2015 Kasım Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    534

çok çok geçmiş olsun

çok çok geçmiş olsun

benim de bebeğim kız olmasına rağmen göbeğim sivri, herkes erkek olabilir bu bebek, doktorun yanlış bakmış olmasın diyo ben de vücudum konusunda çok endişeliyim. selülitlerim ve basenlerimdeki çatlaklar arttı sanki ama boşver be canım şimdi düşünmeyelim bunları. doğum sonrası konuşalım şimdi sıkmayalım kendimizi hamişiz

çok çok geçmiş olsun

Çok mutsuzum disim çok ağrıyor
Geceden beri ağız suyu ile gargara , tuzlu suyla gargara yaptım ama geçmiyor.
Çok mutsuzum çok.

çok çok geçmiş olsun

çok çok geçmiş olsun

rahatsızlanan herkese topluca geçmiş olsun diyeyim dedim kızlar Allah yardımcımız olsun

benim sıkıntım da insanların artık sürekli nasıl doğum yapacağımı sorup en iyisi normal doğu, normal doğum yap sonra hemen ayağa kalkarsın, bebeğini hemen emzirirsin...zaten Türkiye'deki doktorlar sezaryen meraklısı...vıdı vıdı vıdı...ben normal doğurdum rahat ettim vıdı vıdı...normal yolla doğan bebekler daha sağlıklı oluyor vıdı vıdı...falancanın kızı da bak geçen ay normal doğurdu ne güzel vıdı vıdı...

artık herkese seçtiğim doğum konusunda laf anlatmaktan cok sıkıldım...
ben sezaryen istiyorum...doktorumun değil benim seçimim...
ben de annem gibi vajina sarkması, bağırsak sarkması, idrar tutamama, kesik yüzünden ya da kesik te iltihap falan olursa totomun üstüne oturamama sorunları yaşamak istemiyorum...forumlara bakıyorum normal doğumdan yakınan da var sezaryenden de...normal doğumu tavsiye eden de var sezaryeni de...kişinin vücut yapısına bünyesine de çok bağlı hangisinin daha iyi olacağı...bunu insanlara anlatamıyorum...
insanları neden bu kadar ilgilendiriyor anlamıyorum...
bir gün etrafımda yorum yapan birini fena bozucam ama kime denk gelecek bilmiyorum...
erkekler bile yorum yapıyor ya
ki bu bebeği ben doğurucam, hayırlısı de sen nasıl rahat edeceksen de sus di mi sanane yani...
herkese anlatamıyosun da neden normal doğum istemediğini...
hayır oyle bir raddeye gelecek ki sırf inattan sezaryen olucam yani
insanların herşeye burnunu sokmalarından rahatsız oluyorum...

Ben premium care ve aktif bebek serisini biliyorum yalnızca. Görümcem aktif bebeği de kullanmış, premium care kadar emici değil dedi. Hatta öyle ki bir gün boyunca bez değiştirmesen bile üstü kupkuru kalıyor dedi( premium care için)

ha bi de bebeğe annem bakıcak dediğimde densizin biri ''yurt dışında öyle annem bakacak falan yok, herkes kendi sorumluluğunu kendisi alıyor'' demesin mi...sanane yaaa...ne saçmalıyosun o anneannesi ve kızı çalıştığı için yardım etmek istiyorsa bu sorumluluk almadığım anlamına mı geliyor? illa işten mi çıkmam lazım ya da bakıcı mı tutayım napayım yani?
ağzı olan herkes konuşuyor insanlar çok hadsiz...

doğumdan sonra bu çatlaklarla ne yapacağız peki.. beni çok takmaya başladım artık

Kızlar epidural normal düşünüyorum tecrübesi olanlar var mı memnun musunuz,?

Benim hiçbir tecrübem yok, benim de ilk bebeğim olacak inşallah ama görümcem geçen sene epiduralli normal doğum yaptı. Benim doktorumun söylediği şey de epidural verecek doktorun işinde çok iyi olması. Bazen fazla veriyorlarmış, o zaman da anne kolaylıkla ıkınamıyormuş. Görümcem Amerika'da doğum yaptı, sanırım orada epidural çok yaygın. Çok memnundu. Bebeğin geldiğini vs. hissettim dedi. Ikınmayla ilgili bir problemi olmamış. Siz de epidural anestezi verecek uzmanınızı iyi araştırın. İşinde tecrübeli olması önemli.

