2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534
B3nimde doğum 22 Kasım a denk geliyor.doktorum 28 eylülde gel raporunu yazayım dedi cnm....

Bebeğinin iyi olduğunu öğrenmek için dayanamadım ve acilen esimle doktora gittik kucukbry doktar istiyormuş herhalde hastaneye gidince birden hareketlendi kilosu 1.320 gr 35 cm boyu olduğunu söyledi nts ye bağladılar ve herşey normal gerçekten için şuanda rahat etti rahat bir nefes aldimsuan 29 haftalığına ve haftaya tekrar kontrole çağırdı

Neden her hafta peki sordunuz mu?

Ne güzel annelerinizi bekliyorsunuz. ..
Benimki değil bunları düşünmek eminim dua ediyodur beni çağırmaz doğuma inşallah diye :)) zaten kendine gezi ayarlamış doğuma yakın tarihlere :) kaçacak belli ki :))insan annesinden bi şey beklemeyince otobüste ki yabancılardan yer vermelerini hiç beklemiyor sanırım. ..geçen gün verdiler..nasıl mahçup oldum...

Neden her hafta peki sordunuz mu?
Bana doktor , 32-36 arası 2 haftada bir , sonra da her hafta gelinecek demişti.

Bugün ilk kez ayak bileklerimi ve ayaklarımı bu kadar şiş görüyorum.Okula git , sandalyede otur , Metrobüste ayakta gel , eve yürü , evdeki işler vs derken bacaklarımı hiç uzatamamanın acısı çıkıyor şu an...Ödemle tanışmış oldum.

Ben de 36dan sonra her hafta diye biliyorum da erkenden "haftaya da gel" denilince merak ettim.
Bir de nst kontrolleri bazı yerlerde 30dan bazıları 32den bazıları daha geç haftalardan sonra başlatılıyor, merak ettim.
Yeni ve heyecanlı bir deneyim olacak.
Ben sürekli evde devrilip devrilip yattığım için ayaklarım şişmiyor şimdilik, benimde en büyük derdim eylül gelmesine rağmen hala temmuz sıcağı sunan havalar Terlemekten, sıcaklamaktan, duş almaktan ten rengim açıldı

K.validen fln eder mi yardım cnm. bilmiyorum aslında yardım beklemek mi iyii yoksa eşinle kendin mi hazırlamak. biz aynı şehirdeyiz üniversite dahil hiç ayrılmadım. bi de yaşadığım yerin adeti çok geleni gideni alınanı satılanı. hani bizde aksi olmaz gibi. sadece ben değil çevremde öyle. ama bakıyorum ailesinden uzak her işi kendi yapanlarda oluyo. alışıyo insan demekki

Kışlar yastık , yorgan aldınız mı bebişler için ? Bu kış kullanılır mı yorgan ? Yoksa polar battaniye yeterli olur mu ?

Ben yan yatış yastığı aldım , kundak battaniyemiz var , anneannemizin ördüğü örgü battaniye var , yeter mi acaba onlar ? Insan tecrübesiz olunca da hiçbir şeyden emin olamıyor.

Valla insan yalnızlığa alisinca daha güzel yapıyo sanırım hem..İlk bebegim de de yanımda yoktu..çok mesele edip uzulmustum..alışmak denen sey olmasa hayat katlanır gibi değil galiba..

kayseri serinledi biraz canm çok şükür artık nefes alabiliyorum. benim dr 32 den itibaren nst ye bağlıcak. ama ondan sonra 2 mi 3 haftada kontrole çağırcak bişey demedi. ay böyle yazınca şaka maka iyice az kaldı :)

biraz önce yeni doğan bebek giydirme diye yazı okuyordum. bizden 1 kat fazla giymeleri gerekli yaziyor cnm gece de kendimizden ölçersek yorgansız yatamam ben bebeğe de kullanırım gibime gelio ama yaşayıp görcez :)

İstanbul'da sıcaklıklar bu hafta artıyormuş, şaka gibi sanki azalmış da artıyor gibi
Evet nst falan derken, şaka maka eylüle girdik son 2 ay, sonrasında "ay kızlar dün gece doğum başladı" mesajları akacak.
Ben Ekim Annelerini takip ediyorum arada, onlar doğurunca pide kuyruğunda sıra bize gelecek gibi
Dün eşim yatakta ayaklarını tepiştirip duruyordu, bebeği düşünmüş heyecanlanmış.
"Nasıl yıkarız, nasıl bakarız, ay çok mu ufak olur, ay şimdi aramızda mı yatardı?" diye diye uyudu
"Bunlar için biraz geç kalmadın mı?" dedim, zaman azalınca heyecan yapmış.
"Oyuncak bir bebek alalım akşamları pratik yaparız" dedi, "iş çıkarma başıma" dedim.
Ya ben çok gamsızım ya adam çok panik

Hakkımızda hayırlısı.

Benimki doğunca anlayacakmış öyle diyor.Gayet rahat , kendi havasında .

Ödemin hayırlı olsun.gece yatarken bide sızlar ayakların fazla ayakta kalmamaya çalış canım olabildiğince dinlen.

English Homedan pamuk yastık aldım. Yorgan kimse kullanmıyormuş diye almadım. Battaniye yeterli oluyormuş. Yine de gerekirse alırım diye düşündüm. Bir de kundak battaniye aldım ben de, onunla yatıracagım inşallah bir süre. Severse uyku tulumu da alacağım.

Aslında bu durumun sorumlusu o duyarsız çocuk ya da gençler değil arkadaşlar onları yetiştiren ebeveynleri yani bizler, ilk çocuğuma sahip olacağım Allah nasip ederse ama onu bir "prenses" gibi yetiştirmeyi düşünmüyorum! Şimdi okuyanlar ne diyor bu diyebilir ama aynı zamanda bir öğretmen olarak toplumsal anlamda bu konuda hiç iyiye gitmediğimizi düşünüyorum. Daha doğumları itibariyle sanki hayat onların etrafında dönüyor gibi yaşıyoruz ve sonucunda böyle çocuklar ve gençler oluyorlar. Sözün kısası varlığı yokluğu saygıyı edebi bilmeli benim çocuğum, zorluğu da görmeli rahatı da! Mücadele etmeyi saygı duymayı ortak yaşamayı bilmeli! Biraz uzattım sanırım bilmem okuyan olur mu ama, anne adayları olarak birinci dereceden biz sorumluyuz o çocuklardan.

Ödemin hayırlı olsun.gece yatarken bide sızlar ayakların fazla ayakta kalmamaya çalış canım olabildiğince dinlen.
Nihayet işlerimi bitirdim , dinlenme pozisyonumu aldım
Birazdan kitap okumaya başlayacağım

Çalışan herkese kolaylıklar diliyorum , zor hamilelikte...

Yeni doğan bebekte yastık kullanılmıyormuş canım.evlerde sıcak olur yün yorgana falan gerek yok bence.bide şu yan yatış yastığını arkadaşım bana da tavsiye etmişti bebeğin gazını çıkarması için kullanışlı oluyormuş.Bende netten bir bakim.

Üzülme canım herkesin imtihanı farklı işte, yalnız değilsin merak etme bir sürü anne var senin annen gibi. İnşallah sen bebeğin için iyi bir anne olacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…