- 27 Ekim 2013
- 3.166
- 967
- 198
- Konu Sahibi adanamerkez
-
- #38.481
67 kiloyum simdi.72 yi gecmem insallahŞimdi kaç kilosun canım?
Benim bildigim yasaya göre yillik izne ciktiginda dogum sonrasina o izinde oldugun donemi eklemiyorlar ama bircok sirket bunu uygulamıyorSıkıntı olmuyor o zaman senin için. Kullanirsan dogum sonrasindan kesilmiyor mu yani? Öyleyse çok iyi. Ama yonetmelikleri iyi araştır sen yine de. Emin ol öyle hareket et.
Bizimki kiz ama aynen sivrildi .ben hamileligimin basinda kilo verdim yoksa simdiye nasil olurdun bilemiyorum ☺kızlar inanmıyorum, maşallah tu tuben 29. haftadayım ama sanırım karnım sizinkinden büyük ben minyon bi tipim, bebek de oğlan olunca sanırım sivrilip gidiyor o önde ben arkada
Anladim canim dinlen ozman bol bol hayirlisiyla doğursakta kurtulsak stresten yawO gun yatis werildi acilma 1 cm dedi bi parmak aclman war dedi serum igne hap ve surekli nts girdim sanciyi durdurmaya calstilar cok sukur sabha sancm azalmisti daha sonra yatak istrati werdler bu haftaya kadar yormadm kendmi ama heran bekliorum belki aranzda en erken ben dogururum .d .d
Bidaha doktara gorun canim bende de azcik azcik gelip gidio 5 inde randevum war bakalimBn
Ha bide bnm sancm aniden basladi hcbir belirtisi yoktu . Ama suan da da kaslmam oluo surekli baski war gbi adet agrmda son bi kac gundur var mesela bugun cok yorgunum ve adet agrisi gbi agrm var.
Ben zeynep kamil deki egitimlerde kordon dolanmasinin doguma engel olmadığını zaten bazı bebeklerin böyle doğduğunu ogrenmistim. Sıkıntı olmaz sanırım. Dr.unuz bilgi vermedi mi. Riskli olsa soylerdi sanirimBiz de bugun kontrolden geldik moralimiz bozuk vaziyette...bebegimin boynuna kordon dolanmisvar mi hic bu sekilde saglikli dunyaya gelen bebek bildiginiz
Benim bildigim yasaya göre yillik izne ciktiginda dogum sonrasina o izinde oldugun donemi eklemiyorlar ama bircok sirket bunu uygulamıyor
Ben eskiden yiyip yatınca midem ağzıma geliyordu ama gayretli ve ısrarcı bir yiyiciydim.
Şu 10 gündür yiyip yürüsem bile midem ağzıma geliyor diye az az yiyorum.
Benim tombiko süzülmüş olabilir.
Ben 4.600, kardeşim 5,600 doğmuşuz hemi de normal doğumla.
O yüzden kendimden de biraz tombikosal beklentim yok değil
Sağlıklı olsunlar da daha ne isteriz.
Ben 4 hafta gittim ama tek oldugum icin uzun uzun gecti, bir de ozel spor egzersizlerini falan ben istemedimÖzel Göztepe'de de mi varmış ? Ben de büyük ihtimal orada doğum yapacağım.Doktor dışarıdan gelecek.İçerik aynı değil mi Zeynep Kamil ve Özel Göztepe'nin ? Bizim eğitim 6 hafta , haftada 1 gün saat 13.00-16.00 arasındaydı.
@Ayaklarim3kilo
Göztepe'ye de mi gitsem acaba ? :) Bizim eğitimle aynı mı içerik merak ettim.Kaç hafta sürdü ?
Incirli metrobus koprusunde bulusuruz, sen bi yandan ben karsidan salariz tombikolari, ortada gobek tokustururlarKiz bende 4500 kg dogmusum abimde 6 kilobakalim benim ilk kiz 3.200 dogmustu babasina benziyo ama. Bu bana benzerse durum vahim
Ben henüz hiç çatlamadım, kullandığım krem filan da yok. İlk bebeğim de de çatlamamıştı, bakalım...Kızlar hiç çatlamayan var mı?
Bundan sonra çatlama olur mu?
Doğum sancısının en önemli özelliği dinlenme ile geçmemesi. Düzenli belden kasığa doğru ağrı, önce seyrek aralıklı daha sonra sık ama hep düzenli. Örneğin 35 saniye ağrı, 5 dakika yok, sonra tekrar 36 saniye ağrı diye devam eder ve şiddeti ve sıklığı artar. Bir önceki doğumumda yaşamıştım, 6 yıl geçince insan unutuyor, doktorum tarif edince hatırladım :)Ya ben bisey sormak istiyorum tecrubeli anneler su dogum sancisi nasil birsey benim sancim oluyor arada dogum sancisini anlayamAm diye korkuyorum ilk basladiginda cok siddetlimi oluyor yoksa hafif baslayip siddetleniyormu
Saol canim artik sanci gelince bi sekilde anlicazz artikkDoğum sancısının en önemli özelliği dinlenme ile geçmemesi. Düzenli belden kasığa doğru ağrı, önce seyrek aralıklı daha sonra sık ama hep düzenli. Örneğin 35 saniye ağrı, 5 dakika yok, sonra tekrar 36 saniye ağrı diye devam eder ve şiddeti ve sıklığı artar. Bir önceki doğumumda yaşamıştım, 6 yıl geçince insan unutuyor, doktorum tarif edince hatırladım :)
http://www.kitapyurdu.com/kitap/emzirme-sanati/261765.htmlEmzirme Sanatı kitabını alacaktım.
Nadir Kitap'ta bir tane vardı , satılmışKitabın yeni basımı da yok , e-kitap şeklinde satın almak gerek ki kesinlikle benim okuyabileceğim formatta değil . Bu kadar önemli bir kitabın neden yeni basımı yok , garip...
Ben varım hic catlama olmadı karnım birden cıkasına rağmen. Anneme çekmişim öyle diyorKızlar hiç çatlamayan var mı?
Bundan sonra çatlama olur mu?
Meyve, yumurta yiyorum dondurma yemeyi sevmiyorum gaviscon kullaniyorum artik...her gece her yanmaya basladiginda bir yudum aliyorum...gecen gece bogularak uyandim o sivi bogazimda kalmis nefesimi kesmisti...buaksam et suyuna bulgur pilavi ve yogurt yedim...parmaklarim uyusuyordu bugun doktor ödem sinirlere baski yaptigi icin olur dedi el isi yapiosan birak dedi...ki ben bebegime battaniye oruyordum birakicaksin ilerlerse cocugun dogunca tasiyamazsin dediCanım ileç kullanıyor musun reflü içim?
Şekerin yoksa meyve ye bol bol, asidik olmayan meyveler özellikle.
Yanma varsa dondurma ye, içinde süt de var en azından doktorum bana önermişti.
Yiyebiliyorsan haşlanmış yumurta da hem tok tutuyor hem de protein, bebeğe de yarar.
Allah yardımcımız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?