- 24 Nisan 2015
- 1.130
- 1.088
- 83
- 42
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #34.881
Benimki doğunca anlayacakmış öyle diyor.Gayet rahat , kendi havasında .
Aslında bu durumun sorumlusu o duyarsız çocuk ya da gençler değil arkadaşlar onları yetiştiren ebeveynleri yani bizler, ilk çocuğuma sahip olacağım Allah nasip ederse ama onu bir "prenses" gibi yetiştirmeyi düşünmüyorum! Şimdi okuyanlar ne diyor bu diyebilir ama aynı zamanda bir öğretmen olarak toplumsal anlamda bu konuda hiç iyiye gitmediğimizi düşünüyorum. Daha doğumları itibariyle sanki hayat onların etrafında dönüyor gibi yaşıyoruz ve sonucunda böyle çocuklar ve gençler oluyorlar. Sözün kısası varlığı yokluğu saygıyı edebi bilmeli benim çocuğum, zorluğu da görmeli rahatı da! Mücadele etmeyi saygı duymayı ortak yaşamayı bilmeli! Biraz uzattım sanırım bilmem okuyan olur mu ama, anne adayları olarak birinci dereceden biz sorumluyuz o çocuklardan.
Ben 2 peluş, 2 penye, 1 tanede triko battaniye aldım. 1 tanede yorgan almak gerekiyor bence. Tamam evlerimiz sıcak olacak ama belki battaniyeyle terlerse yorgan kullanırım diyorumKışlar yastık , yorgan aldınız mı bebişler için ? Bu kış kullanılır mı yorgan ? Yoksa polar battaniye yeterli olur mu ?
Ben yan yatış yastığı aldım , kundak battaniyemiz var , anneannemizin ördüğü örgü battaniye var , yeter mi acaba onlar ? Insan tecrübesiz olunca da hiçbir şeyden emin olamıyor.
ayyy ben daha hiç bir şey almadım ya,Ben 2 peluş, 2 penye, 1 tanede triko battaniye aldım. 1 tanede yorgan almak gerekiyor bence. Tamam evlerimiz sıcak olacak ama belki battaniyeyle terlerse yorgan kullanırım diyorum
Benim eşimin ikinci çocuğu , ondan mı bilemiyorum.Benimkide gayet rahat maşallah hayır daha önce baba olmuş olsa anlıcam da öyle bişi de yok.Onun bu rahatlığı beni öldürüyor.
kızlar 32+0 da izin alınıyor. 170 i arayabilirsiniz bu konular içincanım benim de sat 11 şubat... beklenen doğum tarihi 18 kasım.. yani senden 3 gün önceyim..
bu durumda benim hesaplamama göre 32+6 olduğum gün 28 eylüle denk geliyor. seninki 3 gün sonra olmalı yani 1 ekim oluyo sanırım
Bence başına gelecekler hakkında hiçbir fikri olmadığı için kolaydır herkes yapıyor biz de hallederiz diyordur. Benimki ilk çocukta öyleydi, sürekli hallederiz morundaydı, bunda daha iyi simdilik. Bakalım dogduktan sonra nasıl olurBenimkide gayet rahat maşallah hayır daha önce baba olmuş olsa anlıcam da öyle bişi de yok.Onun bu rahatlığı beni öldürüyor.
Dediklerine kesinlikle katılıyorum fakat şunu eklemem gerek. Ilk çocuğum için ne çok zeki ne de herhangi bir konuda ekstra yetenekli diyebilirim. Ama diş çıkarttığında sanki atomu parçalamayı başarmış gibi sevinmiştim, ki dişsiz insan yok, bunun için bir çaba da harcamadi ama yine de mutlu olmuştum. Burada sınır sanırım ne kadar gururlanırsak, ne kadar mutlu olursak olalım çocuğa abartmadan bunu yansitmak.Ben de çocuğumu üstün zekalı, hiperaktif ve Einstein diye kodlamayacağım.
