim.
Yeni ve heyecanlı bir deneyim olacak.
Ben sürekli evde devrilip devrilip yattığım için ayaklarım şişmiyor şimdilik, benimde en büyük derdim eylül gelmesine rağmen hala temmuz sıcağı sunan havalarTerlemekten, sıcaklamaktan, duş almaktan ten rengim açıldı
Kışlar yastık , yorgan aldınız mı bebişler için ? Bu kış kullanılır mı yorgan ? Yoksa polar battaniye yeterli olur mu ?
Ben yan yatış yastığı aldım , kundak battaniyemiz var , anneannemizin ördüğü örgü battaniye var , yeter mi acaba onlar ? Insan tecrübesiz olunca da hiçbir şeyden emin olamıyor.
İstanbul'da sıcaklıklar bu hafta artıyormuş, şaka gibi sanki azalmış da artıyor gibikayseri serinledi biraz canm çok şükür artık nefes alabiliyorum. benim dr 32 den itibaren nst ye bağlıcak. ama ondan sonra 2 mi 3 haftada kontrole çağırcak bişey demedi. ay böyle yazınca şaka maka iyice az kaldı :)
Benimki doğunca anlayacakmış öyle diyor.Gayet rahat , kendi havasında .İstanbul'da sıcaklıklar bu hafta artıyormuş, şaka gibi sanki azalmış da artıyor gibi
Evet nst falan derken, şaka maka eylüle girdik son 2 ay, sonrasında "ay kızlar dün gece doğum başladı" mesajları akacak.
Ben Ekim Annelerini takip ediyorum arada, onlar doğurunca pide kuyruğunda sıra bize gelecek gibi
Dün eşim yatakta ayaklarını tepiştirip duruyordu, bebeği düşünmüş heyecanlanmış.
"Nasıl yıkarız, nasıl bakarız, ay çok mu ufak olur, ay şimdi aramızda mı yatardı?" diye diye uyudu
"Bunlar için biraz geç kalmadın mı?" dedim, zaman azalınca heyecan yapmış.
"Oyuncak bir bebek alalım akşamları pratik yaparız" dedi, "iş çıkarma başıma" dedim.
Ya ben çok gamsızım ya adam çok panik
Hakkımızda hayırlısı.
Bana doktor , 32-36 arası 2 haftada bir , sonra da her hafta gelinecek demişti.
Bugün ilk kez ayak bileklerimi ve ayaklarımı bu kadar şiş görüyorum.Okula git , sandalyede otur , Metrobüste ayakta gel , eve yürü , evdeki işler vs derken bacaklarımı hiç uzatamamanın acısı çıkıyor şu an...Ödemle tanışmış oldum.
Kışlar yastık , yorgan aldınız mı bebişler için ? Bu kış kullanılır mı yorgan ? Yoksa polar battaniye yeterli olur mu ?
Ben yan yatış yastığı aldım , kundak battaniyemiz var , anneannemizin ördüğü örgü battaniye var , yeter mi acaba onlar ? Insan tecrübesiz olunca da hiçbir şeyden emin olamıyor.
Aslında bu durumun sorumlusu o duyarsız çocuk ya da gençler değil arkadaşlar onları yetiştiren ebeveynleri yani bizler, ilk çocuğuma sahip olacağım Allah nasip ederse ama onu bir "prenses" gibi yetiştirmeyi düşünmüyorum! Şimdi okuyanlar ne diyor bu diyebilir ama aynı zamanda bir öğretmen olarak toplumsal anlamda bu konuda hiç iyiye gitmediğimizi düşünüyorum. Daha doğumları itibariyle sanki hayat onların etrafında dönüyor gibi yaşıyoruz ve sonucunda böyle çocuklar ve gençler oluyorlar. Sözün kısası varlığı yokluğu saygıyı edebi bilmeli benim çocuğum, zorluğu da görmeli rahatı da! Mücadele etmeyi saygı duymayı ortak yaşamayı bilmeli! Biraz uzattım sanırım bilmem okuyan olur mu ama, anne adayları olarak birinci dereceden biz sorumluyuz o çocuklardan.Bana hep iyi insanlar denk geliyor sanırım nezaman metroya binsem birisi yer veriyor her oturuşumda içimden insanlık ölmemiş diyorum ama şu da bir gerçek 20 yaş altı hiç yer vermiyor utanmadan sıkılmadan oturuyorlar bunu hamile olmadan öncede farkediyordum yakınlarında bir sürü yaşlı insan var ama onların umru degil hatta geçenlerde 45 civarlarında bir bey yer verdi yanında da 16-17 anca bir çocuk adam kalkınca utandı sen otur amca ben kalkarım dedi
Nihayet işlerimi bitirdim , dinlenme pozisyonumu aldımÖdemin hayırlı olsun.gece yatarken bide sızlar ayakların fazla ayakta kalmamaya çalış canım olabildiğince dinlen.
Üzülme canım herkesin imtihanı farklı işte, yalnız değilsin merak etme bir sürü anne var senin annen gibi. İnşallah sen bebeğin için iyi bir anne olacaksın.Ne güzel annelerinizi bekliyorsunuz. ..
Benimki değil bunları düşünmek eminim dua ediyodur beni çağırmaz doğuma inşallah diye :)) zaten kendine gezi ayarlamış doğuma yakın tarihlere :) kaçacak belli ki :))insan annesinden bi şey beklemeyince otobüste ki yabancılardan yer vermelerini hiç beklemiyor sanırım. ..geçen gün verdiler..nasıl mahçup oldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?