- 8 Mart 2011
- 25.897
- 28.124
- 798
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #34.901
Ben gebe eğitimine gittiğimde ramazan bayramına denk gelen gebe vardı o o zaman 33. haftasındaydı.Kizlar 31+5 deyim demistim simdi ben inegolde oturuyorum memleket samsunda kurbanda gitcez arabamizla bugun doktora sordum zorun ne bu halde ne cesaret gideceksin artik senin icin cok tehlikeli hava yolunu kullanabilirsen kullan kara yolu cok tehlikeli bide samsun senin icin cok uzak dedi mesuliyet kabul etmem sen bilirsin dedi gozum korktu biraz benim gibi yola cikacak varmi
İstanbul'da sıcaklıklar bu hafta artıyormuş, şaka gibi sanki azalmış da artıyor gibi
Evet nst falan derken, şaka maka eylüle girdik son 2 ay, sonrasında "ay kızlar dün gece doğum başladı" mesajları akacak.
Ben Ekim Annelerini takip ediyorum arada, onlar doğurunca pide kuyruğunda sıra bize gelecek gibi
Dün eşim yatakta ayaklarını tepiştirip duruyordu, bebeği düşünmüş heyecanlanmış.
"Nasıl yıkarız, nasıl bakarız, ay çok mu ufak olur, ay şimdi aramızda mı yatardı?" diye diye uyudu
"Bunlar için biraz geç kalmadın mı?" dedim, zaman azalınca heyecan yapmış.
"Oyuncak bir bebek alalım akşamları pratik yaparız" dedi, "iş çıkarma başıma" dedim.
Ya ben çok gamsızım ya adam çok panik
Hakkımızda hayırlısı.
Dimi ya bende dün diyordum sanki daha dün 9.haftadayim zaman gecmiyor diyordum şimdi 29çok şükür bu günleri gösterdi Rabbim bizlere
Ne güzel , benim eşim bakmak bile istemiyor.Ozaman benim tarihte doğru oluyo
Valla benim eşimde başladı pimpiriklenmeye 7 aydır akılları nerede acaba mont almissin bana neden gostermiyorsun diye Trip atıyor sanki görse çok değişecek ya nette göstermiştim gelince de gosterseymisim ilginç bu erkekler
Canim vallahi kafam karıştı bana doktorum ne zaman istersen o zaman gel dedi bende 28 eylül diye hesap yaptım sat 14 subat
Canım bazı hava yolları 34.haftadan sonra, bazısıda 36.haftadan sonra hamile yolcu kabul etmiyor. Bende temmuzda Turkiyedeydim 27.haftamda döndüm evime riske kendimi atmak istemedim 3 saatlik yolculukta bile ayaklarim davul gibi sismisti. Bence doktorunu dinle evinde kalKizlar 31+5 deyim demistim simdi ben inegolde oturuyorum memleket samsunda kurbanda gitcez arabamizla bugun doktora sordum zorun ne bu halde ne cesaret gideceksin artik senin icin cok tehlikeli hava yolunu kullanabilirsen kullan kara yolu cok tehlikeli bide samsun senin icin cok uzak dedi mesuliyet kabul etmem sen bilirsin dedi gozum korktu biraz benim gibi yola cikacak varmi
Ayy burda kimsemizde yok kalirsak duygasal olarak cok cokeriz heralde olmadi cok agir bi sekilde yavas yavas mola vererek giderizBen gebe eğitimine gittiğimde ramazan bayramına denk gelen gebe vardı o o zaman 33. haftasındaydı.
ebe kesinlikle seyahat etmemelisin demişti.
yani bide bayrama kadar 35. Haftaya gircem daha da agirlasmis olurum heraldeCanım bazı hava yolları 34.haftadan sonra, bazısıda 36.haftadan sonra hamile yolcu kabul etmiyor. Bende temmuzda Turkiyedeydim 27.haftamda döndüm evime riske kendimi atmak istemedim 3 saatlik yolculukta bile ayaklarim davul gibi sismisti. Bence doktorunu dinle evinde kal
Bence sen o yolculuğu aklından cikar. 35.haftada 11 saat yola cikmak senin için iyi olmaz canım ya yolda falan dogurursun allah korusunyani bide bayrama kadar 35. Haftaya gircem daha da agirlasmis olurum heralde
Ay Allah korusun canimBence sen o yolculuğu aklından cikar. 35.haftada 11 saat yola cikmak senin için iyi olmaz canım ya yolda falan dogurursun allah korusun
Canim genelde erkekler öyle zaten bizim kadar hissetmiyorlar hele bir doğsun sana fırsat vermez. Benim ki de bir ara Bebek nasıl diye mesaj atmıştı iki gün gorusmeyince aklına öyle geldi sanki ben tek başıma yapmışım gibi sanki babamın evinden getirmişim de soruyor. Bende çok kızmış tim ama artık alıştım takma sende doğunca gorecez onlariNe güzel , benim eşim bakmak bile istemiyor.