Yapılan araştırmalara göre (atıyorum tam hatırlamıyorum şimdi) 1000 çocuktan sadece 1 tanesi üstün zekalı iken (dünya genelinde), Türkiye'de 1000 çocuktan 999 tanesi üstün zekalı. Ama tüm bu üstün zekalı nüfusa rağmen nedense bilimsel, eğitsel ve sağlık alanında neden bu kadar geriyiz o da tartışılır. Yahu kabul etmek zor mu, sen normal zekalı bir kadınsın, eşin de öyle ve sizden oluşan çocuk da öyle olacak, onu göklere çıkarıp küçük Einstein demenin ne gereği var?
"Ay bizim bebek yürüdü" ..Yahu tabii yürüyecek ejderha yavrusu mu bu, uçsun? Tabii yürüyecek, konuşacak, dişi de çıkacak kuşu da Allah izin verirse. Bunlarla bile yarış etmek, bunları bile matah sayıp çocuğu şımartıp, sanki dünyada tek yürüyen (hele de maazallah bir 8. , 9. ayda yürürse o çocuk kesin NASA'da çalışır) oymuşçasına dünyayı onun ekseni etrafında döndürmek tahammül edemediğim yaklaşımlardan.
(Özel bir üniversitede ders veren ve küçük Einsteinlarca etrafı çevrilmiş biri olarak içimi kustum, kusura bakmayın.)
Ben 2 peluş, 2 penye, 1 tanede triko battaniye aldım. 1 tanede yorgan almak gerekiyor bence. Tamam evlerimiz sıcak olacak ama belki battaniyeyle terlerse yorgan kullanırım diyorum
Canım ya senin annen baya keyfine duskun sanırım,olsun herkes yerinde sağolsun. Ben yurt dışında olduğum için dogum öncesi hazırlıklarını kendim yapıyorum mesela bugün bebeğin kıyafetlerini utuledim hayatımda yaptığım en keyifli utuyduNe güzel annelerinizi bekliyorsunuz. ..
Benimki değil bunları düşünmek eminim dua ediyodur beni çağırmaz doğuma inşallah diye :)) zaten kendine gezi ayarlamış doğuma yakın tarihlere :) kaçacak belli ki :))insan annesinden bi şey beklemeyince otobüste ki yabancılardan yer vermelerini hiç beklemiyor sanırım. ..geçen gün verdiler..nasıl mahçup oldum...
Ozaman benim tarihte doğru oluyoB3nimde doğum 22 Kasım a denk geliyor.doktorum 28 eylülde gel raporunu yazayım dedi cnm....
Valla benim eşimde başladı pimpiriklenmeye 7 aydır akılları nerede acaba mont almissin bana neden gostermiyorsun diye Trip atıyor sanki görse çok değişecek ya nette göstermiştim gelince de gosterseymisim ilginç bu erkeklerİstanbul'da sıcaklıklar bu hafta artıyormuş, şaka gibi sanki azalmış da artıyor gibi
Evet nst falan derken, şaka maka eylüle girdik son 2 ay, sonrasında "ay kızlar dün gece doğum başladı" mesajları akacak.
Ben Ekim Annelerini takip ediyorum arada, onlar doğurunca pide kuyruğunda sıra bize gelecek gibi
Dün eşim yatakta ayaklarını tepiştirip duruyordu, bebeği düşünmüş heyecanlanmış.
"Nasıl yıkarız, nasıl bakarız, ay çok mu ufak olur, ay şimdi aramızda mı yatardı?" diye diye uyudu
"Bunlar için biraz geç kalmadın mı?" dedim, zaman azalınca heyecan yapmış.
"Oyuncak bir bebek alalım akşamları pratik yaparız" dedi, "iş çıkarma başıma" dedim.
Ya ben çok gamsızım ya adam çok panik
Hakkımızda hayırlısı.
