- 4 Mart 2014
- 1.826
- 1.339
- 133
- 35
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #38.501
Yaaa korkutma beni testlerde bi sorun cikmadi...offffffcanım bacak kemiğini ölçerek bebeğin boyu hakkında fikir edinilebilir diye düşünüyorum...
zaten ortalama olarak söylüyorlar ki boyunu, net değil tabii ki ama boyu kısa mı uzun mu orta mı diye fikir verebilirler. ultrason cihazında her türlü ölçüm yapılıyor. tabii ki bu bebek kesin kısa boylu ya da uzun boylu olacak denmesi yanlış olabilir ama fikir veriyor ölçümler. hatta kemik ölçümleri bebeğin mongol olup olmadığını anlamak için ilk aylarda çok fazlaca yapılıyor, benim doktorum her ay ölçerdi o zamanlar (down sendromlu ya da mongol bebeklerde kemik kısalığı olurmuş o yüzden dikkatle inceler ölçerdi)
32. hafta 32+0 da dolmuş oluyor değil mi canım? mesela doktor 31+6 da rapor verebilir mi? benim haftaya salı 32+0 oluyor. bu hafta rapor aldım pzt de doktora gidicem umarım verebilir izne ayrılmam için raporumuBenim yarın 32. Haftam doluyor. Izne ayrilacagim ben canım. Calissamda bir sey fark etmiyor pek, 2 haftasi Şubat tatiline denk geliyor ben de 3 hafta için 5 hafta çalışmak istemedim.
32. hafta 32+0 da dolmuş oluyor değil mi canım? mesela doktor 31+6 da rapor verebilir mi? benim haftaya salı 32+0 oluyor. bu hafta rapor aldım pzt de doktora gidicem umarım verebilir izne ayrılmam için raporumu
Ayrintili ultrason icin gittigimde 22 haftalikken doktor uzun boylu olucak baya uzun demisti 30 haftalikken doktor ay bu cocuk cok kisa standartin bile altinda yahu dedi ve benim kabuslarim basladiBebek boyu ile ilgili bir Prof yazmış lakin kopyalanmıyor, link atayım dedim:
http://www.ultragebelik.com/hamilelikte-bebegi-buyumesi-gelismesi-boy-kilo-nasil-takip-edilir/
Hmm o zaman tam o tarihte olması gerekiyor ben de mecbur pzt okula gidip raporu salı alıcamBenim doktorum 32-0 olan tarihi soyledi bana rapor için. Öncesinde ya da sonrasında oluyor mu bilmiyorum
doktora bir sor bence. birkaç gün için verebiliyorlar dolmadan.Hmm o zaman tam o tarihte olması gerekiyor ben de mecbur pzt okula gidip raporu salı alıcam
Sacmalama zayif dogup akranlarini ikiye katlayanlar cok :)Bebeklerin kilo ve boylarini gorunce aglamaya basliyorum sanirim ben kk.ya girmicem artik...
Arkadaşım çokta takma ultrason ölçümleri yüzde yüz değil..benim kızıma 38. yada 39 haftamdı 3800 kiloydu.hatta doktora dedimki nasıl doğurcam dedim gülmüştük vee kızım 42.haftada 3200 olarak doğdu.bi örnek daha veriyim en yakın arkaşım ilk doğumda kızdı onunkide doğumdan bir gün önce 3800 dediler ve tam 4,5 kilo doğum yaptı tosun gibiydi fıstığım ki hala öyleBebeklerin kilo ve boylarini gorunce aglamaya basliyorum sanirim ben kk.ya girmicem artik...
Nasi kayit olunuyor canim. Ben tel.ile aradim ama ulasamadim biturlu. Bigun rasgele cikip gitsem giris yapip varsa egitim katilabilir miyim ki?Göztepe Eğitim araştırmaya da giderseniz oradaki baş ebe sağ olsun özel ücretsiz eğitim veriyor. Ben 4 hafta tek eğitim aldım. Özel egzersiz odası var , orada normal doğum için ücretsiz egzersizler de yapıyorsunuz.
İstediğiniz zaman gidip , isim yazdırıp ücretsiz, bilgilendirici eğitim alabilirsiniz.
Ücretsiz numuneler, hediyeler , bilgilendirici notlar da cabası.
Ayrıca önünüze su, ayağınıza yastık, belinize minder, rahatlatıcı müzik gibi nazınızla oynama kısmı da ücretsiz.
Eşinizle giderseniz, ebe daha da mutlu olup iyice coşuyor.
