- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #38.461
Rabbim hepimizin bebisini korusunVar var. Daha 2 ay evvel arkadaşım hem de normal doğum yaptı. Kordon dolanik olduğu halde. Bebeklerin hepsi Allaha emanet.
umarim hersey bu kadar basittir gerçekten canimBize eğitimde her bebeğin boynuna kordon dolanmış şekildedir,denilmişti.Çok normalmiş , sıkıntılı bir durum yok.Hatta doğum sırasında kordonu bebeğin boynunda görüp baş çıktıktan sonra çekip yana alıyorlarmış.Boş yere endişe ediyorsun :) Moral bozacak bir durum yok , çoğu doktor görürmüş ultrasonda ama önemsiz olduğundan söylemezmiş gebeye.
insallah canim sagolSen hiç kafanı takma ben video sunu bile izledim youtube tan. 2 kere dolanmıştı kordon bebeğe valla hiç de bişey olmadı. Sapasağlam doğdu çocuk. Zaten kordon öyle minnak bişey değilmiş. Bazen o kordonu kendi çözermiş boynundan. Suyun az değilse hiç de bişey olacağını sanmıyorum.
Canım hiç üzülme bebeklerin büyük bit çoğunluğu kordonu dolanmış bir şekilde doğuyormuş. Allah'ın izniyle sağlıklı bir şekilde doğar. Ben takip ettiğim bir doktorun paylaştığı fotoğrafı gördükten sonra hiç endişe etmemeye başladım bu konuda. Bebek kordonu düğümlenmiş bir şekilde doğmuştu. Hatta ekleyeyim buraya da resmi. Bebeğin baş parmağı hizasında düğüm.Biz de bugun kontrolden geldik moralimiz bozuk vaziyette...bebegimin boynuna kordon dolanmisvar mi hic bu sekilde saglikli dunyaya gelen bebek bildiginiz
darisi bizim kizimiza insallah canim... zaten demiştim esime bunun k.ci basi ayri oynuyor diye sanirim o arada olduCanım benim ilk hamileliğimde kordon boyu uzundu yani her hamile bayana göre bir kat daha uzundu.kontrole gittiğimde doktor kordon dolanmış diyordu eşimle çok panik yapıyoduk ertesi gün gittiğimizde açılıyodu.doktor bi takla atar dolanır,bi takla atar açılır,hatta biz kordonlu şekilde 2,3kat dolanmış şekilde bile doğurtuyoruz demişti.belki şu an bile bir hareketiyle dönmesiyle dolanması gitmiştir,dicem oki sakın stres yapma sadece hareketleri takip et..Ankarada gitmedik kadın doğumcu kalmamıştı çok şükür kızım sağlıkla doğdu.
O zaman sana tavsiyem 32. Haftani doldurmadan önce kullan. 32. Haftadan sonraya birakirsan bir ise yaramaz. Çalışabilir raporu aldıktan sonra kullandigin raporlari veya izinleri doğum sonrası izinden dusuyorlar maalesef. Izni doğum sonrasina aktarmak için fiilen çalışma şartı var
cnm bugün hemen sordum bu konuyu idareye, "çalışabilir raporu alıp işe devam ederken hastalık raporu almak mantıksız olur tabi ama yıllık izin senin yasal hakkın, bunu kullanmanda bir sakınca yok" dediler.Rica ederim canım. Eger dogum iznin bittikten sonra kullanabiliyosan öyle yapman daha mantıklı olur. Ben olsam öyle yapardım :)
mucize resmen... tek korkum boynunu sıkıp nefessiz kalması Allah korusunCanım hiç üzülme bebeklerin büyük bit çoğunluğu kordonu dolanmış bir şekilde doğuyormuş. Allah'ın izniyle sağlıklı bir şekilde doğar. Ben takip ettiğim bir doktorun paylaştığı fotoğrafı gördükten sonra hiç endişe etmemeye başladım bu konuda. Bebek kordonu düğümlenmiş bir şekilde doğmuştu. Hatta ekleyeyim buraya da resmi. Bebeğin baş parmağı hizasında düğüm.
cnm bugün hemen sordum bu konuyu idareye, "çalışabilir raporu alıp işe devam ederken hastalık raporu almak mantıksız olur tabi ama yıllık izin senin yasal hakkın, bunu kullanmanda bir sakınca yok" dediler.