Kızlar günaydın hasta olanlara çok geçmiş olsun. Ben de kaç gündür uykusuzum. Bir de üşüttüm sanırım. Boğazım her tarafım ağrıyor. Bayramdan beri bi türlü toparlanamadım. Dua edersiniz

Ben daha kasılma hissetmedim. Ya da bana mı öyle geliyor acaba? Gece çok sık tuvalete çıkmıyorum. İdrar kesesi de baskı yapıyor, sabah kalktığımda çok rahatsız oluyorum, sanki çatlayacakmışım gibi geliyor. Acaba kasılma buna benzer bir şey mi?

o bana da oluyor canım.. tuvalete gitmediğimizden oluyor sanırım...

kasılma bildiğim kadarıyla karnının sertleşmesi ve elini karnına koyduğunda çocuğun orda toparlanıyor gibi hissetmen oluyor...

doğumdan sonra bu çatlaklarla ne yapacağız peki.. beni çok takmaya başladım artık

canım çatlamış olsan bile çatlaklı bölgeleri doğumdan sonra da nemlendirmeye devam et, yağlarını yine sür mutlaka...
doğumdan sonra bir süre yağları kullanmaya devam edin diyo doktorlar...

Gunaydin herkese.
Cok sukur uyku sorunum yok, hatta tuvalete bile zor kalkiyorum. Bayagi bi tutuyorum napicam ben boyle bi zarari olur mu?
Günaydınnnn Bugün kan tahlili verdim kanımdaki trombosit sayısı için bakalım sonucu nasıl çıkacak bu konuda eşim benden daha endişeli Canım bu arada idrarını çok tutarsan idrar yolu enfeksiyonu olabilirsin o yüzden mümkün olduğunca tutmamaya çalış bence. Zor oluyor sürekli tuvalete gitmek benim için de hele uykudan uyanıp gitmeye sinir oluyorum ama yapcak bişey yok

Erkeklerin doğum ile ilgili yorum yapmalarına ben de sinir oluyorum. İş yerinde falan fazlaca konuşuluyor bu durum. Bana da sürekli soruyorlar nasıl yapacaksın diye açıklama yapma gereği bile duymuyorum.

Bence takma kafana hiç 'he' de geç.

Benim de bu cumartesi doktor randevum var. En son 32+1 de gitmiştim. Önceden hiç şikayetim yoktu ama bayram tatilinde dinlendikten sonra şikayetlerim artmaya başladı. Bir de üstüne üstlük okullar açıldı sabah otobüsler o kadar kalabalık ki işe gelip gitmek sıkıntı. Sırf kızım doğduktan sonra daha çok vakit geçirmek için çalışıyorum.

Çok mutsuzum disim çok ağrıyor
Geceden beri ağız suyu ile gargara , tuzlu suyla gargara yaptım ama geçmiyor.
Çok mutsuzum çok.
Geçmiş olsun diş ağrısı çok zordur Ağrıyan dişine karanfil koyup az bişey çiğnemeyi dene yada alabilirsen karanfil yağı iyi geliyor biraz uyuşturuyor ağrısını dindiriyor ama tabiki kesin çözüm değil

Merhaba cnm bende seni merak ediyordum. kitap okumak rahatlatıyo mu insanı? ben sanki hiç bişey bilmezsem daha az strese girerim gibi düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar nasılsınız. Bende bi sıra pek giremiyorum ama takibi bırakmamaya çalışıyorum. Hepimiz sanırım agirlastik artık. Benim özellikle karnimin dibi yirtiliyormus gibi ağrıyor .yatakta dönmek bile guclesti. Allah yardım etsin daha en az 1 ay imiz var sanırım inşallah daha çok zorlanmayiz. Doğum şekli konusunda bende çok kararsizim korkuyorum da... Umarim herkes iyidir ...

Reactions: GCA
Sabah kalktığındaki rahatsızlık gece boyu düzenli idrara çıkamamaktan kaynaklı sanırım bir yerde okumuştum gebelikte vücuttaki kan oranı arttığı için gece yattığımızda da buna bağlı olarak idrar çoğalırmış. Bende biraz sıkışınca rahatsız oluyorum. Kasılma da karnın bir tarafa toplanıp sertleşir ben ilk zamanlarda bebek bir tarafa yığılıp geriniyor zannediyordum ama değilmiş Benim bu aralar çok kasılmam oluyor o kadar magnezyum içiyorum hergün süt yoğurt peynir yiyorum bolca ama yine de oluyor rahim doğuma hazırlıyor kendini sanırım

Merhaba arkadaşlar..
Bu aralar çok fena uyku sorunu çekiyorum, uyumakta zorlanıyorum, yattıkça ne tarafıma yatsam o tarafım ağrıyor uyuyamadıkçada. İşe gidip gelmek zaten iyice yoruyor beni artık. 37.haftaya kadar çalışmaya devam ediyorum bende. kaldı 3 hafta filan.
Bu öğleden sonra kontrolüm var, öğlen yemeğinden sonra yavaş yavaş yollara düşeceğim artık.
Herkes umarım iyidir, herşey iyi güzel gidiyordur arkadaşlar.
Görüşmek üzere..

Sanırım. Bebeklerimizin doğum tarihi aynı gözüküyor. Bakalım ne zaman doğacaklar?

Ben de de bazen, sanki karnımda birisi yumruğunu sıkıp çıkarıyor. Beklenmedik bir anda olduğu için nefesim kesiliyor önce. Belki bu kasılmadır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…