Canim vallahi kafam karıştı bana doktorum ne zaman istersen o zaman gel dedi bende 28 eylül diye hesap yaptım sat 14 subatK
kızlar 32+0 da izin alınıyor. 170 i arayabilirsiniz bu konular için
Insallah onceligim normal canim.. bebek donmus hazirlanmis zaten heralde olur gibi me geliyo Allah nasip ederse cok yurumwm lazimmisay ne güzel.. sen bizden öncesin ayın başında olduğun için.. umarım sağlıklı bir şekilde doğar canım..
sen normal doğum mu düşünüyodun..
Dimi ya bende dün diyordum sanki daha dün 9.haftadayim zaman gecmiyor diyordum şimdi 29kayseri serinledi biraz canm çok şükür artık nefes alabiliyorum. benim dr 32 den itibaren nst ye bağlıcak. ama ondan sonra 2 mi 3 haftada kontrole çağırcak bişey demedi. ay böyle yazınca şaka maka iyice az kaldı :)
Canim bana hep 15 gunde bir mutlaka gel dedi doktorum hep ilk zamanlar ayda birdi hatta ilk defa girdim nst ye 10 dk fln surdu bagladilar soluma yattim uyuyacakdim hatta :) ne sıklıkta ister bilmiyorum ama sonuca bakar bakma cok harika dedi cok sukur 15gun sonra gene gel dedi mutlakaMaşallah bebeğinize.
Nst ne kadar sürdü , ne sıklıkla nst istendi ve kontrollerinin daha sıklaştı mı 30dan sonra acaba ?
Her cümlenize sonuna kadar katılıyorum, ağzınıza sağlık. İşte bunu biz yapıyoruz, önce öz eleştiri yapmak lazım; bazen bu süreçte çevremde gördüğüm o hummalı bebek hazırlığına dalmış olarak buluyorum kendimi sonra da hayır diyorum bütün o şatafata şaşaya gerek yok o bir bebek sen ona güven huzur ver yeter diğer bütün ihtiyaçlarını azami tut. Tabi bu benim fikrim.Ben de çocuğumu üstün zekalı, hiperaktif ve Einstein diye kodlamayacağım.
Yapılan araştırmalara göre (atıyorum tam hatırlamıyorum şimdi) 1000 çocuktan sadece 1 tanesi üstün zekalı iken (dünya genelinde), Türkiye'de 1000 çocuktan 999 tanesi üstün zekalı. Ama tüm bu üstün zekalı nüfusa rağmen nedense bilimsel, eğitsel ve sağlık alanında neden bu kadar geriyiz o da tartışılır. Yahu kabul etmek zor mu, sen normal zekalı bir kadınsın, eşin de öyle ve sizden oluşan çocuk da öyle olacak, onu göklere çıkarıp küçük Einstein demenin ne gereği var?
"Ay bizim bebek yürüdü" ..Yahu tabii yürüyecek ejderha yavrusu mu bu, uçsun? Tabii yürüyecek, konuşacak, dişi de çıkacak kuşu da Allah izin verirse. Bunlarla bile yarış etmek, bunları bile matah sayıp çocuğu şımartıp, sanki dünyada tek yürüyen (hele de maazallah bir 8. , 9. ayda yürürse o çocuk kesin NASA'da çalışır) oymuşçasına dünyayı onun ekseni etrafında döndürmek tahammül edemediğim yaklaşımlardan.
(Özel bir üniversitede ders veren ve küçük Einsteinlarca etrafı çevrilmiş biri olarak içimi kustum, kusura bakmayın.)
Kissss al artık birşeyler az kaldı artikayyy ben daha hiç bir şey almadım ya,
Doğrudur canim, bide ben yurtdışındayim burası kışın -15i buluyor o yüzden benim ihtiyacım olur diye dusunuyorum. Bide yorganida öyle çok kalınlardan almamak gerekiyor bence. Zaten biraz büyüyünce de uyku tulumu alirmBen aldigim yorgani kullanamamıştım ilkinde ama bu tamamen evin ısısıyla alakalı. Ama duydugum ve gözlemlediğim kadarıyla erkek çocuklar sıcağa hiç gelemiyor, o yüzden erkek anneleri daha az örtecek üstlerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?