Benim doktorum Güneş Gündüz. Eğitimleri diyetisyen, psikolog, ebe ve kendisi veriyor. Aslında birçok şeyi anlattılar ama anladığım kadarıyla bu önerdiği ekstra paralı eğitimlerde daha detaylı ve kapsamlı anlatılıyor. Gerek görmeseydi ücretsizlere gittim önermezdi diye düşünüyorum. Söylediği normal doğum ihtimalin %60 ise eğitim alırsan bu oran %90 a kadar çıkabilir dedi. Özel göztepenin sitesinden yada facebookta mutlu gebeler yada göztepe gebe okulunda içerikleri inceleyebilirsiniz :)
Amin.. Rabbim hepimizin bebişlerinin sağlıkla dünyaya gelmesini nasip etsin inşaAllah. Minik melek ne yapsın içeride sıkıldıkça kordonuyla oynuyor demek kimucize resmen... tek korkum boynunu sıkıp nefessiz kalması Allah korusun
evet inşallah :) sen çalışıyor musun ?Anladım canım. o da güzel ama. Evinin tadını cikarirsin dinlenirsin sekiz gün :)
Senin doktor da ortalığı gereksiz velveleye vermiş .acilabilir dedi canim ama 2. yi de dolayabilir dedi herseye hazirladi yani
Bende gecen gun tum cesaretimi toplayip internetten normal dogum videolarini izlerken gordum hemde 2 kez dolanmisti ve normal dogumdu. Canim icini ferah tut lutfen hepimizin yavrulari allaha emanet o ne derse o, dua etmekten baska yapabilecegimiz bisey yok. Sagsaglim kucaklarimiza alalim insallahacilabilir dedi canim ama 2. yi de dolayabilir dedi herseye hazirladi yani
Ben en bastan beri ara ara yaziyorum aslinda ama kendimi hatirda tutacak kadar surekli degil.İlk hamileligimde calisiyordum sonra ayrildim ve suan calismiyorum.Birde 2 bucuk yasinda bir kizim var onunla ilgileniyorum pek vaktim olmuyor.
Spora gitmiyorum, hamileyken yapilacak en guzel aktivite yurumek diye dusunuyorum.birde benim yurumeye mecalim yok o sebeple pilatesi suan yapmayi hayel bile edemiyorum.Nefes egzersizisi yapmasini biliyorum ama dogum sirasinda hersey kendiliginden akip gidiyor bana oyle geldi, sadece sunu beynime kazimistim.Dogum esnasinda doktorumun direktiflerine uymaliyim ve ikinirken hic diskim vs. Gelir mi diye korkmadan kaka yapar gibi ikinmaliyimdi.
Tek tavsiyem dus inanilmaz birsey , o an sadece o biraz beni rahatlatiyordu hastaneye gittigimde ebeye yalvarmistim beni dusa sok diye acilmayi hizlandiriyor ve az da olsa rahatlama sagliyordu.
Birde ne yazik ki Atasehir de oturuyorum dusun burdan oraya doktora geliyorum
piştiiiiiiiAy kızlar Ali bey benim doktorum.başındanberi ona gidiyorum. Çok ilgilidir saolsun. Sevindim bak şimdi:)
evet inşallah :) sen çalışıyor musun ?
Valla ben de facebookta doğal doğum destekleyen ssvd (sezeryan sonrası vajinal doğum) grubundan buldum doktorumu :) kendisine güveniyorum bakalım doğumum nasıl olacakGüneş Gündüz'ü duydum canım.Doğal doğum ve normal doğum taraftarı bir doktor.Sayfasını da biliyorum.Annem buradayken tesadüfen annesi ile tanışmış , arayıp fiyat almıştı.Öyle duydum :) Fiyatları da uygun aslında ; ama benim özel hastanelerdeki doktorlara genel olarak bir güvensizliğim var ve takıntılı olduğum bir doktor vardı , Gülnihal Bülbül.Şu an ona gidiyorum.
Gobek deligime yaslandiginda gobegimde agri oluyor .o yaslanma isi bitiriyor beni ☺Bende de tekmeler çok nadir genelde bi taraftan diğer tarafa geçtiğini hissediyorum yada bi tarafını yaslıyo şişiriyo.
Aynı eğitimler zeynep kamil hastanesinde ücretsiz veriliyor. Ben gittim ve cok memnun kaldım bilginize :)Merhaba arkadaşlar ben de dün itibariyle 32. Haftadan sonraki iznime çıktım. Allah herkese kolaylık versin şu son zamanlarda. Dün doktor kontrolüm de vardı. Doktorum normal doğum ihtimalini daha da arttırdığı için doğuma hazırlık eğitimi önerdi. Ben de biraz araştırdım. Bu işi özellikle yapan yerler çok pahalı 1000tl ye kadar çıktı fiyat aradım konuştum. Ekim ayında eşli katılabileceğiniz iki eğitim var. Ekliyorum ilgilenenler için fiyatları daha makul. Biri 150 diğeri 250 tl. İstanbul anadolu yakasında bu arada. Arayıp bilgi alabilirsiniz...Eki Görüntüle 1642434 Eki Görüntüle 1642436
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?