- 18 Ağustos 2008
- 2.053
- 2.531
- 333
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #38.381
Anaaamm senin 24 gun kaldi yaziyo yaÇok saol canımm
Ewet canim çok az kaldiiiii walaAnaaamm senin 24 gun kaldi yaziyo ya
Evet bende farkettim aynı gün görünüyor doğum tarihi hadi bakalım hangi bebiş erken davranacakSanırım. Bebeklerimizin doğum tarihi aynı gözüküyor. Bakalım ne zaman doğacaklar?
Ben de de bazen, sanki karnımda birisi yumruğunu sıkıp çıkarıyor. Beklenmedik bir anda olduğu için nefesim kesiliyor önce. Belki bu kasılmadır...
Ewet canim çok az kaldiiiii wala
bende de aynı şikayetler vardı doktorum idrar yolu enfeksiyonun var ilaç kullanman şart bebeğe geçebilir enfeksiyon dedi 1 hafta antibiyotik kullandım bacak ağrısı kalmadı yürüyemiyordum bile
Moralim bozuldu ya oglum bana cekti boyu 39.4 kilo 1640 grdalyan gibi babasi varken gitti bana cekti offff aglicam simdi
Kızlar yazan herkese tesekkur ederim. Sabah biraz da olsa azaldı diş ağrım. Evde listerin ağız suyu var, zaten normalde de kullanıyorum ama bu kez fazla beklettim, ağırlaşınca gargara yapıyorum, doktora gitmek istiyorum fakat götürecek kimse yok, esim çalışıyor ben izindeyim, çok yakında bir doktor da yok, bir de ilk kez bugün kasık ağrım başladı, durağa bile yürüyecek kudreti bulamadım kendimde.
Haftaya çarşamba günü 37. Hafta için randevu aldım, hem çalışamaz raporu alacağım hem de nst ye gireceğim, idrar tahlili ve kan. Bir sonraki haftada su meşhur çatı muayenesi yapilacak ve tüm bunlar sonucunda doktor doğum seklini belirleyecekmiş.
Çatlaklardan konuşmussunuz. Ben de 32ye kadar doğru düzgün yoktu, çok kilo da almadim, 7 kilo verdim an itibari ile de 9 kilo almışım, yani 2 kilo fark etti ama hızlı alıp vermekten de olabilir yalnızca göbek deliğimin alt kısımlarında sağlı sollu olmak üzere çatlaklar oldu ve göbeğim büyüdükçe onlar da büyüdüler. Umarım bu kadarla kalırlar. Bunları 40imiz çıktıktan sonra dert ederiz artik, yarının dersi için günden üzülmeyelim.
Bu arada neredeyse hic uyumadigim için Tomrisin emzirme notlarına da başladım, not alsam mi almasam mi bilemedim ama hayli önemli nokta var, alacağım sanırım.
Ve hala bir başucu kitabim yok. Birkaç yerde Mahallenin En Mutlu Bebeği ve Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler in tavsiye edildiğini duydum, hafta ici ikisini sipariş etmeyi planlıyorum.
Ben bebeklere cok uzuluyorum, gecen biri vardi ara ara bebegine dondurma veriyormus 2 aylik, bir sey olmaz degil mi diyordu. Cinnetim geldi resmen. Ek gida zamanini mi anlatacaksin, sekerin normal insana bile zararini mi anlatacaksin, iki aylik bebege islenmis gida kakalamasinin zararini mi off offf..Bende her iki kitap da var canım. Fakat başucu kitabı olarak "yeni annelere mucize çözümler" Tracy Hogg öneririm. Diğerleri bu kitap yanında gereksiz kalıyor. Bazen bizden önceki aylarda doğum yapmış anneleri okuyorum forumda. Öyle basit şeyler soruyorlar ki birbirlerine sinir oluyorum. Bir annenin o kadar ay boyunca bu tür bilgileri edinmiş olması gerekir. Lohusa tacı, terliği vs. araştırmaya harcanan vaktin bir kısmı kitap okumaya, araştırmaya harcansa keşke. Sonuçta bebek doğduğunda o emzirme bilgileri, miktarları, aylara göre değişimler vs. kodlanarak beynimizde var olmuyor. Bunları önceden bilip hazırlanmamız lazım. En azından buraya yazdıklarına göre internet kullanıyor bu insanlar ama kalkıp bu gerekli bilgileri araştırma zahmetine girmiyorlar. Bu sorumsuzluğu bir anneye hiç yakıştıramıyorum. Bebeklerimize bunları borçluyuz. Neyse çok uzattım. Kitap konusu gerçekten önemli ve dediğim gibi Tracy Hogg iyi bir seçim olur.