Kız arkadaşına göster , annene göster diyor.
Bir kızı var 6,5 yaşında , kızına çok düşkün . Tecrübeli yani.Canim genelde erkekler öyle zaten bizim kadar hissetmiyorlar hele bir doğsun sana fırsat vermez. Benim ki de bir ara Bebek nasıl diye mesaj atmıştı iki gün gorusmeyince aklına öyle geldi sanki ben tek başıma yapmışım gibi sanki babamın evinden getirmişim de soruyor. Bende çok kızmış tim ama artık alıştım takma sende doğunca gorecez onlari
Tabi ki allah korusun inşallah hepimizin bebekleri zamaninda, sağlıkla gelir. Ama biz annelerinden dikkat edip doktorlarımızi dinlememiz gerekiyorAy Allah korusun canim
Ben de çocuğumu üstün zekalı, hiperaktif ve Einstein diye kodlamayacağım.
Yapılan araştırmalara göre (atıyorum tam hatırlamıyorum şimdi) 1000 çocuktan sadece 1 tanesi üstün zekalı iken (dünya genelinde), Türkiye'de 1000 çocuktan 999 tanesi üstün zekalı. Ama tüm bu üstün zekalı nüfusa rağmen nedense bilimsel, eğitsel ve sağlık alanında neden bu kadar geriyiz o da tartışılır. Yahu kabul etmek zor mu, sen normal zekalı bir kadınsın, eşin de öyle ve sizden oluşan çocuk da öyle olacak, onu göklere çıkarıp küçük Einstein demenin ne gereği var?
"Ay bizim bebek yürüdü" ..Yahu tabii yürüyecek ejderha yavrusu mu bu, uçsun? Tabii yürüyecek, konuşacak, dişi de çıkacak kuşu da Allah izin verirse. Bunlarla bile yarış etmek, bunları bile matah sayıp çocuğu şımartıp, sanki dünyada tek yürüyen (hele de maazallah bir 8. , 9. ayda yürürse o çocuk kesin NASA'da çalışır) oymuşçasına dünyayı onun ekseni etrafında döndürmek tahammül edemediğim yaklaşımlardan.
(Özel bir üniversitede ders veren ve küçük Einsteinlarca etrafı çevrilmiş biri olarak içimi kustum, kusura bakmayın.)
Kizlar hastanedeyim simdi cok kasilman var dedi doktor nst ye gonderdi suyum da fazlaymissnst sonucuna gore alttan muayene edeblrm dedi bebek de iri biraz dedi 1543 gram 38 cm mis. Insallah erken dogum riski olmazz off
Arkadaşlar bir sorum olacak. Emzirme sutyeninizin ölçüsünü nasıl belirliyorsunuz? Yani şu anki ölçünüze göre mi aldınız? Yoksa bir iki ay sonrasını düşünerek birkaç ölçü daha büyük mü aldınız? Benim kafam karıştı. Ben normalde 80 b kullanıyordum, hamilelikle birlikte ölçüm arttı ve 80 c kullanmaya başladım. Geçenlerde bir dükkana gittim alma niyetiyle ama kafamı karıştırdı. Siz 100 alın zaten doğumdan sonra göğüsleriniz süt dolar, 100 gayet iyi olur dedi. Önerilerinizi bekliyorum.[/QUOTE
ben d normalde 80 giyiyorum ama 2 ser tane sütyen 2 ser tane de emzirme aleti aldım klibini göre 90 ve 95 beden aldım denedim şimdiden fena da olmadı ama aldığım yerlerle anlaştım yakınlasınca fişi ile beraber beden değişimi yapabilirim diye
Hayir direk nsy ye yolladi. Kilosu normal o zaman 29+3 uz suanda ultrasonda 30 + 31 + gorunuoCanim gecmis olsun ben soylemistim dun sana o kasilmadir diye. Canini sikma birsey olmaz Allahin izniyle bebeginde iri falan degil korkma benim 28 haftada 1400 kg idi bence seninkide gayet normal. İdrar tahlili falan yaptilar mi?
Hayir direk nsy ye yolladi. Kilosu normal o zaman 29+3 uz suanda ultrasonda 30 + 31 + gorunuo
Ya iri olmasi cokda onemlii deil erken dogum olmasin yetr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?