Anadolu yakasında olup, ücretsiz ve kaliteli bir eğitim almak isteyenler varsa tavsiye ederim.
uyarın için sağol, haklısın, ilgilenicem bu konuyla.Sıkıntı olmuyor o zaman senin için. Kullanirsan dogum sonrasindan kesilmiyor mu yani? Öyleyse çok iyi. Ama yonetmelikleri iyi araştır sen yine de. Emin ol öyle hareket et.
mantıklı. hayırlı olsun o zaman, belki ben de erken bırakırım. tatil dönüşü zorlanıyorum adapte olmakta diyordum ama yok elim ayağım kalkmıyor, enerjim düşmeye başladı artık hissediyorum. peki çalışma izni alıp da devam edersem 37. haftanın sonuna kadar mı çalışıyorum?Benim yarın 32. Haftam doluyor. Izne ayrilacagim ben canım. Calissamda bir sey fark etmiyor pek, 2 haftasi Şubat tatiline denk geliyor ben de 3 hafta için 5 hafta çalışmak istemedim.
şaka mı? ta ordan Uğur bey için mi geliyorsun yani cidden? anadolu yakasında da tavsiyen vardı, neden o değil ki? ilk doğumunu nerede yaptın peki, ethicada mı?
piştiiiiiii
33.cu haftaya girdim 1640 gr 39 cm bu cok dusuk geldi bana cok huzursuz ve mutsuzumArkadaşım çokta takma ultrason ölçümleri yüzde yüz değil..benim kızıma 38. yada 39 haftamdı 3800 kiloydu.hatta doktora dedimki nasıl doğurcam dedim gülmüştük vee kızım 42.haftada 3200 olarak doğdu.bi örnek daha veriyim en yakın arkaşım ilk doğumda kızdı onunkide doğumdan bir gün önce 3800 dediler ve tam 4,5 kilo doğum yaptı tosun gibiydi fıstığım ki hala öyle
Canim kordon dolansin ne olacak drun abartmış.ikinci bir görüş al.hemen seEryana tamam deme.bizimde dolanmisti.açıldı.iki dr rumda sorun değil dedi ve hata 5 kez dolanmis bebek normal doğumla dünya ya geldi gayetf de sağlıklı demisti.uzme kendiniacilabilir dedi canim ama 2. yi de dolayabilir dedi herseye hazirladi yani
tabi boyle bir durum varsa sonucta ikinizinde sagligi onemli olan.Riske atilacak birsey degil hakli o zaman.Ankaradayim canım..Haklısın sezeryan onların işine gelebiliyor bende çok düşündüm ama kalça çıkığı geçmişimin olmasi ve romatizma hastası olmam nedeniyle o her ne kadar bunları gerekçe göstermese de sesimi cikarmiyorum..ama hayalim hep normal dogumdu..romatizma nedeniyle kalça eklemimde de sorun var romatoloji doktorum herhangi bir uyarıda bulunmadı gerçi ama yine de korkuyorum..en büyük korkum dogumdan sonra diğer sorunlar nedeniyle kötü olmak ve bebegimle ilgilenememek..bunu
Düşününce normal sezeryan farketmez diyorum
uyarın için sağol, haklısın, ilgilenicem bu konuyla.
mantıklı. hayırlı olsun o zaman, belki ben de erken bırakırım. tatil dönüşü zorlanıyorum adapte olmakta diyordum ama yok elim ayağım kalkmıyor, enerjim düşmeye başladı artık hissediyorum. peki çalışma izni alıp da devam edersem 37. haftanın sonuna kadar mı çalışıyorum?
ben de ilk 4,5 ay bulantı kusma ile geçti, 2 kilo vermiştim ve onu 5. ayda geri aldım. sonrası ise bağımsızlığını ilan etti karnım birdenBizimki kiz ama aynen sivrildi .ben hamileligimin basinda kilo verdim yoksa simdiye nasil olurdun bilemiyorum ☺
a öyle mi!Çalışabilir raporu aldıktan sonra illaki 37. Haftaya kadar çalışma şartı yok. Dayanamadigin yerde bırakıp doğum iznini başlatabilirsin.
hmm anladım cnm, Allah kolaylık versin. her şey güzel olur inşallah. şanslısın akrabalar kardeşler falan aynı şehirdeyse ne güzel.Aslinda ben de evime yakin olsun cok isterdim.hatta ilk gebeligimde central hospitalda devam ediyorum 38. Haftada degistirdim Ugura gectim.
Pendik ile bakirkoyun evime mesafesi ayni ilk dogumumu Ugur bey yine yapti , birde bizim tum akrabalarimiz kardeslerim bahcelievler ve cevresinde en azindan yanimda kalmaya ablalarim rahatca gelebiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?