Ben bebeklere cok uzuluyorum, gecen biri vardi ara ara bebegine dondurma veriyormus 2 aylik, bir sey olmaz degil mi diyordu. Cinnetim geldi resmen. Ek gida zamanini mi anlatacaksin, sekerin normal insana bile zararini mi anlatacaksin, iki aylik bebege islenmis gida kakalamasinin zararini mi off offf..
Bunlar doğal dogum la ilgili.insan bilmedigindenk korkar diye bi söz duymuştum :) bilelims süreci bence.okumak isterseniz yazayım isimlerini kitapların.Çokrahatlattıi beni.Merhaba cnm bende seni merak ediyordum. kitap okumak rahatlatıyo mu insanı? ben sanki hiç bişey bilmezsem daha az strese girerim gibi düşünüyorum
Bende bulgur severim yiyorumda midem yuzunden ben cok bisey yiyemiyorum aslinda acim ama oyle reflum varki acligin onune gecio...bnde sadece gece olmuo reflu gun boyu oluo mahvedio beni yani anlican ac geziyorum bide bacak agrisi yuzunden yemek falanda yapamadim bakanimda yok herseye kendim kostururken yetisemiyorum iste...oyle aglamak istiyorum ki sanirim depresyona ramak kaldi bendeBoy olarak takılmayın, ben her kontrolde boyu soruyordum bir gün dr papaladı beni; çocuklar ortalama bir boyda doğar, cüce bile olacak olsa ileride, anne karnında bu belli olmaz, sonraki dönem beslenme ve genetikle şekillenir , diye azarladıydı o yüzden takılmayın.
Kilo için de kilolu bebek sağlıklı bebek demek değil neticede ama az ve dengesiz besleniyorsanız biraz dikkat edin daha 8 haftanız var ve son ay özellikle iyi kilo alıyor bebekler.
Ben her akşam neredeyse bulgur yiyorum. Kısır, bulgur pilavı, salataya eklenmiş bulgur bilmemnesi, bulgur çorbası..Bulgur reçeline bile bir ara acaba olur mu demiştim. Bulgur, muz, pekmez bebeleri iyi beslermiş. Ben bilmeden dadanmıştım ama bebeğe yaramış.
Kızlar ben ilk hamileliğimde çok zayıftım 45 kiloydum 60a kadar çıkmıştım. Hamilelik süresince hep kremler yağlar kullanmıştım ama göbeğimde yine de çatlaklar oldu çok rahatsız edici değil doğumdan sonra beyaz iz şeklinde kaldı. Hamilelikte göğüslerimde çatlak olmamıştı normalde 75 beden takıyorken doğum yaptığım gün göğüslerim resmen evrim geçirdi çok fazla süt doldu Bebek de ememeyince bir anda 90 bedene çıktıo gün çatladı sanırım göğüslerim. Şimdiki hamileliğimde ise yeni bir çatlak oluşmadı 52 ile hamile kaldım şuan 61 im.
Moralim bozuldu ya oglum bana cekti boyu 39.4 kilo 1640 grdalyan gibi babasi varken gitti bana cekti offff aglicam simdi
Bende bulgur severim yiyorumda midem yuzunden ben cok bisey yiyemiyorum aslinda acim ama oyle reflum varki acligin onune gecio...bnde sadece gece olmuo reflu gun boyu oluo mahvedio beni yani anlican ac geziyorum bide bacak agrisi yuzunden yemek falanda yapamadim bakanimda yok herseye kendim kostururken yetisemiyorum iste...oyle aglamak istiyorum ki sanirim depresyona ramak kaldi bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?