- 18 Aralık 2014
- 530
- 549
- 83
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #38.401
Canim ben 16 kilo aldım ve hiç catlamadim çok şükür .bio oil kullanıyorum her duş sonrası onu sürüyorum bide bu havalar yüzünden günde 2 kez duş alınca sürekli nemli kaldı vücudum sanırım bunlar sayesinde olduKızlar hiç çatlamayan var mı?
Bundan sonra çatlama olur mu?
Bende her iki kitap da var canım. Fakat başucu kitabı olarak "yeni annelere mucize çözümler" Tracy Hogg öneririm. Diğerleri bu kitap yanında gereksiz kalıyor. Bazen bizden önceki aylarda doğum yapmış anneleri okuyorum forumda. Öyle basit şeyler soruyorlar ki birbirlerine sinir oluyorum. Bir annenin o kadar ay boyunca bu tür bilgileri edinmiş olması gerekir. Lohusa tacı, terliği vs. araştırmaya harcanan vaktin bir kısmı kitap okumaya, araştırmaya harcansa keşke. Sonuçta bebek doğduğunda o emzirme bilgileri, miktarları, aylara göre değişimler vs. kodlanarak beynimizde var olmuyor. Bunları önceden bilip hazırlanmamız lazım. En azından buraya yazdıklarına göre internet kullanıyor bu insanlar ama kalkıp bu gerekli bilgileri araştırma zahmetine girmiyorlar. Bu sorumsuzluğu bir anneye hiç yakıştıramıyorum. Bebeklerimize bunları borçluyuz. Neyse çok uzattım. Kitap konusu gerçekten önemli ve dediğim gibi Tracy Hogg iyi bir seçim olur.
valla şu dakkadan sonra buraya bir şey soracaksamda soramam sayendeBende her iki kitap da var canım. Fakat başucu kitabı olarak "yeni annelere mucize çözümler" Tracy Hogg öneririm. Diğerleri bu kitap yanında gereksiz kalıyor. Bazen bizden önceki aylarda doğum yapmış anneleri okuyorum forumda. Öyle basit şeyler soruyorlar ki birbirlerine sinir oluyorum. Bir annenin o kadar ay boyunca bu tür bilgileri edinmiş olması gerekir. Lohusa tacı, terliği vs. araştırmaya harcanan vaktin bir kısmı kitap okumaya, araştırmaya harcansa keşke. Sonuçta bebek doğduğunda o emzirme bilgileri, miktarları, aylara göre değişimler vs. kodlanarak beynimizde var olmuyor. Bunları önceden bilip hazırlanmamız lazım. En azından buraya yazdıklarına göre internet kullanıyor bu insanlar ama kalkıp bu gerekli bilgileri araştırma zahmetine girmiyorlar. Bu sorumsuzluğu bir anneye hiç yakıştıramıyorum. Bebeklerimize bunları borçluyuz. Neyse çok uzattım. Kitap konusu gerçekten önemli ve dediğim gibi Tracy Hogg iyi bir seçim olur.
ilk çocuğumu 4 aylıkken bırakıp işe döndüğümde doğru düzgün tanımadığım kızın bir tanesi aaa nasıl bıraktın ufacık bebek vs diye bir sürü konuşmuştu. ben de oturup makul makul açıklama yapmıştım. baktım kafası basmıyor, en sonunda ben kötü anneyim, çocuğu zevk için bırakıp işe döndüm, bu durumdan çok hoşlanıyorum diye bir azarlamıştım. sonrasında selamı dahi kesti hadsizsanki herkesin derdi kendine yetmiyor gibi bol bol akıl veriyorlar kuru sıkı.
Ben bebeklere cok uzuluyorum, gecen biri vardi ara ara bebegine dondurma veriyormus 2 aylik, bir sey olmaz degil mi diyordu. Cinnetim geldi resmen. Ek gida zamanini mi anlatacaksin, sekerin normal insana bile zararini mi anlatacaksin, iki aylik bebege islenmis gida kakalamasinin zararini mi off offf..
o kadar da değildir ya ,dondurma ne anacım hadi parmağımla çorba tattırdım dese gideri varda tövbe tövbeBen bebeklere cok uzuluyorum, gecen biri vardi ara ara bebegine dondurma veriyormus 2 aylik, bir sey olmaz degil mi diyordu. Cinnetim geldi resmen. Ek gida zamanini mi anlatacaksin, sekerin normal insana bile zararini mi anlatacaksin, iki aylik bebege islenmis gida kakalamasinin zararini mi off offf..
ya kızlar hakkatten benim doktorum bebeğin gerçek boyu ölçülemez üç boyutlu bu görüntüler diyip bugüne kadar hiç boy söylemedi açıkçası sizlerden şu cm leri duydukça ben doktoruma bileniyordum ama adam haklıymış haCanım ultrasonda bebeğin boyunun kestirilmesi mümkün değil. Pozisyona göre değişiyor, kaldı ki bacak boyunu 7 ile çarpıyorlar oysa ki hepimiz biliyoruz ki bacak boyu kısa gövdesi uzun bir fizik şekli mevcut, mesela eşim ve kardeşi :)
Hiç üzülme.
Ben bebeklere cok uzuluyorum, gecen biri vardi ara ara bebegine dondurma veriyormus 2 aylik, bir sey olmaz degil mi diyordu. Cinnetim geldi resmen. Ek gida zamanini mi anlatacaksin, sekerin normal insana bile zararini mi anlatacaksin, iki aylik bebege islenmis gida kakalamasinin zararini mi off offf..
Bir de insan zaten kendi içinde bunun sıkıntısını yaşıyor. Ağlaya ağlaya dönmüştüm işe. Ama mecburiyet varsa kimse bayılmıyor konuşmasınlar mümkünsevalla iyi yapmışsın
insanlar uzaktan akıl vermeye bayılıyor. bana da diyen oluyor şimdiden, 4 aylık cocugu nasıl bırakacaksın diye...napalım yani...ya evde oturucaz ya da çocuklarımıza iyi imkanlar sunmak için çalışıcaz...biz de isteriz çalışmamıza gerek kalmayıp çocuğumuzu kendimiz yetiştirmeyi...insanlar çok garip...keşke bir evim olsa ben de çalışmasam çocuğuma baksam çok isterim ama yok işte...
Teşekkür ederim canım, onu alayım o zaman :)
ya kızlar hakkatten benim doktorum bebeğin gerçek boyu ölçülemez üç boyutlu bu görüntüler diyip bugüne kadar hiç boy söylemedi açıkçası sizlerden şu cm leri duydukça ben doktoruma bileniyordum ama adam haklıymış ha
Bir de insan zaten kendi içinde bunun sıkıntısını yaşıyor. Ağlaya ağlaya dönmüştüm işe. Ama mecburiyet varsa kimse bayılmıyor konuşmasınlar mümkünse
valla şu dakkadan sonra buraya bir şey soracaksamda soramam sayende
Yarina girecegim nasipse..ee artık zaman yaklaştı iyice. 36ya bir şey kalmamış. nst de falan sancı çıkıyor mu hiç girdin mi?
YaaaaaCatlaklar genelde 36. Haftadan sonra oluyor @havvaku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?